Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои теми се цензурират в kaldata?

Featured Replies

Модератора дали разбира от всички теми че да казва кое може да се пише.То изглежда тук май още живеете преди 1989.

Ох подсетиха ме че трябало да напиша нещо против Русия и Путин и да похваля бате Бойко и Байдън. Така по добре ли е?

Screenshot 2023-10-25 at 14-34-23 Външен хард с Autorun.WD.png

То си пише, ама кой да прочете. Темите в подраздела са под строг контрол и само автора на темите и членове на екипа HJT могат да пишат в тях!

Премахване на зловреден софтуер

Форум , посветен на почистването на заразени компютри.

Правила на форум: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

1. Моля да изпълните стриктно инструкциите от следната тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?
2. Забранено е на всички потребители да пишат в чужди теми. Само авторът на темата и екипът на HiJackThis могат да добавят отговори в конкретната тема.
3. Не инсталирайте ComboFix без предварително дадени инструкции от HJT Team.
4. Само членовете на HJT Team са отговорни за даване на инструкции за работа със специализирани инструменти за отстраняване на зловреден код, както и за работа с логовете, създадени от тези инструменти.
5. Всички коментари и съвети за работа със специализирани инструменти за отстраняване на зловреден код, както и за инсталация или преинсталация на операционна система, които не са дадени от членовете на HJT Team се изтриват без предупреждение.
6. Групата HJT Team не носи нито пряка, нито косвена отговорност за загуба на данни, причинена в процеса на почистване на зловредния код.

И за да ти спестя следващия въпрос... Завърши една от следните академии и си добре дошъл при нас.

https://uniteagainstmalware.com/

• Автор
преди 38 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То си пише, ама кой да прочете. Темите в подраздела са под строг контрол и само автора на темите и членове на екипа HJT могат да пишат в тях!

Премахване на зловреден софтуер

Форум , посветен на почистването на заразени компютри.

Правила на форум: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

1. Моля да изпълните стриктно инструкциите от следната тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?
2. Забранено е на всички потребители да пишат в чужди теми. Само авторът на темата и екипът на HiJackThis могат да добавят отговори в конкретната тема.
3. Не инсталирайте ComboFix без предварително дадени инструкции от HJT Team.
4. Само членовете на HJT Team са отговорни за даване на инструкции за работа със специализирани инструменти за отстраняване на зловреден код, както и за работа с логовете, създадени от тези инструменти.
5. Всички коментари и съвети за работа със специализирани инструменти за отстраняване на зловреден код, както и за инсталация или преинсталация на операционна система, които не са дадени от членовете на HJT Team се изтриват без предупреждение.
6. Групата HJT Team не носи нито пряка, нито косвена отговорност за загуба на данни, причинена в процеса на почистване на зловредния код.

И за да ти спестя следващия въпрос... Завърши една от следните академии и си добре дошъл при нас.

С две думи вие сте закрита група и от аптали / турцизъм/ не искате акъл ,защото всичко знаете 😏

Само че по вашите критерии дори и Бил Гейтс не е компетентен,защото вероятно не знаете но когато взе диплома беше само на 54г.Преди това няма как да е бил достоен за вас.Със Здраве.:wink12:

• Администратор
преди 1 час, gross написа:

Модератора дали разбира от всички теми че да казва кое може да се пише.То изглежда тук май още живеете преди 1989.

Ох подсетиха ме че трябало да напиша нещо против Русия и Путин и да похваля бате Бойко и Байдън. Така по добре ли е?

Както ви е отговорил по-горе колегата, писали сте във форум, които е предназначен само за отговори от специализирания ни екип. И ако си бяхте направили труда да прочетете съобщението което се появява когато отворите форума щяхте да си спестите въпроса и да установите, че живеем в 21-ви век:
https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер/

В този раздел комуникацията се осъществява само между автора на темата и специалист по почистване на вируси. Това е с цел да се избегнат постове на потребители, които често са неправилни и бъркат целия процес по отстраняването на вирусите. 

Преди доста време ме наказаха за тема: "Защо българите твърдят, че мразят арабите, а харесват Тупак и Шакира?" и я заключиха. Имаше и обяснение, но било забранено да се обсъжда обяснението и да се недоволства срещу модераторите. 

