Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психика на субекти склонни да се повтарят.

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Виж още откакто е човек на тази планета какво се случва. И стига изперква с това ТНТ и тия лопати.

Умишлена или неумислена е тази "дислексия" > Ако е неумишлена ще всичко е нормално. 

на 6.08.2023 г. в 13:49, Just a Stranger написа:

Няма такова понятие "възрастово его".

Стадии на психосоциално развитие според Ериксън – Уикипедия (wikipedia.org)

По този начин ще разбереш ли какво ти липсва??? 

Хм, може да видиш и аз в кой стадий съм. ;) Нещо не ти е протекъл живота нормално. Няма как да си мъдър. :) 

• Отговори 94
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От сабалам .Първа смяна все пак.

• Емил Костов
    Емил Костов

Не се мъчи! Целта в темата е да се пишат глупости. Още в първият пост в темата има над 20 правописни грешки. От там нататък е безмислено. Даже не знам какво пита постващият.

• Ми не, не се мъча. Вече съм му свикнал и общо взето ми е все едно как ще протече разговорът. Той си мисли, че му отговарям, а аз просто си пиша това, което така или иначе съм решил да напиша и после п

преди 2 часа, dioib написа:

Умишлена или неумислена е тази "дислексия" > Ако е неумишлена ще всичко е нормално. 

Хм, може да видиш и аз в кой стадий съм. ;) Нещо не ти е протекъл живота нормално. Няма как да си мъдър. :) 

Умишлена или неумислена е тази "дислексия" > Ако е неумишлена ще всичко е нормално. - Ма къ ша доа верно с лопатата. 

преди 4 часа, dioib написа:

Далеч си от мъдрост. Нищо, че си в последния стадий. Не видях някъде използван термина "възрастово его", така че само потвърждаваш думите ми, че сам си си го въвел. Ок, но трябва да обясниш какво точно означава. 

А мъдрост има и при децата, което потвърждава, че човек се ражда с някои качества пренесени от минали прераждания. Особено духовните такива - те не могат да бъдат изградени за един живот, колкото и години да живее човек и през каквито и етапи да минава. 

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

А мъдрост има и при децата, което потвърждава, че човек се ражда с някои качества пренесени от минали прераждания.

Особено духовните такива - те не могат да бъдат изградени за един живот, колкото и години да живее човек и през каквито и етапи да минава. 

оле - олеееееееее!!! :lol6:пак се заредиха фейковете.

И ти прочете за "етапите"... най-после... Ама то не е само Ериксън - етапите в развитието са цял отделен клон в психопознанията - много голям, много сериозен, много изследван, много дискутиран и хипотезиран... И не е само работата някой да ги прочете по преразкази...

А иначе "мъдрост" - още не знаеш какво означава. Има време - някой ден, в друго прераждане ще имаш повече шанс да вденеш.

То, верно че общуването с първосигнален прави и другия такъв, но са налице ясни сигнали за "духовно изтрещяване" и без оглед на темата - едно си папагала знае, едно си рецитира.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Ма къ ша доа верно с лопатата. 

що с лопата бре - занеси му нещо качествено да пие... че с тия пърцуци само още ще изглупява.

Не видях някъде използван термина "възрастово его", така че само потвърждаваш думите ми, че сам си си го въвел. Ок, но трябва да обясниш какво точно означава. 

Предполагам, че от самия термин може да се предположи какво означава. Що се отнася до преражданията. Нищо не може да ги потвърди. И това се отнася не само до тях, а и за всякакви духовни неща.

преди 1 час, _ramus_ написа:

оле - олеееееееее!!! :lol6:пак се заредиха фейковете.

И ти прочете за "етапите"... най-после... Ама то не е само Ериксън - етапите в развитието са цял отделен клон в психопознанията - много голям, много сериозен, много изследван, много дискутиран и хипотезиран... И не е само работата някой да ги прочете по преразкази...

А иначе "мъдрост" - още не знаеш какво означава. Има време - някой ден, в друго прераждане ще имаш повече шанс да вденеш.

То, верно че общуването с първосигнален прави и другия такъв, но са налице ясни сигнали за "духовно изтрещяване" и без оглед на темата - едно си папагала знае, едно си рецитира.

що с лопата бре - занеси му нещо качествено да пие... че с тия пърцуци само още ще изглупява.

Аз ако му занеса качествена ракия, ще го наложа и с няколко лопати, че да спре да пише само простотии. :)

• Автор
преди 50 минути, bioid написа:

За теб може да са простотии, но реално да не са такива.

Принципно нещата са комплексни, както рамус обича да повтаря, че са сложни. 

Дали нещо е волно или неволно е ирсционалната част на нещото, т. е.  субективно и един външен субект го пречупва през познавателните си способност. 

