Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странни линии на камерата в Андроид 13, Nokia G21

Featured Replies

Някой има ли идея как да се отърва от тия скапани линии? Появиха се след ъпдейта до Андроид 13 и каквото и да правя, не мога да ги махна. Смених няколко приложения за камера - линиите са си там. Бърсах камерите със спирт до лъсване, защото мислех, че са се зацапали - линиите са си там. А преди ъпдейта до А13 линиите ги нямаше, вкл. и хоризонталната бяла на ръба на екрана, която се вижда снимката. При видеокамерата линиите са 3, заедно с хоризонталната, при фотокамерата са 2 и като щракна снимка или заснема видео, линиите излизат и на видеото/снимката. Има ги и като щракна скрийншот, както на долната снимка.

spacer.png

Просто чакайте пакет с актуализации, в който са оправили този софтуерен проблем. Възмутително е ,че Nokia са си позволили да пуснат толкова неизпипани софтуерни актуализации. То вече 14 ще излиза, те още с 13 не могат да се оправят. 

• Автор
преди 9 минути, Rudy M. написа:

И другия път, като ви кажа, че Nokia са боклуци - вервайте ми :cool: .

То няма кой друг телефон да си взема. Шиомитата пък са диктатура отвсякъде - нищо от софтуера, с който пристига не можеш да замениш, махат и слагат настройки както им падне, след всеки ъпдейт трябва да си ресетвам настройките на телефона, защото вечно има нещо осрано, което не работи със старата конфигурация... Че Нокията се оказа бокук спор няма, но поне като не ми харесва дадено приложение, мога да го сменя с друго. Примерно лончърът по подразбиране (Quickstep Launcher) ми точеше батерията за 2 дни. От Януари насам ползвам Nova Launcher и карам по 10-11 дни с едно зареждане. За Гнусмас/Санцуг има доста противоречиви коментари из нета, че хем са по-скъпи от останалите телефони, хем не струват като хардуер и софтуер, та Нокията е по-малкото зло.

преди 46 минути, Soviet Soldier написа:

Просто чакайте пакет с актуализации, в който са оправили този софтуерен проблем. Възмутително е ,че Nokia са си позволили да пуснат толкова неизпипани софтуерни актуализации. То вече 14 ще излиза, те още с 13 не могат да се оправят. 

14-ката още е в бета стейдж. Някъде четох, че 14-ката щяла да навлезе в официален релийз към Октомври, значи ще страдаме с боклучивата 13-ка още поне 6 месеца.

То и един друг проблем има с 13-ката, но той е второто малко зло: вифи процесът точи батерията с по 2-3% в минута и за час-час и нещо 100% батерия си отиват все едно съм се свързал с Марс, направо не се трае. Ако включа вифито, трябва да държа телефона постоянно на зарядно.

• Автор
преди 4 минути, ostavime написа:

Не мога да видя точно на снимката какво е, но пробва ли това

Изключена е тази опция, но линиите пак си ги има. Освен това, дори и ако е включена опцията, линиите не би трябвало да се появяват на снимките/клиповете, а те се виждат и там.

преди 9 минути, Валсо написа:

Изключена е тази опция, но линиите пак си ги има. Освен това, дори и ако е включена опцията, линиите не би трябвало да се появяват на снимките/клиповете, а те се виждат и там.

Просто реших, че може да е от това, защото на снимката не става ясно какво точно се случва. Явно е друго. Дано се оправи. 

Вземи са Самсунг и няма да имаш такъв проблем. Качеството си има цена. Няма евтино и хубаво. Нокия бяха сила преди години. В ерата на смартфоните лидерите са други и доказали се с времето. Аз съм S22 Ultra. Абсолютно ТОП телефон. Моят го взех с Exynos процесор. Не грее. Батерията издържа... колкото ти трябва. 512 GB версията. Камера прекрасна... общо взето телефон без забележка! Преди него бях със S7, който също беше уникален, но просто остаря, спряха поддръжка на софтуер, приложения и т.н. и по този начин те карат да вземеш нов. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 9 минути, Валсо написа:

То няма кой друг телефон да си взема. Шиомитата пък са диктатура отвсякъде - нищо от софтуера, с който пристига не можеш да замениш, махат и слагат настройки както им падне, след всеки ъпдейт трябва да си ресетвам настройките на телефона, защото вечно има нещо осрано, което не работи със старата конфигурация... Че Нокията се оказа бокук спор няма, но поне като не ми харесва дадено приложение, мога да го сменя с друго. Примерно лончърът по подразбиране (Quickstep Launcher) ми точеше батерията за 2 дни. От Януари насам ползвам Nova Launcher и карам по 10-11 дни с едно зареждане. За Гнусмас/Санцуг има доста противоречиви коментари из нета, че хем са по-скъпи от останалите телефони, хем не струват като хардуер и софтуер, та Нокията е по-малкото зло.

