Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блокиране на Уебсайт по IP

Featured Replies

Може ли да се блокира уебсайт по IP? Как да разбера кои IP адреси да блокирам на уебсайта?

Разрешен от Клонинга

С рутер на MikroTik се прави много хитро. Но ако искаш в операционната си система да го направиш това нещо, трябва да видиш какъв IP range им е даден през някакъв whois lookup, онлайн. И после целия range да го пренасочиш към 127.0.0.1 в хост файла. Иначе, ако следваш албанския подход, трябва да го пингваш тоя сайт до безкрайност, докато ти отговорят всичките му възможни адреси ...

• Автор
преди 9 минути, Rammkopf написа:

Иначе, ако следваш албанския подход, трябва да го пингваш тоя сайт до безкрайност, докато ти отговорят всичките му възможни адреси ...

Ами аз като го пингвам този сайт, ми излиза един и същ IP адрес. А половината му страници, включително основната, продължават да се зареждат.

• Автор
преди 24 минути, цър-вул написа:

Да не би да става дума за сайт от типа на winbet?
Дай линнк

www.tubedigger.com

Може да видиш и тази тема:

https://malwaretips.com/threads/looking-for-alternative-to-windows-firewall-to-block-ip-adress.110538/

Можеш да пробваш с това, което създава правила за Windows Firewall:

https://github.com/WaGi-Coding/WaGis-Mass-IP-Blacklister-Windows

Можеш да пробваш сам през стената:

PeerBlock също е добра в това:

https://www.peerblock.com/

https://www.makeuseof.com/tag/peerblock-block-ip-addresses-government-spies-evil-hacker-friends-pc/

преди 49 минути, Клонинга написа:

Ами аз като го пингвам този сайт, ми излиза един и същ IP адрес. А половината му страници, включително основната, продължават да се зареждат.

А ти какво си направил, за да го блокираш?

• Автор
преди 14 минути, Rammkopf написа:

А ти какво си направил, за да го блокираш?

Аз правя експерименти защо не може да бъде блокиран по IP.
Ако си забелязал, като блокираш IP-то му, той пак се зарежда.

преди 4 минути, Клонинга написа:

Тъй, де, това те питам - как си подходил, за да му блокираш IP адреса? Къде си го блокирал?

• Автор
преди 28 минути, Rammkopf написа:

Тъй, де, това те питам - как си подходил, за да му блокираш IP адреса? Къде си го блокирал?

Със защитната стена на Windows. Резултатът - някои подстраници не се зареждат, основната се зарежда. :magnifier:

By the way, блокирах още адреси, свързани с хоста на сайта и сега вече ВСИЧКО ми се (ЗАРЕЖДА)! :D  :no-no: Сайтът работи с пълна сила на пушка. :)

Spoiler
77.88.200.55.ipv4.datagroup.ua [77.88.200.55]
be16.cr-2.g50.kiev.volia.net [77.120.1.97]
int0.volia5.gate.hvosting.ua [77.123.137.163]
h61.hvosting.ua [91.200.40.61]

преди 29 минути, Клонинга написа:

Със защитната стена на Windows. Резултатът - някои подстраници не се зареждат, основната се зарежда. :magnifier:

Нещо не правиш като хората. Пингва до 91.200.40.61.

Никакъв проблем за варана да го блокира.

2.png

1.png

Може и в Powershell (Admin)

New-NetFirewallRule -DisplayName "Block www.tubedigger.com (91.200.40.61)" -Direction Outbound –LocalPort Any -Protocol TCP -Action Block -RemoteAddress 91.200.40.61

преди 49 минути, Клонинга написа:

Сайтът работи с пълна сила на пушка

'ми, кат' има калъф до пушката... 😎

• Автор
преди 26 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нещо не правиш като хората. Пингва до 91.200.40.61.

Никакъв проблем за варана да го блокира.

Мислиш, че не го правя както трябва? Дай ми скрипт да го внеса и да проверя. Ако при теб блокира, да видя при мен дали ще пропуска.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Може и в Powershell (Admin)

New-NetFirewallRule -DisplayName "Block www.tubedigger.com (91.200.40.61)" -Direction Outbound –LocalPort Any -Protocol TCP -Action Block -RemoteAddress 91.200.40.61

При мен не работи. Сега не се зарежда единствено "Contact". Тоест, не се блокира сайта. Дал съм и за Inbound.

