Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 2000 лв

Featured Replies

Здравейте,

Търся съвет за конфигурация до 2000 лв.

Неща които могат да се ползват от старата конфигурация са Kingston SATA III SSD - 256GB и Seagate BarraCuda HDD 2TB.

Може да се добави NVME SSD към новата конфигурация, но е желателно да има и слотове за старите HDD и SSD.

Монитора е AOC AGON AG271QX.

Компютъра ще се ползва за игри - Cyberpunk, Dota 2, AAA games.

Не знам дали бюджета е достатъчен за 1440p gaming (това е резолюцията на монитора), ако не може и 1080p е окей.

преди 14 минути, Deliter написа:

Здравейте,

Търся съвет за конфигурация до 2000 лв.

Неща които могат да се ползват от старата конфигурация са Kingston SATA III SSD - 256GB и Seagate BarraCuda HDD 2TB.

Може да се добави NVME SSD към новата конфигурация, но е желателно да има и слотове за старите HDD и SSD.

Монитора е AOC AGON AG271QX.

Компютъра ще се ползва за игри - Cyberpunk, Dota 2, AAA games.

Не знам дали бюджета е достатъчен за 1440p gaming (това е резолюцията на монитора), ако не може и 1080p е окей.

Здравей,

Откъде мислиш да пазаруваш частите?

Препоръчвам ти система базирана на АМ5 платформа, която ще изкара поне още 2 поколения процесори на АМД.

1. AMD RYZEN 5 7500F

2. Asrock B650M PG Riptide

3. PowerColor Fighter RX 6700 XT 12GB GDDR6

4. Patriot Viper VENOM 32GB (2*16) 5600Mhz

5. Silicon Power UD85 500GB SSD PCIe Gen 4x4 PCIe Gen 4x4

6. Super Flower Legion GX 750W 80 Plus Gold PRO

7. DeepCool CC560

8. DeepCool AG400

Общо всичко излиза 2033лв.

Сглобяването, инсталирането на операционна система, тестването за стабилност, основни настройки и обновяване на БИОС, както и доставката са безплатни. Захранването и дъното са предвидени и за евентуален бъдещ ъпгрейд с по-мощни процесор и видео карта.

Ако бюджета не е проблем, паметта може да се смени и с: KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32

ПП. С този процесор и видео карта, дори на 1440p dota 2 и ААА игрите ще ти вървят на ultra с около 180-200FPS, Cyberpunk на high ще ти е около 70FPS, с FSR2 включен ще вържеш около 90FPS. С малко оптимизиране настройките на играта може и да надхвърли 100 кадъра с оглед и високата степен на опресняване на монитора ти.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Rammkopf написа:

Здравей,

Откъде мислиш да пазаруваш частите?

Като цяло от България, може и от различни търговци. Има кой да я сглоби

преди 1 час, Deliter написа:

Като цяло от България, може и от различни търговци. Има кой да я сглоби

Ясно. За примерна конфигурация, посегнах към сайта на Vario.

Дънна платка: MSI B760 Gaming Plus WIFI 7D98-007R

Процесор: Intel Core i5-12400F 6C/12T 2.50-4.40GHz boxed BX8071512400F

Памет: TeamGroup T-Force VULCAN DIMM Kit 32GB FLRD532G6400HC40BDC01

Видеокарта: INNO3D GeForce RTX 4060 Ti Twin X2 N406T2-08D6-171153N

Захранване: Захранване Seasonic Prime GX-650 650W PRIME-GX-650

Дотук са 2032лв. с ДДС.

Ако решиш сега да добавиш и едно SSD SSD Kingston FURY RENEGADE SSD 1TB SFYRS/1000G, цената става 2182 лв.

Реално, можеш за момента да се лишиш от M.2 SSD, може да събереш още малко след време и направо да мушнеш две NVMe SSD-та - едно за Windows и едно за игри. Запазваш си опцията да добавяш и дискове на стария SATA интерфейс. На твое място, бих използвал момента, за да скоча на платформа, коя постепенно да доизглаждам с времето. Не казваш дали имаш подходяща кутия от стария компютър, всъщност, затова и не съм я включил в сметката.

