Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия - Предложението за промяна на датата на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май

Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май? 49 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май?

• Да
      14%
      7
    • Одобрявам промяната но не и новата предложена дата
      18%
      9
    • Не
      67%
      33

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Мдаааа, и сигурно за това си "против" национален референдум по въпроса, щото има продажни копейки, които ще гласуват по десетнайсет пъти, а не защото повечето хора в България са на това мнение:laughing4:

Против съм да ми решават бабите съдбата по важни въпроси. Копейките не разбирате референдумите, за вас те не са за благосъстояние, а за откъсване от посока на развитие и открито подвеждате народа, че не му трябват НАТО и ЕС и искате референдуми за тях прикрити под формата на загриженост, че никой не бил питал простия народ. Същия дето осъмна като най-бедния сред гаврошите през 90-те години в Европа. От както сме в НАТО и ЕС всичко тръгна нагоре и кретените се презадоволиха и изведнъж решиха, че мизеруват, защото някои дръпнаха много напред и затова сега искат да ни връщат в блатото на евразийската кочина или да ни разтурят държавата направо.

• Отговори 557
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво се опитваш да кажеш с тази пробита опорка, че османското владичество е свършило в началото на 18-и век ли? Ами не, не е свършило, просто том четвърти на енциклопедията обхваща този период, а в

• Нарича се цар Освободител защото е освободил руските селяни от крепостничеството а не защото е освободил България.

• Да си чувала или чела, че по това време се водеше т.н. Кръгла маса? Че на практика всичко се договаряше там? Защо всички тези "творения" с прословутия Указ 256 се появиха чак след смъртта на

Публикувани изображения

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Единственото, което тръгна нагоре е евентуално, това в гащите ти. Евентуално. И то рано сутрин.  Но не се радвай, след много стоене, ще спихне.

Колко остроумна баба си.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Колко остроумна баба си.

Кое е тръгнало нагоре? Кое? 2007 година България е в ЕС, кое се е подобрило? Кажи де, нали го виждаш. Дай пример. Аз не мога да дам, защото не виждам промяна и никаква градация.

Виждам само деградация, геноцид, допълнително разграбване на българите.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Кое е тръгнало нагоре? Кое? 2007 година България е в ЕС, кое се е подобрило? Кажи де, нали го виждаш. Дай пример.

Инфраструктура, транспорт, какво ли не. На всеки светофар спират коли за по 100 бона, всеки втори е с айфон, хората масово на почивки в Гърция, пътешестват и из света като западни туристи... Просто се иска малко да се напънеш, а не да се устроиш като кенефчия в Германия и повече да не мърдаш. Твой си е проблема, че деградираш. 

преди 20 минути, Гражданин написа:

Против съм да ми решават бабите съдбата по важни въпроси.

А защо реши че ти имаш право да решаваш тяхната съдба по важните въпроси?

Ако не ти харесва демокарцията - свободен си да заминеш някъде където такава не съществува. Докато си тук и докато сме демократична държава, ще се съобразяваш с мнозинството. Точка!

преди 10 минути, Гражданин написа:

Инфраструктура, транспорт, какво ли не. На всеки светофар спират коли за по 100 бона, всеки втори е с айфон, хората масово на почивки в Гърция, пътешестват и из света като западни туристи... Просто се иска малко да се напънеш, а не да се устроиш като кенефчия в Германия и повече да не мърдаш. Твой си е проблема, че деградираш. 

Транспорт един от 10000 примери

Пътна инфраструктура  един от многото примери, а и четем всеки ден за загинали по пътя младежи.

преди 10 минути, Гражданин написа:

А за пътуване като западни туристи, абе на какъв наркотик си. Хахаха. 

Бил съм в Берлин като западен турист. Хахаха. Арабелите по-скоро са като западни туристи. Трагедия си ти. 

преди 44 минути, АСПЕКТ написа:

Бил съм в Берлин като западен турист.

Кога най-накрая ще напуснеш тоя прогнил запад?

преди 34 минути, Гражданин написа:

Кога най-накрая ще напуснеш тоя прогнил запад?

И да дойда в прогнилия изток, където думи храна, вода са лукс, а не напълно човешки нормални условия за оцеляване? Каква е логиката? 

преди 1 час, ivottoshev написа:

... Докато си тук и докато сме демократична държава, ще се съобразяваш с мнозинството. Точка!

Изедохте му леба на Шкумбата. 