Оттогава Шакира ми е още по-противна. 

Благодаря моля!🙂🫡

преди 10 минути, gross написа:

С две думи вие сте закрита група и от аптали / турцизъм/ не искате акъл ,защото всичко знаете 😏

Само че по вашите критерии дори и Бил Гейтс не е компетентен,защото вероятно не знаете но когато взе диплома беше само на 54г.Преди това няма как да е бил достоен за вас.Със Здраве.:wink12:

Явно четете това, което ви изнася. Никой не е казал, че сме безгрешни. Но сме обучени и вие на този етап нямате нужната квалификация да оспорвате нашите знания.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Завърши една от следните академии и си добре дошъл при нас.

Таман и аз ще мога да се пенсионирам (макар че за щастие в последно време няма много работа в подраздела). Това може само да ме радва, защото явно потребителите са достигнали нивото сами да си решават проблемите. Самите Операционни Системи също са една идея по-сигурни и имунизирани срещу старите поколение зловредни програми, а самите инструменти станаха по-мощни и лесни за употреба от начинаещи изискващи минимални познания.

Поздрави!

• Автор
преди 3 минути, Kalin Karaboychev написа:

Както ви е отговорил по-горе колегата, писали сте във форум, които е предназначен само за отговори от специализирания ни екип. И ако си бяхте направили труда да прочетете съобщението което се появява когато отворите форума щяхте да си спестите въпроса и да установите, че живеем в 21-ви век:
https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер/

В този раздел комуникацията се осъществява само между автора на темата и специалист по почистване на вируси. Това е с цел да се избегнат постове на потребители, които често са неправилни и бъркат целия процес по отстраняването на вирусите. 

Е така вече е ясно но не е указано че е така или поне не се вижда.

• Администратор
преди 6 минути, gross написа:

Е така вече е ясно но не е указано че е така или поне не се вижда.

Здравейте, както казах по-горе указано е и ако отворите форума ще видите най-отгоре огромен надпис с правилата на форума: https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер/

Съжалявам, че постът ви не е допуснат, но такива са правилата на този форум. Във всички други раздели, както сте забелязали от своите 54 публикации може да се пише свободно, ако не се нарушават общите правила на форума. 

Може би вашето мнение е било правилно и коректно, но както казах потребителите изпълняват други процеси по препоръка на екипа и ако някой започне да изпълнява и вашите и препоръките на екипа това може да доведе до сериозни проблеми за операционната система. 

Поздрави и усмихнат ден. 

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Явно четете това, което ви изнася. Никой не е казал, че сме безгрешни. Но сме обучени и вие на този етап нямате нужната квалификация да оспорвате нашите знания.

Таман и аз ще мога да се пенсионирам (макар че за щастие в последно време няма много работа в подраздела). Това може само да ме радва, защото явно потребителите са достигнали нивото сами да си решават проблемите. Самите Операционни Системи също са една идея по-сигурно и имунизирани срещу старите поколение зловредни програми, а самите инструменти станаха по-мощни и лесни за употреба от начинаещи изискващи минимални познания.

Поздрави!

То си беше чисто заяждане и затова така реагирах.Виж колегата ви с две думи обясни което е правилният начин.

Тая ваша специалност  в никой университет не може да се научи защото докато учите то вече не е това за което сте учили.

А тоя който много се перчи с дипломи го прави защото няма какво повече да покаже.

преди 52 минути, gross написа:

То си беше чисто заяждане и затова така реагирах.Виж колегата ви с две думи обясни което е правилният начин.

Тая ваша специалност  в никой университет не може да се научи защото докато учите то вече не е това за което сте учили.

А тоя който много се перчи с дипломи го прави защото няма какво повече да покаже.

Тая, мая, не ги определяме ние правилата. Има си международен регламент. Това, че гроздето е кисело не е по моя вина. Кой се перчи и кой не няма да коментирам. Запознатите за качеството на работата ми са ми достатъчна оценка. Отделете внимание да прочетете темите в него и ще разберете за какво говоря. А сега лека вечер. Аз не мисля повече да си губя времето с вас. Защото имам достатъчно други ангажименти въпреки перченето ми с дипломите.