преди 48 минути, Rammkopf написа:

Дотук са 2032лв. с ДДС.

Ако решиш сега да добавиш и едно SSD SSD Kingston FURY RENEGADE SSD 1TB SFYRS/1000G, цената става 2182 лв.

Не казваш дали имаш подходяща кутия от стария компютър, всъщност, затова и не съм я включил в сметката.

То хубаво си збрал части, ама излизаш извън бюджета от 2000лв.

[url=http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B760-PRO-RS-DDR4-LGA1700/]ASROCK B760 PRO RS DDR4 LGA1700[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/Intel-i5-13500-2.5GHz-24MB-LGA1700-box/]Intel i5-13500 2.5GHz 24MB LGA1700 box[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/Corsair-DDR4-3200MHz-2x8GB-CL16-Vengeance-LPX-Black-CMK16GX4M2Z3200C16/]Corsair DDR4 3200MHz 2x8GB CL16 Vengeance LPX Black CMK16GX4M2Z3200C16[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-AK400-Zero-Dark-LGA1700-AM5/]DeepCool CPU Cooler AK400 Zero Dark LGA1700 AM5[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/KINGSTON-KC3000-1024GB-SSD-M.2-2280-PCIe-4.0-NVMe-SKC3000S-1024G/]KINGSTON KC3000 1024GB SSD M.2 2280 PCIe 4.0 NVMe SKC3000S/1024G[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/GAINWARD-RTX-4060-GHOST-8GB-GDDR6/]GAINWARD RTX 4060 GHOST 8GB GDDR6[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-PSU-650W-80--Gold-Full-Modular-DQ650-M-V2L/]DeepCool PSU 650W 80  Gold Full Modular DQ650-M-V2L[/url] 
[url=http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-Case-ATX-CC560/]DeepCool Case ATX CC560[/url] 

[b]Обща стойност - 1 983.49 лв. с ДДС[/b]

Ако имаш възможност за малко по-добро дъното, сметката я пише от долу.

http://nikem-bg.net/computer-components/I5-13600KF-3.5G-20MB-BOX-LGA1700/

[b]Обща стойност - 2 113.75 лв. с ДДС[/b]

Три магазина минаха... 

Ама къде са другите два ?

преди 1 час, Teemo написа:

Три магазина минаха... 

Тиймо си , но не си Селане . Той бе легендарен финландец ,изключителен играч. Сред тези с най-дълъг стаж в НХЛ .

Важното е , че Г-н Солюшънс е хвърлил стръвта ! Той не пропуска да си рекламира виртуалното магазинче и да излъже поредния потребител ,който не е твърде запознат с хардуерните части тези дни. Последната година раздела съществува май съществува единствено с тази цел ! :cool:

преди 1 час, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Тиймо си , но не си Селане . Той бе легендарен финландец ,изключителен играч. Сред тези с най-дълъг стаж в НХЛ .

Важното е , че Г-н Солюшънс е хвърлил стръвта ! Той не пропуска да си рекламира виртуалното магазинче и да излъже поредния потребител ,който не е твърде запознат с хардуерните части тези дни. Последната година раздела съществува май съществува единствено с тази цел ! :cool:

Е, Тиймо с гъбките и той е добър.

Онези дни четох, един много интересен отговор, от солюшъна. Та да се пробвам и аз.

@Deliter като се наиграеш, може да помислиш за компютърна специалност :

- Инсталиране на ОС, всякакви

- Обработка на снимки и видео

- Професионален сървър, включително и в тъмната мрежа

- Професионален магазин, включително и в тъмната мрежа

- VPN

- HIDE

- SALE

- SCAM

и т.н.

Всичко около 10 000 лева. Продължителност - два месеца.

Има и ускорен, ако си на зор - цената е същата.

преди 2 часа, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Намерихте тема за разговор. Предложения не давате, но да оплюите някой винаги можете. Не знам какво имате против момчето, но не мисля че пробутва лоши части на някой. Поне лично не съм видял до сега и нямам такива наблюдения.

