Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Това не е България!!!

Featured Replies

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/15076856

Едно е да си патриот, а съвсем друго - идиот с крайно екстремистки идеи!

Искам да Ви попитам - одобрявате ли подобни простотии? И защо, за Бога, трябва да се палят стари истории, защо се отрича всичко, договорено и подписано след края на Втората световна война? Защо?

Аз обичам България, но не мисля, че българите трябва да продължават с идеала за Санстефанска България. Вижда се, че нито големите "велики" сили го позволяват (Великобритания, Германия, Франция и САЩ), нито си струва войните и многото гробове. Аз съм на ти с договореното в края на Втората световна война и не мисля, че тези мирни договори трябва да бъдат нарушавани и суспендирани, защото това е път към Трета световна война. Тези гръцки градове някога може и да са били български, но е било много отдавна, а и по - голямата част от населението там е гръцко. Лично за мен Кавала е гръцки град и толкова. Като ходих в Ксанти преди години, чувството беше същото - това е чужд, гръцки град.

Преди два месеца, покрай излъчения филм "Българска рапсодия" ми стана интересно и се разрових в нета за картите на Царство България по това време. И що да видя, направо се втрещих - Борис Трети и правителството са проявили такава наглост в Гърция, че даже си присвоили един гръцки остров, който никога не е бил български - Тасос.  Останах като гръмната. Пък после се чудите защо гърците не ни обичат много - много. Разрових се и не открих абсолютно никакви археологически исторически доказателства Тасос да е бил български по време на първото и второто българско царство. После се чудите защото социалистите забраняват почитането на един самозабравил се цар с чужда кръв.

Вероятно сега на мястото на паметника на руската армия ще бъдат възстановени паметниците с имената на онези, извършили зверства в Гърция. Лично мен ме е срам. От възраждането на нацизма - също!

Ти си гледай здравето ако обичаш. Стига поства кой, каквото е решил да те лъже!

преди 42 минути, Anneliese написа:

Искам да Ви попитам - одобрявате ли подобни простотии? И защо, за Бога, трябва да се палят стари истории, защо се отрича всичко, договорено и подписано след края на Втората световна война? Защо?

Аз обичам България, но не мисля, че българите трябва да продължават с идеала за Санстефанска България. Вижда се, че нито големите "велики" сили го позволяват (Великобритания, Германия, Франция и САЩ), нито си струва войните и многото гробове. Аз съм на ти с договореното в края на Втората световна война и не мисля, че тези мирни договори трябва да бъдат нарушавани и суспендирани, защото това е път към Трета световна война. Тези гръцки градове някога може и да са били български, но е било много отдавна, а и по - голямата част от населението там е гръцко. Лично за мен Кавала е гръцки град и толкова. Като ходих в Ксанти преди години, чувството беше същото - това е чужд, гръцки град.

Преди два месеца, покрай излъчения филм "Българска рапсодия" ми стана интересно и се разрових в нета за картите на Царство България по това време. И що да видя, направо се втрещих - Борис Трети и правителството са проявили такава наглост в Гърция, че даже си присвоили един гръцки остров, който никога не е бил български - Тасос.  Останах като гръмната. Пък после се чудите защо гърците не ни обичат много - много. Разрових се и не открих абсолютно никакви археологически исторически доказателства Тасос да е бил български по време на първото и второто българско царство. После се чудите защото социалистите забраняват почитането на един самозабравил се цар с чужда кръв.

Вероятно сега на мястото на паметника на руската армия ще бъдат възстановени паметниците с имената на онези, извършили зверства в Гърция. Лично мен ме е срам. От възраждането на нацизма - също!

+1

• Автор
преди 1 минута, bioid написа:

Къде видя възраждане на нацизма?

Възстановяване на паметниците на онези, воювали за царя и които вероятно с най - голямо удоволствие са щели да депортират българските евреи към концентрационинните лагери. Онези, които са крали радиоапаратите на евреите. Онези престъпници, изпълнили царската заповед да бъде разрушена голямата синагога в Берковица в началото на века, заради което по - късно евреите построяват една малка, впоследствие унищожена и тя. Даже няма снимки на двете синагоги, изтрити са от паметта на града, добре поне, че се сетих да питам и още има хора, които помнят къде е била. Лошото е, че никой няма да се сети да постави там паметна плоча.

Възраждане на нацизма са също лъжите за "проспериращото" Царство България, култа към един самозабравил се цар,  към  период от историята ни, когато обикновените и бедни хора са били презирани и мразени, имало е огромно социално разделение, а здравеопазването е било лукс, средното и висшето са били недостъпни за селяните. Някои явно много искат да се върне този омразен период в живота ни.

Тая статия е пълен шит мен ако питате хихи

преди 2 часа, Anneliese написа:

...Искам да Ви попитам....

