Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

• Автор
на 13.05.2025 г. в 14:45, communismatic написа:

Т.е. плюем по руснаците, щото са ни освободили, но дали ние можеше, да се освободим сами не е ясно.

А дали е било освобождение, а не ново робство? Ако искаш да рзбереш,моля: - "Записки по Българските въстания", автор Българина Захари Стоянов!

Понеже си стиснат и няма да платиш за истинска книга, ти давам линк, за безплатно четене!  :newspaper:

Захари Стоянов — Записки по българските въстания — Моята библиотека

И ето откъс от книгата, в която се пише какви роби са дошли по нашите земи, през 1828-1829г., но за да не е дълго съм го сложила в спойлер

Spoiler

От всичко това се види, че войната в 1828 г. е била подигната только для уничтоженiи неверных поган, а братушките са теглили запартата за „бог да прости“. Та и другояче не е можало да бъде. Него време самите ни освободители, които са газили Дунава уж да ни освободят, са били роби, десет пъти по-мъчени и по-угнетявани, отколкото ние, раята. Разликата е била само в това, че на Балканския полуостров тираните са били с чалми, а в Русия — с шапки. Солдатинът — роб, който е умирал по крайдунавските брегове, без да знае защо, брат му е умирал в това същото време в своето отечество на бесилото. В Турция по онова време биеха само селяните, а в Русия — наред. Достатъчно е да ви припомня горчивата участ само на нещастния малорусийски поет Тараса Шевченка, когото хищният негов господар помешчик биел по лицето, докато страните на поета станат червени като на рак! А Щепкин? А Тропинин? Сибиряков? Тях са ги биели така също само затова, защото са били талантливи. В Турция отнемаха само имуществото на раята, добитъка и пр. А в света Русия помешчикът имаше право да отнеме и любезното чедо на милозливата майка и го продаваше на пазар. А знаете ли каква продажба? Трампа за две ловджийски кучета! Най-после мислимо ли е било да се чака по онова време освобождение от такова едно правителство, което забранявало да се произнесе думата свобода и народ (наместо народ туряло се население), което забранявало на 21 000 000 същества, свои братя малоруси, да пишат и четат на майчиния си език? Русия дигала война повече да освободи Божигроб, „Света София“ и разкошната Византия и да побие поганците турки, както казах."

Знам, че ти не си българин, а само се представяш за такъв!!! :hush:

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

А, да. Хубаво е, че ме подсети. Можеше ли да се освободим и сами от османският гнет? Още не си ми отговорила на този въпрос... Изгарям от любопитство...

• Автор
преди 4 часа, communismatic написа:

Можеше ли да се освободим и сами от османският гнет?

Да!

И ще се аргументирам. А ти ако не си съгласен докажи, че не е вярно! :newspaper:

Войната на Руската империя срещу Османската империя е водена от руския експанзионизъм, който се е възползвал от османския упадък. После са ни внушили, че те (руснаците) са причината за "освобождението", а ние само сме преминали от едно владичество на друго. Ние сами си правим Съединението и обявяваме Независимост. Османската империя се е разпадала и сме щели да бъдем истински свободни, но руските "братя" не са искали това. Пример: разпадането на Империята СССР. И сега още не могат да прежалят Украйна и искат да я върнат в своя орбита и зависимост, тоест ново ВЛАДИЧЕСТВО представено, като "освобождение".

:hush:

Сега ти докажи с аргументи и факти, че не е така?

:popcorn2:

След признаването от султана на самостоятелна българска църква през 1970 година вследствие на нашите възрожденци тогава/не като днешните продажни като копейките/.руският Азиатски департамент отговарящ за християните в ОИ, е започнал активна подготовка за създаване на безредици с последваща цел навлизането на русия по старата мечта за топлите морета!

Тогава ние сме имали истински елит,ЦЪРКОВНИЯТ ---борещ се за независимост,заедно с Раковски,Левски,Ботев и др. На два пъти български висши свещеници са заточавани под давлението на консулите лобанов и игнатиев,вторият път излизат 3000 българи на протест в Цариград и султанът ги освобождава!