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Не му ли фалира на Солюшъна гаражната фирма?

Нямам гараж, много скъпи станаха в столицата. ;)

преди 1 час, goodly написа:

Намерихте тема за разговор. Предложения не давате, но да оплюите някой винаги можете. Не знам какво имате против момчето, но не мисля че пробутва лоши части на някой. Поне лично не съм видял до сега и нямам такива наблюдения.

Айде стига и ти. Знаем ти репоартоара. И на солюшъна.

Като предложа някаква конфигурация HP, DELL, NZXT, CyberPower ... Изчислена и сглобена от инженери - започват да ми говорят, как те знаели повече !??!!?!?!?! И как да не се купува, готова такава !??!?!!?!?

Във всяка една тема.

Да не говоря че хората правят постоянно дискаунти. И цените са... Ето го втория, на първата страница. Без да търся.

Ако се разровя, за половин час ще намеря, много.

750 вата голд захранване ще струва поне 250лв. Суперфлауър били добрии захранвания.

Колко струва Енермакс 750 вата голд? Колко струва Сийсоник 760 вата голд?

Тоя силикон пауър за 89лв. е боклук!

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

750 вата голд захранване ще струва поне 250лв. Суперфлауър били добрии захранвания.

Колко струва Енермакс 750 вата голд? Колко струва Сийсоник 760 вата голд?

Тоя силикон пауър за 89лв. е боклук!

Цитирам те само за да ти остане коментара тук ако случайно размислиш и го изтриеш.

Говориме за висок клас ССД 1 терабайт! Ще му стигнат ли 500 гигабайта? И това ефтиното ще се прецака. Фрагментиране лоши сектори. Оня па другия предлага Тийм груп памет. И разбира се Асроци за мушмороци.

преди 21 минути, shishmanovp861 написа:

Говориме за висок клас ССД 1 терабайт! Ще му стигнат ли 500 гигабайта? И това ефтиното ще се прецака. Фрагментиране лоши сектори. Оня па другия предлага Тийм груп памет. И разбира се Асроци за мушмороци.

Спри да пишеш глупости и започни да четеш. Човека има 256Gb SSD и 2TB HDD, които иска да си ползва. И кой е говорил за висок клас ССД, ти с някой сигурно си говорил, ние тука в тази тема, не. И да, не е висок клас, от бюджетните е, но върши страхотна работа. Няма смисъл да се пести от нещо друго за да се влезе в бюджета. Разликата м/у скоростите на това SSD и някое друго висок клас като да речем KC3000 много трудно ще се усетят, а тук говорим за геймърски компютър за 1440р. Дъната на Асрок се оказа най-безпроблемните за АМ5 от ден едно. Асус изядоха хурката преди да изкарат биоси, които оправиха проблема с подаването на висок VSOC.

ПП. SSD-то има 5г. гаранция, изпитано е и за това го предлагам, нямаме нито една рекламация от него. Мислиш ли, че ми се занимава да заменям гаранционно части и ще го предлагам ли ако е боклук?

преди 41 минути, shishmanovp861 написа:

Тъй като не видях някой друг да е предлагал Team Group, по метода на изключването заключавам, че "оня другия" съм аз. Ти като пишеш в този форум, правиш ли си труда да се запасиш с някаква техническа информация първо, или просто не ти харесват шрифтът и логото на някаква компания и решаваш, че не стават? Като те гледам колко си грамотен на родния си език (освен ако не си циганин), съветвам те да се въздържаш от реплики и дуплики. Не ти достига интелектуалният капацитет, за технически е безсмислено изобщо да говорим. Като прибавим и липсата на здрава логика в съжденията ти, най-добре е въобще да не използваш Интернет. Родината има нужда от хора като теб, пътищата се нуждаят от ремонт! Кирка номер 8 и отивай.

Rammkopf е със тийм груп памет. Аз и Gaming_Solutions сме с асрок мушморок дъно. shishmanovp861, диск 500гб е малко да, но ако беше чел че автора има два диска от стария комп щеше да разбереш че диска ще се ползва за операционна система. Я кажи какво ще предложиш до 2000лв с дъно на gigabyte предполагам? 

