Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мощен настолен компютър до 3000лв?

Featured Replies

Здравейте! Имам бюджет от 3000лв, който съм решил да похарча за настолен компютър, отговарящ на едно единствено изискване:

- Компютърът трябва да може да плейва без проблем UHD Blueray филми от по 44 -50 ГБ нагоре. 

В бюджета да се вмести и качествена кутия с възможно най малкия размер.

Игри няма да се играят.

Дъното да е с възможност за инсталиране на мощна видео карта, ако евентуално реша да направя ъпгрейд след време.

Имате ли идея за някаква конфигурация?

2343242424.JPG

Разрешен от Gaming_Solutions

Ако това е единственоото изискване защо просто не вземеш един Blu-Ray 4К плеър? Ще ти излезе в пъти по-евтино

Blu-Ray плеър Smart Sony UBP-X800M2, Hi-Res, 4K HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS:X, Bluetooth, LDAC, Wi-Fi, FLAC

Този е най-скъпия в ЕМАГ

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Или PS5.

Иначе ако държиш на компютър, гледаш процесор - Intel 10 gen макс. Видеокартата - е без значение. Спокойно си плейваш, на UHD 630.

edit

Монитора също трябва да поддържа 4к.

@Teemo е прав. Ultra HD Blu-ray  се поддържа от 7 до 10 поколение. След 10, Интел спря поддръжката заради проблеми със сигурността на SGX, т.е 11, 12 и последното 13-то поколение не поддържат Ultra HD Blu-ray, а в наши дни да се купува нова конфигурация с 10-то поколение, някак... Иначе компютъра ще излезе много по-малко от 3000лв., но за мен по-елегантното решение си е Blu-Ray плеър. В крайна сметка може да се вземе плеър и отделно модерен компютър за браузване, а и за по-сериозна работа

:offtopic_s: Като видях картинката първоначално си помислих, че става въпрос за играта (нали съм си геймър за това първо се сетих)

https://store.steampowered.com/app/1659420/UNCHARTED_Legacy_of_Thieves_Collection/

пък чета в описанието, че няма да се играят игри и си казах, wtf, но после видях името на Tom Holland и Mark Wallburg и си викам, чакай малко, тези ги няма в играта. :biggrin:

Що се отнася за филмите колегите вече са дали предложения. То дори може да се гледат и от външен диск вързан за телевизора (но пак трябва да се свалят отнякъде). Цял компютър само за това не знам дали си струва.

Иначе има компактни кутии като Meshify 2 Compact, но колкото и да са добри всяка компактна кутия би била известен компромис с охлаждането (не с много разбира се).

Навремето помня бяха много модерни тези HTPC (там с разните му Atom и прочие процесори), но вече с навлизането на box-овете при телевизорите не знам дали още са на мода.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

компактни кутии

Ето един дребосък:
https://www.aliexpress.com/item/1005005515805554.html

Цитат

Mini PC Gamer Windows 11 Pro
Intel 12th Alder Lake N95
DR4 16GB
512GB
WIFI5
Bluetooth 4.2
VGA Gaming Computer

преди 16 минути, цър-вул написа:

Ето един дребосък:

Няма лошо, но това не покрива никое от изискванията.

преди 2 часа, Borisgeo написа:

Дъното да е с възможност за инсталиране на мощна видео карта, ако евентуално реша да направя ъпгрейд след време.

