Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блокиране на Уебсайт по IP

Featured Replies

Разрешен от Клонинга

преди 30 минути, Клонинга написа:

Идеята е да се блокира интернет достъпа до която и да е програма на компютъра ми. В hosts файла се прави проверка и ме "наказват", ако блокирам. По уиндоус стената също засичат и правят забележка. Но аз въпреки всичко направих опит да видя дали въобще е ефективно това блокиране чрез стената на Майкрософт и се оказва, че Майкрософт нищо не прави и се пропуска всичко в галоп. @B-boy/StyLe/ пък твърди, че само по един IP му работи. Сигурно затова ползва Comodo, за да му сработи.

Всеки дава идеи, но не пробва лично.

Щом ти правят мониторинг на системата и ти забраняват промени по файърули и host-файлове - нищо не можеш да направиш ... на това ново.
Можеш обаче през виртуализация, ако:
1. разбира се е позволена във фирмата ти;
2. не си подписвал декларация, че си задължен да ползваш единствено одобрен корпоративен софтуер и то от техни носители/дистрибутиви. 
Тогава правиш един Windows в Windows-a, в госта си инсталираш програмите (освен ако не са някакви с тежки графични изисквания) и си прилагаш каквито си искаш правила/методи за блокиране/достъп до тях.

Друг начин - сетваш си един Windows у вкъщи или у клауда - там сите програми и достъп през RDP

преди 7 минути, Клонинга написа:

Искаш да кажеш, че си блокирал единствено един IP адрес - единствено в Windows Defender Firewall и ти е провървяло? Боже, започнахме с лъжите. Дали не си забравил още нещо?

Какви лъже бре? Ти май имаш нужда от очила. Кога съм казал, че съм го блокирал само със стената? Показал съм снимка, че съм го блокирал с Comodo! Снимка от настройката на Comodo и снимка с невъзможността браузъра да се свържи с въпросния сайт след това. Нито повече, нито по-малко съм казал. Така че чети внимателно и с РАЗБИРАНЕ преди да обвиняваш някой в лъжа само, защото ти не си разбрал като хората.

преди 39 минути, Клонинга написа:

Всеки дава идеи, но не пробва лично.

Нагло п'рче ша додиж. Назад има галерия от снимкови доказателства, че работи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Абе, яяяяяяяя...
Ама с експертите от Левуново, май, все така става.

• Автор

@MZ/X, говориш ми малко на труден език, макар да подразбирам посоката ти. Но това не ми е идея. А факта, че стената на Майкрософт не върши работата си. Както @B-boy/StyLe/ вече посочи - ползва друг софтуер за да се случи. Ето тук е разковничето. Затова дойде въпроса, как се блокира сайт по IP адрес. Сполучливо разбира се. Никога Майкрософт! Рискуваш утре дупка в системата да ти се отвори.

преди 2 минути, Клонинга написа:

А факта, че стената на Майкрософт не върши работата си.

Това не е факт! Това, че ти не можеш да работиш с операционната си система, не е проблем на Microsoft.

• Автор
преди 9 минути, цър-вул написа:

Това не е факт! Това, че ти не можеш да работиш с операционната си система, не е проблем на Microsoft.

Ти да не си успял с Майкрософт? То така и аз мога отстрани да суфлирам и да си седя на стола и да гледам сеира. :) 

Задачата ви бе дадена, но никой не се справи. Нито IP намерихте, нито блокирахте през IP. Тук не визирам допълнителен софтуер, а способностите на системата. Вече в кой век сме и нищо не се случва като прогрес. :)

Не нагъл ами безумно нагъл. За пореден път седи и чака наготово, а иначе ние сме имали задача. Крадеца вика дръжте крадеца.

Нито си някакъв фактор да даваш задачи, нито да поставяш оценки. И всички се справихме явно само без теб. И с намирането на IP-то и с блокирането на въпросния сайт.

А сега отваряй учебника, седни си на 4-буквието и действай. На вълка врата му е голям, защото си върши работата сам, а не реве като вдовица за ...

Появи се още един...
Аве, умнико, що не ползва плакатен размер шрифт? Примерно 72. И пишеш точно по темата да? Простащината няма край по нашите земи...

Щях да предложа Impulse Blocker, ама гледам, че сте му дали подобна добавка, която е свършила работа, така че по темата няма какво да се каже. А аз винаги съм open for Microsoft bashing. :D

• Автор
  • Решение

Целта не е браузъра да блокира IP, това браузърите могат. А системата да го блокира, при което се вижда, че тя е ялова и не умее да засича по IP. Само че разбирачите тук не се пробват, но роптаят че съм им бил длъжен АЗ да изпълнявам инструкции от тук от там. Аз ако имах решение нямаше да питам за помощ.

ОК. Изтрих кеша на браузъра и работата си дойде на място. Чудинка, как браузъра зарежда офлайн от кеша! :giggle1: А други уебсайтове не ги отразява, макар че вече съм влизал точно преди да блокирам.

преди 59 минути, Клонинга написа:

А системата да го блокира

Наглец, туй квой, ве?
Някъде по средата на hosts файла, на ред 41, съм добавил квот трее и те:
image.png

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Наглец, туй квой, ве?
Някъде по средата на hosts файла, на ред 41, съм добавил квот трее и те:

Нищо не е. Нали бях обясних, че hosts файла няма да се пипа.

преди 1 час, piх3l написа:

Какъв идиот трябва да си, за да тръгнеш да блокираш сайт по IP? За един приятел питам...

Намират се дупки за ефективен блокаж на стари произведения на изкуството. Само че последно са закърпени поради някаква подсказка в диалог... :)

преди 12 часа, Клонинга написа:

Може ли да се блокира уебсайт по IP? Как да разбера кои IP адреси да блокирам на уебсайта?

преди 9 часа, Клонинга написа:

В hosts файла се прави проверка и ме "наказват", ако блокирам. По уиндоус стената също засичат и правят забележка. Но аз въпреки всичко направих опит да видя дали въобще е ефективно това блокиране чрез стената на Майкрософт и се оказва, че Майкрософт нищо не прави и се пропуска всичко в галоп.

Много просто - подай заявка към админа за блокиране на уеб ресурса...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.