Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

United Tim легитимна компания ли е?

Featured Replies

Влязох в eMAG и направих една поръчка на продукт, който се предлага от United Tim S.R.L, което е румънска компания. Информация за въпросната компания има тук: https://www.emag.bg/untdtanu/126513/v?ref=see_vendor_page

Въпросът ми е дали това е легитимна компания, която е доказана с времето или е някаква нова компания, която може да ми продаде фалшив продукт.

Преди почти една седмица поръчах този WiFi адаптер: https://www.emag.bg/bezzhichen-adapter-alfa-network-802-11ac-ultra-speed-usb-adapter-awus1900/pd/DCXKDKMBM/

В момента в менюто "Проследи поръчката" пише, че поръчката е регистрирана, но все още не е изпратена. Ето пример:

image.png

(Това изображение е примерно изображение и не е свързано с моята поръчка)

От почти една седмица насам, прогреса по доставката седи на първото място (Регистрирана поръчка) и това е положението.

Опитах да намеря информация и ревюта относно тази компания, но не намерих нищо съществено, което да ме ориентира.

Основният ми въпрос е дали това е легитимна компания и дали има вероятност да ми продадат фалшив продукт. Тъй като има голямо забавяне в доставката, страх ме е, че може би ми подменят истинския продукт с фалшив продукт. Примерно, може да използват пластмасовата обвивка на адептера и да сложат друга електроника вътре, която да има друг chipset и да не разполага с функциите, с които истинския адаптер трябва да разполага.

Дали да не откажа поръчката сега? Ако фирмата не е легитимна и има вероятност за измама, другия вариант е да купя този адаптер: https://ardes.bg/product/tp-link-archer-t9uh-archer-t9uh-112155

Дайте съвет, кажете какво да правя докато е време. Никога досега не е имало такова забавяне... всички поръчки, които съм поръчвал досега, са били изпращани най-късно 2 дена след поръчването им. Сега има голямо забавяне, което изглежда подозрително и ми подхранва параноята.

• Отговори 58
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• NewRedDragon
    NewRedDragon

По какъв признак правиш разликата фалшив/нефалшив продукт? То самия продукт си е....далеч от продукт

• цър-вул
    цър-вул

Ти изобщо как пазаруваш? Само измами са ти в главата. Ама, всъщност какво да се очаква от измамник.... Ти да видиш - имали сме си криминолог експерт техник.

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Сега инжектират хардуерния троянски кон за да може после да ти откраднат парите, тайните и патентите.

Публикувани изображения

преди 12 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Основният ми въпрос е дали това е легитимна компания и дали има вероятност да ми продадат фалшив продукт

По какъв признак правиш разликата фалшив/нефалшив продукт? То самия продукт си е....далеч от продукт

Проверяват те дали си благонадежден и платежоспособен, а ако сметнат че не отговаряш на критериите - нищо няма да ти пратят.

преди 15 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

о и ми подхранва параноята.

Беж тук

http://dpbkarlukovo.bg/

Момчета те чакат

http://dpbkarlukovo.bg/wp-content/uploads/2014/04/serve7.jpg

преди 32 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Основният ми въпрос е дали това е легитимна компания и дали има вероятност да ми продадат фалшив продукт

По какъв признак правиш разликата фалшив/нефалшив продукт?

Прасчо:

Телефонен номер: +40741458574

• Автор
преди 11 минути, NewRedDragon написа:

По какъв признак правиш разликата фалшив/нефалшив продукт?

Правилният въпрос е как се прави разлика между имитиращи продукт и продукти, които не са имитиращи. В контекста на поръчката ми на въпросния WiFi адаптер, имитиращ продукт е продукт, на който е запазена пластмасовата обвивка, но електрониката е сменена с електроника, която не е като електрониката, която оригиналния продукт би трябвало да има. Примерно, ако искат да ме измамят, може може да изкарат електрониката на антената, която съм поръчал, и да я заменят с друга електроника, която са взели от друга антена, която е с много по-ниска функционалност, обхват и други качества. Така ще ме измамят, продавайки ми продукт, който е Alfa Network, AWUS1900 802.11ac, Ultra Speed, но само отвън, а не и отвътре.

Разбираш ли какво се опитвам да кажа?

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

Телефонен номер: +40741458574

За съжаление, няма как да осъществя комуникация с тях тъй като не говоря румънски език.

преди 18 минути, Raze написа:

Аз държа точно на този WiFi адаптер, който съм поръчал. Не искам да купувам други адаптери. Въпроса ми е дали комнанията е легитимна или не, за да знам дали да продължа да чакам или направо да откажа доставката и да купя адаптера, който се предлага в Ardes (показал съм линк към адаптера в Ardes в първия си отговор в тази тема).

преди 25 минути, petie1 написа:

Може ли да ми дадеш сериозен отговор, вместо да ми се подиграваш? Пуснал съм тема и очаквам сериозни отговори, а не подигравки.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Без извинения, но толкова кух потребител тук още не съм срещал...

Защо ме наричаш "кух"?

преди 2 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Защо ме наричаш "кух"?

И на мен ми е интересно защо си кух?

