Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

United Tim легитимна компания ли е?

Featured Replies

преди 2 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Аз съм някой

Zaщо си никой

• Отговори 58
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• NewRedDragon
    NewRedDragon

По какъв признак правиш разликата фалшив/нефалшив продукт? То самия продукт си е....далеч от продукт

• цър-вул
    цър-вул

Ти изобщо как пазаруваш? Само измами са ти в главата. Ама, всъщност какво да се очаква от измамник.... Ти да видиш - имали сме си криминолог експерт техник.

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Сега инжектират хардуерния троянски кон за да може после да ти откраднат парите, тайните и патентите.

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Ти никакви тестове не можеш да извършиш. Получваш, това, което е описано (вкл. товам което не си прочел). Написано е ясно, че продукта се доставя, след минимум 8 работни дена.

Какви сертификати имаш?

Къде пише, че се доставя след най-малко 8 работни дни?

• Автор
преди 1 час, adersa написа:

Айре вее стига сте му писали в темите на тоя бот трупа рейтинг на ваш гръб егати тъпаците ...

Защо мислиш, че съм бот? Колко пъти трябва да обяснявам, че не съм бот...

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Къде пише, че се доставя след най-малко 8 работни дни?

Ето тук, горе в дясно - в червено е!

https://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-alfa-network-802-11ac-ultra-speed-usb-adapter-awus1900/pd/DCXKDKMBM/

Останалото е в общите условия. Споко, ще ти доставят стокта, но пак ще си от страната на булката

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Е, той се шегува - какъв бот можеш да си с ограничения си интелект?

Мисля че ще се набуташ с този адаптер, ама няма да ти казвам още. Това че има антена  не значи че е по-добър, ама кой съм аз да ти казвам де. Голям си,имаш глава на главата..

преди 3 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Влязох в eMAG и направих една поръчка на продукт, който се предлага от United Tim S.R.L, което е румънска компания. Информация за въпросната компания има тук: https://www.emag.bg/untdtanu/126513/v?ref=see_vendor_page

Въпросът ми е дали това е легитимна компания, която е доказана с времето или е някаква нова компания, която може да ми продаде фалшив продукт.

Преди почти една седмица поръчах този WiFi адаптер: https://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-alfa-network-802-11ac-ultra-speed-usb-adapter-awus1900/pd/DCXKDKMBM/

В момента в менюто "Проследи поръчката" пише, че поръчката е регистрирана, но все още не е изпратена. Ето пример:

image.png

(Това изображение е примерно изображение и не е свързано с моята поръчка)

От почти една седмица насам, прогреса по доставката седи на първото място (Регистрирана поръчка) и това е положението.

Опитах да намеря информация и ревюта относно тази компания, но не намерих нищо съществено, което да ме ориентира.

Основният ми въпрос е дали това е легитимна компания и дали има вероятност да ми продадат фалшив продукт. Тъй като има голямо забавяне в доставката, страх ме е, че може би ми подменят истинския продукт с фалшив продукт. Примерно, може да използват пластмасовата обвивка на адептера и да сложат друга електроника вътре, която да има друг chipset и да не разполага с функциите, с които истинския адаптер трябва да разполага.

Дали да не откажа поръчката сега? Ако фирмата не е легитимна и има вероятност за измама, другия вариант е да купя този адаптер: https://ardes.bg/product/tp-link-archer-t9uh-archer-t9uh-112155

Дайте съвет, кажете какво да правя докато е време. Никога досега не е имало такова забавяне... всички поръчки, които съм поръчвал досега, са били изпращани най-късно 2 дена след поръчването им. Сега има голямо забавяне, което изглежда подозрително и ми подхранва параноята.

Пробвай в търсачаката на Европейския Търговски Регистър имаш и читаво ЕИК ;)  https://www.romanian-companies.eu/united-tim-srl-22064919/

Фирменият сайт е малко sketchy, но имам вяра в тебе!

https://united-team.ro/

This adapter isn't for everyone. But this is a good pick if 1) you're a computer professional or power user. Or 2) you need its range or speed, and you don't mind its size. Or 3) You're a Linux user looking for something high-quality, and you don't mind using the terminal a little to install the drivers.

