Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за смартфон до 700лв.

Featured Replies

Здравейте!

Моя роднина иска да купи за дъщеря си нов телефон за подарък..

Детето е на 14г. и рожденния ден е другата седмица, затова няма да чака коледни оферти ..

Нещо добро като дисплей, камера..до тия пари?!

Благодаря!

• Отговори 54
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здрасти, В беневолентна контра на @belefor , аз съм на другия полюс и ненавиждам SAMSUNG. По подобен повод, аз също търсех телефон около 700-те лева, неотдавна, и моят избор падна точно на POCO

• И какво, като едната е малко по-добра от другата? С тази „пикселомания„ се оливате! Друго се беше - от 0,3 MP да минеш на 2,0 MP! Даже познаваш - кого си снимал.

• Аз пък в момента съм с тези двете камери:         И си ползвам телефона за разговори и навигация.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Богатир написа:

Здравейте!

Моя роднина иска да купи за дъщеря си нов телефон за подарък..

Детето е на 14г. и рожденния ден е другата седмица, затова няма да чака коледни оферти ..

Нещо добро като дисплей, камера..до тия пари?!

Благодаря!

Ако можеш да отделиш 749лв - Смартфон Samsung - Galaxy A54 5G, 6.4'', 8GB/256GB, Awesome Violet | Ozone.bg   - Нов като модел, много място за видео и снимки, бърз и с голяма батерия, 5G бързи мобилни данни, добра предна и задни камери.

Здрасти,

В беневолентна контра на @belefor :D , аз съм на другия полюс и ненавиждам SAMSUNG. По подобен повод, аз също търсех телефон около 700-те лева, неотдавна, и моят избор падна точно на POCO X5 Pro 5G.

Сега е момента да си купите чисто нов Huawei P30 Pro (нищо, че е модел на 4 години - все още е доволно добър). :)

преди 18 минути, Rammkopf написа:

Здрасти,

В беневолентна контра на @belefor :D , аз съм на другия полюс и ненавиждам SAMSUNG. По подобен повод, аз също търсех телефон около 700-те лева, неотдавна, и моят избор падна точно на POCO X5 Pro 5G.

Нищо лошо няма в мненията на различни хора. Аз много се радвам когато хората имат различни мнения  по различни въпроси. 

преди 16 минути, Петър Ангелов написа:

Сега е момента да си купите чисто нов Huawei P30 Pro (нищо, че е модел на 4 години - все още е доволно добър). :)

Моля друг път не препоръчвай на младо момиче стар телефон :( 

преди 11 минути, belefor написа:

Нищо лошо няма в мненията на различни хора. Аз много се радвам когато хората имат различни мнения  по различни въпроси. 

Няма смислена причина да не го препоръчвам - телефона е стар флагман и върши същата работа като текущите у-ва (ще се справи със всякакви задачи и даже няма да се задъха). Да не говорим, че и камерата му е доволно добра. Та за мен лично, такова изказване е силно неадекватно (без аргументация).

преди 1 час, belefor написа:

Ако можеш да отделиш 749лв - Смартфон Samsung - Galaxy A54 5G, 6.4'', 8GB/256GB, Awesome Violet | Ozone.bg   - Нов като модел, много място за видео и снимки, бърз и с голяма батерия, 5G бързи мобилни данни, добра предна и задни камери.

Една корекция - трябваше да кажеш " ако питащият може да отдели пари за ДВА телефона ", т.е. 1500 лв.

Защото бъдещия потребител

преди 1 час, Богатир написа:

Детето е на 14г.

преди 57 минути, jhoro написа:

Една корекция - трябваше да кажеш " ако питащият може да отдели пари за ДВА телефона ", т.е. 1500 лв.

Защото бъдещия потребител

Добре и какво като е на 14?!

преди 3 часа, Rammkopf написа:

Здрасти,

А защо не F5? Аз взех F5 Pro-то, но и не-pro-то е ок:

https://www.pazaruvaj.com/p/poco-f5-5g-256gb-8gb-ram-dual-pP957512658/#specification/

Сега камерата ще е по-слаба от на X5 Pro (поне като мегапиксели там), но ще е по-нов чип.

https://nanoreview.net/en/phone-compare/xiaomi-poco-x5-pro-vs-xiaomi-poco-f5

преди 5 минути, Богатир написа:

Благодаря на всички,  за мненията и препоръките !

Сега видях, че модела с 12GB Ram е 40-тина лв. отгоре.

https://www.pazaruvaj.com/p/poco-f5-5g-256gb-8gb-ram-dual-pP957512658/#specification/

https://www.pazaruvaj.com/p/poco-f5-5g-256gb-12gb-ram-dual-pP958401471/#overviews/

Може да видиш и Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G 256GB 8GB

https://www.pazaruvaj.com/p/redmi-note-12-pro-5g-256gb-8gb-ram-dual-pP942318282/#overviews/

преди 4 часа, Rammkopf написа:

Здрасти,
В беневолентна контра на @belefor :D , аз съм на другия полюс и ненавиждам SAMSUNG.

Всеки има право на ... лош вкус и грешно мнение!