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Ultra HD Blu-ray  се поддържа от 7 до 10 поколение. След 10, Интел спря поддръжката заради проблеми със сигурността на SGX, т.е 11, 12 и последното 13-то поколение не поддържат Ultra HD Blu-ray

преди 26 минути, цър-вул написа:

Ето един дребосък:

Да, това са като едновремешните HTPC-та, но честно казано то сега с тези box-ове... Иначе освен Meshify 2 Compact наскоро ми хареса още една компактна кутия, но разбира се и тя има проблем с охлаждането. Иначе позволява лесен ъпгрейд на частите, но не се продава отделно, а е custom машина:

• Автор
преди 13 часа, Gaming_Solutions написа:

Ако това е единственоото изискване защо просто не вземеш един Blu-Ray 4К плеър? Ще ти излезе в пъти по-евтино

Blu-Ray плеър Smart Sony UBP-X800M2, Hi-Res, 4K HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS:X, Bluetooth, LDAC, Wi-Fi, FLAC

Този е най-скъпия в ЕМАГ

Филмите си ги свалям от торенти , но са по 45 ГБ и затова ми трябва ПС с мощен процесор. Блурей плейър не е опция. 

преди 13 часа, Teemo написа:

Или PS5.

Иначе ако държиш на компютър, гледаш процесор - Intel 10 gen макс. Видеокартата - е без значение. Спокойно си плейваш, на UHD 630.

edit

Монитора също трябва да поддържа 4к.

Държа да е компютър.Благодаря за информацията.

преди 13 часа, B-boy/StyLe/ написа:

:offtopic_s: Като видях картинката първоначално си помислих, че става въпрос за играта (нали съм си геймър за това първо се сетих)

https://store.steampowered.com/app/1659420/UNCHARTED_Legacy_of_Thieves_Collection/

пък чета в описанието, че няма да се играят игри и си казах, wtf, но после видях името на Tom Holland и Mark Wallburg и си викам, чакай малко, тези ги няма в играта. :biggrin:

Що се отнася за филмите колегите вече са дали предложения. То дори може да се гледат и от външен диск вързан за телевизора (но пак трябва да се свалят отнякъде). Цял компютър само за това не знам дали си струва.

Иначе има компактни кутии като Meshify 2 Compact, но колкото и да са добри всяка компактна кутия би била известен компромис с охлаждането (не с много разбира се).

Навремето помня бяха много модерни тези HTPC (там с разните му Atom и прочие процесори), но вече с навлизането на box-овете при телевизорите не знам дали още са на мода.

Аз малко се обърках. По принцип искам да си свалям UHD филми от торенти и да ги гледам без да ми сече. Как мога да сваля нещо на друго устройство освен ПС? Как мога да плейна файл от торент на Блурей плейър?

преди 24 минути, Borisgeo написа:

Филмите си ги свалям от торенти , но са по 45 ГБ и затова ми трябва ПС с мощен процесор. Блурей плейър не е опция. 

Държа да е компютър.Благодаря за информацията.

А оптично устройство Blue-Ray нужно ли е да има компютъра?

преди 19 минути, Borisgeo написа:

Аз малко се обърках. По принцип искам да си свалям UHD филми от торенти и да ги гледам без да ми сече. Как мога да сваля нещо на друго устройство освен ПС? Как мога да плейна файл от торент на Блурей плейър?

Ами нали и аз това имах предвид. Че се свалят на компютър и после аз примерно с външен диск ги връзвам към телевизора и си гледам оттам (добре е диска да е usb 3, както и телевизора да поддържа usb 3). Сега признавам, че не гледам Blu Ray, но някои модели телевизори имат вградена поддръжка на такъв. Ако не, тогава има Blu Ray плеър с поддръжка на USB и би трябвало да не е проблем сваленото съдържание да се върже към такъв плеър.

За компютър ще ти сглобят колегите.

Тук има интересна дискусия:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/nktstg/does_ryzen_support_standard_bluray_playback/

Сега, ако е за свалени файлове от торента би трябвало всеки компютър да може да ги плейва без проблеми, дори един бюджетен като този:

https://www.youtube.com/watch?v=JA8qijPE_bs

Сега, ако става дума за дискове, както ти каза @Teemo ще ти трябва старо поколение процесор с SGX поддръжка или PS5 направо.

https://linustechtips.com/topic/1403974-new-intel-chips-join-amds-ryzen-in-being-unable-to-play-encrypted-4k-blu-ray-discs-without-questionable-workarounds/

Сега като гледам по торентите са си нормални файлове и за такива би трябвало да не е необходимо SGX. Но аз и да тествам няма да е рентабилно, защото аз имам SGX (още съм с 8700k и Asrock Z370 Extreme4).