:offtopic_s:

преди 57 минути, gross написа:

То си беше чисто заяждане и затова така реагирах

Преди години отнесох наказание за писане в HJ раздела. Въпреки, че тогава предложеното от мен също беше правилно предложение за решаване на проблема...
Хвърляй шапката, че вече е мноого по-либерален форумът като цяло.

Там където нещата са свързани със сериозността на темата. Всичко което касае сигурността подлежи на преглед, където компетентен да прецени дали е смислено мнението.  

Това не е точно цензура, а предпазна мярка за spam, т.е. поставящият темата да не му се дава ненужна информация, която да го обърка.

Успех! 

преди 12 минути, dioib написа:

Там където нещата са свързани със сериозността на темата. Всичко което касае сигурността подлежи на преглед, където компетентен да прецени дали е смислено мнението.  

Това не е точно цензура, а предпазна мярка за spam, т.е. поставящият темата да не му се дава ненужна информация, която да го обърка.

Успех! 

Аз това имах предвид. А не да се перча, както е разбрал въпросния потребител. Вие не лекувате пациенти, ако нямате сертификат затова. Сега и аз знам половината лекарства в аптеката за какво служат, но не тръгвам да ги пия на своя глава (поне в повечето случаи). Със сигурност има потребители, които разбират материята и без сертификат (или поне така си мислят, защото дори човек да има основата му гарантирам, че там доста ще го поизпотят - то така и трябва), но ние няма как да знаем кой разбира и кой не. Аз също навремето исках да помагам, защото знаех, че имам нужните качества, но ме отрязаха и казаха не, докато не изкарам курса в академиите на UNITE, което е задължително условие без значение на кой му харесва и на кой не. С годините имаше много подобни теми относно тази "цензура" и бунтуване (особено в началото при въвеждането на подраздела в България) бунтовете бяха големи, защото хората у нас не бяха свикнали да се работи по този начин. Но аз и тогава им казах. Като ви е толкова мерак запишете се, изкарайте и елата. Никой не ги спира. Но си останаха само с приказките и биенето в гърдите. Някои се престрашиха и така и не го преминаха (защото не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани) и защото най-вече се изисква огромно количество свободно време и отдаденост на каузата. Иска се и владеенето на английски език и отделно се изисква и първите 2 години след завършването да помагаш и във форума, който те е обучил (за да си е струвало времето за твоето обучение). Лично аз се радвам, че го минах, защото само тези, които не са, не знаят колко е дълбока заешката дупка. Помня в началото с колегите @Maniac и @icotonev как търсихме какво прави дадена команда за инструмент, който е затворен за публиката. То не бяха едни виртуални машини, изпълнение на скриптове и сравняване след това на изходните резултати след всяка една команда за да разбереш какво точно прави тя и да не съсипеш някоя система... Интересно, но погрешно. Друго си е да влезеш и да имаш достъп до всеки един инструмент или материал, който може да ти послужи и дори всеки един контакт от доста по-големи специалисти и гурута в областта. Та, не, това не е перчене. Това е пътя по който се работи в световен мащаб.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А не да се перча, както е разбрал въпросния потребител.

Дано разбере какво е свобода, а не свободия. ;) 

Тук всеки е със свободна воля да се опита да помогне, но по отношение на зловредни неща, то си трябва образование!!! След като не му е дадено право на публикуване, то явно знанията са му по-всякаква норма, а за културата, хм, да видим в другите му изяви от тук на сетне. ;) 

Както се казва: По-малко пациенти!!! Успех!!! 

....а какво ни струваше да се докажем в тези среди....отначало се отнасяха с нас пренебрежително ..." Хм , кви са тия от България..." ...но после , когато се докажеш че си лоялен и със знания и  не на последно място да имаш мерак да се научиш....вратите се отварят за теб..! Аз лично съм изключително благодарен че през активната ми работа във всички световни форуми се запознах и черпих опит от прекрасни специалисти (някои от които вече не са между живите за съжаление) ..! Именно за това което е казал по горе Георги и това което аз казвам е да уважавате всичко това и да се радвате че във български форум все пак има такива хора ..! Приятна вечер..! Бъдете здрави..! :) 

Перченето е за слабаци..! :)

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Тая, мая, не ги определяме ние правилата. Има си международен регламент. Това, че гроздето е кисело не е по моя вина. Кой се перчи и кой не няма да коментирам. Запознатите за качеството на работата ми са ми достатъчна оценка. Отделете внимание да прочетете темите в него и ще разберете за какво говоря. А сега лека вечер. Аз не мисля повече да си губя времето с вас. Защото имам достатъчно други ангажименти въпреки перченето ми с дипломите.

