Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 3 минути, БаалБек написа:

Случаят с ОУ "Васил Априлов"

Пак си прочела фалшива новина. Ако е имало "случай" щеше да има и реакция до най-горно ниво. Включително и този пишман министър. Реакция под форма на проверка в училището, а не излизане по национален ефир да  плющи недоказани твърдения.

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 7 минути, БаалБек написа:

Винаги е удоволстие за мен, когато нямаш конрааргументи по даден въпрос и се концентрираш към личността ми. По-ясно доказателство, че съм те надвила (всеки път) няма.

Това го твърди умницата, която не е отговорила и на един мой въпрос, понеже възможностите й стигат сано до копи-пейст... Уникална! Това момиче е направо форумно явление... 😆

• Автор
преди 3 минути, maxthon написа:

Реакция под форма на проверка в училището

А ти от къде знаеш, че няма? 😄

Пак си пишеш несвързани неща генерирани, чрез изкуствен интелект.....

преди 2 минути, communismatic написа:

.........умницата, ....... направо форумно явление..

Точно така пиши за мен. Генерирай текст. Може да заслужиш някоя копейка. Защото ако тръгнеш да навлизаш в конкретика и да оспорваш написаното от мен ще се оплетеш във фашиви опорки. Не, че до сега не плякаш фейкове де....

Точно така пиши за мен.

Т.е. истината? 😄

• Автор

Ето ти най-пресен пример:

преди 23 минути, communismatic написа:

Ае, ти записваш ли си въпросите към мен!? Това е от преди две седмици и дори не е в тази тема... 😆

преди 1 минута, БаалБек написа:

А ти от къде знаеш, че няма?

Вероятно по много силната врява, която се е вдигнала покрай проверката. Би ли повторила още един път, че нищо не се чува от врявата...

току-що, БаалБек написа:

Ето ти най-пресен пример:

Пресен пример, че толкова много съм ти бръкнал надълбоко, че чак ми постваш някакви коментари от преди две седмици!? 😆

• Автор

В темата за еврото, платени тролове пишат и пускат клипчета, че еврото било лъжа.

Да припомня, че руската дезинформация твърдеше, че и Ковид е една лъжа. 

А какво се случи през 2022г. на срещата между Путин и Макрон?

Путин приема президента Макрон на 7-метрова маса по време на ковид кризата през 2022 г. Причината е, че Макрон отказва руски лекари да му направят тест за ковид. Те не вярват на френските лекари, искат да го проверят преди да го допуснат до Путин. А французите се съмняват, че при такъв тест ще вземат ДНК от президента. И понеже Путин се криеше в бункери от ковида, домакините ги срещнаха на тази дълга маса.

Нали уж нямаше ковид... А ваксините са лъжа. (Може би и руската ваксина "Спутник", с която се хвалеха, е лъжа). :popcorn2:

sreshta.png

преди 2 минути, БаалБек написа:

Да припомня, че руската дезинформация твърдеше, че и Ковид е една лъжа. 

Лъжа е!

Не от медицинска гледна точка, а от политическа гледна точка. Такива като Клаус Швепс използваха ковида за великия си рестарт и завладяване на човечеството. Той сам го каза и каза още че трябва да се побърза докато народа е наплашен от медиите от ковида. 

Прехвърлят парите от фонда за КОВИД към фонда за оръжие :)

Обясни ми скъпа сега за КОВИД-а, подробно ако обичаш

• Автор

Тихата война на Путин - хибридни атаки в Европа

• Автор

В социалните мрежи се разпространява нова нагла дезинформация за членството на България в еврозоната. В интервю за предаването „Делници“ (Евроком) Макс Баклаян - управител на „Тавекс“, специализирана в обмен на валута и търговия със злато, внушава, че след влизане в еврозоната България ще задлъжнее, а западните банки ще вземат имотите на българите.

