Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психика на субекти склонни да се повтарят.

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Вие да не сте близнаци?!

Един е оригинала, но той вече не е между живите. ;) 

п.п. Добре дошла!!! (Welcome).

• Отговори 94
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От сабалам .Първа смяна все пак.

• Емил Костов
    Емил Костов

Не се мъчи! Целта в темата е да се пишат глупости. Още в първият пост в темата има над 20 правописни грешки. От там нататък е безмислено. Даже не знам какво пита постващият.

• Ми не, не се мъча. Вече съм му свикнал и общо взето ми е все едно как ще протече разговорът. Той си мисли, че му отговарям, а аз просто си пиша това, което така или иначе съм решил да напиша и после п

преди 18 минути, dioib написа:

На кое??? :) Аз ти генерирам въпросите, а ти отговаряш. 

Това лесно може да се види, че не е вярно. Просто се върни назад и препрочети написаното.

преди 1 час, dioib написа:

Да считам ли, че ти започваш да се повтаряш когато друг не ти харесва??? 

Не говорим за харесване! Просто гледам как ти се пропуква християнството!

• Автор
преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Това лесно може да се види, че не е вярно. Просто се върни назад и препрочети написаното.

То, написаното назад е специално за теб!!! Те. вашите взаимооношения с рамус е мотива на тази тема. -> Ти откликна, че имаш нужда да се лекуваш.  

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не говорим за харесване! Просто гледам как ти се пропуква християнството!

То винаги загива и възкръсва!!! Но, ти не вярваш в православието. 

преди 1 час, dioib написа:

Т.е. Ти си неуспял преподавател ли??? => По прилича да си стар ерген или мома де :) !!!

какво значение има кой какъв е 

фактите са си факти

• Автор
преди 2 минути, Banesc написа:

какво значение има кой какъв е 

фактите са си факти

Именно, т.е. за мен е по-важно да видя всички гледни точки на фактите. 

Да, никой не знае моята користна цел, но това пък ще доведе до обективност, а не моя субективност. ;) 

преди 1 минута, dioib написа:

Именно, т.е. за мен е по-важно да видя всички гледни точки на фактите. 

Да, никой не знае моята користна цел, но това пък ще доведе до обективност, а не моя субективност. ;) 

ти си дървен филосов

това са обективните факти

пусни анкета ако не вярваш 

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

ти си дървен филосов

това са обективните факти

пусни анкета ако не вярваш 

Ти защо не я пуснеш??? 

Иначе има истина в това, но си далече от въпросната, защо точно е дървена!? :)

Сподели за теб какво е дървена философия, т.е. не обичаш дърветата ли??? 

• Автор
преди 7 минути, lebel написа:

Както се пише по дървета и колизеуми - lebel беше тук

То ест това е твоето повторение: И тука съм бил??? = Къде не си бил обаче и имаш желание да си първият??? 

• Автор
преди 4 часа, Гражданин написа:

Това е долна лъжа! Къде съм казал ...

Ето една повторяемост. Мнозина субекти е ползват. => Първата реакция е да кажат, че е долна лъжа нещо което друг е споделил със тях. Това пак е загуба на идентичност, защото изместват контекста на някакво мнение към егоцентризма си. 

• Автор

Нека да поговорим от къде е тръгнало повторението. 

Картаген трябва да се разруши – Уикипедия (wikipedia.org)

Една от причините някои да се повтарят е защото нещо ги дразни, но не могат да се справят сами. Считат, че като повториш много пъти едно и също нещо, то ще бъде премахнат дразнителя. 

Това е един транс в която субектът попада, защото по друг начин не е в състояние да премахне нещо което го дразни, но е и признак, че едни усещания са му приятни, а други не. 

преди 5 часа, dioib написа:

Ето една повторяемост. Мнозина субекти е ползват. => Първата реакция е да кажат, че е долна лъжа нещо което друг е споделил със тях. Това пак е загуба на идентичност, защото изместват контекста на някакво мнение към егоцентризма си. 

Какви са тия глупости? Въобще не е пример това, което казах за повтаряемост ами си беше конкретен въпрос и на място. 

• Автор
преди 1 час, Гражданин написа:

Отговно не мога да разбера какво е това вадене на думите ми от контекст и опита ти да ми ги пришиеш в нещо, което никъде не съм казал. Влизаш с рандом глупост и чакаш някой да клъвне явно. Няма да ти се получи.

Ето една повторяемост на база ревност. На един му се получава, а на друг не. И се повтарят определени предразсъдъци, т.е. отново имаме загуба на идентичност, а подход по определен стереотип, кой е придобит в следствие психично обработване върху субекта. 

Когато някой е склонен да говори много, говоренето на глупости и повторенията са неизбежни. Те предоставят възможност да се продължи разговора/монолог дори и когато няма какво да се каже. Значи в основата е желанието за комуникация.

В други случаи да се изкаже нещо потискано, което разяжда човека отвътре - то бива повтаряно именно защото в процеса енергията се разрежда.

