Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Уиндоус 10

Featured Replies

Опитай това за да се убедиш че именно той ти прави въртели. Предварително прочети текстовия файл след разархивиране на RAR файла

dControl.rar

Ако искаш, пробвай това, което предлага B-boy. При мен не работи. 

Имам друга антивирусна, която до голяма степен спира Defender-а. Но в Task manager остават активни негови процеси.

• Автор
преди 5 часа, Rudy M. написа:

Ако искаш, пробвай това, което предлага B-boy. При мен не работи. 

Имам друга антивирусна, която до голяма степен спира Defender-а. Но в Task manager остават активни негови процеси.

ама то......точно процесът в Task manager мие трови. След 5-6мин неактивност и това полудява.....

Нали ти казвам, че съм се мъчил да го спра по какви ли не начини - настройки, групови полици, ровене в регистри, външни програми ... И не става. Дори и любимият ми Windows10 Manager не може да го спре:

large.2023-08-25_204116.jpg.73b95fc70641

Има го като настройка, но като го цъкна, и след това "Apply" - пак се връща на "Automatic" и "Running".

И от Секюрити център да го изключиш и ползвайки Defender UI то някои функции си се включват и ако сваляш от торент то ти затрива там крака пача или кейгена.

Така търпяхме интернет експлорера сега и това. И който не го харесва какво?

преди 19 часа, Rudy M. написа:

Нали ти казвам, че съм се мъчил да го спра по какви ли не начини - настройки, групови полици, ровене в регистри, външни програми ... И не става. Дори и любимият ми Windows10 Manager не може да го спре:

Има го като настройка, но като го цъкна, и след това "Apply" - пак се връща на "Automatic" и "Running".

Има по-груби методи. Да се промени path за стойността на ServiceDLL на услугата или там да се орежат правата на самите услуги или дори да се изтрият.

Може да се добави и ключ в IFEO. Навремето съм си събирал команди с fix-ове за WD, но същите могат да се използват и за деструктивна цел.

WinDefend fix 2.txtWinDefend fix.txt

Дори някой антивирусни намират файловете за зловредни заради командите в тях, нищо, че са текстови файлове, а не bat файлове.

Касперски го засича като KillAV скрипт. :)

Още един метод за обезоръжаването на Defender-a беше, когато навремето една гадина беше поставила Junction Points към папките на програмата.

Но според мен проблема на потребителя е другаде. В смисъл той вижда само външните причини, но за да се държи Defender-a така проблема е по-дълбок. Или омазани системни файлове или липсва на последните кръпки или други неща. Не е зле да се провери и файловата система за грешки и самите системни файлове (там с SFC и DISM командите). Ако се наложи Reset-PC, но то щом неговия комп не трябва да се пипа и рестартира може именно и там да се крие проблема. Хардуерен проблем или друго.

Той така и не даде логовете, които поискахме. Там освен за зловредни маркери има и събитията от Event Viewer-a.

В миналото Defender-a е създавал такива проблеми, но MS бързо ги поправят с кръпки. Ако имаше масов такъв проблем щеше да се чуе. Проблема е по-скоро в неговата конфигурация на някакво ниво.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

А да ви питам нещо за тоя скапан Уин 10:

Защо винаги са ми заети почти 6ГБ от РАМ-та, като процесите в ТАСК МЕНИДЖЪРА сумарно правят само 2-3ГБ? Ама в РЕСУРС ТАБ пише ЗАЕТИ 5,8ГБ...

Процесорът е зает само на 3-4%. Но иначе 6ГБ от РАМта...

Пуснат е само един Гугъл ХРОМ - ютуб и фейсбук.

Сканирах 6 пъти за вируси - нищо нема. С различни програми пробвах...

преди 21 минути, Zami Dexter написа:

Защо винаги са ми заети почти 6ГБ от РАМ-та, като процесите в ТАСК МЕНИДЖЪРА сумарно правят само 2-3ГБ? Ама в РЕСУРС ТАБ пише ЗАЕТИ 5,8ГБ...

Колко ти е РАМ-а в компютъра?

преди 3 минути, Zami Dexter написа:

8GB. И само с фейсбук, ютуб и VLC са заети почти 5,6ГБ. Кво се случва...

И ти какво искаш? Да ти седи празна паметта ли? Тя е за да се ползва! Дай информация за хардуера. Покажи снимка и от 'resource monitor' в раздела 'memory'.

