Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталирах си лаптопа и нямам интернет

Featured Replies

Разрешен от цър-вул

• Автор

ако може админ да изтрие темата или не знам. благодаря Ви

• Отговори 113
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В USB3.0 порт ли я включваш, или USB2.0? Ако е в 3-йка, включи я в 2-йка и виж дали няма да я разпознае. Ако пак не я познава, просто се върни на Windows 10-ка и не си прави опити.

• имате ли някакъв хардуер на този компютър  чрез който можете да вкарате външна информация на харддиска  под сейв мод в биос няма ли да тръгнат юесбитата рестартира се  и се натиска  F8 постоя

• Ами пак няма да стане.. Уин 7 не му разпознава чипчестата и оттам усб

Публикувани изображения

преди 1 минута, StateFF написа:

ако може админ да изтрие темата или не знам. благодаря Ви

Така и така имаш инсталирана 7-ца, намери още една зареждаща USB памет и копирай тези драйвери на диска, пробвай ги дали работят и как се държи целия лаптоп - ако нестане - ясно е какво да направиш, но ако стане виж как работи лаптопа ти така.

Във всеки вариант - огледай си температурите и състоянието на диска - W10 не би трябвало да забива, но ако си с механичен диск и малко памет - може да се бави осезаемо.

току-що, цър-вул написа:

Доколкото схващам, тези драйвъри не са inf, a .exe архиви.

Само той знае в какво са.

Но в каквото и да са точно тези - явно драйвери за 7-ца на сайта има и по един или друг начин той трябва да може да ги инсталира.

Модела на автора подържа win 7 и за чипсета има 3 драйвера единия е критичен от 2017. Може нещо да се е омазало по системата по време на инсталацията или харда да му прави някакви номера.

https://www.dell.com/support/home/en-bg/drivers/supportedos/inspiron-15-3567-laptop?ref=oscompatibilitymsg

Screenshot-29.jpg

преди 3 часа, StateFF написа:

е да inspiron 15 3567

Хм.. Интересен казус си

Power options>Change plan settings>Change advance power settings>USB Settings>USB Selective>On Battery - Disabled>Plugged in - Disabled>Apply>OK

В Device Manager - десен на Universal Serial Bus controllers>Scan for hardware change>Restart

И за да не пускаш друга тема, провери дали си на Atheros http://downloads.dell.com/FOLDER02988710M/1/Network_Driver_9T8XY_WN32_10.0.0.309_A03.EXE

или Broadcom http://downloads.dell.com/FOLDER02988710M/1/Network_Driver_9T8XY_WN32_10.0.0.309_A03.EXE

преди 6 часа, StateFF написа:

с този лаптоп изтеглих win7 и нужните драйвери за инсталацията му, видях в официалния сайт на DELL, че има за win7 и реших да пробвам. 

Пробвали ли да свържеш телефона с компютъра??? -> Това първо.

Иначе:

виж тук дали ще ти помогне.

Отделно след като не може да ги качиш през USB, то вариантите са два: 

1. Качваш ги на DVD или СD и ги инсталираш драйверите (ако наистина са за модела ти) .

2. Качваш ги на USB-то, след това гo стартираш, но вместо да инсталираш наново 7-цата, то ползваш опцията да влезеш в конзолен режим и копираш файловете на твърдия диск и после ги инсталираш въпросните драйвери. (Ако са за модела ти)

image.png.29063d1ee38e8613d6dec7a38499c365.png

image.png.70ba2ddc4f7ad7982a67587ac4cfdacb.png

И всичко това, ако знаеш какво правиш и наистина на тази машина може да се слага 7-ца. Защото .... останалото е ентусиазъм, който тук мнозина ще ти кажат, че след като в Dell не са предвидили драйвери за 7-ца, значи си глупак да не ползваш 10-ка. 

И филма свършва!!!

Успех!!! Аз бях до тук с "лудите" си идеи. 

преди 4 часа, petie1 написа:

Хм.. Интересен казус си

:offtopic_s:Трябват му две десни ръце, а не две леви. ;) 

• Автор
преди 7 часа, dioib написа:

Иначе:

1. Качваш ги на DVD или СD и ги инсталираш драйверите (ако наистина са за модела ти) .