преди 2 часа, Teemo написа:

Като предложа някаква конфигурация HP, DELL, NZXT, CyberPower ... Изчислена и сглобена от инженери - започват да ми говорят, как те знаели повече !??!!?!?!?! И как да не се купува, готова такава !??!?!!?!?

Във всяка една тема.

Да не говоря че хората правят постоянно дискаунти. И цените са... Ето го втория, на първата страница. Без да търся.

Ако се разровя, за половин час ще намеря, много.

Да зглобяват се от инжинери, но недей да си мислиш че там е рая. И там стават издънки. Но най много трябва да се избягват от българските с браднове на фирмата.

А за този втория ще ми кажеш ли какво захранване ще ти набутат от CyberPower щото май ги е срам да споделят марката/модела? Или тва захранване те са си го правили, и просто не са му измислили име?

Без да влизам във защита и да заемам страна само ще попитам какъв е проблема, че човека си рекламира магазина? В смисъл нормално е като си има такъв да си го рекламира, но съм убеден, че дори да нямаше пак щеше да предложи същите части, които би сметнал за качествени. Не вярвам да гледа да разкара залежалата стока и да пробутва компромисни варианти ако не вярва, че са ок. А потребителя не е заставен насила пък да купува от неговия магазин ако не му допаднат условията и цените. Може да се възползва от предложенията на дадените части и да си ги намери и поръча от друг удобен за него сайт според най-привлекателните цени.

Що се отнася до мушмуроците, ми и аз съм с Asrock от 2017-та Z370 Extreme 4 и мога да споделя само положителни впечатления. Едно от най-добрите дъна в този клас, които съм ползвал. А съм бил и с Asus и с GB и с Abit (по-назад във времето и т.н.). За диска, за мен 500GB е ок. Моя също е с такъв обем, но го ползвам само за ОС и приложенията. Сега ако някой иска да качва там и игри и по-сериозни проекти + място за кеширане на рендировките и т.н. ще е малко да. Но аз за място и за товарни коне използвам други 2x6 TB диска на HGST Ultrastar и на мен 500 за системен ми стигат. Доста субективно е тук.

Сега нямам пряко наблюдение върху Teamgroup и Silicon Power, но гледам, че имат доста прилични предложения като цена/качество.

Ако трябва да избера между любимите ми Corsair 16 и Silicon Power 32...ами май избора би бил ясен. Сега аз понеже съм вече с 2x8 Corsair може би бих взел пак Corsair за всеки случай за да избегна проблеми, но ако трябваше да купувам начисто много бих се замислил (особено ако не търся RGB-та и прочие).

https://www.emag.bg/pamet-corsair-vengeance-rgb-pro-tuf-gaming-edition-16gb-ddr4-3000mhz-cl15-dvukanalen-komplekt-cmw16gx4m2c3000c15-tuf/pd/D3FR0WBBM/

https://www.pic.bg/ram-pamet-silicon-power-32gb-udimm-ddr4-3200mhz-xp-sp032gxlzu320bdc-630607

Дори LPX обикновения вариант пак идва по-скъп:

https://www.emag.bg/pamet-corsair-vengeance-lpx-16gb-2x8gb-dimm-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-xmp-2-0-black-cmk16gx4m2b3000c15/pd/D0KFH3BBM/

Та както и да е. Не знам тук какви са взаимоотношенията между членовете на тази секция и затова, както казах няма да взема страна, но според мен никой не е спрял и други да си дават предложенията, а потребителя отворил темата ще си реши. Сега, вярно, че преди имаше повече потребители, които даваха предложения, а вече са една шепа хора и според мен, ако не са те то той съвсем би замрял. А не, че е специално заради това да си рекламират нещата. Но това си е лично мое мнение.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Без да влизам във защита и да заемам страна само ще попитам какъв е проблема, че човека си рекламира магазина? В смисъл нормално е като си има такъв да си го рекламира, но съм убеден, че дори да нямаше пак щеше да предложи същите части, които би сметнал за качествени. Не вярвам да гледа да разкара залежалата стока и да пробутва компромисни варианти ако не вярва, че са ок. А потребителя не е заставен насила пък да купува от неговия магазин ако не му допаднат условията и цените. Може да се възползва от предложенията на дадените части и да си ги намери и поръча от друг удобен за него сайт според най-привлекателните цени.

