Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия - Предложението за промяна на датата на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май

Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май? 49 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли предложението за промяна на националния празник на България от 3ти Март на 24ти Май?

• Да
      14%
      7
    • Одобрявам промяната но не и новата предложена дата
      18%
      9
    • Не
      67%
      33

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 16 минути, Bubbles написа:

Приятел само преди два дни се прибрах от родината. Каква инфраструктора, какъв транспорт?
Не бях стъпвал в България от 2019та заради пандемията, е това което заварих е просто потресаващо, цяла София е в дупки и неравности, центъра е затворен, дори квартала в който съм израстнал не прилича на нищо а се води един от най хубавите в града(Не е Лозенец), институциите бяха зле, сега са пъти по-зле, всички те гледат така сякаш си им изял вечерята и-или си им виновен че са на работа, рейсовете и трамваите са от на баба ми абитуриентския бал особено някои, хотрата по улиците гледат така че будят хем страх хем съжаление...
...честно ти казвам не съм си и представял че в главата ми може да се появи такава мисъл но не ми се иска да стъпвам повече в родния си град.
Когато заминах от България не беше много добре, но беше по-добре.
Не знам, може би и да греша, може би след толкова години в друга страна да съм отвикнал от българската действителност, но така ил иначе е плашещо....

А вие се дърляте за празници, паметници, знамена и прочее глупости,

Не знам какви трамваи от абитуриентския на баба си си видял, но има стотици чисто нови трамваи. Метрото също е едно от най-чистите в Европа. Градският ни транспорт като цяло е на много високо ниво. Климатици има буквално във всеки рейс. Недей говори глупости. Не знам защо пишеш тези неща. Нормално е обаче хората да са си същите - сърдити, а улиците и сградите с белезите от времето. Това са неща от чара на столицата. Но много неща са се променили. Фактът е че даже има клиника за диви животни, ако намериш такива ранени в градската среда и се чудиш кой може да помогне, че почистват парковете и т.н.. Все неща дето все едно не си в България от преди 10 години... Де да знам в мен ли е грешката, розови очила ли са това, но ти нещо се оплакваш прекалено много или имаш трайно изкривена картина в манталитета от седенето в чужбина и сега си на "у вас колко са зле нещата, а у нас какви са ако знаеш, направо космически...". Еми "за толкова години толкова неща" и те не са малко. Върни се след още 10. 

• Отговори 557
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво се опитваш да кажеш с тази пробита опорка, че османското владичество е свършило в началото на 18-и век ли? Ами не, не е свършило, просто том четвърти на енциклопедията обхваща този период, а в

• Нарича се цар Освободител защото е освободил руските селяни от крепостничеството а не защото е освободил България.

• Да си чувала или чела, че по това време се водеше т.н. Кръгла маса? Че на практика всичко се договаряше там? Защо всички тези "творения" с прословутия Указ 256 се появиха чак след смъртта на

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 минути, Гражданин написа:

Не знам какви трамваи от абитуриентския на баба си си видял, но има стотици чисто нови трамваи. Метрото също е едно от най-чистите в Европа. Градският ни транспорт като цяло е на много високо ниво. Климатици има буквално във всеки рейс. Недей говори глупости. Не знам защо пишеш тези неща. Нормално е обаче хората да са си същите - сърдити, а улиците и сградите с белезите от времето. Това са неща от чара на столицата. Но много неща са се променили. Фактът че има клиника за диви животни, ако намериш такива ранени в градската среда, че почистват парковете и т.н.. Не знам в мен ли е грешката, розови очила ли са това, но ти нещо се оплакваш прекалено много или имаш трайно изкривена картина в манталитета от седенето в чужбина и сега си на "у вас колко са зле нещата, а у нас как ако знаеш какви са космически...". Еми "за толкова години толкова неща" и то не малко. Върни се след още 10. 