2160p.Bluray.HDR10.10bit.x265.HEVC.DTS-X.7.1-PHOCiS.mkv

Нека някой друг ако иска и може тества на по-съвременна машина. :)

Нещо такова. Магазина е примерен. Има и на Intel - NUC, Gigabyte - Barebone. Щом искаш да е малък.

Задължително гледаш с HDMI 2.1 минимум. Или USB-C/DP 1.2 . Монитора/телевизора и той трябва да ги поддържа.

Идват без памет и SSD/HDD. От където и да купиш - питай, да ти поставят.

За това всеки процесор с вградено видео от последните няколко години ще ти свърши работа. Дори и първото поколение Ryzen G ще свърши работа.

AMD Ryzen 3 4C/4T 3200G 4.0GHz 6MB 65W AM4 box RX Vega 8 Graphics - цена. (nikem-bg.net)

AMD Ryzen 5 4600G 4.2GHz 11MB 65W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net)

AMD Ryzen 5 5600G 4.4GHz AM4 MPK - цена. (nikem-bg.net)

преди 47 минути, Raze написа:

За това всеки процесор с вградено видео от последните няколко години ще ти свърши работа. Дори и първото поколение Ryzen G ще свърши работа.

AMD Ryzen 3 4C/4T 3200G 4.0GHz 6MB 65W AM4 box RX Vega 8 Graphics - цена. (nikem-bg.net)

AMD Ryzen 5 4600G 4.2GHz 11MB 65W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net)

AMD Ryzen 5 5600G 4.4GHz AM4 MPK - цена. (nikem-bg.net)

Аз разбрах, че човека иска да гледа не просто 4к клипове, а 4К Blue-Ray филми, което е различно. Друг е въпроса дали тегли Blue-Ray от торентите или рипове. 4K Blue-Ray, до колкото знам не се поддържа от Ryzen и се поддържа от Интел 7th-10th поколения. По горе писахме, че новите Интели не го поддържат 

преди 55 минути, Teemo написа:

Нещо такова. Магазина е примерен. Има и на Intel - NUC, Gigabyte - Barebone. Щом искаш да е малък.

Задължително гледаш с HDMI 2.1 минимум. Или USB-C/DP 1.2 . Монитора/телевизора и той трябва да ги поддържа.

Идват без памет и SSD/HDD. От където и да купиш - питай, да ти поставят.

Мисля, че и HDMI 2.0 става, това което си предложил не е с 2.1

Май чак толкова малък не търси, все пак е писал да може да се сложи и силна видео карта след време

Мисля, че нещо такова ще свърши работа и отговаря максимално на изискванията, съвсем друг е въпроса дали си заслужава. Не съм сигурен нито дали тегли истински Blue-Ray от торентите, не съм сигурен има ли изобщо бъдеще този формат, не съм сигурен колко време още ще съществуват въпросните торенти, не съм и сигурен дали въобще се планува да се слага мощна видео карта, както и за какво му е мощен процесор. Въпросителните са много, в крайна сметка ще му предложа нещо доста под бюджета от 3000лв. :

1. INTEL CORE I5-10400

2. BIOSTAR B560M SILVER

3. CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB(2X8GB) DDR4 PC4-25600 3200MHZ CL16

4. SILICON POWER UD85 500GB SSD PCIE GEN 4X4

5. SEAGATE SKYHAWK AI, 20TB, 7200 RPM, 256MB

6. COUGAR GEX 850, 850W, 80 PLUS GOLD, FULLY MODULAR

7. DEEPCOOL AG400

8. DEEPCOOL - CH370

9. ARCTIC P12 PWM PST BLACK/BLACK - 200-1800RPM - 2бр.

Общо всичко излиза 1843лв. Сглобяването, инсталирането на ОС и драйвъри, тестването за стабилност и доставката са безплатни. 