Той казва: „Не е случайно, че толкова много ни искат в еврозоната. Ние изглеждаме като страхотно парче месо, което все още не е достатъчно задлъжняло и може да бъде смляно в финансовата система на западната цивилизация“. А обосновката му смесва държавния с частния дълг с данни за дела на собствените жилища в България и Гърция, за да произведе следната манипулация: „България е перфектната държава, на която да дадат заем. Ние сме ниско задлъжнели и притежаваме много имоти, които действат като обезпечение на този заем. Ако стане нещо, могат да ни вземат имота. Това е същото нещо, което се е случило с Гърция. В 1998 година, когато Гърция влиза в еврозоната, гърците са имали 92% собствени имоти без кредити. България 85%. Гърция са имали, възможно, най-ниските задължения. Както публични, така и на домакинства.“

Това интервю може да служи за изучаване на методите на дезинформация за еврозоната:

1. Анализира се психологията и настроенията на различните групи и се избират темите, които могат да създадат най-големи страхове и недоволство. Първоначално бяха избрани темите за инфлацията и валутния курс, но от март се търси радикализация и се използват все по-нагли лъжи:

„ЕС ще конфискува спестяванията на хората, за да купува оръжие"

"Искат да ни вземат валутните резерви"

"България ще плаща дълговете на богатите държави, когато фалират"

„Цифровото евро ще се използва, за финансиране на въоръжаване и контрол на потреблението“

„Западните банки искат да ни вземат имотите и затова настояват да ни приемат в еврозоната“ .

2. Композира се емоционален разказ, в който лъжи и логически грешки се преплитат с верни данни, извадени от контекст.

3. Активират се медии и социални мрежи и се повтарят в различни варианти на лъжите и манипулациите.

В контекста на важните решения за бъдещето на страната и социалното напрежение, това е истинско вредителство и медията, която си позволява този вид пропаганда би трябвало да се санкционира.

Автор: Г. Ц.

manipulatsia.png

Това отново е изкопирано от някаква малоумна Фейсбук група... 😆

• Автор
преди 9 минути, communismatic написа:

Това отново е изкопирано от някаква малоумна Фейсбук група... 😆

Харесва ми когато така пишеш. Нямаш противодействие срещу истината. Само толкова може да напишеш. 

Благодаря за вниманието!

преди 15 минути, БаалБек написа:

Харесва ми когато така пишеш. Нямаш противодействие срещу истината. Само толкова може да напишеш. 

Благодаря за вниманието!

Истина за кое? Че можеш единствено, да копираш някакви феноменални тъпотии ли? Имаш ли изобщо някакъв свой пост? Нещо което да ти идва от собствените мисли? Чак и ми подскача тая смешница... 😆

• Автор
преди 16 минути, communismatic написа:

Истина за кое? Че можеш единствено, да копираш някакви феноменални тъпотии ли? Имаш ли изобщо някакъв свой пост? Нещо което да ти идва от собствените мисли? Чак и ми подскача тая смешница... 😆

Ееее...много малко си писал за мен. Напиши повече, че да не ти се налага да пишеш и оборваш текста, защото само фейкове ще излязат..Хихихихи...

току-що, БаалБек написа:

Ееее...много малко си писал за мен. Напиши повече, че да не ти се налага да пишеш и оборваш текста, защото само фейкове ще излязат..Хихихихи...

Повече от някаква тъпа статия, която си изкопирала от интернет? 😆😆😆

Пак да питам. Кое е ФЕЙК? Бъди по-конкретна... Стиска ли ти, да влезеш в дискусия с мен? Няма да ти се подигравам много, обещавам... 😆

• Автор
преди 4 минути, communismatic написа:

Пак да питам. Кое е ФЕЙК?

Пробвай се да пишеш и оборваш текста и ще ти посоча! :popcorn2:

току-що, БаалБек написа:

Пробвай се да пишеш и обрваш текста и ще ти посоча! :popcorn2:

Питам те, кое от написаното от мен е ФЕЙК? Ти малоумна ли си? Можеш ли да напишеш някакъв смислен текст без да го копираш от някъде? Давай доказателствата или ми се махай от главата. Поредното ти унижение... няма да е последното при всички случаи.

• Автор

Дадох ти шанс да се докажеш, но ти се оказа ПЪЗЛЬО! 

По-зле си от путинофилките в България и Мухонасранск. Хихихихи...

преди 5 минути, communismatic написа:

Ти малоумна ли си?

Точно така. Давай с епитетите. Вложи цялата си умствена енергия, но никога не коментирай и оборвай текст. Това вече ще е позор за теб и Началника ти!

току-що, БаалБек написа:

Дадох ти шанс да се докажеш, но ти се оказа ПЪЗЛЬО!