Трамвай номер 6 е от българските мотриси от 80те, 3, 4, 20 и 22 са старите чешки мотриси от едно време, тролеите още са икарусите от едно време + известно количество някакви по-нови...
Да наистина има и нови трамваи но само частично, 76 и 204 още са онези белите които пуснаха след оранжевите мерцедеси(Освен ако не ме е заблудил цвета).
Една сутрин ме събуди ужасяващ шум който кънтеше из цялата махала, оказа се, че били дошли да косят тревата по градинките, а звучеше сякаш събарят квартала.

Не няма космически у нас и зле у вас или обратното, тук също има много трески за дялане за които май съм писал вече, да допускам, че дългото ми отсъсвие от родината играе роля, обаче...
...офф здраве, дано нещата се подобрят, силно се надявам, но без ваша помощ няма как да стане.

Ии чар в кофти вида на хората...
това е ново определение за ситуацията.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Ии чар в кофти вида на хората...
това е ново определение за ситуацията.

Не исках да кажа за хората, че са чаровни, а само за духа на времето, който се усеща от стареенето на улиците и сградите, че това е чар на столицата, но просто така ми вървеше мисълта и изреченията ми се подредиха така.

• Автор
преди 6 минути, Гражданин написа:

Не исках да кажа за хората, че са чаровни, а само за духа на времето, който се усеща от стареенето на улиците и сградите, че това е чар на столицата, но просто така ми вървеше мисълта и изреченията ми се подредиха така.

Да това е едно хубавите неща които ми направиха впечатление, доста от старите сгради в центъра са ремонтирани и санирани.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Да това е едно хубавите неща които ми направиха впечатление, доста от старите сгради в центъра са ремонтирани и санирани.

Еее, еми ето че виждаш някакви неща като си отвориш очите. А забеляза ли че няма бездомни кучета (решиха проблема по гаден начин), а тези които останаха с милостта на някои хора останаха да доживеят старините си, даже им направиха къщички на някои места, но нови вече не се появяват? Може би не е така по селата, но в големите градове вече почти няма безстопанствени хапещи кучета. Също така оправят фонтани, грижат се за цветята, определено чистят, даже и улиците мият. В електронното управление още се краде и бюрокрацията може да е зле, но сигурно след като пенсионират последната генерация лелки останали да подпечатват и сортират папки може и да се напредне. Не е толкова зле в България, даже що да не се прибереш по някое време някъде в бъдещето? Кога ти си знаеш, това са лични въпроси, но ми е интересно не си ли си го мислил или ще си остарееш във Франция?

преди 4 часа, БаалБек написа:

Робите никога няма да бъдат свободни...

Искат си да останат такива....

filia.png

bg-Istoria.png

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Мрън, мрън... И тая тема се финализира, както темата за паметника. Айде, кой от къде е!

991-ratio-galyp-prouchvane.jpg

• Автор
преди 2 минути, Гражданин написа:

Еее, еми ето че виждаш някакви неща като си отвориш очите. А забеляза ли че няма бездомни кучета (решиха проблема по гаден начин), а тези които останаха с милостта на някои хора останаха да доживеят старините си, даже им направиха къщички на някои места, но нови вече не се появяват? Може би не е така по селата, но в големите градове вече почти няма безстопанствени хапещи кучета. Също така оправят фонтани, грижат се за цветята, определено чистят, даже и улиците мият. В електронното управление още се краде и бюрокрацията може да е зле, но сигурно след като пенсионират последната генерация лелки останали да подпечатват и сортират папки може и да се напредне. Не е толкова зле в България, даже що да не се прибереш по някое време някъде в бъдещето? Кога ти си знаеш, това са лични въпроси, но ми е интересно не си ли си го мислил или ще си остарееш във Франция?

Може би когато се пенсионирам, но тогава не бих живял в София, бих си оправил къщата на село, бих си гледал градина, бих възстановил лозето. Разбира се зависи и от здравословното ми състояние а и от много други фактори, дето се вика Божа работа. :)

БЪЛГАРИТЕ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ОСВОБОДИТЕЛ, А НЕ ОТ ПОРОБИТЕЛ!

