Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От Viber са ме блокирали

Featured Replies

Доколкото разбрах от вайбър са ми блокирали номера, бил докладван като спам. Писах на съпорта, отговарят ми само едни и същи шаблонни съобщения. Как мога да си деблокирам акаунта? 

преди 37 минути, dulce13 написа:

Доколкото разбрах от вайбър са ми блокирали номера, бил докладван като спам. Писах на съпорта, отговарят ми само едни и същи шаблонни съобщения. Как мога да си деблокирам акаунта? 

Обикновено деблокирането става до една седмица, стига да не си нарушил правилата съвсем и да ти е първо провинение.

Когато се пращат множество съобщения едновременно на повече номера/хора, също блокират акаунт. Защото се смята за спам.

Имат нова политика относно съобщенията.

• Автор

Не знам, но мина повече от седмица и още не сами го отблокирали. Това е съобщението, което ми пращат, като направя запитване 

"Hello,

Your number was blocked on Viber because it was reported as a source of spam or as a result of unusual activity.

The account has been automatically added to a block list and can not be unblocked.

No further information is available at this time."

преди 6 минути, dulce13 написа:

The account has been automatically added to a block list and can not be unblocked.

Кое не е ясно? Смени си номера и си направи нов профил....но ме съмнява че и това ще помогне

• Автор

И как така ще ми блокират номера без дори да са ми изпратили предупредително съобщение. То по тая логика всеки, който не ме харесва ще ме докладва като спам, а аз трябва да сменям само номера ли??? 

преди 46 минути, dulce13 написа:

И как така ще ми блокират номера без дори да са ми изпратили предупредително съобщение. То по тая логика всеки, който не ме харесва ще ме докладва като спам, а аз трябва да сменям само номера ли??? 

Не са те блокирали без причина. Хайде сега признай си какво си правил.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Не са те блокирали без причина. Хайде сега признай си какво си правил.

Номера го ползва дете на 10 години, какво толкова може да е направил, за да го блокират. Ползва вайбъра единствено заради групата му от футбола, дори със дни не го ползваше. Не знам как мога да разбера защо е блокиран като спам. Има ли вероятност д са му пратили някой линк с вирус? 

преди 1 час, JKirilov написа:

Тук редица човеци по цял ден висят у форумо, но носят кинти.

Ти цял ден си чешеш тела - нормално...

Не Ви разбрах намеква... 

преди 2 часа, dulce13 написа:

Мисля, че това изчерпва темата.
Авторе какво си правил само ти си знаеш.

• Автор

Междудругото забравих да спомена, не знам дали има връзка. Вайбъра го ползва само от телефон без карта, картата му е с часовник муki. Преди месец му откраднаха часовника и блокирах веднага картата, после ни я преиздадоха със същия номер. Не знам дали това има някаква връзка с блокирането от вайбър. 

преди 51 минути, dulce13 написа:

Номера го ползва дете на 10 години, какво толкова може да е направил, за да го блокират. Ползва вайбъра единствено заради групата му от футбола, дори със дни не го ползваше. Не знам как мога да разбера защо е блокиран като спам. Има ли вероятност д са му пратили някой линк с вирус? 

Не Ви разбрах намеква... 

Номера го ползва дете на 10 години, какво толкова може да е направил, за да го блокират - Това е предостатъчно. Ами питайте детето като за начало.

Мдаа, дават на малките деца да си играят, после пада големо чудене какво се е случило. Защо не му дадеш и данните от дебитната ти карта, да направи някой шопинг?

• Автор

Първо нали не мислите, че съм оставила телефона на детето без надзор. Инсталирано е приложение за родителски контрол и са блокирани всички сайтове неподходящи за него. Второ винаги проверявам с кого и какво си пише.  След като съм за дала въпрос, значи съм сигурна в детето си и това какво прави на телефона си. Поисках съвет и помощ как да си разрешат проблема, а не да "хвърляте камъни по мен". 

преди 7 минути, *S197* написа:

Мдаа, дават на малките деца да си играят, послем пада големо чудене какво се е случило. Защо не му дадеш и данните от дебитната ти карта, да направи някой шопинг.

Може и да съм му ги дала.... 😉

преди 7 минути, JKirilov написа:

Дай и на мен, и да приключваме темата.