Що се отнася до мушмуроците, ми и аз съм с Asrock от 2017-та Z370 Extreme 4 и мога да споделя само положителни впечатления. Едно от най-добрите дъна в този клас, които съм ползвал. А съм бил и с Asus и с GB и с Abit (по-назад във времето и т.н.). За диска, за мен 500GB е ок. Моя също е с такъв обем, но го ползвам само за ОС и приложенията. Сега ако някой иска да качва там и игри и по-сериозни проекти + място за кеширане на рендировките и т.н. ще е малко да. Но аз за място и за товарни коне използвам други 2x6 TB диска на HGST Ultrastar и на мен 500 за системен ми стигат. Доста субективно е тук.

Сега нямам пряко наблюдение върху Teamgroup и Silicon Power, но гледам, че имат доста прилични предложения като цена/качество.

Ако трябва да избера между любимите ми Corsair 16 и Silicon Power 32...ами май избора би бил ясен. Сега аз понеже съм вече с 2x8 Corsair може би бих взел пак Corsair за всеки случай за да избегна проблеми, но ако трябваше да купувам начисто много бих се замислил (особено ако не търся RGB-та и прочие).

https://www.emag.bg/pamet-corsair-vengeance-rgb-pro-tuf-gaming-edition-16gb-ddr4-3000mhz-cl15-dvukanalen-komplekt-cmw16gx4m2c3000c15-tuf/pd/D3FR0WBBM/

https://www.pic.bg/ram-pamet-silicon-power-32gb-udimm-ddr4-3200mhz-xp-sp032gxlzu320bdc-630607

Дори LPX обикновения вариант пак идва по-скъп:

https://www.emag.bg/pamet-corsair-vengeance-lpx-16gb-2x8gb-dimm-ddr4-3000mhz-cl15-1-35v-xmp-2-0-black-cmk16gx4m2b3000c15/pd/D0KFH3BBM/

Та както и да е. Не знам тук какви са взаимоотношенията между членовете на тази секция и затова, както казах няма да взема страна, но според мен никой не е спрял и други да си дават предложенията, а потребителя отворил темата ще си реши. Сега, вярно, че преди имаше повече потребители, които даваха предложения, а вече са една шепа хора и според мен, ако не бяха те то той съвсем би замрял. А не, че е специално заради това да си рекламират нещата. Но това си е лично мое мнение.

Проблема е че, не се води дискусия. А едни профили се появяват, точно когато... Само някой да попита, това защо - се започва да му се обяснява, колко е тъп. И кой от кой магазин, е по по най.

И се започва убеждаване/ предложения, на лични. 

--------------------

А оня с кирката, изобщо няма да го коментирам.

Teemo ти каква дискусия искаш да се води не те разбирам? Едни профили се появяват и кой профил изкарва нуждаещият се от помощ тъп? Преди години влизаха тия които изкарваха някой тъп ама ги няма вече.

Някои хора просто търсят внимание и развалят темите. От цялата тая работа губят хората, които са потърсили помощ, губи и форума.

на 28.10.2023 г. в 21:32, B-boy/StyLe/ написа:

Без да влизам във защита и да заемам страна само ще попитам какъв е проблема, че човека си рекламира магазина?

Отговарям на въпроса ти:

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция.

Това изречение все още формално съществува в правилата на форума. Друг въпрос е колко се спазват те. 

на 28.10.2023 г. в 21:32, B-boy/StyLe/ написа:

Не вярвам да гледа да разкара залежалата стока и да пробутва компромисни варианти ако не вярва, че са ок.

Вярвай ми - всички търговци го правят, в някаква степен :) . Ако Gaming Solution имаше само качествени части на добри цени, щеше по цял ден да се скъсва да обслужва клиенти, и нямаше да му остава време да виси във форума. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.