Процесора е с 6 физически и 12 логически ядра, има вградена графика, която подкарва въпросния формат. Последно поколение процесор е на Интел, който го поддържа. Дъното има HDMI 2.0 и DP, също така има много хубаво вградено аудио, което мисля, че ще е от голяма полза. Сложил съм бързо NVMe са операционната система и огромен хард диск от 20TB за складиране на филмите ако има нужда. Реално за тази система е достатъчно и 400W захранване, но съм сложил 850W за да е подготвено всичко ако след време се слага мощна видео карта. Кутията е компактна, но в същото време събира охладители до 165мм височина и видео карти до 320мм дължина. Предвидил съм и два допълнителни вентилатора, които да вкарват въздух през предната страна на кутията за добър въздушен поток. 

ПП. Следващата седмица от 03.07 до 07.07 излизаме в отпуск, така че онлайн магазина ще обработва поръчките след това. 

Или едно външно SSD.

• Автор
преди 8 часа, Gaming_Solutions написа:

А оптично устройство Blue-Ray нужно ли е да има компютъра?

Не е нужно.

преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

Аз разбрах, че човека иска да гледа не просто 4к клипове, а 4К Blue-Ray филми, което е различно. Друг е въпроса дали тегли Blue-Ray от торентите или рипове. 4K Blue-Ray, до колкото знам не се поддържа от Ryzen и се поддържа от Интел 7th-10th поколения. По горе писахме, че новите Интели не го поддържат 

Мисля, че и HDMI 2.0 става, това което си предложил не е с 2.1

Май чак толкова малък не търси, все пак е писал да може да се сложи и силна видео карта след време

Мисля, че нещо такова ще свърши работа и отговаря максимално на изискванията, съвсем друг е въпроса дали си заслужава. Не съм сигурен нито дали тегли истински Blue-Ray от торентите, не съм сигурен има ли изобщо бъдеще този формат, не съм сигурен колко време още ще съществуват въпросните торенти, не съм и сигурен дали въобще се планува да се слага мощна видео карта, както и за какво му е мощен процесор. Въпросителните са много, в крайна сметка ще му предложа нещо доста под бюджета от 3000лв. :

1. INTEL CORE I5-10400

2. BIOSTAR B560M SILVER

3. CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB(2X8GB) DDR4 PC4-25600 3200MHZ CL16

4. SILICON POWER UD85 500GB SSD PCIE GEN 4X4

5. SEAGATE SKYHAWK AI, 20TB, 7200 RPM, 256MB

6. COUGAR GEX 850, 850W, 80 PLUS GOLD, FULLY MODULAR

7. DEEPCOOL AG400

8. DEEPCOOL - CH370

9. ARCTIC P12 PWM PST BLACK/BLACK - 200-1800RPM - 2бр.

Общо всичко излиза 1843лв. Сглобяването, инсталирането на ОС и драйвъри, тестването за стабилност и доставката са безплатни. 

Процесора е с 6 физически и 12 логически ядра, има вградена графика, която подкарва въпросния формат. Последно поколение процесор е на Интел, който го поддържа. Дъното има HDMI 2.0 и DP, също така има много хубаво вградено аудио, което мисля, че ще е от голяма полза. Сложил съм бързо NVMe са операционната система и огромен хард диск от 20TB за складиране на филмите ако има нужда. Реално за тази система е достатъчно и 400W захранване, но съм сложил 850W за да е подготвено всичко ако след време се слага мощна видео карта. Кутията е компактна, но в същото време събира охладители до 165мм височина и видео карти до 320мм дължина. Предвидил съм и два допълнителни вентилатора, които да вкарват въздух през предната страна на кутията за добър въздушен поток. 

ПП. Следващата седмица от 03.07 до 07.07 излизаме в отпуск, така че онлайн магазина ще обработва поръчките след това. 