преди 8 минути, dioib написа:

Ето една повторяемост на база ревност. На един му се получава, а на друг не. И се повтарят определени предразсъдъци, т.е. отново имаме загуба на идентичност, а подход по определен стереотип, кой е придобит в следствие психично обработване върху субекта. 

Каква е тази ерес, която си изписал? Може ли пак?

преди 17 минути, dioib написа:

отново имаме загуба на идентичност

Колко хора ще изкараш с изгубена идентичност? Без при това изобщо да си наясно с понятието ("криза на идентичността"). Но пък си го повтаряш и потретваш, за да се лее приказката ти.

• Автор
преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Колко хора ще изкараш с изгубена идентичност?

Зависи до колко ще споделят защо ползват повторенията си. 

Всяка една идентичност е на база искреност. 

преди 7 минути, dioib написа:

Зависи до колко ще споделят защо ползват повторенията си. 

Всяка една идентичност е на база искреност. 

Точно идентичността няма връзка със споделянето - истинно или не, - а с начина по който човек се самовъзприема, както и ролята си и мястото в света.

• Автор
преди 14 минути, Just a Stranger написа:

Точно идентичността няма връзка със споделянето - истинно или не, - а с начина по който човек се самовъзприема, както и ролята си и мястото в света.

Бъркаш идентичност с индивидуалност. 

Ти може да имаш индивидуалност, но тя да не е идентична, а да е стереотипна. Идентичността е свързана със свободната воля, т.е. ти споделяш свободната си воля - искрен си или споделяш волята на друг - не си искрен. 

Индивидуалните подходи, за да ползваш повторение не обясняват каква е твоята идентичност. 

Примерно може да си под въздействието на хипноза, на химия или на друг вид нещо, което не е свързано с твоята идентичност, а с идентичността на друг човек който те е обработил.  

преди 12 минути, dioib написа:

Ти може да имаш индивидуалност, но тя да не е идентична, а да е стереотипна

Не, не бъркам. Терминът си е точно идентичност. Индивидуалността е друго. Всеки може да си провери термините в нета, но ти си пишеш наизуст и въобще не ти е важна истината, а изживяването. Даже си мисля, че на моменти умишлено пишеш глупости за да поддържаш някаква комуникация. Което е доста жалка картинка.

• Автор
преди 46 минути, Just a Stranger написа:

Не, не бъркам.

ОК, Знаеш какво означава, че си в режим на отричане. 

... не ти е важна истината, а изживяването.

Показва, че при теб има незнание какво е истина, а ти по този начин изживяваш нещо. = Опитваш се да си обясниш истината за нещо като се позоваваш на нещо което си прочел и си повярвал в него. То е на база приети от теб догми застъпени във философията на определени индивиди, които определено не са подобни на мен. 

ОК, считаш, че не бъркаш. Това обаче показва, че си приел за истина някаква представа, а не вяра и/или знание. 

Даже си мисля, че на моменти умишлено пишеш глупости за да поддържаш някаква комуникация. Което е доста жалка картинка.

В случая аз не желая комуникация, а явно ти желаеш такава. В тоя случай, ти за какво изобщо комуникираш с мен??? 

За теб по-важно е твоята изява. ОК, но спрямо моите разбиране информацията която ти даваш не е на база искреност, а на база хипноза. 

Аз проблем с идентичността си нямам. Ти обаче имаш!!! Иначе не би се впускал да се обясняваш. 

За какво изобщо сподели за теб кога ти се повтаряш??? ОК, дал си мнението, а останалото го приех, че се нуждаеш от психологическа помощ. Споделих, че има и платени психотерапии. Давам ти безплатна консултация. ОК, нормално е да не разбираш, но считайки, че не съм подходящия психотерапевт, то = За какво изобщо продължаваш да споделяш в тази тема??? Дай възможност да получа информация и от други потребители. Те може би ще са искрени, но определено ти не си искрен. = Считаш, че аз те дразня ли??? = Игнорирай ме!!! 

преди 11 минути, dioib написа:

ОК, Знаеш какво означава, че си в режим на отричане

Ти си в режим на отричане. Прикриване зад подобни думички няма да промени това. Как изобщо прие, че твоето е истина, която аз не приемам, след като проста проверка в нета ще покаже, че разбирането ти за идентичност е погрешно. Но ти не можеш да си позволиш да грешиш. Старшината е непобедим и всички трябва да уважават и слушат думата му. Иначе гърч. Да де, ама си в друго време и свят.

• Автор
преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Ти си в режим на отричане.

Аз не съм в някакъв режим. Ти нямаш изградено възрастово его. 

Уви понятието "режим" отключва нещо в теб, което е характерно за човек под хипноза или транс. 

преди 4 минути, dioib написа:

Аз не съм в някакъв режим. Ти нямаш изградено възрастово его. 

Уви понятието "режим" отключва нещо в теб, което е характерно за човек под хипноза или транс. 

Няма такова понятие "възрастово его". А човек в транс или хипноза, едва ли си запознат с белезите му, че намираш подобие. Но пък това не пречи да си праскаш твърдения на килограм. За качеството при подобно количество, е ясно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.