Мирише ми на проблеми :)

Кажи честно че даваш над 200 лева за WIFI адаптер? Тази антена да не лови и спътникова телевизия?

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Баси отимиста си :) 

В името на настроението ;) Трябва да се поддържа този неугасващ Vibe! :D ;) :shock11: :no-no:

преди 2 минути, kosyo написа:

Кажи честно че даваш над 200 лева за WIFI адаптер? Тази антена да не лови и спътникова телевизия?

Не, ве.....ама ще хване трите ESP-та, от краварника на комшията :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Не, ве.....ама ще хване трите ESP-та, от краварника на комшията :) 

И ще знае дали им е топло на кравите и да ходи да ги завива ако се наложи.. Не бях се замислял над този вариант. Добре де само на мен ли ми идва на акъла да си пусна един дълъг USB кабел и с някаква елементарен адаптер (изолиран) да постигна същия ефект? Хем ще си спестя главоболията от шума на USB3-то. Или с още по-дълъг кабел направо в рутера на комшията и да се избегне размятането на пакети по въздуха , където всеки може да ги хване?

• Автор
преди 5 минути, kosyo написа:

И ще знае дали им е топло на кравите и да ходи да ги завива ако се наложи.. Не бях се замислял над този вариант. Добре де само на мен ли ми идва на акъла да си пусна един дълъг USB кабел и с някаква елементарен адаптер (изолиран) да постигна същия ефект? Хем ще си спестя главоболията от шума на USB3-то. Или с още по-дълъг кабел направо в рутера на комшията и да се избегне размятането на пакети по въздуха , където всеки може да ги хване?

Толкова много метафора си използвал, че нищо не разбрах.

USB кабелите не поддържат packet injection и monitoring mode. Адаптерът, който съм избрал, съм го избрал заради тези два режима на робота, както и още няколко характеристики.

И за протокола, не, не смятам да хаквам рутера на когото и да е. Въпросните два режима ми трябват за тестване на сигурността на собствените ми мрежи. Не разбирам защо има хора в този форум, които мислят, че искам да извършвам незаконни дейности.

преди 23 минути, FobiaX написа:

Пробвай в търсачаката на Европейския Търговски Регистър имаш и читаво ЕИК ;)  https://www.romanian-companies.eu/united-tim-srl-22064919/

Фирменият сайт е малко sketchy, но имам вяра в тебе!

https://united-team.ro/

Официалният сайт изглежда нормално, поне според мен, и не знам защо на теб ти изглежда съмнителен или неясен (sketchy).

преди 5 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Толкова много метафора си използвал, че нищо не разбрах.

USB кабелите не поддържат packet injection и monitoring mode. Адаптерът, който съм избрал, съм го избрал заради тези два режима на робота, както и още няколко характеристики.

И за протокола, не, не смятам да хаквам рутера на когото и да е. Въпросните два режима ми трябват за тестване на сигурността на собствените ми мрежи. Не разбирам защо има хора в този форум, които мислят, че искам да извършвам незаконни дейности.

Официалният сайт изглежда нормално, поне според мен, и не знам защо на теб ти изглежда съмнителен или неясен (sketchy).

Аха повярвах - с wifi за 230 лева? Както ти казах става с елементарен за 11 лева. Да дадеш толкова пари да установиш че си като honeypot за хакери.. Но гледам четеш и вече знаеш, така че с интерес очаквам следващата тема по въпроса.

преди 8 часа, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

ма как не бе аз такива като тебе от монитора ги надушвам пускаш едни и същи теми всеки ден и на другите темите остават на заден план 

преди 36 минути, adersa написа:

ма как не бе аз такива като тебе от монитора ги надушвам пускаш едни и същи теми всеки ден и на другите темите остават на заден план 

Пускай и ти .

• Автор
преди 10 часа, kosyo написа:

Аха повярвах - с wifi за 230 лева? Както ти казах става с елементарен за 11 лева. Да дадеш толкова пари да установиш че си като honeypot за хакери.. Но гледам четеш и вече знаеш, така че с интерес очаквам следващата тема по въпроса.

