Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 2000 лв

Featured Replies

Аве кокомиле ти си глобален модератор тука. Докога този ще си предлага магазина?

Това тука е търсене на лична облага.

преди 23 минути, Rudy M. написа:

Отговарям на въпроса ти:

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция.

Ако се замислиш може и да намериш връзка че в секция Нови конфигурации и части, въпроси, препоръки и мнения се търси помощ и се обсъждат варианти. И не съм му личен адвокат, мочето няма вина.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 46 минути, Rudy M. написа:

Отговарям на въпроса ти:

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция.

Е то реално не е спам. Частите са си части от който и магазин да ги поръчаш. В смисъл реклама е да, но не е извън темата. Не се рекламира крем за хемороиди да речем. Пак казвам, никой никога не задължава насила да купува от неговия магазин. Може човек само да си вземе предложенията и вече да си търси алтернативни източници. Дори не е задължително да взима каквито и да е части от предложенията в раздела тук. Може да ги използва за ориентир, а останалото вече да си го нагласи по негов вкус според бюджета гледайки разни ревюта и прочие. За мен реално е безобидно, защото все едно като видя реклами в браузъра или по телевизията да се засиля да купувам всичко що де се продава. Ако нещо ми хване интерес може, но не така през просото. Но като толкова пречи на много хора, обсъдете го с баш шефа на форума и да се реши един път завинаги този проблем. :)

преди 1 час, Rudy M. написа:

Отговарям на въпроса ти:

Това изречение все още формално съществува в правилата на форума. Друг въпрос е колко се спазват те.

Този въпрос нали го бяхме изяснили вече, съгласи се че няма проблем.

на 26.07.2023 г. в 18:26, Rudy M. написа:

Щом админът е казал, че няма проблем - ОК.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Вярвай ми - всички търговци го правят, в някаква степен :) . Ако Gaming Solution имаше само качествени части на добри цени, щеше по цял ден да се скъсва да обслужва клиенти, и нямаше да му остава време да виси във форума. 

Какво значи да имам само качествени части, това да не е зарзават и да си го произвеждам сам. Каквито части имат всички останали търговци, зареждащи от официалните вносители, такива предлагам и аз със съответната гаранция за тях. Предложенията ми винаги са били в някаква степен компромис между цена/прозводителност ако искаш ти или който и да е е добре дошъл да обсъждаме конкретните предложения и да се заформи някакъв диалог. До колкото си спомням и на теб лично съм помагал по темите които си пускал преди време, че и на лично съобщение си ме търсил.

ПП. Рално в момента всички генерираме спам, защото не пишем по темата на автора. Аз не разбрах кое е проблем. Проблем е, че се пускат линкове към онлайн магазини (не само моя) или е проблем, че аз съм открит човек и съм си излязал с името и съм заявил, че съм собственик на Factorbravo? Защото можех да си пускам линкове към магазина и без да се знае, че аз стоя зад него, но не го усещам за редно. И както вече споменах в темата от която съм ти взел и цитата, собственика на форума, Калин съм го питал дали мога да пускам линкове към моя онлайн магазин в темите за нови конфигурации и части, той ми отговори, че няма проблем. В крайна сметка смятам, че и за питащите във форума е по-добре да знаят от къде черпят информация и кой им я дава, ще се радвам и други да последват моя пример (ако имат смелост)

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Този въпрос нали го бяхме изяснили вече, съгласи се че няма проблем.

Аз нямам проблем с това, че се рекламираш, след като админът е заявил, че е ОК. Отговарях на въпроса на B-Boy/Style/ - защо (според мен) и други хора имат проблем с линковете ти. 

Личното ми мнение за теб е, че не може да си обективен в съветите, които даваш. Защото имаш интерес - да си продаваш стоката. А не просто да помагаш с избора. 

А на мен не си ми помагал. Това, което си писал в темите ми или на ЛС, не е било взето в предвид. Отдавна от този форум си заминаха хората, на които имам доверие по хардуерни въпроси. Прзнодумците ги прогониха :(

преди 15 минути, Rudy M. написа:

Аз нямам проблем с това, че се рекламираш, след като админът е заявил, че е ОК. Отговарях на въпроса на B-Boy/Style/ - защо (според мен) и други хора имат проблем с линковете ти. 

