Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтина колона за компютър

Featured Replies

Пичове сам си направих колона бе, най-нахално без да ми пука за продавачите на готови.

spacer.png

Гледайте само каква красота е тука:

https://www.monacor.com/media/PDF/G/G1/G105950/G105950K.pdf

ето и страницата на продукта, който съм го купил евтино 41 € от амазона

https://www.monacor.com/products/components/speaker-technology/hi-fi-midrange-speakers-/sph-174ke/

Та така, за момчета на по над 50 лета няма нужда от пищялка за над 8000 Херца.
Значи и няма нужда от харчове за филтър. Няма нужда и от изчисления за дупка и дължина на тръба за бас-рефлеск, щото и без него си е добре.

Като за компютъра ползвам едно дребно усилвателче 30 W RMS които са ѝ предостатъчни, ми да тя е близо до мен.

Някой мераклия може и втора да си сглоби и да си ги слуша от 3 метра разстояние с по-як усилвател. Със 100 ватовия ми може да се усилва повече, преди да почнат да се появяват изкривявания като се получава с малкото от 30 W. Ама колко повече вече не ви гарантирам в кой момент ще се отлепи Кевларовата мембрана.

Такъв евтин еквивалент (по отношение на звученето) на готова колона по магазините просто няма да намерите. 
За същото звучене ще ви поискат любезно едни 999 € ( за двете колони, по две ги продават по магазините, няма моно) да се изръсите, та да ви е сладко слушането после, понеже като е скъпичко значи задължително щяло да е и качествено.

Един германски сайт предлага без кутията за от 200 до 289 € да ви достави чарколяците само за една бройка колона = този SPH-174KE плюс пищялка от същата марка, филтрите и ватата и т.н. А кутията да си я правите пак сами или при някой дърводелец. Но германците не ви казват, че най-вероятно точно пък на вас пищялка не ви трябва. Това можете да го разберете много лесно като отидете при УНГ доктора да ви направи ето този тест на ушите
https://fr.wikipedia.org/wiki/Audiogramme
https://en.wikipedia.org/wiki/Audiogram
или пък ако сте яко скръндза, може и безплатно в някой магазин продаващ слухови апарати, ама внимавайте да не се охарчите за апарат. Чак до 20 децибела загуби ги броят за нормално все още. 

На колоната можете да ѝ променяте звученето колкото си искате, щото вие си избирате материалите от която правите кутията и заглушаващите дунапрен, вата и каквото ви харесва и в количества които ви устройват.

Леле сега инжинерната мисъл как ще заръмжи злостно, че не могло било то така, ха ха ха ...
Продавачите на миниатюрни колонки също ще се изкажат против това да ви е евтино и добре звучаща колоната. 
Е, външно моята съм я направил  да е 
40 см дълбока
25,5 см широка
32 см висока
та някой ще рече че заема много място, ама за да слезе до възможните ниски честоти си трябва по-голям вътрешен обем.

Ако си направите същата, гледайте да не я сложите в някой ъгъл на стаята, щото задължително някои от нотите на най-дебелата струна на контрабас ще изръмжават заплашително на моменти, което е забавно ама не става за постоянно слушане.
От същата марка има и по-малък високоговорител, пак с жълта кевларова мембрана, на който ще му стигнат и двойно по-малки размери ( за кутията ), понеже не слиза чак толкова до ниските честоти като този който аз ползвам. Ама нещо не го продават в амазоните, явно са преценили че няма да има много купувачи.

Ако на някой не му е още ясно за какво тънко свистене става въпрос, когато говорим за 12000 херца, да си пусне ето този файл със слушалки :

https://www.youtube.com/watch?v=_mugykqqyOc

от същите Sonic Electronix има качени всякакви честоти, ако ви е интересно.
Абе щом като докторите тестват само до 8000 херца, значи по-нагоре не е важно дали ще има свистене от някакви редки инструменти в музиката. То даже свистенето ще са обертонове, а не основните честоти на нотите.
Та 12000 херца означава 12000 цикъла на трептене в СЕКУНДА моля ви се. Та една секунда трябва да я нарежете на 12000 парченца време, ееееееее айде нема нужда от такива изгъзици. Да не говориме, че самите продавачи не ги чуват гордо заявените 20000 херца на пищялките на готовите колони.
Така де, ние не сме нито кучета, нито прилепи. На мен ми стигат до 8000 Хц а колоната свисти и до 10000 де, па даже и малко повече ( за моите уши ) като ѝ пусна файл с тест от 20 до 20000 плавно да се преливат бързо честотите към по-високи. А синът ми чува от този високо-говорител чак до към 15 - 16000 Хц, ама при усилен звук де.

https://youtu.be/PAsMlDptjx8

п.п.
Готиното при амазона е, че ако не ви харесва можете да го върнете. Аз го тествах прорязвайки точно дупка с диаметър от 145 мм в една тънка дървена плоскост и така сложих високо-говорителя върху една пластмасова кофа, преди да правя кутията. Та някой с по-млади уши може да тества дали го устройва и него този евтин вариант. 

