Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

Момиче, намери си някаква работа, по дяволите. Не ме занимавай с глупости. Зададох ти конкретен въпрос, ако не искаш, да отговаряш, не ме цитирай през една минута... Баси жалкото създание...

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 минута, communismatic написа:

Момиче, намери си някаква работа, по дяволите. Не ме занимавай с глупости. Зададох ти конкретен въпрос, ако не искаш, да отговаряш, не ме цитирай през една минута... Баси жалкото създание...

Последно? Това ли ти е аргумента, с които ме оборваш?

Много ме мразиш, нали! 😆

Как искаш, да ме затапиш, а как все не можеш... 😆😆😆

Не се тревожи, гаврата ще продължи с пълна сила... Обещавам ти! : )))
"На зла круша - зъл прът" е казал българският народ. Само "зла" и "зъл" бих го заменил с нещо друго, ама няма да казвам с какво, че ще ме баннат. 😆

преди 6 часа, БаалБек написа:

Да!

И ще се аргументирам.

И всъщност след като отговаряш с да на въпрос дали е можело да се освободим сами ше последва и още един въпрос. След като е можело какво ни е спряло да го направим? Че да довършим за Освобождението и може да се прехвърлим и на Съединението понеже и там има 2-3 неудобни въпроса относно твърдението ти, че сме се справили изцяло сами...

• Автор
преди 17 минути, communismatic написа:

Много ме мразиш, нали! 😆

Как искаш, да ме затапиш, а как все не можеш... 😆😆😆

Не се тревожи, гаврата ще продължи с пълна сила... Обещавам ти! : )))
"На зла круша - зъл прът" е казал българският народ. Само "зла" и "зъл" бих го заменил с нещо друго, ама няма да казвам с какво, че ще ме баннат. 😆

Това не са аргументи!

Имаш ли нещо, с което да ми обориш отговора на твоя въпрос или не?

Явно нямаш. Значи всичко,което съм написала за теб е вярно....

Благодаря за вниманието!

преди 7 минути, maxthon написа:

И всъщност след като отговаряш с да на въпрос дали е можело да се освободим сами ше последва и още един въпрос. След като е можело какво ни е спряло да го направим? Че да довършим за Освобождението и може да се прехвърлим и на Съединението понеже и там има 2-3 неудобни въпроса относно твърдението ти, че сме се справили изцяло сами...

Ти само прочети тоя пост. Аз направо нямам думи... Направо, имам чувството, че в "Дневник" и "Дойче Веле" промиват мозъците на читателите си по калъп... 😆😆😆😆

преди 1 час, communismatic написа:

Войната на Руската империя срещу Османската империя е водена от руския експанзионизъм, който се е възползвал от османския упадък. После са ни внушили, че те (руснаците) са причината за "освобождението", а ние само сме преминали от едно владичество на друго. Ние сами си правим Съединението и обявяваме Независимост. Османската империя се е разпадала и сме щели да бъдем истински свободни, но руските "братя" не са искали това. Пример: разпадането на Империята СССР. И сега още не могат да прежалят Украйна и искат да я върнат в своя орбита и зависимост, тоест ново ВЛАДИЧЕСТВО представено, като "освобождение".

на 16.05.2022 г. в 19:48, glen написа:

Виж кой изкарват от Азовстал!

spacer.png

Другари, бил съм несправедлив с вас! Вие винаги сте прави! Единия от заловените  в Азовстал Глен го е намерил! Значи остава другия и малкото термоядрено устройство!

Губим я тая война ... Извинявайте другари че съм се подигравам с вашите способности! Отивам да си полея мъката с водка и сольодка

на 16.05.2022 г. в 20:55, absurt написа:

Ми, увеличих и сравних. Мога и на разпознавателна програма да го пусна, ама нЕма нужда- ще излезе наяве кой- кой е.

Ето вече е разпознат! Значи скоро време ще увисне на бесилото, заедно с колегата си и малкото термоядрено устройство за тежест в краката!

Наистина другари, много се извинявам ще ви се подигравам! Отсега нататък ще ви вярвам безрезервно!

