Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се води дискусия?

Featured Replies

преди 17 часа, Just a Stranger написа:

Самият факт, че опита да прехвърлиш разговора в друга "моя" тема, която няма връзка с тази, говори достатъчно. Ти си злопаметен и отмъстителен. И то много Чудиш се къде и как да ме засегнеш. Все ми е едно, няма какво да ми направиш. Виж на себе си обаче има ... те тези качества няма да изчезнат със смъртта ти. Ще си ги носиш и "горе", а там ще са ти огромна тежест. Много 'нависоко" няма да стигнеш. Виж, давам ти подсказка, която да ти е от реална полза, но ти го приеми за зло, ако искаш?

Това е пример как не се води дискусия!!! = С такива клетви и т.н. не може да се очаква смислен диалог.

Отделно не виждам какво зло си ми направила, за да съм отмъстителен, но по твоите реакции може да се разбере, че именно ти се опитваш да си отмъстиш за причиненото ти зло от мен, т.е. с всяка дуплика, с всяка реплика, с всеки коментар, с всяко обръщение към мен показваш своята ненавист към мен, защо успявам да те преборя, да опровергая доводът ти и да те доведа до истерия с ни в клин, ни в ръкав изказ от този сорт:

преди 17 часа, Just a Stranger написа:

Много 'нависоко" няма да стигнеш.

Отделно, че намекваш, че няма да се спреш.  

Давала ми и подсказка??? :lol6:Тя щяла да ми е от реална полза. :laughing5:

Моме, Бог прощава, но не забравя!!! Ако ти си напаст божия, то аз съм изпитание на Бог!!! 

Уви до момента на се справяш с изпитанието!!! 

И запомни: Местя коментарите в друга "твоя" тема, за да ти покажа къде ти е проблема с дискусията. Не може на всякъде да намесваш чувството ти, че някой те преследва!!! И това е поради факта, че ти привличаш вниманието да е върху теб!!! 

Тава, че не отчиташ моята реална помощ, което не намеква, а дава различна гледна точка на поведението ти е друга тема. Това твоето не е инат, не е и упорство, а си е чиста твоя себичност която лансираш тук тип: "Огледалце, огледалце, я кажи коя е на красивата в тоя свят?" И, ако някой се осмели да ти каже, да ти докаже и т.н., че не си, то, почват се едни клетви и т.н. от типа "Ти злобееш!" "Ти си зло!" "Ти да внимаваш!" и други истерични изблици, които определено не са аргумент по тема и/или пък показва отношение към нея. 

Егоцентризма ти примесен с никакви, повтарям никакви знания те "изхвърлят" от дебата, а и измесват дискусията към  каква си ти, т.е. тук ти си с помпозна показност, а не другия. 

Ще завърша с клише: "Да би мирно стояло, не би чудо видяло!!!" = Не влизай в спор, дебат, дискусия без да си подготвен!!! За някои дискусии си трябват и други знания, а не ограничени от възприети от теб доктрини от един източник Агни Йога!!!

ОК, разбирам, че огъня ти е дал живота, но водата е тази която го подържа!!! ;) 

...

Положителното: Хубаво е да се видят какви бесове върлуват в теб. Те показват от какво си обсебена моме!!! 

Успех!

• Отговори 60
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На първо място - зачитане интелектуалния потенциал на събеседника. Тук, доста "събеседници" бързат да те умножат по нула, само за да изпъкнат. Търси се хипербола на егото, а не дискусията. Качест

• Всеки да има своите доводи без да се налага личното мнение и създаване на напрежение. Но, това много често е трудно постижимо. Тези, които се изслушват и приемат мнението на отсрещния. Ако е гр

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Съгласен съм и накрая ще копи/пусна някакви Правила, които са доста пожелателни. Особеното е, че тук темата е в психология и съответно биват коментирани мотивите за участие- дали за да се научи нещо,

преди 16 часа, _ramus_ написа:

за кого това е "проблем"?