Панко Анчев - 17 август 2023
panko-anchev-696x488.jpg?resize=696%2C48

Един от „фундаменталните“ аргументи, с които празноглавите историци отхвърлят основанията Трети март да бъде национален празник, е, че Сан-стефанският мирен договор е между две империи и е сключван без изобщо да сме били питани дали клаузите му изхождат от българския интерес. И че той ни е подарил свободата – при това не такава, каквато ние сме я искали.

Никой обаче не може да каже каква свобода сме искали и наистина ли сме вярвали, че „който ни освободи, той и ще ни пороби отново“? Защото това са късни опити за политическо и политологично формулиране на българската русофобия, като й се придава научна мотивировка и, най-важното, логично оправдание в духа и фактологията на национално-освободителната революция. Но то е фиктивно, защото българската революция не е размишлявала върху този проблем. Тя е бързала да извоюва свободата, знаела е, че това трябва да стане с въоръжено въстание и отлична организация и толкова. Тя обаче е знаела още, че е част от един сложен, динамичен и драматичен процес, чийто край води до ликвидирането на Османската империя и създаването на нови независими национални държави. Една от тези държави непременно ще е България.

Разпадът на Османската империя е ускоряван и осъществяван от великите сили. Затова е важно какво решават и коя от тях ще бъде определен да е изпълнителят на високата цел. Българите не могат да се освободят и да възстановят своята национална държава без решението и одобрението на „Европа“ и Русия. Те обаче трябва да заслужат свободата си. Иначе няма да я получат. Именно да я получат. Защото те в никакъв случай не са можели да с извоюват по свой начин, със собствени сили и извън процесите в Европа. Такава е била тогавашната нагласа в геополитиката и на поведението на великите сили.

Как българите могат и трябва да заслужат свободата си?

Като извършат велика саможертва, пролеят кръв и се подложат на страдания, които да стреснат Европа и я накарат да ги защити.

Така и става!

Априлското въстание в IV революционен окръг е саможертвата, която те дават, за да заслужат свободата си съобразно условията на „Европа“. Пролятата кръв и зверствата са достатъчни, за да дадат й основание да сложи най-сетне края на Османската империя и да позволи да се освободят поробените от нея народи и те да получат своите национални държава. Но никоя от великите си дори и не помисля, че тази свобода и независимите държави са даром дадени! Защото такава е логиката на времето и на процесите на образуване на националните държави на народите под османско иго или зависимост.

Трябва много дебело да се подчертае, че начинът на провеждане на Априлското въстание и целта, която му е дадена от неговите ръководители, е напълно в духа на Европа и на волята на великите държави.

И тъй като този регион е преимуществено зона на руско влияние, а и повечето народи са православни християни и славяни, великите сили решават войната с Турция да се води от Русия. Русия се страхува, че Англия и Франция ще се намесят на страната Турция и войната ще се окаже продължителна, изтощителна и с непредвидим край. Но Бисмарк уверява и дори дава гаранции на императора Александър II това да не се случи. И Русия извършва историческата мисия. Въпреки че това и струва много жертви, изпитания и изтощения, усилия, разходи. А не заради користни интереси и териториални претенции, каквито тя изобщо няма.

Провинциалните историци, а и журналистите и политиците русофоби и антикомунисти би трябвало да знаят всичко това. И да го осмислят, а не да издевателстват над историята, като изопачават и оскверняват.

Руско-турската освободителна война избухва и се води на българските земи, населени с българско население. Затова българите също страдат и търпят лишения от тази война, но са солидарни както със своите поробени пратя славяни и православни, така и с идеите и целите на Европа за ново устройство на Балканите и на континента! Затова търпят и съучастват във войната за своето и на другите народи освобождение.

Българското освобождението, освобождението на другите народи и нации и най-вече ликвидирането на Османската империя е всеобщо европейско дело, осъществено пряко от Русия. Така е настоявал да бъде записано в Търновската конституция Тодор Икономов. Но предложението му не е било прието.