Няма проблем.Разбрах го но това с академиите ме провокира.С две-три думи от колегата разбрах проблема. Ако нещо съм ви засегнал съжалявам.

Да, в този ред на мисли искам да благодаря за смелостта и за доверието и на @Kalin Karaboychev за да може самия подраздел да стане факт преди 14 години (как лети времето само). Той също бе скептичен към идеята в началото, защото знам, че не обича да налага ограничения за комуникацията ако същата не е в разрез с правилата на форума. Но надявам се с годините му доказахме, че е направил правилното решение.

А, ако потребителя си мисли, че е голяма чест и слава да се "дзвериш" по тъмни доби в лог файлове вместо да си пуснеш филмче или игра при това напълно безкористно без да очакваш нещо в замяна би означавало, че има странно чувство за перчене.

И и имам апел и той е сериозен. Екипа ни доста намаля и има нужда от свежа кръв и нови членове. Така че наистина го окуражавам и него и всеки друг, който има желанието да помага да премине курса и да стане пълноправен член на екипа ни (и не само нашия, а и на този в международните форуми). Все пак като те завърти живота е нормално да нямаш време за форуми, а някои специалисти и софтуерни разработчици, както спомена и колегата вече не са и между нас за съжаление. Така че, както се казва: "go for it".

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

да се "дзвериш" по тъмни доби в лог файлове вместо да си пуснеш филмче

....хаха , моята жена казва  ..Кво ги гледаш постоянно тези рецепти.." ..:emoji_smiley-23: Какво да ги правиш ..жени...!!! :) 

...да, така е Калин ни помогна много като ни даде шанс във форума и както казваше моята баба ни " уйдиса.." ..на акълите...! :) 

Калине , благодарим ти и мисля че не сме  компрометирали  доверието ти ..! :) 

• Автор
преди 1 минута, icotonev написа:

....хаха , моята жена казва  ..Кво ги гледаш постоянно тези рецепти.." ..:emoji_smiley-23: Какво да ги правиш ..жени...!!! :) 

Права е жената Седнали сме и гледаме файлове вместо жените.Като се замисли човек така е.Я какви мацета се разхождат по парковете а ние кво? Компютрите зяпаме. :comp_virus:

Права е жената Седнали сме и гледаме файлове вместо жените.Като се замисли човек така е.Я какви мацета се разхождат по парковете а ние кво? Компютрите зяпаме. :comp_virus:

:offtopic_s:Не е права, но ... хм ... все пак трябва и да е уважаваме. ;) = Умните жени знаят -> Да не ми се бърка в битието, а да ми пипа и ..... ;) 

с академиите ме провокира.

Най-добри Бакалавър в Киберсигурност в Великобритания 2023/2024 (bakalavarski-programi.com)

След като те дразни понятието академия.

Успех!

преди 5 часа, gross написа:

Нека се опитам да ти обясня :

В този раздел се пише за помощ при отстраняване на зловреден софтуер, модераторите на отдела са специализирани в тази област и често пишат дори скриптове за някоя конкретна машина, а неправилните съвети в тези случаи  могат да подведат автора на съответната тема да направи някоя глупост и да си прецака я машината, я файловете(Според зависи от заразата), а разводняванет на темите с глупости вярвам и сам се сещаш не е желателно.

Не знам аз си мисля че и други раздели имат нужда от тази мярка.

• Автор
преди 14 минути, Bubbles написа:

Нека се опитам да ти обясня :

В този раздел се пише за помощ при отстраняване на зловреден софтуер, модераторите на отдела са специализирани в тази област и често пишат дори скриптове за някоя конкретна машина, а неправилните съвети в тези случаи  могат да подведат автора на съответната тема да направи някоя глупост и да си прецака я машината, я файловете(Според зависи от заразата), а разводняванет на темите с глупости вярвам и сам се сещаш не е желателно.