Тъка някои се смятат, че разбират от психология, но ефекта е "чела котка как се лови мишка" 

Нормално е за питомците. = Как го е въспитал негов родител или среда в която е израснал. 

Някои не обичат свободата и всяко нещо извън неговото его е глупост. 

Простичко казано "кон с капаци и памперс от към северната страна на гръбнака". 

преди 1 час, dioib написа:

Е, то на него всичко му е сложно, но пък така симулира компетентност без реално нищо да показва.

преди 4 часа, bioid написа:

Предполагам, че от самия термин може да се предположи какво означава. Що се отнася до преражданията. Нищо не може да ги потвърди. И това се отнася не само до тях, а и за всякакви духовни неща.

Потвърждения да искаш. Но виж как отхвърли горното. Та ти и да си спомниш лично свое собствено прераждане, може би ще кажеш, че е било сън или нещо подобно. 

спомниш лично свое собствено прераждане

Що, ти като си "спомниш твое прераждане" с какво ще намериш да го "потвърдиш"? :) Като се вземе предвид и особеностите на паметта и припомнянето... но теб не те касаят тия работи - важното е да върви по духовното театро на анонимката...

Потвърждения да искаш.

А и ти си майстор на "потвържденията" - всякакви, за какво ли не. Само дето извън фантасмагориите ти са съвсем несериозни и въобще няма кой да ги забележи. Обаче - ти си имаш "потвърждения"... И хич не ти е подозрително, че някак си - потвържденията винаги следват вече повярваната схема... :) В нея липсват "отрицания и съмнения"... и остават "потвържденията". Е - да живее личната повярванка. 

А иначе - баналното " виж как отхвърляш такава възможност" - е дежурно. Между другото - "такива възможности" ги отхвърлих още от мига в който събрах кураж и надникнах под леглото за да утвърдя подозрението че чорапеното чудовище въобще го няма другаде освен в главата ми. А си беше странно, защото дотогава имах пълната сигурност че то си живееше под леглото и само чакаше да ме изненада и сграбчи в тъмното. Даже го чувах, усещах...

Всичко това беше в една друга възраст, но гледам че някои деца никога не я минават.

преди 3 часа, bioid написа:

но реално да не са такива

Интересен казус - от една страна "КОЕ Е ТОВА РЕАЛНО и кое точно му е РЕАЛНОТО"?

Ако е "реално" значи че не гледаме на него като възможност, а си е действителност. Обаче - ако имаме съмнение - каква точно "реалност" е това?

Вътрешното магично огледало определя някои трикове с които несъзнаваното у всеки човек разполага с възможността да изменя възприятията и да подменя сигналите от физическия контекст, с вътрешно конструирани такива. Тия сигнали се подават на дяловете, които обработват онова, което се нарича "реалност", но тя е версия, характерна само за самия човек. Такава е и защото въпросните дялове за ситуиране и ориентиране, за мотивация и действеност... нямат механизмите да различат "сигналите" откъде точно идват. Мозъка така се справя с някои проблеми по конфликтите си и за него това е поддържане на баланс, за да не изтрещи тотално. Тия защити въобще не ги интересува кой кога и защо става "неадекватен" на обективната динамика сред физическия контекст.

Преживяването на събития като "реални" въобще не е никакво "потвърждение" за обективна действителност. За справка и пример - намерете и попитайте субект в пристъп на фобия или параноик в активна криза... И да - примерът със "сънуването" по време на сън - е масов и напълно достатъчен. И това да се фантазира някой с 'прераждания' или "излизане от тялото'' или "духовни пътешествия", говорене с владици и вселенски величия... са си просто част от опитите на проблемите хора мозъка им да се спаси от тотално изтрещяване. Понякога е налице и невромедиаторна или физиологична причина, понякога болестно състояние... Но практиката и статистиката е показала, че най-висока е вероятността за наследени травматични събития, емоционални дефицити от неадекватна среда при възпитанието, прекалено "мачкане" и неспряване с обработката на всички конфликтни и негативни събития, характерни за всяка човешка екзистенция, навсякъде и винаги, по целия свят.

Последното си го разписват сред форума доста хора. Сами си го разписват, сами си пишат профилите и оставят "следите". А всичко това е добре изучено, в допълнение с много друг огромен материал от рода как става това, защо става, кои точно са причините, кои са механизмите, стъпките, има ли начини да се въздейства и да се допусне различаване на сигналите, кои са проблемите за това, как да се заобиколят или разрешат, какви конкретни практически стъпки са нужни - систематизация, особености, условия, прийоми, принципи и стратегии...