Не напразно игнатиев е въздействувал за обесването на Левски,той самодоволно пише в запискиките,че султанската власт е послушала съветите му! И защо-защото Левски е казал .че след освобождението на България ще отиде в русиа,да съдава съзаклятие за свободата на руснаците!

Чуйте аудио записът ,че игнатиев е записал в записките си,че "...ако ние не се намесим в България,българите ще се освободят сами "

https://jumpshare.com/v/fpyAIAvgsNxRa2W69jlQ

Учили сме фейк история,всичко се преиначавало,както и досега!

https://istinata.bg/2015/11/кой-и-как-разкъса-българската-плът-про/

• Автор
преди 35 минути, марк5 написа:

Наложената ни руска история не е факт! Тя е разказ, грижливо създаван и оформян. Изпод перото на подходящия автор, злосторникът излиза герой, а лъжата се превръща в истина! ;)

преди 47 минути, марк5 написа:

След признаването от султана на самостоятелна българска църква през 1970 година вследствие на нашите възрожденци тогава/не като днешните продажни като копейките/.руският Азиатски департамент отговарящ за християните в ОИ, е започнал активна подготовка за създаване на безредици с последваща цел навлизането на русия по старата мечта за топлите морета!

Тогава ние сме имали истински елит,ЦЪРКОВНИЯТ ---борещ се за независимост,заедно с Раковски,Левски,Ботев и др. На два пъти български висши свещеници са заточавани под давлението на консулите лобанов и игнатиев,вторият път излизат 3000 българи на протест в Цариград и султанът ги освобождава!

Не напразно игнатиев е въздействувал за обесването на Левски,той самодоволно пише в запискиките,че султанската власт е послушала съветите му! И защо-защото Левски е казал .че след освобождението на България ще отиде в русиа,да съдава съзаклятие за свободата на руснаците!

Чуйте аудио записът ,че игнатиев е записал в записките си,че "...ако ние не се намесим в България,българите ще се освободят сами "

https://jumpshare.com/v/fpyAIAvgsNxRa2W69jlQ

https://istinata.bg/2015/11/кой-и-как-разкъса-българската-плът-про/

1970 ?????????????????

преди 1 час, БаалБек написа:

Наложената ни руска история не е факт! Тя е разказ, грижливо създаван и оформян. Изпод перото на подходящия автор, злосторникът излиза герой, а лъжата се превръща в истина! ;)

Замени "руска" със "западна" и ще получиш същото.

преди 5 часа, БаалБек написа:

Войната на Руската империя срещу Османската империя е водена от руския експанзионизъм, който се е възползвал от османския упадък. После са ни внушили, че те (руснаците) са причината за "освобождението", а ние само сме преминали от едно владичество на друго. Ние сами си правим Съединението и обявяваме Независимост. Османската империя се е разпадала и сме щели да бъдем истински свободни, но руските "братя" не са искали това. Пример: разпадането на Империята СССР. И сега още не могат да прежалят Украйна и искат да я върнат в своя орбита и зависимост, тоест ново ВЛАДИЧЕСТВО представено, като "освобождение".

Тоя пост е показателен за нивото на младото поколение (аз съм на 33) в момента... Жал ме е за тези хора, наистина го казвам. За да вярваш на тия глупости, не знам, колко промит мозък трябва да си...

преди 5 часа, БаалБек написа:

Сега ти докажи с аргументи и факти, че не е така?

Няма проблеми, кажи ми... как навърза Освобождението със Съединението и Независимостта? По време на Априлското въстание колко числена е нашата "армия"? И с какво въоръжение е?

• Автор
преди 30 минути, communismatic написа:

Тоя пост е показателен за нивото на младото поколение (аз съм на 33) в момента... Жал ме е за тези хора, наистина го казвам. За да вярваш на тия глупости, не знам, колко промит мозък трябва да си...

Това не е аргумент!!!

Аз ти отговорих. Твой ред е да докажеш, че не съм права. С аргументи и факти!!!

Чакам!

току-що, БаалБек написа:

С аргументи и факти!!!

Няма проблем, питам те как навърза едното с другото, че и с третото? Колко души се вдигат по време на Априлското въстание, питам те 2-ри път? Имаш ли понятие? Щото ако имаше нямаше да ми задаваш поредният тъп въпрос...