Не знам аз си мисля че и други раздели имат нужда от тази мярка.

Вече го уточнихме.Въпроса тук е уреден

Но за другите раздели си прав - то кой овца ,кой идиот или за каквото се сетите обида но не и по темата по която би трябвало да се пише.Направо се състезават.

Отдавна не бях виждал такова нещо защото нямам време пък и по принцип си е губене на време.Още малко ще гледам сеир че там където работя никой няма излишно време за глупости.Времето е пари.

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

:offtopic_s:Не е права, но ... хм ... все пак трябва и да е уважаваме. ;) = Умните жени знаят -> Да не ми се бърка в битието, а да ми пипа и ..... ;) 

Най-добри Бакалавър в Киберсигурност в Великобритания 2023/2024 (bakalavarski-programi.com)

След като те дразни понятието академия.

Успех!

Благодаря но вече съм изпреварил някои.По горе съм им написал защо.Копирам го и тук най отдолу.

Не ме дразни понятието академия а това че някои мислят: вземам диплома и край.Но не е така.

Напротив в процеса на работа се учиш постоянно докато си жив.Светът се развива и няма начин.Само с една диплома си никой и няма да те търпят и един месец./освен в България може би/

Само че вече много се отклоняваме от темата и ще стана досаден.:weather2:

преди 5 часа, gross написа:

Само че по вашите критерии дори и Бил Гейтс не е компетентен,защото вероятно не знаете но когато взе диплома беше само на 54г.Преди това няма как да е бил достоен за вас.

преди 43 минути, gross написа:

Не ме дразни понятието академия а това че някои мислят: вземам диплома и край.Но не е така.

Аз ви обясних вече, че случаят не е такъв. Разбира се, че дипломата не е определяща за знанията в повечето случаи. Има самоуки, които са напред с материала, и такива с купени дипломи. Човек, който е амбициозен ще намери начин да се развива. Но в случая дипломата/сертификата и т.н. е изискване. Както се казва един вид средство. Тя е основа върху която, ако искаш ще градиш. Но е ключа за палатката в случая. То и като отидеш на интервю за работа може да знаеш повече от този с дипломата, но в по-големия процент ще вземат този с документа без да гледат особено как е придобит той. Но ако някой е ползваш пряк път до целта си е за негова сметка като след това му лъсне некадърността. Та с това приключвам по този въпрос, който разбрал, разбрал. Вие уж казахте, че ви се е изяснило, но след това последното изречение това не изглежда да е така.

Аз ви съветвам да прочетете как се процедира и по чуждите форуми за да не говоря празни приказки:

https://forums.malwarebytes.com/topic/12264-groups-authorized-to-help-with-malware-removal-logs/

Цитат

Groups authorized to help with Malware Removal

These are the groups who are allowed to post advice in the Malware Removal  Forum:

• Administrators - in charge of running the site and handling maintenance and all of the day-to-day operations.
    They can be contacted at any time by PM with issues regarding the site or Malwarebytes Products.
  • Moderators - moderates and helps the Administrators with running the site.
    They also make sure the Forum rules are followed and respond to Malware Removal .
  • Experts - experts in removing Malware and fighting the bad guys.
    They take on the Logs in the Malware Removal forum as well, and some of them are programmers who make tools used to remove Malware.
  • Trusted Advisors - those who are trained in Malware removal in the Anti-Malware community and can be trusted to provide you with safe removal of Malware.

https://www.bleepingcomputer.com/forums/f/22/virus-trojan-spyware-and-malware-removal-help/

Цитат

Only members of the Malware Response Team or Moderators are allowed to help people with logs.

И т.н.

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Аз пък и като се пенсионирам, ще продължа да работя!

Е то всички ще продължим да работим с тея ниски заплати и пенсии. Но аз съм далече от пенсия в живота. А във форума мога да се пенсионирам по всяко време. Беше сарказъм, но явно не си схванал. А и аз не работя тук. Тук е само хоби.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.