Момиче, ти си направо за освидетелстване... Да се докажа с кое? Ти твърдиш, че от мен излизали "само фейкове"? Зададох ти конкретен въпрос - "Кое са фейковете?", отговор не виждам. Пъзльото е ясно кой е, както и тая дето акъла й стига само да копира някакви простотии от "Дойче Веле".

Гаврата очевадно ще продължи с пълна сила...

Точно така. Давай с епитетите. Вложи цялата си умствена енергия, но никога не коментирай и оборвай текст. 

Много го е яд горкия, че го правиш на две стотинки! Прибягването до "епитети" доказва, че друго не му остава като вариант! :)

• Автор
преди 13 минути, communismatic написа:

"Кое са фейковете?", отговор не виждам.

Вярно ли?

преди 24 минути, БаалБек написа:

Пробвай се да пишеш и оборваш текста и ще ти посоча! :popcorn2:

преди 28 минути, communismatic написа:

Гаврата очевадно ще продължи с пълна сила...

Точно така. Продължи още по-силно с гаврата, ползвай повече епитети за мен, задавай непрекъснато различни въпроси...НО никога не се опитвай да коментираш и оборваш текст, защото ще се изложиш пред Началника си.

Не го допускай. :newspaper:

преди 2 часа, БаалБек написа:

НО никога не се опитвай да коментираш и оборваш текст, защото ще се изложиш пред Началника си.

Ъ... Умнице, къде видя да коментирам въпросният текст!? Къде!? 

на 4.06.2022 г. в 18:08, glen написа:

Западният медиен комплекс от месеци прокарва безсмислена проукраинска военна пропаганда. Безкрайно лъжете с истории за украински герои, които водят доблестна битка срещу руските сили. Призрак на Киев, Змийски остров, Родилно отделение, безкрайни доклади, че Украйна печели, безкрайни доклади за руска военна некомпетентност, безкрайни доклади за руски военни, насочени към цивилни… всички те са лъжи.

В действителност руските военни действително са активирали само 10% от силите си, за да участват в тази военна операция, те са използвали специфични правила за сблъсък, за да намалят до минимум цивилните жертви, и са прокарали само толкова далеч, колкото Путин каза, че ще направи. По-конкретно за „денацификация“ на Украйна и „елиминиране на биологичните заплахи за хората на Русия“.

Ако всички си спомняте когато това започна за първи път, западните медии твърдяха, че Путин е обезумял военен престъпник, адски склонен към световно господство, който се премества в Украйна без друга причина, освен да убива цивилни. Украйна беше първата му цел и скоро той трябваше да се премести в останалата част от Източна Европа.

Сравняваха го с Хитлер милиард пъти. Само за да разберем, че Украйна е единствената страна в света, която буквално има НАЦИСТКИ ВОЕННИ ЧАСТИ. И вместо да осъзнаят кого подкрепят... те вместо това  удвоиха  подкрепата на  нацистите, произвеждащи биологични оръжия... .

Както се оказва, буквално НИЩО от казаното от западните медии по отношение на Украйна не е вярно.

Всичко, което са ти казали, е лъжа. И като капак, те  изпратиха 40 милиарда данъчни долари и безброй военни оръжия в Украйна, знаейки много добре, че Русия печели и нямаше нулев шанс да загуби от самото начало.

Байдън и западният медиен комплекс най-накрая започват публично да признават, че Русия печели войната.

Помислете колко много доказва това.

Байдън току-що призна, че Путин е честен на думата си. Путин каза, че намерението на Русия е да денацифицира Украйна, да премахне биологичните заплахи за неговите граждани, да освободи Донбас и Крим от нацистки контрол и да сложи край на продължаващата гражданска война от 2014 г. Те направиха точно това.

Същите хора, които излъгаха за ВСЯКО ЕДНО НЕЩО, отнасящо се до Украйна, искат да им вярвате, когато казват, че Русия лъже за Байдън, Обама, Клинтън и Сорос, които подпомагат мрежата за биологични оръжия в Украйна...

Това е най-експлозивната история на планетата. Не забравяйте да запомните кой е избрал да го игнорира.https://nypost.com/2022/06/03/biden-says-ukraine-might-have-to-give-russia-land/?

Няма нищо по забавно да четеше тъпа руZка проганда от началото на войната. Не напразно съм признал Глен за най-добрия в това начинание.Учете се , другари.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.