Личното ми мнение за теб е, че не може да си обективен в съветите, които даваш. Защото имаш интерес - да си продаваш стоката. А не просто да помагаш с избора. 

А на мен не си ми помагал. Това, което си писал в темите ми или на ЛС, не е било взето в предвид. Отдавна от този форум си заминаха хората, на които имам доверие по хардуерни въпроси. Прзнодумците ги прогониха :(

Е, нямаш проблем, но после пишеш, че И други хора имат проблем, щом е и, значи и ти имаш?

Напротив, обективен съм, защото не поддържам стока на склад и няма какво да разчиствам. Гледам да предложа най-доброто, за да съм конкурентен на другите предложения ако има такива и смятам, че се справям добре. За това говорят и лайковете, които обикновено събирам на моите предложения.

Ами по спомен разпитваше за едни дънни платки и ти отговорих. Даже мисля, че ми маркира отговора като решение 

https://www.kaldata.com/forums/topic/299757-мнение-за-ъпгрейд/?do=findComment&comment=4969469

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 16 минути, Gaming_Solutions написа:

Ами по спомен разпитваше за едни дънни платки и ти отговорих. Даже мисля, че ми маркира отговора като решение 

Да, и не си купих това, което ми препоръча, нали? Ти ми предлагаше B550, аз взех А520.

Маркирах поста ти просто да се знае, че темата е приключена. Не отдавай голямо значение на това. Винаги може да се промени ;)

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Да, и не си купих това, което ми препоръча, нали? Ти ми предлагаше B550, аз взех А520.

Маркирах поста ти просто да се знае, че темата е приключена. Не отдавай голямо значение на това. Винаги може да се промени ;)

Е не е вярно, писал съм да вземеш 520. Опа вече поста ми не е решение

на 28.10.2023 г. в 21:04, Gaming_Solutions написа:

Някои хора просто търсят внимание и развалят темите. От цялата тая работа губят хората, които са потърсили помощ, губи и форума.

Дано не визираш мен.

Да му отговоря и на соулташака ти - не знам, може и да е твой друг профил. Ма много те защитава бе, сладур. Години наред.

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Това е ud80, аз съм му предложил ud85. Можеш да пуснеш предложение на автора за гейминг компютър за 1440р за 2000лв. с което си харесаш ССД от който си харесаш магазин и ще коментираме ако има какво да се коментира 

@goodly щом хората правят, световно признати лаптопи и то от линуксдистро - напълно нормално е, да правят и захранвания.

на 28.10.2023 г. в 18:25, Teemo написа:

Като предложа някаква конфигурация HP, DELL, NZXT, CyberPower ... Изчислена и сглобена от инженери - започват да ми говорят, как те знаели повече !??!!?!?!?! И как да не се купува, готова такава !??!?!!?!?

Във всяка една тема.

Да не говоря че хората правят постоянно дискаунти. И цените са... Ето го втория, на първата страница. Без да търся.

Предложената от теб конфигурация от cyberpower име HALLOWEEN SPECIAL II която е изчислена и асемблирана от "инженери" е умопомрачаваща! Първо, дъното MSI PRO B650-VC WIFI AM5 ATX никой не го знае колко пари е. Второ, видео картата AMD Radeon™ RX 7600 8GB GDDR6 никой не знае дали е AsRock, Sapphire, Asus и т.н. защото тук има значение в производителността и цената. Трето, място за съхранение са поставили 1TB WD Blue SN580 който е със скорост на четене 4150MB/s, запис 4150MB/s, който изобщо не превъзхожда съперника KINGSTON KC3000 със скорост на четене 7000MB/s, запис 6000MB/s. Не казвам че е лош диск но ако искаш да го замениш примерно с KC3000 на KINGSTON трябва да доплатиш 46$ при положение че 1TB WD Blue SN580 в магазина на amazon.com струва 55$ а 1TB KINGSTON KC3000 в същия магазин е 68$, разликата в допащането трябва да е 13$ а в место това тя е 46$, та там също не лъжат де ;) ей така си ва думкат на всякъде в цената. Четвърто рам паметта (16GBx1) DDR5/6000MHz Dual Channel Memory??? Някой да ми преведе това как една плочка може да работи в двуканален режим. Да не би да са им добавили в чипа глизотийка при която плочката да се клонира като холограма и ние визуално да виждаме 2 плочки които да са като процесорите 16 физическа 32 логическа памет? Или това е грешка защото не намирам 1 стик от 16гб рам за този модел? Пето, слагат ти звукова карта и мрежова карта??? Предполагам инжинерската мисъл ги е довела до там че, звука и мрежата на дъното са некачествени. Но звуковата и мрежовата карта отново нямат марка/модел което значи че е евтинжак който вече няма никакво тъсене и в место да ги изхвърлят, ги пробутват без пари. Ами шесто, слагат ти един Windows Home 11 и всичката тая простотия ти я слагат в една кутия LIAN LI PC-008 AIR Dynamic ATX която никой и никъде не може да я намери по магазините, да не говоря че чак и официалния производител е изтрил спомена за нея, защото сигурно е била cyberpower мега яка. Дават ти 1г гаранция за всичките части и бегай следващия.

