Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за смартфон до 700лв.

Featured Replies

преди 20 минути, Rudy M. написа:

Щом говорим за камери на телефони ... Моля, вижте тези тестови снимки, и кажете според вас коя от тях има най-близки до реалността цветове.

Снимка 1.

Снимка 2.

Снимка 3.

Снимка 4.

За други качества, като детайл, шум и динамика е просто безсмислено да се говори, при матрици с диагонал по-малък от 1" .

Тук ми се струва, че има допълнителна обработка или поне филтри.
При 4 - небето е прекалено наситено. Може би и заради положението спрямо слънцето.

А иначе - и четирите са Ок! Я виж една архивна снимка - 1,3 MP

image.png.feeab1d67df082dd6179c6af2d0cf18f.png

• Отговори 54
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здрасти, В беневолентна контра на @belefor , аз съм на другия полюс и ненавиждам SAMSUNG. По подобен повод, аз също търсех телефон около 700-те лева, неотдавна, и моят избор падна точно на POCO

• И какво, като едната е малко по-добра от другата? С тази „пикселомания„ се оливате! Друго се беше - от 0,3 MP да минеш на 2,0 MP! Даже познаваш - кого си снимал.

• Аз пък в момента съм с тези двете камери:         И си ползвам телефона за разговори и навигация.

Публикувани изображения

Снимка 1 - Poco F5. 

Снимка 2 - Samsung Galaxy A34 5G.

Снимка 3 - Samsung Galaxy A54 5G.

Снимка 4 - Poco X5 Pro 5G.

Всъщност най-верен бял баланс дава Galaxy A34. Той е и моят фаворит за наследник на 3-годишния ми Huawei P Smart 2021, чакам да видя колко ще го намалят за черния петък. 

Poco F5 също е доста точен, но там леко са се оляли с HDR ефекта. Galaxy A54 и Poco X5 избиват на червено повече от нужното. Личи си по асфалта, които по принцип трябва да е сив. 

И четирите снимки са от тестовете на съответните модели в GSMArena, без допълнителна обработка.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Всъщност най-верен бял баланс дава Galaxy A34. Той е и моят фаворит за наследник на 3-годишния ми Huawei P Smart 2021, чакам да видя колко ще го намалят за черния петък. 

Ето го в момента - МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН SAMSUNG GALAXY A34 5G 128GB DS BLACK A346 - 559 лева! Колко искаш да го намалят?

преди 2 минути, Rudy M. написа:

Не е твоя работа.

Прав си!
Не ти се меся - само питах.

Пп. В момента съм с А33, който е с Exynos 1280 (5 nm). А34 е с Mediatek MT6877V (6 nm)

А34 е с три камери
48 MP, f/1.8, 26 mm (широкоъгълна), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.2, 123˚, (ултраширока), 1/4.0", 1.12µm
5 MP, f/2.4 , (макро)

А33 - с четири
48 MP, f/1.8, 26 mm (широкоъгълна), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.2, 123˚, (ултраширока), 1/4.0", 1.12µm
5 MP, f/2.4 , (макро)
2 MP, f/2.4, (дълбочина)

преди 2 минути, Rudy M. написа:

Аз пък в момента съм с тези двете камери       

И си ползвам телефона за разговори и навигация.

Тогава - защо сравняваш снимки от телефони?

преди 8 часа, jhoro написа:

Тогава - защо сравняваш снимки от телефони?

Жхоро, чети малко, бре! :hit:  Хората се чудят кой телефон имал по-хубава камера, и аз им показвам, със снимки!

Хубавите камери правят снимки, лошите - не!

С тази професионална техника си се побъркал. Говорим за дете!

на 14.11.2023 г. в 20:10, jhoro написа:

Като не броим външния вид - разликата е в чипсета.
Xiaomi Poco X5 Pro е с Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G, Xiaomi Redmi Note 12 Pro - с Mediatek MT6877V.

Къв и да е шитсета, нали е с андроид - ще лагва. Само човек, който не работи с iPhone, може да каже, че неговия телефон е бърз и не лагва.

преди 18 часа, *S197* написа:

Къв и да е шитсета, нали е с андроид - ще лагва. Само човек, който не работи с iPhone, може да каже, че неговия телефон е бърз и не лагва.

На двамата, горе, които се смеят явно не са работили с Apple устройтво. Съвсем нормална очаквана реакция от ваша страна :)

преди 5 часа, *S197* написа:

На двамата, горе, които се смеят явно не са работили с Apple устройтво. Съвсем нормална очаквана реакция от ваша страна :)

Работили сме, ама се смея на това какви сектанти сте ябълкоползвателите и чак ги издигате в култ. Хайде няма нужда.

Може би не всички, но повечето сте някакви фанатизирани.

Поръчах телефона, и няма забележки.
Performance TOP
Display TOP
Audio TOP
Camera - мога отново да кажа топ, защото мое мнение ако искам професионална камера то купувам фотоапарат.
Батерията се зарежда за 40 мин от 0 до 100 и държи цял ден, а може и повече.

Телефона за тази цена е перфектен, и не съжелявам че от iOS минах към Android.