на 17.05.2022 г. в 11:37, glen написа:

Кореспондентът на Канал 1 Ирина Куксенкова отбеляза, че в Азовстал все още са блокирани 2227 души, включително бременни военнослужещи.

2227 души. Доста точна информация, "включително бременни военнослужещи" това е някаква биолаборатория там долу, ако наистина са го направили...

@maxthon има надежда за тебе и северно-корейската ти дружка, ако минете през американската биолаборатория в Азовстал. Е и през перона на автогарата в Луганск става, ако ти допада :) Знаеш приятел си ми - за тебе всичко съм готов да направя да се оправиш в живота :) Не ми благодари- аз съм така с приятелите си.

на 17.05.2022 г. в 16:12, glen написа:

Наистина, някои доста големи риби очевидно са били уловени в тунелите от руските военни:

Пенсиониран американски адмирал Ерик Олсън
Британски подполковник Джон Бейли
Пенсиониран канадски генерал Тревър Кадийо

А американският лейтенант или генерал-майор Роджър Клутие също може да бъде заловен, ако съобщенията за неговото пребиваване в Измир през април 2022 г. се окажат необосновани.

Имаше съобщения, че руски военни, които са слушали разговори в мрежите на тунела Азовстал, са чували до шест езика, включително полски и шведски, така че несъмнено ще станат известни повече „съветници“ на НАТО от Европа.

Благодарение на Глен идат още лоши новини! Това е такъв провал че направо ще изпия всичката налична водка. То в НАТО не останаха генерали и съветници вече за запълване на мазетата на Люблянска!

на 17.05.2022 г. в 17:54, glen написа:

Вчера американски адмирал се предаде на Русия в Мариупол, Украйна...

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/reports-u-s-admiral-surrenders-to-russia-in-mariupol-ukraine

Той и генерал Клоутие...

Разбира се, те са само "съветници", изпратени там, за да помогнат на украинците

да се защитят срещу този злобно убиващо нацисти копеле чичко Путин!

Не, не мога да чета нататък! Дори аз, дето си надничам да огледам месарските канали за нова свежа мръвка  си имам граници и не мога да понеса такива зверска загуба на НАТОВСКИ генерали.

на 17.05.2022 г. в 18:14, absurt написа:

А, вчера, помниш ли запенената реакция на подлогите, защото сме посмели да твърдим, че на двете снимки е един и същ боклук?

Дали ще дочакам извинение от гумената глава?

Явно и тук трябва да се извиня. Извинявайте другари , че ви се подигравах за заловените НАТОВСКИ генерали от Азовстал и малкото термоядреното устройство. Вие доказвате и показвате само истинските новини и на вас трябва да се вярва!

Само моля ми кажете кога ще ги обесят или разстрелят че си заслужава да се гледа това. Благодаря предварително.

преди 18 часа, communismatic написа:

Ти само прочети тоя пост. Аз направо нямам думи... Направо, имам чувството, че в "Дневник" и "Дойче Веле" промиват мозъците на читателите си по калъп... 😆😆😆😆

153 години, откакто Великия Везир Мехмед Емин Али паша се съгласява с исканията на българските първенци, въпреки, че в продължение на 10 години РуZия отказва да признае съществуването на Българския народ и език в Отоманската Империя…

Първото официално признаване на Българите за отделен вилает на империята е дело на Султан Абдулмеджид със специален ферман на 1-ви Юний 1861г.
Но агенти на РуZките тайни служби отвличат на 6-ти Юний 1861 Българския архиепископ Йосиф Соколски и в РуZия го карат публично да се отрече от унията на Българите с Рим, след което го затварят в Руски манастир до края на живота му.

Междувременно през 1864 година се създава първия Български вилает на империята /Дунавския вилает/ в който Българския език е бил официалния език на вилаета и всички вилаетски длъжности са били дадени на Българи, както и на много млади и будни българчета са били дадени пълни стипендии от Високата Порта за да учат в престижни училища в империята и чужбина!

През 1862 година Георги Раковски създава с пари дадени му от княз Никола Богориди един легион от Българи към Сръбската армия в Белград. Този легион прави известно името на БЪЛГАРИТЕ в световните медии , след битката му с Отоманския гарнизон на Кале Мегдан в Белград.
Княз Горчаков е бил големия архитект на външната политика на РуZия.
Граф Игнатиев е бил само много ловкия дипломат който я осъществява в Константинопол.