Тъй като започвам ремонт на жилището което закупих съм решил да купя един ПС, който да не ми създава никакви проблеми. Ще го свържа с 60 инча UHD TV , който ще поддържа 4К резолюция. В миналото съм сменил много лаптопи, като в това число и геймърски и прочие. Винаги когато съм теглил филми по-големи от 18-20 ГБ съм имал проблеми с картината. Започваше да сече и се виждаше , че лаптопа идва слабичък. За да нямам такива проблеми реших да инвестирам в настолен ПС с добри параметри на който да гледам буквално всичко. От филми по 50 ГБ до Блурей филми изтеглени  от торенти. Въпросът е да се направи конфигурация, която да плейва всичко без да се замисля и да може след време да се инсталира хубава видео карта, защото е възможно този ПС да остане за дъщеря ми след две три години. За кутията мога да направя компромис, защото не искам да утежнявам положението и все ще и се намери място. Така или иначе ще се поръчват мебели и ще я предвидя къде да бъде поставена. За бюджета няма проблем, защото наистина искам да ми сглобят нещо хубаво и да ми гарантират , че каквото и да плейна няма да сече на UHD TV. Благодаря за вниманието и се надявам да не ви досаждам с коментарите.

• Решение
преди 14 часа, Borisgeo написа:

Тъй като започвам ремонт на жилището което закупих съм решил да купя един ПС, който да не ми създава никакви проблеми. Ще го свържа с 60 инча UHD TV , който ще поддържа 4К резолюция. В миналото съм сменил много лаптопи, като в това число и геймърски и прочие. Винаги когато съм теглил филми по-големи от 18-20 ГБ съм имал проблеми с картината. Започваше да сече и се виждаше , че лаптопа идва слабичък. За да нямам такива проблеми реших да инвестирам в настолен ПС с добри параметри на който да гледам буквално всичко. От филми по 50 ГБ до Блурей филми изтеглени  от торенти. Въпросът е да се направи конфигурация, която да плейва всичко без да се замисля и да може след време да се инсталира хубава видео карта, защото е възможно този ПС да остане за дъщеря ми след две три години. За кутията мога да направя компромис, защото не искам да утежнявам положението и все ще и се намери място. Така или иначе ще се поръчват мебели и ще я предвидя къде да бъде поставена. За бюджета няма проблем, защото наистина искам да ми сглобят нещо хубаво и да ми гарантират , че каквото и да плейна няма да сече на UHD TV. Благодаря за вниманието и се надявам да не ви досаждам с коментарите.

Не досаждаш на никого, това е идеята на форумите и ако на някого му е досадно, то той е попаднал на грешното място.

Мисля, че вече имаш цялата информация, която ти е нужна. 4K Blu-Ray е специфичен нишов формат и не се поддържа вече на новите поколения компютри. За мен лично този формат няма бъдеще. Това не означава разбира се, че не можеш да гледаш 4К филми на ново поколение процесор, просто няма да е Blu-Ray. Също така като вметка, не съм и сигурен колко време още ще имаш достъп до торенти за да ги сваляш, но тук не искам да навлизаме, просто като хинт преди да дадеш 3000лв. за компютър, който ще ползваш за сваляне на торенти.

Имаш няколко варианта, ти трябва да избереш кой е най-удачен за теб. 

1. Евтин компютър + Blu-Ray плейър + външен хард диск. На компютъра ще сваляш филмите и с външния хард диск ще ги възпроизвеждаш на плейъра. В този случай е най-удачно да си харесаш плейър и да се свържеш с консултанта/търговеца, който го предлага и да му споделиш какво възнамеряваш. Той ще ти обясни подробно какви формати поддържа и ще ти предложи такъв с USB свързаност за да може да закачиш външен HDD/SSD

2. Конфигурацията, която предложих по-горе

3. Актуална конфигурация с нов процесор + видео карта за 3000лв., който без проблеми ще плейва 4К филми, но не и 4К Blu-Ray. Ако кажеш, че се спираш на този вариант, ще ти предложа възможно най-доброто за 3000лв. 