Как така аз ще съм като honeypot? Honeypot са мрежи примамки, които представляват изолирана среда, извличаща информация от този, който се свърже към нея.

Аз няма да се свързвам към чужди мрежи. Аз искам да извършвам тестове за сигурност върху моите собствени мрежи.

По темата:

Поръчката ми все още е само регистрирана, но не и изпратена. Вече наистина започвам да се съмнявам, че съм на път да стана жертва на измама.

Силно съм убеден, че ще ми дадат адаптер с подменена електроника.

Някой успя ли да намери някаква информация за въпросната компания? Съмнителен ми е факта, че компанията я има от 2007г., а не успявам да намеря достатъчно информация и ревютата. Не разбирам как така за толкова много време компанията не е успяла да придобие известност из сайтовете за ревюта и проверки за вероятни измами.

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Аз няма да се свързвам към чужди мрежи.

Е как ще се свържеш, като не можеш?

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Аз искам да извършвам тестове за сигурност върху моите собствени мрежи.

А колко са тези, твои мрежи? Да позная ли - те са точно 0 (нула)

току-що, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Как така аз ще съм като honeypot? Honeypot са мрежи примамки, които представляват изолирана среда, извличаща информация от този, който се свърже към нея.

Аз няма да се свързвам към чужди мрежи. Аз искам да извършвам тестове за сигурност върху моите собствени мрежи.

С Wifi адаптер за 230 лева? АП-то ми струва по-малко а със сигурност работи по-добре от тази пръчка със стар realtek чип , които се славят със "супер-добрата" си подръжка на linux - важи особено за стари чипсети. В новите е една идея по-добре. По добре намажи на една антена мед че да се лепят пакетите по нея по-лесно..

• Автор
преди 13 минути, kosyo написа:

С Wifi адаптер за 230 лева? АП-то ми струва по-малко а със сигурност работи по-добре от тази пръчка със стар realtek чип , които се славят със "супер-добрата" си подръжка на linux - важи особено за стари чипсети. В новите е една идея по-добре. По добре намажи на една антена мед че да се лепят пакетите по нея по-лесно..

Да, нужна е поддръжка за Линукс, тъй като нямам намерения на използвам Windows вече.

Обхвата, защитата (криптирането), силата на сигнала и капацитета на предаване на информация също се вземат под внимание, което оскъпява продукта. Аз искам силна антена, а не някакъв адаптер с размерите на USB drive, чиито обхват няма да стигне на повече от няколко метра, сигнала ще е слаб и постоянно ще прекъсва.

Защо мислиш, че не съм направил добър избор като съм избрал този WiFi адаптер? Това, което прочетох в описанието на продукта, звучи добре и е ясно, че въпросния WiFi адаптер е добър (поне според мен). Ти какво мислиш?

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Да, нужна е поддръжка за Линукс, тъй като нямам намерения на използвам Windows вече.

Обхвата, защитата (криптирането), силата на сигнала и капацитета на предаване на информация също се вземат под внимание, което оскъпява продукта. Аз искам силна антена, а не някакъв адаптер с размерите на USB drive, чиито обхват няма да стигне на повече от няколко метра, сигнала ще е слаб и постоянно ще прекъсва.

Защо мислиш, че не съм направил добър избор като съм избрал този WiFi адаптер? Това, което прочетох в описанието на продукта, звучи добре и е ясно, че въпросния WiFi адаптер е добър (поне според мен). Ти какво мислиш?

Ти хубаво искаш, но не знаеш, какво искаш! Обикновена "рибка" си!

• Автор
преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Ти хубаво искаш, но не знаеш, какво искаш! Обикновена "рибка" си!

Не, не съм "рибка". Ако искаш, можеш да отговориш на въпроса, който зададох:

преди 12 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Освен съмненията ми за измама, какво друго не е напред с този модел адаптер, според теб? Ако се окаже, че ми дават оригинален адаптер и не ме лъжат, мисля, че си заслужава. Прочети описанието на адаптера, което е показано в страницата, от която поръчах адаптера, и кажи кое е проблем и защо адаптера да не си заслужава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.