То и да ти се каже едва ли ще разбереш, а нали казаха да седиш на хладно? В твоето състояние трябва да не те вълнуват неща освен от здравословен характер. Инак ти къде беше да прочетеш за Цариградската конференция, за памфлета на Раковси, за съветската окупация, само с червени книжки не става :newspaper:

преди 3 часа, Anneliese написа:

Аз съм на ти с договореното в края на Втората световна война и не мисля, че тези мирни договори трябва да бъдат нарушавани и суспендирани, защото това е път към Трета световна война.

с нищо не си наясно

хляба  и ножа е в този  който е силата и оръжието

затова българите им казват че са евроатлантици

ама  сащ не ни дават да имаме смъртно наказание

да се вкара първата и втората поправка   в българската конституция

и целия български народ да се въоръжи с огнестрелно  оръжие

да видим тогава янките как ще се справят с 4 милионна армия 

преди 6 часа, Anneliese написа:

Ти какво искаш да има на мястото на паметника на руската армия? И пускала ли си поне една нормална тема в този форум?

И що трябва да се махат паметниците? Ми да разрушим/изравним и всички стари гробища, от преди 1944 г. Кой ги помни тия от преди толкова години? Толкова общински терени ще се освободят ... кеф ти за маркетинг, кеф ти за кръчми, кеф ти за училища ... упс, то па нямаме толкова деца. 

преди 21 минути, Meri Meri написа:

И що трябва да се махат паметниците? Ми да разрушим/изравним и всички стари гробища, от преди 1944 г. Кой ги помни тия от преди толкова години? Толкова общински терени ще се освободят ... кеф ти за маркетинг, кеф ти за кръчми, кеф ти за училища ... упс, то па нямаме толкова деца. 

Не се махат, местят се във вашия соц музей.

преди 7 часа, umengumen написа:

не можеш да се движещ от болка но можеш да пишещ дълги постове на тема простотии

Еми с фройлан Димитлер е така вие от болка ама шаржовете ги праска ли праска :)

П.С. Леле тва Тасос наистина станало българско...

преди 6 часа, Meri Meri написа:

Виждам хал хбер си нямаш какво е паметник и какво гробища и/или военни такива.

Много сте такива "компетентните"  безмозъчни.

преди 13 часа, Anneliese написа:

Ами ти си второто :) 

Всъщност, не споменават че тоя преминал границата и е бил спрян от българските власти и върнат обратно в Гърция където са му повдигнати нови обвинения.

Между другото,на коя партия мислиш е фен ?

:) 

Кавала е България!!! И взимайте пример от Гърция, българи братя и сестри, така се действа при пипане на знамето. Македонците като запалиха българско знаме, какво стана? Македонци викаха като макаци по време на български хим, какво последва? Македонци правят опити за убийство на българи, какво стана? Македонци като палят български домове, какво стана?

преди 40 минути, АСПЕКТ написа:

Кавала е България!!! 

И ти ли ще щурмуваш и присъединяваш? Даже войник не искаш да ходиш ама искаш да правиш казармата задължителна.

Поля, гейпросащесср трололинките не са нацисти, а нещо още по-лошо и лудо от нацистите.

преди 4 часа, miro20 написа:

Виждам хал хбер си нямаш какво е паметник и какво гробища и/или военни такива.

Много сте такива "компетентните"  безмозъчни.

Паметна плоча или паметник, за какво се слагат, бе "гънко"? На теб няма да има кой и помен да ти прави. Всичко опорочихте с тия ваши нехуманни щения. Нов ред, заврете си, знаете къде.

Ай със здраве, "гънки"! 

преди 11 часа, Гражданин написа:

Не се махат, местят се във вашия соц музей.

Мдам, така се отговаря, като нямаш друго какво да кажеш. Да бутнем/преместим и всички бащини соц "къщи", ааааа? Ма не щом е частна собственост е недосегаема, нали?

Колко сте мижави и егоистични! 

преди 36 минути, Meri Meri написа:

Да бутнем/преместим и всички бащини соц "къщи", ааааа?

Абсолютно точно, нека така покажат че са истински демократи и нямат нужда от соц продобити имоти ,да саборят всичко от това наследсво или сложат в музей ,а не избирателно да се действа.

преди 4 часа, Sliderum2 написа:

Поля, гейпросащесср трололинките не са нацисти, а нещо още по-лошо и лудо от нацистите.

Гледаш ли под леглото вечер за такива зверчета? :D

преди 3 часа, petie1 написа:

Гледаш ли под леглото вечер за такива зверчета? :D

О, няма нужда, мухозолът ги премахва. Пръскам и ги няма.

преди 5 часа, Sliderum2 написа:

О, няма нужда, мухозолът ги премахва. Пръскам и ги няма.

:d Значи всичко е 6

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.