Избухна !

Поздрави за проекта ,ватата която си сложил е в повече за този обем.

Защо само една тонколона си направил ,направи две и слушай стерео звучене. Високоговорителя по спецификации не е никак лош - 42Hz резонансна честота и 88db динамика ,като клони към mid bass ,ако сложиш двулентов филтър със срез 4000Hz 12db/oct и добавиш високочестотен високоговорител ще подобриш значително звученето, разгледай на HI VI модели за външен монтаж като например TN28-B.

Туй не трябва, онуй не трябва, пищялката била излишен разход като няма да я чуваш и т.н. Ми то така ако расъждаваш и кутията не ти трябва, можеше да оставиш говорителя на кофата, кофата слагаш на главата, пускаш музиката и си ти.

• Автор

Знаех си аз че ще трябва да се оправдавам на подсъдимата скамейка що не спазвам религиозните канони на рисуване на православни икони.

Та хайде, 

имам си вече купени колонки в същата стая за телевизора, който е свързан със 7 метров HDMI  кабел и към компютъра, така си гледам Нова Нюз например, че ги няма на сателит.
А купените дрънчат на кухо при леко почукване. Отворих я едната и вътре сложили вата само в дъното вертикално и по 5 см е сгъната и по страничните стени. Та повече от половината не е заглушена с нищо и звукът не спира като спре мембраната, ами си пообикаля като катерица във въртяща се кръгла клетка. 
Имам си и други яко скъпи колонки в друга стая.
Темата е колона за компютър, не е нито за саунбар, нито за субуфер нито за 200 мегапикселова камера на смартфон.
Колоната е зад екрана на компютъра за да я поукроти малко, щото динамиката ми идва малко в повече при слушане от близо = около 80 см по права линия сега като пиша.
Слушането на Моно е много по-малко изморително от слушането на Стерео. 
Имам направена от години по-малка колонка с две малки говориторчета в нея едно до друго, та да е Моно, нищо че усилвателчето им праща Стерео, аз не ги чувам като Стерео, щото няма разстояние между тях ( едва 15 см).
Даже и да бях купил два високоговорителя пак щях да ги сложа в една и съща кутия за ползване с компютъра и пак щеше да си е Моно звука.

А пищялките, Ах пищялките тези свещени крави ...
Еми пичове не ми трябват повече пищялки с моите уши.
Идете при ушния доктор да ви направи аудиограма да си видите състоянието на ушите, каква изненада ви чака само, щото сте си мислели че имате перфектен слух, пък то с годинките чувствителността ви към  високите честоти взела тихомълком, леко по леко та спаднала с поне няколко децибела. А знайковците пенсионери с големите претенции кое било звучало по-добре, да си гледат работата. Звученето е въпрос на вкус и на звуко-усещане и възприятие, то не е някаква точна наука, калъп в който всеки да се вмести задължително.
В едно видео на марката B&W маркетинг директора се хвали, че техните пищялки били могли да възпроизвеждат звук от до около 70000 херца, егати идиота комари ли ще гони с такава честота. Няма бозайник който да е способен да я чуе.

Сега пък аз да ви открехна за пищялките, с камъните на продавачите малко да похвърлям и аз. Та супер скъпите колони били със съгласуване на фазата на пищялката с тази втория високоговорител щото така била най-супер-по-добре разбираш ли. Е, сега предлагам да не ползваме пищялки за да си ни е съгласуван перфектно звука от 88 Хц до 10000 Хц и да си ни звучи естествено музиката и най-вече гласовете. Щото като ги резнеме баш на около 3000 Херца с филтър и се получава една зона на наслагване на сигнала и от двата - средни и високи. Когато е 12 децибела на октава е по-къса/кратка тази зона, но пък при само 6 децибела на октава е по-плавно преливането. И при двата случая имаме ефекта на счупена кост която е зараснала някъде и си ѝ личи доста яко цял живот. Та хайде ако обичате да не ми хвалите това което не е за хвалба. Когато звукът идва от един източник / мембрана тогава е най-добре, особено като не ми трябват честоти над 8000 Хц.