Недей така, че ще стане навалица. Такива неща се казват на уше:D

• 2 седмици по-късно...
на 27.05.2023 г. в 17:22, dulce13 написа:

Доколкото разбрах от вайбър са ми блокирали номера

Късметлия! Де да можех и аз да ги накарам да ми блокират номера! Като не мога да си изтрия акаунта там и да спра спама от хора, които не съм срещал през живота си, поне да ми блокират акаунта.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!

Имам същият проблем от няколко дни... Използвам Вайбър постоянно понеже ми е нужен за работата ми.

Успяхте ли да решите този проблем или все още е блокиран профила Ви?

преди 51 минути, Valentin T написа:

Здравейте!

Имам същият проблем от няколко дни... Използвам Вайбър постоянно понеже ми е нужен за работата ми.

Ти прочете ли съобщението, което е пратено на абоната?

• 1 месец по-късно...
на 18.06.2023 г. в 21:26, Емил Костов написа:

Ти прочете ли съобщението, което е пратено на абоната?

Успяхте ли да си отблокирате акаунта? И как? 

на 18.06.2023 г. в 20:33, Valentin T написа:

Здравейте!

Успяхте ли да си отблокирате акаунта? Имам същия проблем и не намирам начин да го оправя

• 2 седмици по-късно...

Мен ме блокираха за постоянно и вече нямам Viber. За твоя проблем можеш да пишеш пак на екипа на Viber и можеш да дадеш 1 звезда на приложението. Мисля че ще помогне. Блокирали са те щото непознати хора са ти писали или си пращал групи и сега те мислят за Спамър.

на 27.05.2023 г. в 18:32, dulce13 написа:

Не знам, но мина повече от седмица и още не сами го отблокирали. Това е съобщението, което ми пращат, като направя запитване 

"Hello,

Your number was blocked on Viber because it was reported as a source of spam or as a result of unusual activity.

No further information is available at this time."

Блокиран си за постоянно и може би не може повече да те отблокират

• 8 месеца по-късно...

Здравейте искам да попитам имам номер който явно ме е блокирал в viber до преди 2 3 дни имаше снимка на самия профил в viber обаче вече ми показва че е без снимка проверих от два три телефона записах телефонният номер проверих и там си показва активност и снимка да дадения номер а на моят viber не 

• 3 седмици по-късно...

Открийте си нова сметка (акаунт)! 

Успех!

п.п. Принципно се свържете с оператора си който ви е дал номера. Той по-може да се информира защо е блокиран и може би след плащане на глоба към Viber да ви възстановят сметката (акаунта) към въпросния номер. Това обаче трябва да стане в офис на оператора ви!!! Защото може и да сте попаднали в схема на измамници. 

Отделно, че 10-годишните деца са големи досадници. Едни такива ми досаждаха по Viber. Не ги докладвах, но ... това е друга тема ...

Че е имало злоупотреба от сметката ви (акаунта) е имало!!! -> Примерно забелязали са, че от акаунта са пращали съобщение (спам) към номера които не са от БД им. -> Да, Viber си има БД в които се знае към кои номера може и към кои не може!!! 

преди 5 часа, dioib написа:

Открийте си нова сметка (акаунт)! 

И съдържанието от стария профил по магичен начин ще се появи в новия, да?
Мобилният оператор няма общо с блокирането на Viber съдържанието.
Освен ако абонатът не е в разработка на някоя служба...

преди 15 минути, цър-вул написа:

И съдържанието от стария профил по магичен начин ще се появи в новия, да?

Кое съдържание? :) Това което са качили или което са свалили? :) 

Аз не съм си синхронизирал въпросния. ;) Все ми е тая какво има качено на техния сървър. :) 

Отделно ... хм ... моя списък с контакти освен на телефона + копие на външен носител, то го имам и на тефтер (хартиен носител). ;) 

И нещо ненормално за което го ползвам. По-лесно ми е чрез него да прехвърлям файлове на компютъра си. :) Просто споделям някакъв файл с някой от познатите ми и ... после по-лесно го качвам дори тук, щото с андруидъ нещо не се разбираме. :) 

...

Отделно Viber при смяна на тел. номер на ваш познат ви информира, че е сменен. ;) 

Принципно е възможно някой да е блокирал устройство което е ползвано за влизане в тази сметка (акаунт). 

И запомнете: Децата, особено 10-годишните са по-умни от вас!!! :) Да не бяхте му правили сметка в Viber. :) Може да олеквате финансово даже. :) А не само да му блокират сметката! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.