2. Качваш ги на USB-то, след това гo стартираш, но вместо да инсталираш наново 7-цата, то ползваш опцията да влезеш в конзолен режим и копираш файловете на твърдия диск и после ги инсталираш въпросните драйвери. (Ако са за модела ти)

И всичко това, ако знаеш какво правиш и наистина на тази машина може да се слага 7-ца. Защото .... останалото е ентусиазъм, който тук мнозина ще ти кажат, че след като в Dell не са предвидили драйвери за 7-ца, значи си глупак да не ползваш 10-ка. 

И филма свършва!!!

Свързах телефона, но само се зарежда, къде да намеря файловете? Не ми излизат в My Computer

Избрах да се прехвърлят файлове, но в опции на програмиста от телефона, като го свързах не ми излезе нищо. Самостоятелно го направих и пак не излиза никъде

Screenshot_20231111_081732_Gallery.thumb.jpg.1d19243ed90d7a31c01bf7a7e181f834.jpg

преди 11 минути, StateFF написа:

Свързах телефона, но само се зарежда, къде да намеря файловете? Не ми излизат в My Computer

Избрах да се прехвърлят файлове, но в опции на програмиста от телефона, като го свързах не ми излезе нищо. Самостоятелно го направих и пак не излиза никъде

Ами няма как да ги видиш! Нали и телефона е свързан с USB ;)

По-назад са ти дали решение на проблема- С Linux или Hirens

И си маркирал, че проблема е решен ама аз решение не видях :speak:

• Автор
преди 12 минути, stoy@n написа:

Ами няма как да ги видиш! Нали и телефона е свързан с USB ;)

По-назад са ти дали решение на проблема- С Linux или Hirens

И си маркирал, че проблема е решен ама аз решение не видях :speak:

решението е, че win7 не става на тоя лаптоп и трябва да се върна на win10 

преди 35 минути, StateFF написа:

Самостоятелно го направих и пак не излиза никъде

Отбелязал си решение, т.е. продължава проблема въпреки решението ли??? 

Отделно показах по-горе начин, след като се стартира от флашката, то да може в конзолен режим да прехвърлиш файловете, т.е. ще се наложи първо флашката да съединиш с телефона, да прехвърлиш файловете върху нея и после в режим "поправяне на системата" да избереш конзолата и прехвърлиш файловете. 

Това са изключително манипулативни действия в които определено не можем да ти помогнем дистанционно.

Съвет: Трябва ти познат с по-добри познания и свикнал да манипулира с такива устройства. = Много пъти мой познат по навътре в тези технологии като види, че желая от него нещо глупаво ме отрязва оправяй се сам!!! 

В действителност: Каква ти е целта? Да докажеш, че можеш сам или, че на инат да служиш по-ниска версия, защото ти по-харесва 7-цата. 

И в тая връзка: Инсталирай 10-ка или 11-ка на друг дял. После лесно ще може да прехвърляш файловете от единия дял в другия, а и ще имаш две ОС. 

Това последното е лично мое мнение как бих постъпил, за да мога да задоволя егото си. 

Какво е по-важното: Не въпроса дали може да стане или не може, а какви усилия и време ще са необходими за да стане. Помисли малко, реши проблема си сам. После сподели опита как си го направил. С това ще помогнеш на други с твоя проблем. 

Ще ползвам нещо: Няма начин да няма начин!!! Има лесен, но има и труден. Когато не става по лесния начин -> Ползва се трудния, а той отнема време!!! Колко време може да си отделиш??? 

За мен личния начин (по-лесния) е слагаш и друга работеща ОС!!! После прави експерименти с драйверите, след като има съмнение, че машината е предназначена за 10-ка!!! ;) = Толкова ли е сложно от някъде да вземеш друга флашка с 10-ка и "разчлениш" машината на две ОС? 

Успех!

преди 6 минути, StateFF написа:

решението е, че win7 не става на тоя лаптоп и трябва да се върна на win10 

= Бегай при някой с флашка с win 10! 

Успех!!!

п.п. И друг път (да ти е "обеца на ухото") не пипай вече инсталирана ОС!!! Не е за тебе тая работа .... 

• Автор
преди 8 часа, dioib написа:

Иначе:

И филма свършва!!!

С cmd стана като прехвърлих файловете с команди в CMD, вече имам интернет. Сега инсталирам драйверите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.