преди 42 минути, Zami Dexter написа:

8GB. И само с фейсбук, ютуб и VLC са заети почти 5,6ГБ. Кво се случва...

А когато стартира OS-а с колко заета памет тръгва?

А когато затвориш изброените приложения връща ли се след малко към началното състояние?

• Автор
преди 4 часа, Raze написа:

И ти какво искаш? Да ти седи празна паметта ли? Тя е за да се ползва! Дай информация за хардуера. Покажи снимка и от 'resource monitor' в раздела 'memory'.

А защо в "resource monitor" е заета 5,6GB, a сумарно в PROCESSES са само 2-3 GB?

Има нещо гнило. Ще покажа снимки...

преди 6 часа, Zami Dexter написа:

А защо в "resource monitor" е заета 5,6GB, a сумарно в PROCESSES са само 2-3 GB?

Има нещо гнило. Ще покажа снимки...

Няма нищо win използва за него си минимум 2 ГБ рам отделно като прибавиш процесите става точно 5 гб заета така ,че няма нищо нередно. Зависи колко рам разполага твоя лаптоп. На лаптоп с 8 гб рам win +services 3 гб ми взема . Просто провери си процесора колко рам поддържа , и я увеличи при възможност.

• Автор
преди 1 час, vanko929 написа:

Няма нищо win използва за него си минимум 2 ГБ рам отделно като прибавиш процесите става точно 5 гб заета така ,че няма нищо нередно. Зависи колко рам разполага твоя лаптоп. На лаптоп с 8 гб рам win +services 3 гб ми взема . Просто провери си процесора колко рам поддържа , и я увеличи при възможност.

Ахааа, демек Уин 10 е доооста по-тежък от Уин 7? Доста повече ресурси ползва? Лаптопът ина 8гб рам в момента. Да сложа още 8гб...

Е нормално е да е по-тежък. Аз съм с 16GB и по подразбиране без много отворени програми си ползва 34-56% от паметта. Понякога браузъра може да leак-не особено ако системата не се спира или рестартира със седмици, а се ползва Sleep-a и може с лекота да стигне 80+ потреблението. А като отворя и програми за видео обработка и на почти на макс. То дори 16 си е вече малко (за игри още бива, но за работа не). 32 са новото препоръчително, а още по-добре 64 след като цената на рамта е ок в момента.

Като временно решение можеш да увеличиш размера на pagefile-a, макар че така ще се ползва по-бавния диск (освен ако не си с nVme или SSD) и евентуално да ползваш програма за "defrag" на рам-а (която да освободи ненужно заетата памет, макар че често това води до временно забавяне на други програми, които ще трябва да заредят модулите си наново), но при мен е помагала да пресека leak водещ до зависване на системата изискващ "студен" рестарт. Аз ползвам преносимата версия на Wise Memory Optimizer, но има и други добри.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Излъгаха ме, че УИН 10 бил много лек - като Уин 7...

А реално - УИН 10 ползва 1 тон РАМ и ресурси.  Дори за дребни неща. В пъти повече от УИН 7...

на 6.09.2023 г. в 11:22, B-boy/StyLe/ написа:

Е нормално е да е по-тежък. Аз съм с 16GB и по подразбиране без много отворени програми си ползва 34-56% от паметта. Понякога браузъра може да leак-не

А реално - УИН 10 ползва 1 тон РАМ и ресурси.  Дори за дребни неща. В пъти повече от УИН 7...

преди 12 минути, Zami Dexter написа:

Реално за нови машини е по-лек, защото се възползва пълноценно от новия хардуер. Пише и повече по диска (има повече заявки) и затова се препоръчва да се ползва с SSD или М2.nVme.

Но винаги може да се направи DEBLOAT на излишните неща. Но това трябва да си потърсиш сам, защото за всеки излишните неща са различни според индивидуалните потребности.

• Автор
на 15.09.2023 г. в 21:22, shishmanovp861 написа:

Ма разбира се, че е по-тежък. Всеки нов уиндоус става още повече лаком за ресурси.

Абе то процесорът грам не се товари, ама явно иска ЯКО РАМ - дори за дребни неща...

на 5.09.2023 г. в 20:15, Zami Dexter написа:

Провери в Resource montor, раздел Memory каква е стойността на Hardware reserved.

Сппециално тубатс и фейса лапат повече памет и са по тежки сайтове .

Използвам ги само на телефона по рядко на машината

Защо не му добавиш още рам , това не е скъпо и сам можеш да я сложиш в лаптопа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.