Засега нямам добри впечатления от Xiaomi.

Колкото до Samsung - много повече са „харесванията“ - даже от бизнес-клиенти!

преди 4 часа, belefor написа:

Прави разлика, между стар (употребяван) апарат и стар модел, но чисто нов!

Градски взимай от Чаоми поко серията няма да съжалява авера ти ще го ползва дълго има издрълива батерия аз съм с малко по стар модел вече 2 години без 5Г но не ми дреме и ми върши перфе работа самсунг по смъртно няма да вземе повече .

Всичко добре, ама защо ще купувате скъп телефон на малко дете? Едва ли ще го пази и първия сблъсък със земята е гарантиран.

преди 2 минути, - Factory. написа:

Каква е разликата между Poco x5 Pro и Readmi Note 12 Pro+ ? 

По-скоро каква е приликата....

преди 37 минути, *S197* написа:
преди 39 минути, - Factory. написа:

Каква е разликата между Poco x5 Pro и Readmi Note 12 Pro+ ? 

По-скоро каква е приликата....

Като не броим външния вид - разликата е в чипсета.
Xiaomi Poco X5 Pro е с Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G, Xiaomi Redmi Note 12 Pro - с Mediatek MT6877V.

преди 7 минути, jhoro написа:

Като не броим външния вид - разликата е в чипсета.
Xiaomi Poco X5 Pro е с Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G, Xiaomi Redmi Note 12 Pro - с Mediatek MT6877V.

И в камерата. 12 Pro + не е със същата камера като 12 Pro без плюса.

The biggest difference between the Redmi Note 12 Pro and Pro+ is the main camera. It's a whopping 200MP on the Pro+, the sensor is made by Samsung and it's very similar to the one that's featured on the flagship Galaxy S23 Ultra, which is astonishing at this price point.

Сега видях, че ти говориш за X5 Pro vs Redmi-то. Но нищо де, да се знае, че Redmi Pro 12 и Redmi Prо 12+ са с различни камери.

То реално камерата на Redmi Pro 12+ е по-добра и от на X5 pro така че все пак грешката е вярна, че и камерата е различна освен чипа.

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И в камерата. 12 Pro + не е със същата камера като 12 Pro без плюса.

The biggest difference between the Redmi Note 12 Pro and Pro+ is the main camera. It's a whopping 200MP on the Pro+, the sensor is made by Samsung and it's very similar to the one that's featured on the flagship Galaxy S23 Ultra, which is astonishing at this price point.

Сега видях, че ти говориш за X5 Pro vs Redmi-то. Но нищо де, да се знае, че Redmi Pro 12 и Redmi Prо 12+ са с различни камери.

То реално камерата на Redmi Pro 12+ е по-добра и от на X5 pro така че все пак грешката е вярна, че и камерата е различна освен чипа.

И какво, като едната е малко по-добра от другата? С тази „пикселомания„ се оливате!
Друго се беше - от 0,3 MP да минеш на 2,0 MP! Даже познаваш - кого си снимал.

преди 3 минути, jhoro написа:

И какво, като едната е малко по-добра от другата? С тази „пикселомания„ се оливате!
Друго се беше - от 0,3 MP да минеш на 2,0 MP! Даже познаваш - кого си снимал.

Нищо не се оливам, посочвам разлика. Не е само в чипа, това е. Вече купувача да си решава. Но е коректно да се спомене!

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

А защо не F5? Аз взех F5 Pro-то, но и не-pro-то е ок:

Сега камерата ще е по-слаба от на X5 Pro (поне като мегапиксели там), но ще е по-нов чип.

https://nanoreview.net/en/phone-compare/xiaomi-poco-x5-pro-vs-xiaomi-poco-f5

Защото като съм гледал за телефони, F5 е нямало в магазинната мрежа и X5 Pro ми се е запечатал в главата. :D Прав си, че F5 е по-модерният продукт от двата.

преди 59 минути, Rammkopf написа:

Защото като съм гледал за телефони, F5 е нямало в магазинната мрежа и X5 Pro ми се е запечатал в главата. :D Прав си, че F5 е по-модерният продукт от двата.

По-модерният е, а и е по-скъпичък. 

Не знам за автора, но аз съм поръчал сега X5 Pro, и дано остана доволен. 

Щом говорим за камери на телефони ... Моля, вижте тези тестови снимки, и кажете според вас коя от тях има най-близки до реалността цветове.

Снимка 1.

Снимка 2.

Снимка 3.

Снимка 4.

За други качества, като детайл, шум и динамика е просто безсмислено да се говори, при матрици с диагонал по-малък от 1" .

преди 4 минути, Rudy M. написа:

Щом говорим за камери на телефони ... Моля, вижте тези тестови снимки, и кажете според вас коя от тях има най-близки до реалността цветове.

Снимка 1.

Снимка 2.

Снимка 3.

Снимка 4.

За други качества, като детайл, шум и динамика е просто безсмислено да се говори, при матрици с диагонал по-малък от 1" .

1 и 2 са прекалено студени, 3 и 4 са на кантар, като 4 има една идея по-голяма рязкост от 3 при детайлирането на по-униформените елементи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.