14-ката още е в бета стейдж. Някъде четох, че 14-ката щяла да навлезе в официален релийз към Октомври, значи ще страдаме с боклучивата 13-ка още поне 6 месеца.

То и един друг проблем има с 13-ката, но той е второто малко зло: вифи процесът точи батерията с по 2-3% в минута и за час-час и нещо 100% батерия си отиват все едно съм се свързал с Марс, направо не се трае. Ако включа вифито, трябва да държа телефона постоянно на зарядно.

Съгласен съм, Xiaomi са още по-зле. 

@ostavime е прав, квато и марка да е в тоя ценови клас, все са посредствени устройства. Трябва да се отделят малко повече пари. Не е обезателно да е от най-скъпите флагмани, но примерно за около 650лв може да се вземе Google Pixel 6a, който ще върши добра работа. 

• Автор
преди 21 минути, Soviet Soldier написа:

Съгласен съм, Xiaomi са още по-зле. 

@ostavime е прав, квато и марка да е в тоя ценови клас, все са посредствени устройства. Трябва да се отделят малко повече пари. Не е обезателно да е от най-скъпите флагмани, но примерно за около 650лв може да се вземе Google Pixel 6a, който ще върши добра работа. 

Отдавна изоставих функции, за които да ми трябва телефона за 700 лв. Интересува ме да поддържа microSD карта 512GB, да е възможно най-стандартен Андроид, за да си инсталирам каквито на мен ми харесва приложения, вкл. и лончър, да поддържа функцията Phone, а интернетът дори не е задължително да е 5G, 4G пак може. Камерата я ползвам рядко и основно да снимам документи, така че няма нужда да е камера за чудо и приказ, просто да няма линии и да може да фокусира веднага, а не след 2 дни. :D

преди 41 минути, ostavime написа:

Качеството си има цена. Няма евтино и хубаво.

Как пък моя Хубавей за 300 лв. за повече от 2.5 години не ми направи нито един проблем - нито технически, нито софтуерен. Да, не си тегля приложенията директно от Play Store, ама пък съм инсталирал всичко, което ми трябва. 

Китайците се излъгаха тогава да пуснат яки и евтини телефони. И щяха да завладеят световния пазар, ако янките не бяха се притеснили за нахапаните си ябълки, и не ги бяха унищожили принудително.

@Валсо Понеже не виждам да сте споменал това, нито някой тук го е предложил, да питам - а кеша на камерата изтрихте ли (не очаквам чудеса, ама знае ли човек)?

• Автор
преди 1 минута, Петър Ангелов написа:

@Валсо Понеже не виждам да сте споменал това, нито някой тук го е предложил, да питам - а кеша на камерата изтрихте ли (не очаквам чудеса, ама знае ли човек)?

Кеша на телефона го трия всяка седмица. Не знам дали това включва и кеша на камерата, никъде не го пише. В настройките на приложенията за камера няма нищо свързано с кеш.

Проблемът може да е екранен, а в самия файл да няма тези дефекти.

На друг телефон/устройство има ли ги тези линии на същите снимки/видео?

преди 3 часа, Валсо написа:

Отдавна изоставих функции, за които да ми трябва телефона за 700 лв.

Вземи го втора ръка има перфектни бройки. И ела след някой месец да дадеш мнение.Още един жокер втора ръка да пробваш S20FE 5g или 4g но със снап.

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Китайците се излъгаха тогава да пуснат яки и евтини телефони. И щяха да завладеят световния пазар, ако янките не бяха се притеснили за нахапаните си ябълки, и не ги бяха унищожили принудително.