Що е дискусия - не може да бъде проблем, защото това е обикновен конвенционален казус. В този смисъл "ПРОБЛЕМ" може да бъде за субект, който нито разбира, нито има възможността да участва. Все пак - искат се и някои условия, дадености... капацитет и опит, а тия липсват на много от плебса. Именно за тях "дискусията е проблем".

В този смисъл - да си го 'изяснят' или да не - пак ще си остане "проблем". Празнодумстването не е дискусия. А "празни думи" са тия, след които всичко си е пак същото, както е било "преди тях".

Проблем е нещо, на което гледаш като такъв. На много от дискусиите аз не гледам като проблем, който трябва задължително да се разнищи. Дори в някои дискусии допринасям за това проблемът да се заплете още повече. Но това е техния смисъл, особено в дискусионен форум, човек да се включи със своята мисъл, независимо дали произнасяйки се по темата ще допринесе с нещо или ще забърка още по-голяма каша. Човек е социално животно, има нужда да говори и да се изразява пред други независимо дали ти харесва празнодумстването на хората и делюзиите им или не. А на теб май ти харсва, все пак си избрал роля да дърпаш лекции за празнодумстванията ползвайки за основата си именно тях. Дали има ефект върху другите? Не мисля и ти сам това го виждаш, но продължаваш да го правиш. Това е твоята делюзия, участваш в дискусии просто защото имаш възможността да участваш в тях, а не защото някой те разбира или иска да те разбере. Например, аз дори и да рабирам какво ми говориш, даже и то да е правилно, все пак не желая да бъда на същото мнение и ще си задълбочавам моите идеи в дискусиите, а с чуждите мнения просто ще си играя.

преди 18 минути, Just a Stranger написа:

Че ти постоянно се "месиш" в чужди разговори. Нали уж темите бяха отворени? А сега излиза, че се сърдиш, когато други правят същото. Хайде поспри се малко.

Пак обиждаш. Само потвърждаваш преценката ми за теб.

А спекулираш по-скоро ти. 

Море девойко неориентирана. :) Има други способи, за да "контрираш" някой по отношение на изказано понятие. Отваряш нова тема и там го привикваш на двубой, а не в чуждата тема. ;) 

Другият, ако реши да поспорите, то ще го направи. Там изхождай тезата си, а не в чуждата тема. => Не разводнявай темата!!! 

За конкретния случай: Някой пожела да му обясня. Ползвах понятието чудо, защото съм убеден, че той вярва в чудеса. Иначе то приведох и понятието "чудо" към схващането на хората които са свикнали със суеверието и да им стане по-понятно. Отделно, че другият се бе зачудил как става, т.е. за него това е чудо!!! = Нещо което не му е известно!!! 

Чудо извън контекста няма!!! = Тук не става въпрос за божи неща, а за предразсъдъци съществуващи в самия човек!!! 

= Освен твоята религиозна ориентация, то има и други, при които има чудеса!!! Не налагай твоето, че няма!!! Особено, ако темата е за други неща!!!

• Автор

Моля мосератор да затвори темата, поради злоупотпебата с нея.

преди 8 часа, Just a Stranger написа:

Това заплаха ли е? Прилича на заплаха. Като си толкова мъж само кажи къде и кога. Иначе си жалък страхливец.

:lol6:Къде пак си тръгнал да търсиш "под вола теле"??? девойко .... :lol6:Заплаха, закана .... :laughing5:= Все ти се привижда зло!!! :) 

Мда .... ментално вече си повреден. :) 

Къде си тръгнал на саморазправа??? Какво, ще се правиш на мъж ли??? :laughing5:Ами ако съм жена??? По женски ли ще се разберем??? :) 

Или какво, да ползваме ЛГБТ-общността, за да решим спора??? :lol6:

Твърде се вживяваш и определено съзираш неща които нямат нищо общо с действителността. 

