Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мощен настолен компютър до 3000лв?

Featured Replies

Разрешен от Gaming_Solutions

току-що, Teemo написа:

И като ги объркаш - не правиш разлика между BluRay, BRrip, BDrip 

Това за което двамата с @B-boy/StyLe/ говорим.

Дай ми каквото искаш, да го тествам. Както казах, изтеглих копиран bd диск и тествах с него, мисля, че достатъчно ясно съм го написал. Нищо не е пипано или компресирано/преработвано от там.

преди 2 минути, Raze написа:

Дай ми каквото искаш, да го тествам. Както казах, изтеглих копиран bd диск и тествах с него, мисля, че достатъчно ясно съм го написал. Нищо не е пипано или компресирано/преработвано от там.

Няма как, да не е пипано... Дори и копиран.

Май мисленето не ти се отдава преди обяд...
Може би @Raze имаше предвид, че е гледал без да конвертира. Т.е as is. или такова, каквото го е свалил.

Момчета няма нужда от спорове. Явно, че автора иска да сваля от торенти, където качеството е една идея занижено, но поне няма да има нужда от специален хардуер и старо поколение на същия. Ако ще купува дискове там вече е ясно, старо поколение хардуер или SP5 или BD плеър. Но за торентите всяка бюджетна система явно ще му свърши работа. Честно казано по-добре да са с леко занижено качество пред да взима старо поколение процесор. А един ден не пречи да си вземе и PS5 или BD плеър с дискове за качество (ако е чак такъв запален киноманиак и колекционер).

Хайде сега наздраве, че е много горещо и си е направо за студена биричка! :beer:

• Автор

Значи последно да уточня, че досега не съм знаел че има такава разлика между BluRay, BRrip, BDrip . Просто съм гледал в торентите обложката на филма който тегля и когато е повече от 20ГБ започваше да ми сече компа.Това е и причината да отворя темата за такъв ПС, защото си мислех че ако искам да подкарам филм с големината на 50-60ГБ ще ми трябва нещо по - скъпо. Сега разбрах , че МКВ формат може да бъде и 50ГБ. За това и става дума, защото като погледна филмите  които съм теглил са в този формат. Това означава , че ще ми трябва ПС който да върти 50 ГБ МКВ без да сече. Моля предложете конфигурация, която с която да нямам никакви проблеми да плейвам такъв размер филми. Извинявам се, че ви подведох с този Блурей формат.

• Автор
на 29.06.2023 г. в 8:04, Gaming_Solutions написа:

Не досаждаш на никого, това е идеята на форумите и ако на някого му е досадно, то той е попаднал на грешното място.

Мисля, че вече имаш цялата информация, която ти е нужна. 4K Blu-Ray е специфичен нишов формат и не се поддържа вече на новите поколения компютри. За мен лично този формат няма бъдеще. Това не означава разбира се, че не можеш да гледаш 4К филми на ново поколение процесор, просто няма да е Blu-Ray. Също така като вметка, не съм и сигурен колко време още ще имаш достъп до торенти за да ги сваляш, но тук не искам да навлизаме, просто като хинт преди да дадеш 3000лв. за компютър, който ще ползваш за сваляне на торенти.

Имаш няколко варианта, ти трябва да избереш кой е най-удачен за теб. 

1. Евтин компютър + Blu-Ray плейър + външен хард диск. На компютъра ще сваляш филмите и с външния хард диск ще ги възпроизвеждаш на плейъра. В този случай е най-удачно да си харесаш плейър и да се свържеш с консултанта/търговеца, който го предлага и да му споделиш какво възнамеряваш. Той ще ти обясни подробно какви формати поддържа и ще ти предложи такъв с USB свързаност за да може да закачиш външен HDD/SSD

2. Конфигурацията, която предложих по-горе

3. Актуална конфигурация с нов процесор + видео карта за 3000лв., който без проблеми ще плейва 4К филми, но не и 4К Blu-Ray. Ако кажеш, че се спираш на този вариант, ще ти предложа възможно най-доброто за 3000лв. 

На твое място бих се спрял на вариант 1 с възможно най-евтиния компютър, който да ползваш за браузване и сваляне на торенти. Ще излезе и най-евтино

Спирам се на третия вариант , защото явно че филмите които тегля са МКВ формат. Мисля че една мощна конфигурация с възможност да възпроизвежда филми по 50-60ГБ ще ми свърши работа.Благодаря!

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Само че това важи само за дисковете, не за риповете каквито се разбра, че потребителя ще тегли. За такива всеки бюджетен комп ще му свърши работа, но като иска пък сглобете му един за 3k да се успокои. :)

• Автор
на 27.06.2023 г. в 19:45, B-boy/StyLe/ написа:

:offtopic_s: Като видях картинката първоначално си помислих, че става въпрос за играта (нали съм си геймър за това първо се сетих)

https://store.steampowered.com/app/1659420/UNCHARTED_Legacy_of_Thieves_Collection/

пък чета в описанието, че няма да се играят игри и си казах, wtf, но после видях името на Tom Holland и Mark Wallburg и си викам, чакай малко, тези ги няма в играта. :biggrin:

Що се отнася за филмите колегите вече са дали предложения. То дори може да се гледат и от външен диск вързан за телевизора (но пак трябва да се свалят отнякъде). Цял компютър само за това не знам дали си струва.

Иначе има компактни кутии като Meshify 2 Compact, но колкото и да са добри всяка компактна кутия би била известен компромис с охлаждането (не с много разбира се).

Навремето помня бяха много модерни тези HTPC (там с разните му Atom и прочие процесори), но вече с навлизането на box-овете при телевизорите не знам дали още са на мода.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Само че това важи само за дисковете, не за риповете каквито се разбра, че потребителя ще тегли. За такива всеки бюджетен комп ще му свърши работа, но като иска пък сглобете му един за 3k да се успокои. :)

Благодаря за вниманието!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.