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Правилният въпрос е как се прави разлика между имитиращи продукт и продукти, които не са имитиращи. В контекста на поръчката ми на въпросния WiFi адаптер, имитиращ продукт е продукт, на който е запазена пластмасовата обвивка, но електрониката е сменена с електроника, която не е като електрониката, която оригиналния продукт би трябвало да има. Примерно, ако искат да ме измамят, може може да изкарат електрониката на антената, която съм поръчал, и да я заменят с друга електроника, която са взели от друга антена, която е с много по-ниска функционалност, обхват и други качества. Така ще ме измамят, продавайки ми продукт, който е Alfa Network, AWUS1900 802.11ac, Ultra Speed, но само отвън, а не и отвътре.

Разбираш ли какво се опитвам да кажа?

Да, защото знам за какво става дума. А ти да су чувал за понятието "рибка"?

преди 4 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

За съжаление, няма как да осъществя комуникация с тях тъй като не говоря румънски език.

Те говорят перфектен английски = няма проблеми

преди 6 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Въпроса ми е дали комнанията е легитимна или не,

Има си атрибути - наемаш един адвокат от Румъния и той ще ти каже

Защо ме наричаш "кух"?

За да не те обижда!

• Автор
преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Да, защото знам за какво става дума. А ти да су чувал за понятието "рибка"?

Като знаеш за какво говориш, може ли да ми обясниш как седят нещата с тази компания - дали е легитимна или не?

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Те говорят перфектен английски = няма проблеми

По-удобно ще ми е да се свържа с тях чрез имейл, а не по телефона.

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Като знаеш за какво говориш, може ли да ми обясниш как седят нещата с тази компания - дали е легитимна или не?

Да, мога. Просто нямам желание - хапвам си пържен черноморски сафрид (15 лв/килото)

По-удобно ще ми е да се свържа с тях чрез имейл, а не по телефона.

Ти кой си, че някой да се съобразява с твоите удобства?

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Да, мога. Просто нямам желание - хапвам си пържен черноморски сафрид (15 лв/килото)

Тогава ще може ли да ми дадеш обяснение, след като приключиш с хапването?

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Ти кой си, че някой да се съобразява с твоите удобства?

Аз съм някой, който е готов да бъде техен клиент и да купи нещо от тях. Това означава, че ще им дам пари - в името на печалбата, те трябва да се съобразяват с мен, защото техния доход зависи от мен.

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Тогава ще може ли да ми дадеш обяснение, след като приключиш с хапването?

Не

Аз съм някой, който е готов да бъде техен клиент и да купи нещо от тях. Това означава, че ще им дам пари - в името на печалбата, те трябва да се съобразяват с мен, защото техния доход зависи от мен.

Не зависи от тебе нищо!

преди 21 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Въпроса ми е дали комнанията е легитимна или не

Казваш, че си умен ... нека помислим - аз съм еМАГ имам име, реноме, завземам пазари и какво правя - позволявам на съмнителна компания да предлага продукт различен от описания - тоест престъпна органицазия, която има обаче собствени "заводи" за да може да купи маркова техника и да я подмени или там както е в твоята глава .. и да продава пълни боклуци - за да мога да метнат теб или да попаднат на някой когото не трябва и да останат мит като Мултирама ...

А с читавата техника без корпус къде си я навират? По USB-тата предполагам?

Хайде казваш, че имаш сиво вещество - използвай го!

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Казваш, че си умен ... нека помислим - аз съм еМАГ имам име, реноме, завземам пазари и какво правя - позволявам на съмнителна компания да предлага продукт различен от описания - тоест престъпна органицазия, която има обаче собствени "заводи" за да може да купи маркова техника и да я подмени или там както е в твоята глава .. и да продава пълни боклуци - за да мога да метнат теб или да попаднат на някой когото не трябва и да останат мит като Мултирама ...

А с читавата техника без корпус къде си я навират? По USB-тата предполагам?

Хайде казваш, че имаш сиво вещество - използвай го!

Не е нужно да се държиш остро и агресивно с мен. :(

Добре, нека да предположим, че фирмата е легитимна и ще ми продаде качествен продукт. Като продукта ми бъде доставен, ще извърша допълнителни тестове, за да разбера дали е фалшив или оригинален.

преди 36 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Може ли да ми дадеш сериозен отговор, вместо да ми се подиграваш? Пуснал съм тема и очаквам сериозни отговори, а не подигравки.

Не обещал съм ти бъзици и това и получаваш а и всичките ти теми са само за бъзици.......

Като продукта ми бъде доставен, ще извърша допълнителни тестове, за да разбера дали е фалшив или оригинален.

Като експерт, лаборатория или ... ?

Аз остър, агресивен - глупости, провери си монитора дали е на правилната температура - може от там да ти се вижда остро и агресивно ... написаното/картината.

Добре, нека да предположим, че фирмата е легитимна и ще ми продаде качествен продукт. Като продукта ми бъде доставен, ще извърша допълнителни тестове, за да разбера дали е фалшив или оригинален.

За твой ужас оригинални продукти отдавна няма

Ти никакви тестове не можеш да извършиш. Получваш, това, което е описано (вкл. товам което не си прочел). Написано е ясно, че продукта се доставя, след минимум 8 работни дена.

Какви сертификати имаш?

преди 45 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Така ще ме измамят, продавайки ми продукт, който е Alfa Network, AWUS1900 802.11ac, Ultra Speed, но само отвън, а не и отвътре.

Ти изобщо как пазаруваш? Само измами са ти в главата. Ама, всъщност какво да се очаква от измамник....

преди 9 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

ще извърша допълнителни тестове, за да разбера дали е фалшив или оригинален.

Ти да видиш - имали сме си криминолог експерт техник.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.