Ние сме "демократична държава" само тогава, когато ни изнася. Когато не ни изнася сме "диктатура". А за патриотичните общности "извънка" (примерно от Берлин) изглеждаме като клоака...

на 8.05.2023 г. в 8:02, АСПЕКТ написа:
на 8.05.2023 г. в 7:54, AAUUXX написа:

Добро утро,

Правилото има изключения

Извод: не пии ракия с жена която може да изпие повече от теб.

https://m.inews.bg/България/Жена-преби-мъж-той-е-в-болница_l.a_c.327_i.632013.html

Извод

България е клоака. Корекция жителите.

Е, допускам, че формирането на умствения визуален образ на България като "клоака" може да е следствие някакъв вид/тип деформация...

преди 22 минути, lebel написа:

Ние сме "демократична държава" само тогава, когато ни изнася. Когато не ни изнася сме "диктатура".

Ами до като има такива като @гражданина, за които демокрация е само тогава когато мнението на мнозинството съвпада с неговото, няма как да станем демокрация наистина, а уж за това се борим, нали?

Проблемът не са комунета, рашисти и тн, а точно такива надути пуяци като него, които не могат дори и за миг да си представят че може и да не са прави, но се стремят по всякакъв начин да наложат мнението си над мнозинството.

преди 17 часа, г-н Велев написа:

вие мразите и руския народ

Това не отговаря на истината, както и повечето написани неща от теб. Аз имам много приятели руснаци (още като бях на работа в Алжир, всичките лекари от болницата в Сетиф бяха руснаци. Всеки петък ги возехме с нашите коли на морето ,на плаж Бежая, защото те си нямаха. Там сме си говорили надълго и нашироко за какво ли не. ). Умряли бяха от страх да не се каже нещо срещу тяхната власт, всичките имаха транзистори "Селена" и на плажа слушаха на къси вълни Москва... У дома има много книги на руски, и художествени и технически. Някога, дядо ми е завършил медицина в Москва (преди революцията), и като пускаха по радиото песента "Подмосковние вечера", плачеше... Веднаж ми беше написал домашната по руски и учителката се хвана за главата! И въпреки това, човек може да се запита-може ли руските управници да бъдат отделени от народа си и само те да са виновни? Та кой ги избира на избори? В държави с диктатура тези въпроси са много комплицирани, според мен всички са виновни-едните, дето правят това, и другите, дето ги търпят. Горкият Навални, каква заплаха е , та му лепнаха нова 19годишна присъда...

преди 3 часа, ivottoshev написа:

А защо реши че ти имаш право да решаваш тяхната съдба по важните въпроси?

Ако не ти харесва демокарцията - свободен си да заминеш някъде където такава не съществува. Докато си тук и докато сме демократична държава, ще се съобразяваш с мнозинството. Точка!

Кое мнозинство бе джингиби? Слез на земята и виж парламентарното представителство! И не си преписвай негласувалите било към твоето малцинство или друго, ако са искали да са гласували за него.

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Кое мнозинство бе джингиби? Слез на земята и виж парламентарното представителство! И не си преписвай негласувалите било към твоето малцинство или друго, ако са искали да са гласували за него.

Що тогава да не се организира един референдум по въпроса и народа да каже кога да е националният празник? Не е ли това най-логичната стъпка?

Нали го четеш @гражданчето-"демократ"? Първо беше излишен разход на пари, после си каза че не иска друг да решава... От какво толкова го е страх него и такива като него та бягат като дявол от тамян от идеята за референдум? Нали УЖ мнозинството е за смяна на Трети март?

преди 1 час, ivottoshev написа:

Що тогава да не се организира един референдум по въпроса и народа да каже кога да е националният празник? Не е ли това най-логичната стъпка?

Нали го четеш @гражданчето-"демократ"? Първо беше излишен разход на пари, после си каза че не иска друг да решава... От какво толкова го е страх него и такива като него та бягат като дявол от тамян от идеята за референдум? Нали УЖ мнозинството е за смяна на Трети март?

Защото струва колкото едни избори, а избори дал Господ, на 4г. поне 3 избора - парламентарни, местни и президентски избори.

Хайде да се повторим:

Има референдум на 4г. минимум - казва се парламентарни избори. Отиваш и гласуваш за любимата партия, която ще изпълни в максимум твоите желания, виждания и т.н. 

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защото струва колкото едни избори, а избори дал Господ, на 4г. поне 3 избора - парламентарни, местни и президентски избори.