На твое място бих се спрял на вариант 1 с възможно най-евтиния компютър, който да ползваш за браузване и сваляне на торенти. Ще излезе и най-евтино

Значи, тук малко се бъркат понятията. Има разлика между директно смъкнат от blu-ray диск и конвертиран филм в mkv от blu-ray с максимално качество. Както вече казах, за това не е нужно хардуера да е 'мощен', просто трябва да е със съвременна видеокарта, било то дискретна или вградена, понеже съвременните видеокарти се справят без проблем с декодирането на такива филми, дори и на по-слаб хардуер. Дори смартфони и таблети могат да пускат филми с такъв размер без проблеми.

преди 2 минути, Raze написа:

Значи, тук малко се бъркат понятията. Има разлика между директно смъкнат от blu-ray диск и конвертиран филм в mkv от blu-ray с максимално качество. Както вече казах, за това не е нужно хардуера да е 'мощен', просто трябва да е със съвременна видеокарта, било то дискретна или вградена, понеже съвременните видеокарти се справят без проблем с декодирането на такива филми, дори и на по-слаб хардуер. Дори смартфони и таблети могат да пускат филми с такъв размер без проблеми.

Да, така е. По-горе и аз изразих съмнение дали става въпрос за истински blu-ray или някакъв blu-ray rip. Не получих отговор. Не съм и гледал какво има по торентите 

Аз се мъча да изтегля едни BD рипове да тествам на 4К, но нещо няма сийд и не се теглят. Иначе mkv прекодирани филми 4K HDR има колкото искаш и редовно се качват нови, с размери от 8 GB нагоре. Пускал съм филми от 35 GB и нагоре, вървят без проблеми по WiFi директно на телевизора, на андроид плеъра и на телефона и таблета. Стария лаптоп с I7 4 поколение и видеокарта GTX 860m не може да се справи с тях, понеже му е стар хардуера и не поддържа хардуерно декодиране на тези формати, не че му е слаб хардуера.

Успях да дръпна единия bd, върви без проблеми на десктопа с Ryzen 5800x и RTX 3070 с media player classic и k-lite mega codec pack. Видеокартата се товари около 40%, процесора почти не се ползва - малко над 1%. През WiFi, на лаптоп с 11 поколение интел и вградено видео също тръгна без проблем. Успях да го подкарам и на смартфона - Sony Xperia 5 II и на таблета Samsung Tab S6. Единствено на Xiaomi mi tv stick 4k не тръгна, но там хардуера е малко по-слаб.

Така че, не е нужен кой знае какъв хардуер, за да се подкара BD, не е нужно да се вземат и по-стари процесори. Една съвременна конфигурация интел/amd ryzen е предостатъчна за това.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Да, така е. По-горе и аз изразих съмнение дали става въпрос за истински blu-ray или някакъв blu-ray rip. Не получих отговор. Не съм и гледал какво има по торентите 

Аз затова прегледах какво представлява един рип и писах по-горе:

на 28.06.2023 г. в 10:35, B-boy/StyLe/ написа:

Сега като гледам по торентите са си нормални файлове и за такива би трябвало да не е необходимо SGX. Но аз и да тествам няма да е рентабилно, защото аз имам SGX (още съм с 8700k и Asrock Z370 Extreme4).

2160p.Bluray.HDR10.10bit.x265.HEVC.DTS-X.7.1-PHOCiS.mkv

За рипове, а не за истински дискове не е нужно нещо специално.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Аз затова прегледах какво представлява един рип и писах по-горе:

За рипове, а не за истински дискове не е нужно нещо специално.

Виж ми горното мнение. И за дискове също не е нужно нещо специално.

преди 1 час, Raze написа:

Значи, тук малко се бъркат понятията.

И като ги объркаш - не правиш разлика между BluRay, BRrip, BDrip 

Това за което двамата с @B-boy/StyLe/ говорим.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.