• Автор
току-що, communismatic написа:

Няма проблем

Щом няма проблем. Действай!

Чакам!

току-що, БаалБек написа:

Чакам!

Къде ;)

Ти бавноразвиваща ли си? Задавам ти въпрос, ако искаш дискусия ми отговори. Иначе ми се махни от... Колко души се вдигат по време на Априлското въстание, как са били въоръжени четниците и как завършва то? Ако не знаеш...

• Автор
преди 1 минута, communismatic написа:

Ти бавноразвиваща ли си? Задавам ти въпрос, ако искаш дискусия ми отговори. Иначе ми се махни от... Колко души се вдигат по време на Априлското въстание, как са били въоръжени четниците и как завършва то? Ако не знаеш...

Това не е аргумент!

Последен опит да излезеш от трасавището, в което сам се постави!!!

Чакам!

Зададох ти конкретен въпрос, ако не искаш, да влизаш в дискусия с мен, направо ми се махни от... да не продължавам.

То да не е да копираш тъпи постове от Фейсбук.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Къде ;)

Това момиче е същинска трагикомедия... Направо ме е жал за нея, честно казано. Абсолютно нищо не става от това... нещо.

Това момиче е същинска трагикомедия... Направо ме е жал за нея, честно казано. Абсолютно нищо не става от това... нещо.

Аз ти казах преди няколко страници - с нея сериозно не може да се говори и спори, а само за духова музика. 

• Автор

Зададох ти конкретен въпрос, ако не искаш, да влизаш в дискусия с мен, направо ми се махни от... да не продължавам.

Това не е аргумент!

Продължаваш да бягаш!!!

Чакам да докажеш, че не съм права?

току-що, БаалБек написа:

Чакам да докажеш, че не съм права?

Отговори ми на въпроса...

току-що, В. Велев написа:

Аз ти казах преди няколко страници - с нея сериозно не може да се говори и спори, а само за духова музика.

Ама ти сериозно ли смяташ, че някой ще плаща на момиче с подобни възможности!? 😆

• Автор
току-що, communismatic написа:

Отговори ми на въпроса...

Това не е аргумент!

Чакам да докажеш, че не съм права!

преди 3 минути, communismatic написа:

Ама ти сериозно ли смяташ, че някой ще плаща на момиче с подобни възможности!? 😆

Ама тя плаща...

• Автор

Унизен и с подвита опашка напусна!

То беше ясно. Винаги го правиш. Нисък интелект и функционално неграмотен си @communismatic

Za пореден път стана за подигравка!

преди 1 минута, БаалБек написа:

Това не е аргумент!

Напротив, аргумент е. Надигналите се въстаници са има-няма 12 000 души. Пиша го, понеже е очеизвадно, че дори и това не знаеш. Интересно ми е, как с 12 000 души би се получило освобождението ни? Докато в другите случаи имаш една сюрия от международни договорености, изградена армия, благодарение на Руската империя и т.н. Не ми се навлиза в подробности, щото ми е пределно ясно, че ти не си достойна за дискусия. Просто ти абсолютно нищо не си чела през живота си освен постове във Фейсбук. Толкова можеш просто, съдбата понякога е доста жестока.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Унизен и с подвита опашка напусна!

Някога през живота си имало ли е момент, в който да не си жалка? 😆

• Автор

Напротив, аргумент е

Не е?

Надигналите се въстаници са има-няма 12 000 души.

Това не е аргумент с който ме оборваш!

Интересно ми е, как с 12 000 души би се получило освобождението ни?

Това не е аргумент! 

До момента не успяваш да ми обориш отговора ми към твоя въпрос! Не се отклонявай. Мисли, съсредоточи се и отговори?

Не успявам, според теб. Аз говоря за хора, дето умеят, да мислят...

• Автор
преди 2 минути, communismatic написа:

Не успявам, според теб. Аз говоря за хора, дето умеят, да мислят...

Това не е аргумент, с който ми оборваш отговора на въпроса, който сам зададе!!!

Докажи се, че си умен!

Чакам!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.