Какво в този акт, с който се прокламира обявяването на българската държава за независима, може да раздели българите, да ги наскърби и унизи? Какъв трябва да си и колко порочен трябва да е умът ти, за да съчиниш подобна нелепост и да представиш за фундаментална истина жалки и дребнави партизански съображения. И да поругаеш паметта на загиналите и пролелите кръвта си православни воини и вождове.

Нима заради такива дебели глави и посредствени мозъци ще се откажем от величието на един подвиг, за да обявим свободата си за „дарена“?  

Ако има нещо робско, останало от онова далечно време отпреди Освобождението, то се проявява в такива посредствени учени, политици и държавници, избрали робското служение за тридесет сребърника пред отстояването на истината и националното достойнство.

И нека знаят и помнят, че българите са освободени от освободител, а не от поробител!

"Силно манипулативно и невярно!

Разчита се на заблудата и манипулираната история, която ни пробутваха по времето на соца, и която още не е обективно представена.

Фактите са съвсем други. На първо място, преди войната между Русия и Турция 1877-78 г. има още четири войни и Русия не е имала намерение да ни "освобождава"! Справка разказите на Георги Стойков Раковски. Нещо повече, при тези войни руснаците са плячкосвали българските земи многократно.

След това, България получава църковна независимост въпреки Русия. След като граф Игнатиев разбира, че султана възнамерява да издаде ферман за църковна независимост на българите, бързо организира заточване на свещениците в Диарбекир. Само активното участие на българската интелигенция в Цариград, спасява свещениците ни от изгнание. Султанът бързо се ориентира, кой е по-големият му проблем. Следва априлското въстание. Защо се провежда можем да разберем от Иван Хаджийски.

Следва Райхщадското споразумение между Русия и Австро-Унгария, което недопуска създаването на "голяма славянска" държава на балканите", факт! След априлското въстание се провежда Цариградската конференция, на която великите сили искат автономия на България, забележете, в епархийските граници. И какво става, Русия и Турция провалят преговорите! Така започва войната между Русия и Турция. Игра на котка и мишка. Ако говорим за войната, то следва да отбележим, че Русия води една авантюристична война. Само българското опълчение я спасява от пълен погром. Имам предвид Стара Загора и Шипка. За това как руснаците не са искали да въоръжават българската интелигенция, за да се бие за свободата си, четете в спомените на руските военни кореспонденти. Доста ще се изненадате. Това показва какви са били истинските намерения на Русия спрямо България. В края на войната следва Одринското споразумение, което слага край на войната и Турция приема поражението си.

Сега е интересното, представят ни Санстефански предварителен мирен договор. Този договор и досега се крие в Русия и защо ли? Защото думата България май не съществува там, а задунайска губерния. Въпреки това, договорът се изготвя от добре познатият Граф Игнатиев, и то забележете, границите съвпадат с епархийските граници от решението на великите сили от Цариградската конференция. Отговорете си на въпроса защо. Какво се случва след тази война, до 1905 г. можем да разберем от книгата на Васил Коларов и Георги Димитров "Авантюрите на руския царизъм в България". По времето на соца тази книга естествено изчезва защото не представя "в добра светлина" политиката на Русия спряма България след войната 77-78 г. Подробностите са меко казано плашещи за нас.  Русия е анексирала в полза на Турската империя (югозападната и южната част), в полза на Румъния (североизточната част), за да може Русия да получи Бесарабия и западната част до Пирот и Белград, които подарява на Сърбия. При това положение въпросът, какво е 3-ти март май става излишен но той не е в полза на българите и България, а опит България да бъде разпределена между балканските държави и Русия. Същото се случва и след Междусъюзническата война. Русия е основният двигател на предложението България да се подели между басканските държави. Само решителната намеса на тогавашния американски президент ни спасява от погром."