През 1869 Великия везир заплашва Граф Игнатиев, че ако до един месец, РуZия не признае Българите, той собствено ръчно ЩЕ ВЪЗСТАНОВИ УНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ С РИМ И ЩЕ НАЗНАЧИ НОВ БЪЛГАРСКИ АРХИЕПИСКОП НА МЯСТОТО НА ОТВЛЕЧЕНИЯ И ДЪРЖАН В РУСИЯ ЙОСИФ СОКОЛСКИ.
Граф Игнатиев веднага се свързва с Княз Горчаков и го уведомява за критичността на положението.
По предложение на ловкия и хитър Граф Игнатиев се предлага компромис ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРСКА ЕКЗАРХИЯ.
Когато Великия Везир получава предложението на Княз Горчаков, той натоварва Българина Гаврил Кръстевич, който е бил Върховен Съдия на империята да състави фермана за създаване на Българската ПРАВОСЛАВНА Екзархия.

Гаврил Кръстевич работи над този държавен указ около 3 месеца и използва главно данните събрани от Рим преди 1861 за епархиите в които Българите са били мнозинство.
Фермана е бил готов в края на месец Януарий 1870 и поднесен на Великия Везир Мехмед Емин Али паша за да бъде прегледан и одобрен.
Той го дава на Султан Абдул Азис на 27-ми Февруарий 1870 да бъде подписан и да стане закон на империята!

За първи Български екзарх е бил одобрен видинският митрополит Антим Първи и той се нанася в голямата каменна сграда построена от братята Тъпчилещови наричана „Метоха“ на имот закупен от Българина Княз Стефан Богориди бей и подарено на Българската община в Константинопол.
На това място по късно се издига и Българската „Желязна църква“ Свети Стефан!
Това няма да го срещнете в българските учебници!

493289368_10232760418864546_593980363103

Тоя Марк5 май наистина ще се окаже втори акаунт на Баалбек. И това е копирано от някакъв фейсбук акаунт... Баси болните мозъци. Дори не го и прочетох, в интерес на истината. 😆

На българите трябвало,според панславизма, да им се посочат конкретни виновници и изворите за тяхното при­низено самочувствие! Култовият филм"Време разделно" е създаден по хрониката "Исторически бележник" публикуван през 1931 година,откъдето е и летописът на поп Методи Драгинов

,в последствие въпреки тоталитаризмът някои наши учени са отрекли неговата достоверност,като несъответствуващ на историческите събития,отразени във филмът! В Ислямът има правило в завладените земи мюсюлманите да имат за дълг да обърнат в правата вяра само езичниците, т.е. това население, което не притежава "книга", разбирай свещено писание. Християните категорично не попадат в категорията езичници, доколкото Иса (Христос) е един от пророците на Бога, както и Мохамед. Нещо повече - Стария завет е основа и за двете религии. Забележителното е ,че в предишните си завоевания в Исляма не е имало поголовна ислямизация в Испания например и в Балканските държави,за разлика от Египет и съседните земиоито не са били християнски! За Родопите,където са били "масовите" помюсюлманчвания /17 век/,тогава са минали множество пътешественици от Запад/Джон Бърбъри (1664-1666), Едуард Браун (1669), Джон Ковъл (1675— 1676), Конрад Хилтебранд (1657—1658), Християн фон Валс- дорф (1660—1663) и др./, и нито един от тях не споменава и дума за съсредоточаване на редовни военни части там още повече ,че ОИ е била във война с венецианците за Крит. Друга причина за неверноста е и, че това са лични султански вакъфски земи с особен статут/били са и войнуци-охранители/ и са ползвали определени привилегии. Османската власт никога не е предприемала подобни насилствени действия. Напротив – тя често пъти е възпирала процеса на доброволна ислямизация сред балканските народи. И го е правила поради една много рационална и понятна причина – ислямизацията е водила до рязко намаляване на данъчните приходи в държавата. Християните са плащали поолеми данъци и точно в това е била тяхната основна ценност за империята!