Така, че нещата всъщност са доста по-сложни от тия които елементарните и повърхностни хорица са способни да смелят... но си карат по тяхното, защото техните мозъчета също е нужно да смелят някак си, според тяхното си. Но после се дърлят по  социалните седенки кое било истина и колко са "правилни" и "праведни", щото са се вживели в поредния си написан комикс и... айде на мисионерстване, проповеди, презентации, пропаганда... Така се стига до проповеди на личните фантазии на някого, представени като "велики  спасителни и проверени истини" само защото той самия си ги преживява така. Но той самият не е в състояние да направи разликата и да реализира различимост, за да сравни, обмисли...

Ако, и когато, на такива хора се обърне внимание с внимателно зададени въпроси, с прекъсване на преживяванията им... започва да се пропуква "магията им" и винаги първо настъпва смут... И се почват защитните сработвания от различен тип, но някак си и те самите са твърде повторяеми, твърде моделни и... банални. Но за "омагьосания" няма друга възможност... иначе ще му се срути неговата си магическа къщичка и тангото с "духовните му сънища" ще спре. И той ще се завърне... някъде в нищото, от което е започнал своята си магична "приказка".

Това са си обикновени човешки атавизми и напълно естествени човешки нещица...

преди 3 часа, _ramus_ написа:

А и ти си майстор на "потвържденията" - всякакви, за какво ли не. Само дето извън фантасмагориите ти са съвсем несериозни и въобще няма кой да ги забележи

Дали. Тези внушения, които постоянно опитваш, дали не демонстрират безсилието ти, да отговориш смислено. Точно по темата си е моделът ни на реакция. Неудобното или ще е "пълни глупости", или ще тръгнеш "ad hominem", или ще изкараш нещо от контекста...

Последното си го разписват сред форума доста хора. Сами си го разписват, сами си пишат профилите и оставят "следите". А всичко това е добре изучено, в допълнение с много друг огромен материал от рода как става това, защо става, кои точно са причините, кои са механизмите, стъпките, има ли начини да се въздейства и да се допусне различаване на сигналите, кои са проблемите за това, как да се заобиколят или разрешат, какви конкретни практически стъпки са нужни - систематизация, особености, условия, прийоми, принципи и стратегии

Още един пример за манипулация. Това "добре изучено" с което се спекулира, дали е точно с този обхват, който му се придава или просто е пренесено към желаното. Често и някой други участници бидейки запознати с даден психичен модел, го пренасят твърде произволно върху някого, просто защото така им се иска и им е изгодно. Отделно, че чувството на компетентност е много сладко за егото.

Така, че нещата всъщност са доста по-сложни от тия които елементарните и повърхностни хорица са способни да смелят

Хиляди пъти повтаряно. Но дори и да се приеме за вярно, това не е аргумент, а похват целящ дискредитиране. Лесно може да се отговори на въпроса, какви хора ползват такива похвати. Отделно, сложността не означава нищо. Идва един момент, когато усложняването води до механично трупане на информация, без нейното разбиране. 

Ако, и когато, на такива хора се обърне внимание с внимателно зададени въпроси, с прекъсване на преживяванията им... започва да се пропуква "магията им" и винаги първо настъпва смут

Това отново е подвеждащо. Това е нещо валидно за хората като цяло и не е показател за това, че някой се заблуждава. Емоционалната реакция просто показва емоционалност, а другите "изводи" са нагласени.

Това са си обикновени човешки атавизми и напълно естествени човешки нещица

И накрая "заключетлнието", което трябва да затвърди лъжата, като нещо не будещо съмнение.

Манипулации, манипулации и пак манипулации... Но и това е част от психологията и се ползва от някои.

• Автор
преди 3 минути, Just a Stranger написа:

Манипулации, манипулации и пак манипулации... Но и това е част от психологията и се ползва от някои.

И неговите повторения и твоите е манипулация. И то буквално и преносно. = Хипотетично може да сте екип. Единият е агресивен, а другия пасивен. 

Това е в следствие някакви обременения в мозъка ви Това не е в следствие, че сте и интелигентни, 

Което показа, че и двамата нямате креативност. = Характерно за субекти с умствена изостаналост. Разликата е, че единия е по-начетен от другия. 

...

Мнозина ползват множество паразитни думи или слова. = Характерна за един писател, който е написал "Разговори с Бог", с тази разлика, че при единия е "разговарял" с компетентни хора, които е повярвал, че са еродирани.   

• Автор
преди 5 минути, some_spirit написа:

ти на това което искаш воля ли му викаш ?

Ти повтаряйки исканията си ли се надяваш да наложиш своята воля??? 

на 9.08.2023 г. в 14:29, dioib написа:

Дали нещо е волно или неволно е ирсционалната част на нещото, т. е.  субективно и един външен субект го пречупва през познавателните си способност. 

Тъка някои се смятат, че разбират от психология, но ефекта е "чела котка как се лови мишка" 

Нормално е за питомците. = Как го е въспитал негов родител или среда в която е израснал. 