А след като изпълниш скрипта почистваш ли dns кеша?

преди 12 минути, Клонинга написа:

При мен не работи.

Стига, ве! Парче програмизд... двама ти показахме, че работи! Ами, ЗКУ си е за ....

преди 2 часа, Клонинга написа:

Може ли да се блокира уебсайт по IP? Как да разбера кои IP адреси да блокирам на уебсайта?

преди 1 час, Клонинга написа:

Ако си забелязал, като блокираш IP-то му, той пак се зарежда.

Да се блокира уебсайт по IP е неефективо, трудоемко и изисква да му знaeш всички IP-та - 4 & 6.
Особено ако този сайт е корпоративен и изграден с loadbalancers and failovers.
Вярно, твоя сайт го показва само с 1 адрес, но пък е и вярно, че  DNS сърверите могат да връщат различни IP адреси в зависимост от геолокацията ти.
Но ей я Калдатата примерно - 6 IP адреса ми дава.

Ако става въпрос да блокираш въпросния сайт единствено за браузера си, що не ползваш добавка в браузера за блокиране по URL?

Бързо и лесно - в c:\windows\system32\drivers\etc\hosts файла се добавя 1 ред

0.0.0.0 www.tubedigger.com tubedigger.com

като първо се премахва отметката за read only на файла и след редакцията и записа му се добавя отново отметката.
image.png

image.png.231b40a7236549eb21c8e3db803cf577.png

преди 19 минути, Cocatron написа:

При мен не работи. Нито с Хрома нито с Лисицата.

image.png.a2aee0763b22e7850db4ea0b281532e8.png

image.png.cce769d625bcc08e60539720902c7a15.png

Интересна статийка:
https://chromeenterprise.google/policies/?policy=URLBlocklist

• Автор
преди 26 минути, MZ/X написа:

Да се блокира уебсайт по IP е неефективо, трудоемко и изисква да му знaeш всички IP-та - 4 & 6.
Особено ако този сайт е корпоративен и изграден с loadbalancers and failovers.
Вярно, твоя сайт го показва само с 1 адрес, но пък е и вярно, че  DNS сърверите могат да връщат различни IP адреси в зависимост от геолокацията ти.
Но ей я Калдатата примерно - 6 IP адреса ми дава.

Ако става въпрос да блокираш въпросния сайт единствено за браузера си, що не ползваш добавка в браузера за блокиране по URL?

Идеята е да се блокира интернет достъпа до която и да е програма на компютъра ми. В hosts файла се прави проверка и ме "наказват", ако блокирам. По уиндоус стената също засичат и правят забележка. Но аз въпреки всичко направих опит да видя дали въобще е ефективно това блокиране чрез стената на Майкрософт и се оказва, че Майкрософт нищо не прави и се пропуска всичко в галоп. @B-boy/StyLe/ пък твърди, че само по един IP му работи. Сигурно затова ползва Comodo, за да му сработи.

Всеки дава идеи, но не пробва лично.

преди 22 минути, Клонинга написа:

@B-boy/StyLe/ пък твърди, че само по един IP му работи. Сигурно затова ползва Comodo, за да му сработи.

Всеки дава идеи, но не пробва лично.

Е баш затова не ползвам Comodo. Ползвам го заради другите му ценни качества, не само заради стената или заради този сайт, който дори не бях чувал. Па и не ми дреме дали ще е е блокиран, защото не мисля да го посещавам никога.

И как да не съм тествал лично като съм ти показал снимки? По лично от това здраве!

Ти явно като грухи биоса искаш да блокираш достъпа до сайта, защото сигурно им ползваш програмата нелегално и искаш да не те хванат. И той все търси безплатния обяд в сивата зона. Нали беше така и за IDM преди време и ме караше да анализирам краковете им, защото не ти се даваха едни 45 лв. за доживотен лиценз.

Както и да е, приключих с тази тема аз...

• Автор
преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И как да не съм тествал лично като съм ти показал снимки? По лично от това здраве!

Искаш да кажеш, че си блокирал единствено един IP адрес - единствено в Windows Defender Firewall и ти е провървяло? Боже, започнахме с лъжите. Дали не си забравил още нещо?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.