Хайде да се повторим:

Има референдум на 4г. минимум - казва се парламентарни избори. Отиваш и гласуваш за любимата партия, която ще изпълни в максимум твоите желания, виждания и т.н. 

Ами аз например не искам да гласувам за Израждане, защото не съм съгласен с политиката им по други въпроси. Какво ми остава? Да гласувам все пак за тях ли? Или пък за комунетата?

После пак ще се чудим защо олигофрени като Волен и Копейката събират такива проценти...

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Ами аз например не искам да гласувам за Израждане, защото не съм съгласен с политиката им по други въпроси. Какво ми остава? Да гласувам все пак за тях ли? Или пък за комунетата?

После пак ще се чудим защо олигофрени като Волен и Копейката събират такива проценти...

Има над 100 партии. Не ти ли е на сърце поне някоя от новите? Нима не си гласувал до сега за Български възход?

И все пак 3ти март си е официален празник, никой няма и не може да го премахне. Тук се търси празника, който обединява, който олицетворява единството на нацията. За мен лично 22ри септември е националния ни празник, Независимостта ни. От друга страна делото на Кирил и Методий и на техните ученици, езика, писмото са ни съхранили и отвърдили през вековете, като народ и история.

преди 4 часа, N47X написа:

Това не отговаря на истината, както и повечето написани неща от теб.

Това не е вярно. Всички неща които съм написал отговарят на истината. Затова някои от вашите тролове не издържат на това и започват с обидите. Та това показва дали пиша истината.

преди 1 минута, г-н Велев написа:

Това не е вярно. Всички неща които съм написал отговарят на истината. Затова някои от вашите тролове не издържат на това и започват с обидите. Та това показва дали пиша истината.

Няма как, написано от тъпа червена ватенка да има нещо общо с истината! Вреден дивеч сте!

току-що, NewRedDragon написа:

червена ватенка

Нито съм червен, нито имам ватенка. Всичко ми е от "Шанел".

"Галъп": 2/3 от българите искат 3 март да остане национален празник

Цитат

Сериозна съпротива срещу предложението за промяна на националния празник, попътен вятър за съдебните промени и противопоставяне на идеите за намаляване на президентските прерогативи - тези хипотези очертаха социолозите от "Галъп интернешънъл болкан" на база данните от изследване, проведено между 3 и 11 август 2023 г. сред 807 души* (извадката е представителна за пълнолетното население на страната) по метода "лице в лице" с таблети.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/galap-2-3-ot-balgarite-iskat-3-mart-da-ostane-natsionalen-praznik

преди 54 минути, AAUUXX написа:

"Галъп": 2/3 от българите искат 3 март да остане национален празник

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/galap-2-3-ot-balgarite-iskat-3-mart-da-ostane-natsionalen-praznik

Робите никога няма да бъдат свободни...

Искат си да останат такива....

filia.png

bg-Istoria.png

преди 2 часа, БаалБек написа:

bg-Istoria.png

И какво се опитваш да кажеш с тази пробита опорка, че османското владичество е свършило в началото на 18-и век ли? Ами не, не е свършило, просто том четвърти на енциклопедията обхваща този период, а владичеството всички знаем до кога продължава и как свършва. Пак стана за смях и няма да получиш тролския си хонорар. :laughing4:

преди 1 час, БаалБек написа:

filia.png

bg-Istoria.png

1024px-OttomanEmpireIn1683.png

Османската Империя 13 век до 20 век.

• Автор
на 6.08.2023 г. в 9:38, Гражданин написа:

Приятел само преди два дни се прибрах от родината. Каква инфраструктора, какъв транспорт?
Не бях стъпвал в България от 2019та заради пандемията, е това което заварих е просто потресаващо, цяла София е в дупки и неравности, центъра е затворен, дори квартала в който съм израстнал не прилича на нищо а се води един от най хубавите в града(Не е Лозенец), институциите бяха зле, сега са пъти по-зле, всички те гледат така сякаш си им изял вечерята и-или си им виновен че са на работа, рейсовете и трамваите са от на баба ми абитуриентския бал особено някои, хотрата по улиците гледат така че будят хем страх хем съжаление...
...честно ти казвам не съм си и представял че в главата ми може да се появи такава мисъл но не ми се иска да стъпвам повече в родния си град.
Когато заминах от България не беше много добре, но беше по-добре.
Не знам, може би и да греша, може би след толкова години в друга страна да съм отвикнал от българската действителност, но така ил иначе е плашещо....

А вие се дърляте за празници, паметници, знамена и прочее глупости,

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.