Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов HDD WD NAS PLUS

Featured Replies

Разрешен от АСПЕКТ

преди 7 часа, Viiipeer написа:

след формат дали ще се пазят грешките

Да. Има софтуер, който евентуално може да ги изчисти, но не е гаранция, че след това пак няма да се появят. Щом е гаранционен го връщай.

• Отговори 65
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• тогава се оправяй сам  щом знаеш.   баси неблагодарниците ти му отваряш очите той си настоява на неговото...

• Не е смешно, а е тъжно. Ама не го проумява.

• Red Plus е много читава серия. Повече от 50% от работата на един харддиск е да си следи повърхността за грешки и проблеми, в реално време, и да описва състоянието си в един slip list. Това е така, защ

Публикувани изображения

преди 7 часа, Viiipeer написа:

Утре го разкарвам, след формат дали ще се пазят грешките?

Да, те се записват на съвсем отделно място. Пращай го да си върви.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Да. Има софтуер, който евентуално може да ги изчисти, но не е гаранция, че след това пак няма да се появят. Щом е гаранционен го връщай.

Идеята е да направя low level format че да не ми прочетат данните, качил съм 4TB....

преди 48 минути, Viiipeer написа:

Идеята е да направя low level format че да не ми прочетат данните, качил съм 4TB....

Не се притеснявай, надали някой ще седне да ти чете данните. Няма смисъл да го дрънкаш 18 часа да се форматира на ниско ниво. Просто го преформатирай под Linux в някаква файлова система, различна от NTFS, пък нека да седнат да го четат после, ако изобщо някой има време да се занимава. :) Бързо ще се усетят, че си се изгаврил с тях и ще си го приберат обратно в пликчето.

преди 25 минути, Rammkopf написа:

Не се притеснявай, надали някой ще седне да ти чете данните. Няма смисъл да го дрънкаш 18 часа да се форматира на ниско ниво. Просто го преформатирай под Linux в някаква файлова система, различна от NTFS, пък нека да седнат да го четат после, ако изобщо някой има време да се занимава. :) Бързо ще се усетят, че си се изгаврил с тях и ще си го приберат обратно в пликчето.

И след това го напълни цели с един и същи файл, отново и отново ...

Не забравяй да си направиш снимки на етикета на диска и на Смарт статуса му - да не ти върнат същия накрая!

преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

И след това го напълни цели с един и същи файл, отново и отново ...

Не забравяй да си направиш снимки на етикета на диска и на Смарт статуса му - да не ти върнат същия накрая!

За какво да го пълни?! Сменяш файловата система ...

• Автор
преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

И след сменена файлова система има шанс да върнеш нещо.

Доста непрофесионално отношение от pic.bg бях на чата да инициирам директно връщане на диска, обясних ситуацията.
Казаха ми донесете го да го видим, да го диагностицираме.

При въпрос от моя страна - не мога да го върна имам прехвърлена информация..... и въобще като го преформатирам и върна  и след тяхната "инспекция" ги питах да не стане накрая да ми откажат връщането - отговора беше не знам - ако трябва ще се молим на вносителя да не ни откаже......Това на фона че предложих да доплатя за 8ТБ SSD Самсунг.

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

И след сменена файлова система има шанс да върнеш нещо.

В лабораторни условия, след часове стъргане на суров магнитен запис със специализирана техника - да, евентуално нещо ще възстановиш. Частично. След многобройни часове човешки труд, защото това не е напълно автоматизирана операция.

Ако просто го боднеш в компютър и пуснеш Recuva, да видиш какво ще намери, ще намериш чушки. Първо, ще трябва да си поиграеш да си осигуриш съвместимост на Windows с EXT4, освен ако не тръгнеш да стържеш диска директно под Linux с няко data recovery инструмент. А па там няма да намериш нищо, защото пък данните са били оригинално записани на Windows-ка файлова система. И ще маунтнеш NTFS дял като Ext4 такъв (защото вече е преформатиран на Ext4) с надеждата да откриеш данни, първоначално записани в NTFS формат? :D Опитваш същото и в Windows - пак чушки, защото файловата система е вече организирана в друг формат, със съвсем различна индексация.

Паце, престани да пишеш глупости вече, че тука и чайките умряха от смях.

• Автор

Баси, само единствено ЕМАГ става за нещо в тази скапана дъжава за съжаление...

Обадиха ми се от Pic.bg да съм дал диска път те да го инспектират пък към сервиза, пък когато и АКО сервиза каже ОК - сменяме, или там избирам друга стока...

При въпрос от моя страна, какво се случва ако откажат от сервиза смяна - отговориха ми това не е твой проблем.

Казаха ми ами вие сте нарушили опаковката на диска и той е ползван..... а как може иначе. Нищо.

С това слагам точка на темата за да не Ви СПАМЯ колеги - бяхте от изключителна помощ с Вашите мнения.

• Автор

Колеги, здравейте на всички!

Ето го развоя.

Дори няма се занимавам с тези олигофрени от Pic.bg

От  WD ми издадоха RMA и лейбъл за връщане и смяна на харда.

Сега въпроса е ако се изгавря с магазина в пик, дали ще ми го сменят от там, но дори да го - не искам пак да ми го дадат в състоянието в което го получих :ДДДД

• Автор

Здравейте,

Чета в нета, че от  WD май пращат Refurbished HDD  и няма да рискувам, ще си се свържа с Pic.bg.

на 21.09.2023 г. в 18:25, Viiipeer написа:

Дори няма се занимавам с тези олигофрени от Pic.bg

Със такова име даже няма да вляза в сайта им да видя какво предлагат 

• Автор

chatAgent.png Trevor V: In warranty replacement we use to ship the Recertified drives which are as good as new, and also the warranty of your drive carries forward to the replacement drive.

Значи действително е така. Ще си наблюдавам диска и няма се филмирам толкова имам си гаранционен срок и те така.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.