Някои не обичат свободата и всяко нещо извън неговото его е глупост. 

Простичко казано "кон с капаци и памперс от към северната страна на гръбнака". 

Ами то и ти си кон с капаци! --чела котка как се лови мишка-- .Решил, че христовата вяра е нещо и ни го натяква постоянно.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Ами то и ти си кон с капаци! --чела котка как се лови мишка-- .Решил, че христовата вяра е нещо и ни го натяква постоянно.

Всеки е Емо. ;) Но някои не го осъзнават, По-важното е да си от към страна на хищникът, а не "мишката" ;?! = Ако си силен, то идвай и ползвай лопатата,  а не тази де ми я обещаваш. Т.е. Ползвайте инструментите за Ваша облага, а не за моя или чужда, НО, винаги по предназначение!!!

Аз казах, от името на един праведен човек!! = Човек който е правил много!!!  А не да говоря повече, а на дела = Йок!! :) 

...

Те винаги повтарят: Трябва, трябва, трябват и т.н,, но никога не го правят!!!!  = Ай ти да го ...... :) 

преди 18 часа, dioib написа:

Всеки е Емо. ;) Но някои не го осъзнават, По-важното е да си от към страна на хищникът, а не "мишката" ;?! = Ако си силен, то идвай и ползвай лопатата,  а не тази де ми я обещаваш. Т.е. Ползвайте инструментите за Ваша облага, а не за моя или чужда, НО, винаги по предназначение!!!

Аз казах, от името на един праведен човек!! = Човек който е правил много!!!  А не да говоря повече, а на дела = Йок!! :) 

...

Те винаги повтарят: Трябва, трябва, трябват и т.н,, но никога не го правят!!!!  = Ай ти да го ...... :) 

По-важното е да си от към страна на хищникът, а не "мишката" -  С тази си реплика трябва да приключиш с Христовата вяра!

преди 23 часа, Емил Костов написа:

Решил, че христовата вяра е нещо и ни го натяква постоянно.

Христовата вяра не е нещо. Тя е всичко.

преди 13 часа, bioid написа:

Христовата вяра не е нещо. Тя е всичко.

За теб може и да е но за мен не. Не признавам нещо, което се използва за убиване, контрол и мъчение на хора. БОГ няма нищо общо с христовата вяра.

• Автор
преди 13 часа, Емил Костов написа:

За теб може и да е но за мен не. Не признавам нещо, което се използва за убиване, контрол и мъчение на хора. БОГ няма нищо общо с христовата вяра.

Само, че истината не е средноаритметично между вашите крайни твърдения. ;) По-скоро са като тангенс и котангенс. = Зависи кое е от горе и кое е от долу -> синус или косинус. = кой кадет е срещуположен на ъгъла на политиката, която е действаща в момента. :) 

п.п. И сега какво, някои разбираме и стереометрия.  :) = Спрямо моята Равнина сте в чужда, но това не означава. че спрямо моята гледна точка и двамата сте в една и съща равнина :) 

= Бог е общото "нещо"  между мен и вас. ОК, единият вяра в Бог, а другият не. Единият вярва в Христос, а другият не. => Е, в тоя случай съм "хипотенуза" => Всеки мислещ и знаеш квадратите на вас, то може да изчисли стойността ми, но не зная моя наклон на политиката ми. ;) 

Отделно това, то имаме и друг вид различия между нас => времето. -> Та който е Бог знае какво става, ама уви в тоя свят няма Бог. 

Така, че Бог е квантово нещо!!! Ту го има, а ту го няма едновременно!!! :) = Безсмислен е спора или ще докажете, че сте зависими от интернет. :) 

Благодаря ти Емо, че показа начин поради която някой се повтаря! = Заради своя неистинска преценка!!! 

пп Не забравяйте, че тук е интернет!!!! Всеки може да се представи като какво ли не!!! => Има незнание по отношение на користната цел с която всеки е в този форум!!! 

Едно е видно => Някои са поставени лица!!! Има много профили на един, а така също в един профил влизат много (споделен профил). ;) 

• Автор
преди 9 часа, IvanKirov написа:

Кой си ти да решаваш кой е мъж? И кво ми пука за мнението на някакъв несретник?

За какъвто искаш ме имай, само ни се пръждосвайте от очите, кърлежи копейковски!

Мене да ми вдигнат данъка, че да ти го смъкнат на тебе...

Соц изчадия!

Ето едни повтаряния на субект, който счита, че повтаряйки глупост (лъжа) ще стане истина. 

Такива субекти считат, че те са цивилизацията, силните на деня, власт имащите на деня. Всеки дръзнал да ги опонира, то го заклеймяват с избълване на обидни обращения показвайки колко са модерни. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.