Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на процесор lga 1155

Featured Replies

Здравейте, имам един стар компютър, на който бях започнал да му правя ъпгрейд, но не го довърших. Дъното е lga 1155 в момента е с процесор intel celeron g540, видео карта r9 270x 2gb, ram 8gb ddr3, захранването е evga 430w. Обмислям да му сменя процесора с intel i7 3770k, в листата на дъното е записано, че може да го поддържа. Въпроса ми е захранването достатъчно ли е и трябва ли да сменя охлаждането? Също трябва ли да се съобразявам с някакви други неща? Не съм запознат с тези ъпгрейди и т.н.

Рахранването ако работи коректно не би трябвало да му е проблем промяната на процесора, охлаждането ако е фабричното към процесора е добре да сложиш значително по-добро.

Въпроса е избрания от теб процесор дали е ценово най-удачен - аз бих гледал какво реално може да се закупи и за какви малки пари, следващото е проверка за съвместимост и съответно за коя версия на биос-а.

преди 32 минути, Сашо5 написа:

Здравейте, имам един стар компютър, на който бях започнал да му правя ъпгрейд, но не го довърших. Дъното е lga 1155 в момента е с процесор intel celeron g540, видео карта r9 270x 2gb, ram 8gb ddr3, захранването е evga 430w. Обмислям да му сменя процесора с intel i7 3770k, в листата на дъното е записано, че може да го поддържа. Въпроса ми е захранването достатъчно ли е и трябва ли да сменя охлаждането? Също трябва ли да се съобразявам с някакви други неща? Не съм запознат с тези ъпгрейди и т.н.

Дай точен модел на дъното и си провери версията на биос с която си в момента. И в листа с поддържани процесори поглени с коя версия на биос го дават процесора.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Що така си мислиш?

А не е ли така. То вярно че по дадения сокет може да се намерят процесорите за него и дъната. А автора не е казал модела на дъното и остава да гадаем.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

А не е ли така. То вярно че по дадения сокет може да се намерят процесорите за него и дъната. А автора не е казал модела на дъното и остава да гадаем.

Пак прочети темата от начало до край!

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Пак прочети темата от начало до край!

Аз съм я прочел темата от самото и начало ти ако не си я прочел чети и вземи се събуди все пак е обяд (ракиено време)

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Аз съм я прочел темата от самото и начало ти ако не си я прочел чети и вземи се събуди все пак е обяд (ракиено време)

Ясно, вече си на черешата.

• Автор

Не живея в града където е компютъра и за съжаление в момента не мога да проверя точно какво е дъното. Имам една снимка на дъното, но не знам дали така може да се разбере нещо. Следващия месец ще се прибирам и тогава ще мога да погледна точния модел. Мислех си, че просто купувам процесора, прибирам се и го слагам, но явно не е толкова просто.

20161127_181526.jpg

На бюджетното (дъното от снимката), въпросния процесор има голяма вероятно, да не работи работи коректно. За овърклок изобщо не става.
Прилича на дъно за офис компютър.
Все пак дай точен модел.

Най-много да не може да бууства на максималните честоти. Нормален 3770, без К, би трябвало да работи нормално.

Тази платка изглежда като да е на H61 платформа и с 3-4 захранващи фази за процесора, на една-единствена 12-волтова линия. Въобще не го мъчи с i7, да не опечеш някой транзистор. Сложи му Core i5 някакъв. Ако държиш на i7, все пак, по-добре е да го пощадиш с 3770S.

На тази платформа бюджетните дъна държаха топ процесори, естествено не говорим за овърклок. Сега, какво е състоянието на дъното след толкова години и колко живот му остава е друг въпрос. Според мен инвестицията не си заслужава (като гледам по колко вървят), освен ако процесора не е подарък. 

Вземи си чист  i7 3770 или както по-горе те посъветваха  i7 3770S, дъното и без това не е клокърско, и да вземеш процесор с отключен множител не можеш да направиш нищо.

Аз лично виждам от снимката че дъното ти е с 2 слота за рам памети - не ми прилича на клокърско

Друг е въпроса че като тръгнеш да клокваш с друго подходящо дъно, трябва да смениш и охлаждането на процесора, докато с това дъно и процесорите които те посъветваха да се спреш на тях, можеш спокойно да си караш с боксово охлаждане...

• Автор

Няма да рискувам с i7, след като има вероятност да се обърка нещо. За i5 3570 ще ми трябва ли друг вид охлаждане и ще има ли проблем с този процесор? Също трябва ли да проверя модел на дъно и т.н преди да го купя? 

Не би трябвало да има проблем i5 3570 - и нискобюджетните дъна го поддържат и за него не ти трябва друг вид охлаждане, боксовото е напълно достатъчно

преди 14 минути, grizly написа:

Не би трябвало да има проблем i5 3570 - и нискобюджетните дъна го поддържат и за него не ти трябва друг вид охлаждане, боксовото е напълно достатъчно

С еднаква консумация са и двата процесора.

Intel® Product Specification Comparison

Intel Core i5-3570 vs i7-3770 (cpu-world.com)

Core i7 3770K review with Z77 - Power Consumption (guru3d.com)

• Автор

Аз гледах само за lga 1155 и там го има но явно моето дъно не го поддържа. В такъв случай остава i5 3570S, като гледам в този списък. Трябва ли да проверя версията на bios-a на дъното и след това да взема процесор с такава версия? Понеже живея в София и исках да го купя от тук и като се прибера да го монтирам. 

преди 1 час, Сашо5 написа:

да взема процесор с такава версия?

Това не го разбрах?!

Мисля че с каквато и версия на биос да е дъното ти - процесора на който си се спрял няма проблем да не работи

1. Проверяваш версията на биоса ти.

2. Проверяваш има ли по-нов и ако има го обновяваш. Ако има няколко по-нови слагаш директно най-новата.

Това се прави докато си със стария процесор за да запали новия.

п.с. Цяла конфигурация със Санди е стотина лева. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.