Османската империя е най-успешната и най-дълго просъществувала такава – много по-дълго отколкото Австро-Унгарската или Руската империи, при това при много поолямо религиозно, езиково и етническо разнообразие. Нито стремителното й издигане, нито нейната дълготрайност не биха били възможни, ако турците тъпчеха подчинените от тях народи. Точно обратнотоот самото начало те са водили спрямо тях една изключително разумна политика. Най-важнотоосманската държава е оставяла завоюваните от нея народи да живеят по традиционния за тях начин. Никой от съседните ни народи покорени от ОИ,не определя османските владичества катообство"!Сърбите наричат този период от историята си "Османско царство" (Србе у Османском царству), а гърците - Τουρκοκρατία (Турско управление, Турско владичество). 

В „Записките“ си Захари Стоянов пише: “Турското правителство при всичката си деморализация винаги е държало страната на народа срещу тиранията на различни забити, аени, чорбаджии, па дори и на подвластни князе./Ценко Чоков, Галиче ли? б.м./ Много паши и каймаками са били изгонвани и сваляни от своите постове следствие на най-малкото оплакване от страна на населението, без разлика на вяра и народност. Достатъчно е било един махзар, и забитинът отивал да се не види. Чумата на търновските кадии са били няколко бебровски мюзюхири, които са си играели с тях, както си искат. В Сопот, Калофер и Панагюрище мюхдюрите не са смеели да доведат и своя любим харем от страх да не разсърдят населението. Когато някой от подвластните, сръбският напр. или румънският княз, са поискали да покажат зъб на народа, ние виждаме, че Турция заема страната на слабите. И така турските халифи с белите чалми са се съобразявали много пообре с евангелието, отколкото християнските господари, на които скиптърът и короната са били покрити с кръстове и с изречения от същото това евангелие.”

Оттук и Руската и Османската империи са останали във феодализмът реално,и тяхната неспособност да надраснат феодалния си характер е попречило на развитието им!

Впоследствие болшевишкият СССР също не е надраснал феодализмът и логично изостана технологично в развитието си и се срути безславно!

499313155_2772168646506097_5344831155320177739_n.jpg.4d4ebdba072738a6f65b0a98a7657522.jpg

преди 1 минута, марк5 написа:

На българите трябвало,според панславизма, да им се посочат конкретни виновници и изворите за тяхното при­низено самочувствие! Култовият филм"Време разделно" е създаден по хрониката "Исторически бележник" публикуван през 1931 година,откъдето е и летописът на поп Методи Драгинов

Kвоооооооооооооооооооооо!? 😆😆😆😆😆

Какви значителни постижения за този период имат останалите православни държави, които не са били под Османско иго?
С какви точно постижения може да се похвали една Росия, докато Бокачо пише своят Декамерон, Микеланджело вае Давид, а Леонардо да Винчи рисува Мона Лиза. 

496998547_4037054663278781_3825253849948556561_n.jpg.d58e8f87689e46008501bda42aae652b.jpg

Остави Бокачо, кажи за "Време разделно"... Аз като прочетох, че всъщност е създаден по хрониката "Исторически бележник" направо щях да падна от смях.

Ами толкова си можеш!!!:biggrin:

Паисий Хилендарски е писал своята "История" разполагайки с ограничени източници и поради това тя е пълна с неточности и има малка стойност като История.

Тъжното е, че дори сега с почти неограничен достъп до исторически източници и книги по история много не знаят историята.Да се опитаме да попълним познанията ни по История на България и света, което може да помогне на някои да преценят по различен начин миналото на българите.

490420845_685139440777554_5517724595541628801_n.jpg.9479c6dedefc45aeed19853a8e917dd0.jpg

преди 6 минути, марк5 написа:

Паисий Хилендарски е писал своята "История" разполагайки с ограничени източници и поради това тя е пълна с неточности и има малка стойност като История.