Вярно че Huawei имаха период, в който правеха добри камерафони и продажбите им бяха сред най-високите в света, но това не е достатъчно за да са световен лидер в пълния смисъл на думата. По иновации Huawei, даже сред китайските брандове не са лидер. 
Huawei, ZTE и Nokia са гиганти, но не заради бизнеса им със смартфони, а заради телекомуникационното оборудване, което правят. Особено Nokia и ZTE правят телефони колкото да има, но са много далеч от лидерските позиции в сферата на смартфоните, докато Huawei вероятно влиза в топ 5 и в момента, ако броим и продажбите на дъщерната им компания Honor. 

Питай Тиймо... 

• Автор
преди 1 час, Coco1 написа:

Вземи го втора ръка има перфектни бройки. И ела след някой месец да дадеш мнение.Още един жокер втора ръка да пробваш S20FE 5g или 4g но със снап.

Не обичам втора ръка. Не се знае този преди мен какво е причинявал на телефона и колко месеца ще работи преди да гушне букета.

Засега си харесах това (по спецификации): https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-a13-64gb-4gb-ram-5g-blue-sm-a136blbueue/pd/DN57Z4MBM/?ref=fam#specification-section и есента ще си го взема. В сайта на Санцуг пише, че поддържа до 1 ТБ микро карта, което е едно от изискванията ми (моята е 512 ГБ). Да се надяваме, че Санцуг не правят модификации по андроида, както правят финландските неандерталци.

преди 1 час, Валсо написа:

Засега си харесах това (по спецификации): https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-a13-64gb-4gb-ram-5g-blue-sm-a136blbueue/pd/DN57Z4MBM/?ref=fam#specification-section и есента ще си го взема. В сайта на Санцуг пише, че поддържа до 1 ТБ микро карта, което е едно от изискванията ми (моята е 512 ГБ). Да се надяваме, че Санцуг не правят модификации по андроида, както правят финландските неандерталци.

Ако ще взимаш такъв клас телефони, защо си се спрял на миналогодишният модел?

Новият е с по-добър проФесор и по-добра автономност на батерията, а цената е само с шест лева по-висока от това което си решил да взимаш, освен това е от физически магазин, който съществува от поне десетилетие, а не от незнаен търговец, използващ платформата на ЕМАГ

Ето го за 335лв. https://www.citytel.bg/samsung-galaxy-a14-5g-64gb-4gb-ram (ако искаш с 128GB вместо 64, кихаш 20лв отгоре)

Ето ти и сравнение м/ду А13 и А14 5G  https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12004&idPhone2=11402#

В сайта на Самсунг също го дават че подържа 1ТВ 

Поддръжка на допълнително пространство за съхранениеMicroSD (Up to 1TB)

ПП: Говоря за "Samsung Galaxy A14 5G", да не се бърка със "Samsung Galaxy A14", който е съвсем различен и доста по-слаб апарат. 

ПП2: Този, който си избрал за 329лв от търговеца в Емаг, в магазина в Младост е 299лв

Препоръчвам ти да купуваш Samsung телефони от https://samsungstore.bg или от оператор, за да няма изненади. Иначе Samsung правят модификации по Android, и то много, но това да не те бърка - няма бранд, освен Google, който да не прави.

Всъщност търговските партньори на Samsung за България са изброени в сайта им:

large.2023-07-14_213828.jpg.97a3cedf711b

От тях е безопасно да се купува. Осигуряват официален сервиз и поддръжка. 

• Автор
на 14.07.2023 г. в 21:25, piх3l написа:

Препоръчвам ти да купуваш Samsung телефони от https://samsungstore.bg или от оператор, за да няма изненади. Иначе Samsung правят модификации по Android, и то много, но това да не те бърка - няма бранд, освен Google, който да не прави.

Никога не съм купувал телефон от оператор и няма и да започна, защото тия гадове имат навика да ги ограничават да работят само с техни СИМ карти.

преди 5 часа, Валсо написа:

защото тия гадове имат навика да ги ограничават да работят само с техни СИМ карти.

Тая практика отдавна не съществува в България при нито един оператор.

• Автор
преди 5 часа, Coco1 написа:

Тая практика отдавна не съществува в България при нито един оператор.

И така да е, пак не бих рискувал. Не знаеш какви други шашми са измислили, за да ти обвържат апарата да работи само с тях.

преди 8 минути, Валсо написа:

И така да е, пак не бих рискувал. Не знаеш какви други шашми са измислили, за да ти обвържат апарата да работи само с тях.

Няма никакви шашми в това отношение. Взимаш апарат от който и да е оператор и го ползваш с карти от който и да е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.