Разбираш ли защо не може да водиш дискусия? => Тръгваш към изясняване на лични отношения, а не дискусия по дадена тематика и/или проблем. 

Нищо лично!!! Това трябва да ти е мото когато дискутираш, а ако го възприемаш като лично, то -> Прекъсваш комуникацията!!! 

• Автор

Ехо модераторите. Не виждате ли че този сам няма да спре с обидите и спама. Вие хора ли сте изобщо???

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

Ехо модераторите. Не виждате ли че този сам няма да спре с обидите и спама. Вие хора ли сте изобщо???

Има бутон "Докладвай". ;) Може да го пробваш. Безплатно е и не боли.

• Автор
преди 14 минути, *S197* написа:

Има бутон "Докладвай". ;) Може да го пробваш. Безплатно е и не боли.

Мислиш ли че не съм?

Все пак благодаря ва модератора?

на 13.11.2023 г. в 17:58, Just a Stranger написа:

Цитирай колкото си искаш. Сигурно има глупаци пред които минаваш за много умен.

Така ли ще я карате и в другото прераждане? :) 

След като считаш себе си за умно, то за какво изобщо репликираш? 

По този начин не ще намериш по-умни, които да ти обърнат внимание и да ти помогнат. 

Противопоставянето в една дискусия е противопоказна, т.е. тя вече не е дискусия, а друго! -> "Его налагане"!!!

Да, егоистите имат проблем с дискусиите, те не могат да преглътнат факта, че другия е с по-голямо самочувствие. 

И разковничето е "отстъпи" , защото е в сила клишето: "По-интелигентния отстъпва". Друг интелигентен ще го схване и ще ти помогне. ;) 

Иначе, продължиш ли спора, то показва, че не си интелигентен. = Не си заслужава да убедиш опонента си в твоята теза, а по-удачно е да се концентрираш и да я реализираш другаде.

Какво го съветваш: Да издирва глупаци! :laughing5:= Това не ще го направи по-умен! ;) 

• Автор
преди 2 часа, dioib написа:

Така ли ще я карате и в другото прераждане? :) 

След като считаш себе си за умно, то за какво изобщо репликираш? 

По този начин не ще намериш по-умни, които да ти обърнат внимание и да ти помогнат. 

Противопоставянето в една дискусия е противопоказна, т.е. тя вече не е дискусия, а друго! -> "Его налагане"!!!

Да, егоистите имат проблем с дискусиите, те не могат да преглътнат факта, че другия е с по-голямо самочувствие. 

И разковничето е "отстъпи" , защото е в сила клишето: "По-интелигентния отстъпва". Друг интелигентен ще го схване и ще ти помогне. ;) 

Иначе, продължиш ли спора, то показва, че не си интелигентен. = Не си заслужава да убедиш опонента си в твоята теза, а по-удачно е да се концентрираш и да я реализираш другаде.

Какво го съветваш: Да издирва глупаци! :laughing5:= Това не ще го направи по-умен! ;) 

Ти нормален ли си изобщо? Цитираш думи извън контекста от "разговор" с друг участник, нямащ нищо общо с темата тук. Ами, хайде цитирай всичките ми мнения тук. Темата отдавна я превърна в свинарник и това е последното, което пиша в нея. Хората са казали: Луд умора няма. Ето оставям ти темата като място да си лудуваш до безкрай.

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Ти нормален ли си изобщо?

Някога да съм твърдял, че съм нормален? 

Имам ненормален начин на въздействие. То, няма нищо общо с твоя проблем, че не умееш да дискутираш, т.е. ако си интелигентно, то, и с ненормални може да дискутираш, а не да водиш спор и т.н., защото трябва да ти е ясно, че един ненормален не може да го убедиш в правотата си. 

= Подхода ти не трябва да е както към нормален човек!!!

Успех!!!

п.п. Изобщо контактувало ли си с хора в неравностойно състояние??? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.