Моля те повече тия инжинерчета от cyberpower недей да ми ги хвалиш! Не че не знаят какво правят, но се правят на луди.

преди 15 минути, goodly написа:

Предложената от теб конфигурация от cyberpower име HALLOWEEN SPECIAL II която е изчислена и асемблирана от "инженери" е умопомрачаваща! Първо, дъното MSI PRO B650-VC WIFI AM5 ATX никой не го знае колко пари е. Второ, видео картата AMD Radeon™ RX 7600 8GB GDDR6 никой не знае дали е AsRock, Sapphire, Asus и т.н. защото тук има значение в производителността и цената. Трето, място за съхранение са поставили 1TB WD Blue SN580 който е със скорост на четене 4150MB/s, запис 4150MB/s, който изобщо не превъзхожда съперника KINGSTON KC3000 със скорост на четене 7000MB/s, запис 6000MB/s. Не казвам че е лош диск но ако искаш да го замениш примерно с KC3000 на KINGSTON трябва да доплатиш 46$ при положение че 1TB WD Blue SN580 в магазина на amazon.com струва 55$ а 1TB KINGSTON KC3000 в същия магазин е 68$, разликата в допащането трябва да е 13$ а в место това тя е 46$, та там също не лъжат де ;) ей така си ва думкат на всякъде в цената. Четвърто рам паметта (16GBx1) DDR5/6000MHz Dual Channel Memory??? Някой да ми преведе това как една плочка може да работи в двуканален режим. Да не би да са им добавили в чипа глизотийка при която плочката да се клонира като холограма и ние визуално да виждаме 2 плочки които да са като процесорите 16 физическа 32 логическа памет? Или това е грешка защото не намирам 1 стик от 16гб рам за този модел? Пето, слагат ти звукова карта и мрежова карта??? Предполагам инжинерската мисъл ги е довела до там че, звука и мрежата на дъното са некачествени. Но звуковата и мрежовата карта отново нямат марка/модел което значи че е евтинжак който вече няма никакво тъсене и в место да ги изхвърлят, ги пробутват без пари. Ами шесто, слагат ти един Windows Home 11 и всичката тая простотия ти я слагат в една кутия LIAN LI PC-008 AIR Dynamic ATX която никой и никъде не може да я намери по магазините, да не говоря че чак и официалния производител е изтрил спомена за нея, защото сигурно е била cyberpower мега яка. Дават ти 1г гаранция за всичките части и бегай следващия.

Моля те повече тия инжинерчета от cyberpower недей да ми ги хвалиш! Не че не знаят какво правят, но се правят на луди.

Заклевам се - ти си олигофрен ! И го казвам със цялото знание че, ще бъда баннат.

Нищо не си вденал от това, което съм написал.

Сигурно е поредната провокация, за сриване на форума ? А, @Gaming_Solutions ? Или ? Е лично ? Гаражен колекционер.

Teemo всеки "тъп" би разбрал че искаш да ми кажеш че, аз и още някой не одобряваме предложените сглобки(сглобени конфигурации) от теб или някой друг. И всеки би разбрал че посочения линк от теб в cyberpower, е конфигурация която според теб е по-изгодна като качество и цена! Аз не искам да те банват заради мен, за това че се правиш или на луд или не можеш да се изразяваш правилно. Предпочитам да останеш в форума да дискотираме темата. Може и на лично няма проблем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.