преди 4 часа, N47X написа:

Мдааа, таз световно известна медия. В този медиен исполин дет се вика, от безбройните си читатели. Цели 15, да, да, да 15. Не 1 или 2-ма. 15 са дали гласа си за 24 май. Господа депутати какво чакате. Цели 15 човека вази гледат. Уважете мнението на целокупния народ :) .

Смешки :) .

преди 23 часа, JohnTRIVOLTA написа:

"Силно манипулативно и невярно!

Разчита се на заблудата и манипулираната история, която ни пробутваха по времето на соца, и която още не е обективно представена.

Фактите са съвсем други. На първо място, преди войната между Русия и Турция 1877-78 г. има още четири войни и Русия не е имала намерение да ни "освобождава"! Справка разказите на Георги Стойков Раковски. Нещо повече, при тези войни руснаците са плячкосвали българските земи многократно.

След това, България получава църковна независимост въпреки Русия. След като граф Игнатиев разбира, че султана възнамерява да издаде ферман за църковна независимост на българите, бързо организира заточване на свещениците в Диарбекир. Само активното участие на българската интелигенция в Цариград, спасява свещениците ни от изгнание. Султанът бързо се ориентира, кой е по-големият му проблем. Следва априлското въстание. Защо се провежда можем да разберем от Иван Хаджийски.

Следва Райхщадското споразумение между Русия и Австро-Унгария, което недопуска създаването на "голяма славянска" държава на балканите", факт! След априлското въстание се провежда Цариградската конференция, на която великите сили искат автономия на България, забележете, в епархийските граници. И какво става, Русия и Турция провалят преговорите! Така започва войната между Русия и Турция. Игра на котка и мишка. Ако говорим за войната, то следва да отбележим, че Русия води една авантюристична война. Само българското опълчение я спасява от пълен погром. Имам предвид Стара Загора и Шипка. За това как руснаците не са искали да въоръжават българската интелигенция, за да се бие за свободата си, четете в спомените на руските военни кореспонденти. Доста ще се изненадате. Това показва какви са били истинските намерения на Русия спрямо България. В края на войната следва Одринското споразумение, което слага край на войната и Турция приема поражението си.

Сега е интересното, представят ни Санстефански предварителен мирен договор. Този договор и досега се крие в Русия и защо ли? Защото думата България май не съществува там, а задунайска губерния. Въпреки това, договорът се изготвя от добре познатият Граф Игнатиев, и то забележете, границите съвпадат с епархийските граници от решението на великите сили от Цариградската конференция. Отговорете си на въпроса защо. Какво се случва след тази война, до 1905 г. можем да разберем от книгата на Васил Коларов и Георги Димитров "Авантюрите на руския царизъм в България". По времето на соца тази книга естествено изчезва защото не представя "в добра светлина" политиката на Русия спряма България след войната 77-78 г. Подробностите са меко казано плашещи за нас.  Русия е анексирала в полза на Турската империя (югозападната и южната част), в полза на Румъния (североизточната част), за да може Русия да получи Бесарабия и западната част до Пирот и Белград, които подарява на Сърбия. При това положение въпросът, какво е 3-ти март май става излишен но той не е в полза на българите и България, а опит България да бъде разпределена между балканските държави и Русия. Същото се случва и след Междусъюзническата война. Русия е основният двигател на предложението България да се подели между басканските държави. Само решителната намеса на тогавашния американски президент ни спасява от погром."

Кой е автора на този пасквил?

Толкова лъжи на едно място скоро не съм чел.

Мда - ръководителите на Априлското въстание, решили така малко кръв да пролеят, да се подложат на страдания и да се саможертват хиляди хора, включително и деца, че такива били условията на Европа ..... щото дотогава, тука ни кръв се леело, ни страдания е имало и нали, от Европа рекли "я тука искаме първо поне 10К отрязани глави на масата, пък тогава ще видим дали ще ви спуснем малко свобода"; и седнали българите да се чудят, като къ да подразнят тирана, че да ги поизбие по- жесточко така, ако може, моля!, от европата така ми казаха да направя 😄 Значи добре, че Османската империя не се е усетила и да посрещне въстанниците с баклава и локум - няма жертви, няма свобода, от европата не им пука, още щяхме да носим фесовете, нали бре ватници?! 😄

преди 11 минути, insec написа:

Мда - ръководителите на Априлското въстание, решили така малко кръв да пролеят, да се подложат на страдания и да се саможертват хиляди хора, включително и деца, че такива били условията на Европа .....