на 15.11.2023 г. в 21:36, jhoro написа:

Ето го в момента - МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН SAMSUNG GALAXY A34 5G 128GB DS BLACK A346 - 559 лева! Колко искаш да го намалят?

Например - толкова?... :)

large.2023-11-19_062445.jpg.844b35cb2a90

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Например - толкова?... :)

large.2023-11-19_062445.jpg.844b35cb2a90

Пиши на Дядо Коледа - ще ти е безплатен. Ако слушаш!

на 19.11.2023 г. в 0:26, - Factory. написа:

Поръчах телефона, и няма забележки.
Performance TOP
Display TOP
Audio TOP
Camera - мога отново да кажа топ, защото мое мнение ако искам професионална камера то купувам фотоапарат.
Батерията се зарежда за 40 мин от 0 до 100 и държи цял ден, а може и повече.

Последно кой модел?

преди 10 минути, Belefor написа:

Последно кой модел?

Мисля, че беше цитирал твоето предложение X5 Pro, защото F5 му идва една идея по-скъп.

на 14.11.2023 г. в 22:26, - Factory. написа:

Последно кой модел?    По-модерният е, а и е по-скъпичък.

Не знам за автора, но аз съм поръчал сега X5 Pro, и дано остана доволен.

на 19.11.2023 г. в 0:26, - Factory. написа:

Изкарай половин година и ще видиш, че си направил голяма грешка. Андроида има свойството да лагва с течение на времето и за това самите производители на софтуера  казват "абе хубаво е да го рестартирате веднъж седмично." Що според теб ръгат 12 гб рам у един телефон? За фрагментация да ти чувал?

PS: След 1-2 години ще спреш да получаваш нови версии на андроид и ще ти "остарее" телефона. Нема си актуален.

на 17.11.2023 г. в 19:53, B-boy/StyLe/ написа:

Работили сме, ама се смея на това какви сектанти сте ябълкоползвателите и чак ги издигате в култ. Хайде няма нужда.

Може би не всички, но повечето сте някакви фанатизирани.

Прочети биографията на Джобс и ще разбереш защо съм фанатик на Apple.

преди 9 минути, *S197* написа:

Андроида има свойството да лагва с течение на времето и за това самите производители на софтуера  казват "абе хубаво е да го рестартирате веднъж седмично."

Пълни глупости :hit:

преди 21 минути, Rudy M. написа:

Пълни глупости :hit:

Аргументрирай се с 10 точки. Дадоха ми служебен таблет Леново с 4 рам. Лагва когато си иска и как си иска. Иде ми да го засиля в стената. Ами не няма да лети, че е служебен. Имам и служебен телефон Хухавей с 8 рам. По-добре се държи, но и той лагва чат-пат.

преди 33 минути, *S197* написа:

За фрагментация да ти чувал?

А ти - освен, че си чувал - знаеш какво е?

Още не съм виждал смартфон с ... HDD!!!

преди 1 час, *S197* написа:

Няма да тръгна да я чета, но филма (филмите) съм ги гледал и имам идея за какво става въпрос. Но така или иначе него вече го няма лека му пръст. Времето ще покаже какво ще остане от завета му и кой път ще поеме фирмата. Но дори да е бил гений не означава, че няма прилични алтернативи. Същото се отнася и за десктоп системите и лаптопите и другите джаджи. Па вкус и па цвет.

преди 11 часа, *S197* написа:

Изкарай половин година и ще видиш, че си направил голяма грешка. Андроида има свойството да лагва с течение на времето и за това самите производители на софтуера  казват "абе хубаво е да го рестартирате веднъж седмично." Що според теб ръгат 12 гб рам у един телефон? За фрагментация да ти чувал?

PS: След 1-2 години ще спреш да получаваш нови версии на андроид и ще ти "остарее" телефона. Нема си актуален.

Аз на iPhone спрях да правя актуализации, и последната ми беше заради това, че добавиха Българския ни език.
На жена ми телефона също забива, и не реагира екранна, лагва и има някакви проблеми от време на време.

На този телефон също не мисля да правия актуализации, защо са ми ако във момента работи добре телефона, и мога да използвам 1-2 игри, музика, да правя
понякога някоя снимка на детето, и да отворя YouTube.
Задължителни ли са? Мисля, че не. :)

Оставам със мисленето, че всяка нова актуализация която ми предоставят е бъгава и ме кара да си купя по-новия бранд телефон.

iOS е наистина добър, но защо не и Android?
Жалко за Huawei иначе нямаше да ми се налага да сменя телефона със iOS и ето ме сега отново със Android-a.

преди 13 часа, *S197* написа:

Лаг? Ако си си купил евтин телефон с малък обем на паметта може и да лагва ако го запълниш. Ако го държиш с достатъчно памет няма лаг. Я дай моля пример кой производител в последните 5 години е казал "абе хубаво е да го рестартирате веднъж седмично".

Моя телефон се рестартира само и единствено когато има ъпдейт на софтуера и досега не е лагвал...

преди 13 часа, *S197* написа:

Човека , който правеше иновациите при огризките го няма от много време.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.