Е, нали уж не говореше там за "славяни"? Било "История славнобългарска"? Сега се оказа, че бил разполагал с ограничени източници... Ти всеки ден ли ще си мениш версията? 😆

преди 28 минути, communismatic написа:

Е, нали уж не говореше там за "славяни"? Било "История славнобългарска"? Сега се оказа, че бил разполагал с ограничени източници... Ти всеки ден ли ще си мениш версията? 😆

Прочети няколко пъти каква АПОРИЯ си съчинил!!

👎430744780_1749745635553174_2989676850685630666_n.thumb.jpg.2759c2c552e6691724f8128e5cdbea61.jpg

Сега ровиш ли за непознатата думичка?

• Автор
на 14.04.2024 г. в 19:51, Flashback написа:

Повтарям: нямало никакви хути, това били руснаци, преоблечени като хути. 🤡🤡🤡

Видно от официалния документ за обучение на йеменски курсанти в наши военни училища, за което сме похарчили около 5 000 000лв. народни пари. Може и да се окажа, че е така. Агентите на губят връзка, дори след години!  :popcorn2:

image.png

• Автор
преди 3 часа, M.Николов написа:

Кажи на бъбречето, че стъпка по стъпка е градация!

градация-Постепенно, последователно протичащо явление, преминаване от един етап, степен към друг етап, степен; степенуване.

https://bg.wiktionary.org/wiki/градация

Бъбрече, докога ще ни разсмиваш с твоето невежество?

Очаквах, че имаш подобрение, но...продължаваш да доказваш, че си функционално неграмотен! Както и да е.

Имаш шанс да се докажеш, че греша. По реакцията ти (смееща се имотиконка) разбирам, че имаш своя теза на отговора ми към @communismatic!!!

на 17.05.2025 г. в 15:01, БаалБек написа:

Войната на Руската империя срещу Османската империя е водена от руския експанзионизъм, който се е възползвал от османския упадък. После са ни внушили, че те (руснаците) са причината за "освобождението", а ние само сме преминали от едно владичество на друго. Ние сами си правим Съединението и обявяваме Независимост. Османската империя се е разпадала и сме щели да бъдем истински свободни, но руските "братя" не са искали това. Пример: разпадането на Империята СССР. И сега още не могат да прежалят Украйна и искат да я върнат в своя орбита и зависимост, тоест ново ВЛАДИЧЕСТВО представено, като "освобождение".

Той избяга наакан и отиде да си мие гащите. Така и не успя да напише своя контратеза и кое не е вярно от написаното? Руския експанзионизъм? Османския упадък? Разпадането на Империята СССР? Или друго?

Сега е ред на теб! Ще напишеш ли твоя контратеза или и ти ще се усукваш, като червей на припек?

Чакам!

:popcorn2:

Taя много ме мрази... Направо е пощуряла, горката... 😆

20 пъти ти зададох един и същ въпрос, на който ти не отговори, понеже нищо не знаеш... От там нататък няма какво да коментираме. Ако някой друг иска, да се включи да дискутираме самата тема - ОК. Баалбек очевидно няма капацитета.

преди 5 минути, communismatic написа:

Направо е пощуряла, горката... 😆

Хем я боли, хем я сърби...

Не, много е тежко положението там... Аз направо взех да се шашкам. Тая е направо за психодиспансера.

преди 8 минути, communismatic написа:

Taя много ме мрази... Направо е пощуряла, горката... 😆

20 пъти ти зададох един и същ въпрос, на който ти не отговори, понеже нищо не знаеш... От там нататък няма какво да коментираме. Ако някой друг иска, да се включи да дискутираме самата тема - ОК. Баалбек очевидно няма капацитета.

Тъпо ли ти една фуста да те прави да си говориш сам?

Другари, моля ви се  съсредоточете се върху НАТОВСКИТЕ генерали от Азовстал? Кога ще ги бесят на малкото термоядрено устройство?

Аз не казвам че руZката пропаганда е от идиоти за идиоти, ама моля ви се минаха години вече а тези определено нямат работа след живите!

Защо никой не говори за тях вече?

Велев кажи поне за малкото термоядрено устройство. Избухна ли?

преди 2 минути, communismatic написа:

Тая е направо за психодиспансера.

Младо момиче вместо да излезе на кръчма по цял ден търси и рови да намери директиви на ЦК на БКП за да покаже колко е било зле при социализма :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.