Не знам какви са били условията на Европа, но да - Априлското въстание не е било за освобождение, а за привличане на вниманието на Великите сили.

преди 8 минути, bioid написа:

Не знам какви са били условията на Европа, но да - Априлското въстание не е било за освобождение, а за привличане на вниманието на Великите сили.

ма къде ти - те хората даже не са искали освобождение, ала геополитическите обстоятелства на епохата ги притискали. 😄

преди 7 часа, M.Николов написа:

Кой е автора на този пасквил?

Толкова лъжи на едно място скоро не съм чел.

Чети бря, чети, ама не само червена история! Като прочетеш по-горе споменатите поне се върни и коментирай пак. Инак това е мнение на историк, копирано от тема в социалните мрежи разискващ проблематиката на "червеното" манипулативно налагане и изкривяване на историческите факти, систематизирано и сбито казано в няколко абзаца.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Чети бря, чети, ама не само червена история! Като прочетеш по-горе споменатите поне се върни и коментирай пак. Инак това е мнение на историк, копирано от тема в социалните мрежи разискващ проблематиката на "червеното" манипулативно налагане и изкривяване на историческите факти, систематизирано и сбито казано в няколко абзаца.

Сегашните историци са платени от едно Посолство, докато тези преди '89-та бяха платени от друго Посолство. Всеки от тях чете историята и преиначава фактите според това кой му плаща.

Ти гледай какво е мнението на съвременниците и очевидци на събитията. Ето ти Манифестът на Фердинанд, с който се обявява Независимостта на България. Забележи как започва той:

По волята на незабвения цар Освободител, великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България

FdPnf0JXkAASabL.thumb.jpg.948cab84a6e7b32aab44ff9a5d9f10e1.jpg

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Сегашните историци са платени от едно Посолство, докато тези преди '89-та бяха платени от друго Посолство. Всеки от тях чете историята и преиначава фактите според това кой му плаща.

Ти гледай какво е мнението на съвременниците и очевидци на събитията. Ето ти Манифестът на Фердинанд, с който се обявява Независимостта на България. Забележи как започва той:

По волята на незабвения цар Освободител, великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България

FdPnf0JXkAASabL.thumb.jpg.948cab84a6e7b32aab44ff9a5d9f10e1.jpg

Алцхаймер, пак зацикли с русоробските си простотии.

Забрави ли в останалите теми колко пъти си наритван и опровергаван ?

Например :

Националнокастрираните се хващате за всяка думичка за "благодарност" като удавници за сламка , игнорирайки всички останали далеч по важни неща  :) 

преди 2 часа, miro20 написа:

Алцхаймер, пак зацикли с русоробските си простотии.

Забрави ли в останалите теми колко пъти си наритван и опровергаван ?

Например :

Ясно 😁                            От една страна имаме думите на Фердинанд, който е живял в тези времена и цели дваесе и кусур години след събитията все още не е разбрал че руснаците са най-злите на планетата,  започвайки Манифеста с който обявява Независимостта  с думите ''братският руски народ'', а от друга страна имаме думите на Лоботомир Насраний, който цитира платени от Посолство историци.

Аз като ти казвам че си най-големият клоун на форума, ти все не ми вярваш. Сега убеди ли се, г-н Насраний?

ПП: Най-смешното в случая е че именно ти показа пръв този Манифест тук във форума. Сега сигурно ти идва да си отхапеш ръката с която пусна онзи пост, ама… 

:laughing5:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.