Да поясня за нищо не разбиращите що има два високоговорителя, ми щото така се опитват да резнат по-ниско с филтъра ако пищялката може да слезе по-ниско, та да ползват по-големия да може да слиза той по-ниско щото ще му е по-голяма и по-тежка мембраната. След което слагат и втори като по-големия, щото пък те законите на физиката и акустиката не искат да се подчиняват на магическото мислене, та си трябва по-голяма площ сбор от две мембрани за по-ниските честоти. Понеже пък съпругите не искат колоните да изглеждат прекалено охранени и дебелани, та заради това ги правят по-тесни. Не е една беля тая работа бе пичове. трябва да се продават колоните, вие кво си мислите. И да ви разочаровам с лъжите за субуферите, ниските честоти нямало нужда да идват от двете стерео колони, дрън дрън та пляс. Тези субуфери са маркенигов трик целящ единствено да могат да ви продават повече и повече. Те тия дето ги произвеждат и продават и те жени имат вкъщи които не искат големи колони в хола. Та хайде ще се съгласят там една ниска квадратна кутия да я заврят някъде да се не вижда до дивана или саксията с фикуса. А колоните да са тънки и „елегатни“ и да не пречат на прахосмукачката най-вече. 
Такива ми ти работи със митовете и легендите и свещените крави.

преди 28 минути, shishmanovp861 написа:

Да направиш такива и за Дачията.

Тя няма радио бе, чаках я цели 2 месеца преди 7 години да ми я сглобят у Мароко, щото моделът за само 9000 € за комби го няма никъде на склад, като го поръчаш тогава го правят, гледат да продават по-скъпите с повече опции.

преди 41 минути, ined написа:

Туй не трябва, онуй не трябва, пищялката била излишен разход като няма да я чуваш и т.н. Ми то така ако расъждаваш и кутията не ти трябва, можеше да оставиш говорителя на кофата, кофата слагаш на главата, пускаш музиката и си ти.

Разсъждавам както си искам аз, а кофата си ми трябва да си наливам вода у нея.

Много хубаво, че си си направил нещо като нищо, ама стерео стандарта е измислен през 50-те години и с една куца колонка, която е проектирана за глухи се връщаме в ерата след втората световна. Ти като не чуваш помисли за някои дето ще иска да чуе произведението ти и ще ти тегли едни дълги приказки. Аз имам колони проектиран и направени през 1978 г., ако бяха направени от глух за глухи отдавна щяха да са минали през печката.  Това което си направил е супер несериозно, дано е само някакъв експеримент.

• Автор
преди 21 часа, AGD написа:

Много хубаво, че си си направил нещо като нищо, ама стерео стандарта е измислен през 50-те години и с една куца колонка, която е проектирана за глухи ...

Я бегом при ушната докторица да ти направи тест на слуха и ни докажи после с копие, че точно пък ти не си бил „глух“ на твоите годинки.
Тя докторката може и да те изгони от кабинета ѝ ако много знаеш кой е бил глух.

А иначе аз имам юбилейната версия от KEF на тези легендарни ББС монитори:
https://fr.wikipedia.org/wiki/Ls3/5a

Но, чувствителността към високите честоти намалява плавно и задължително с възрастта .
И да ми се пенявиш и да не ми се пенявиш, и твоите уши не чуват свистенето на пищялките.
Даже и една побесняла гъркиня не може да ти изсъска нещо над 8000 херца, па и испанка няма да успее.

Като бях дете цветният лампов телевизор Рубин имаше само един голям елипсовиден високоговорител отпред = моно бе. А и ВЕФ-овете и те с по един високоговорител и никой не е отказвал да слуша Лили Иванова, щото видите ли гласът и трябвало да идва от две места.

Я дай пример на ноти на инструмент на които основният им звук ( а не обертоновете ) да почва от над 8000 херца бе тарикат. И на кого му е изтрябвало да слуша свистене от 12000 херца в реалния живот ?

Има едни колонки от по 70 до 90 € в амазона, за двете де.
Един италианец ги отворил и вътре филтъра за пищялката от един кондензатор и едно съпротивление, това е , друг филтър няма вътре. А и вата почти няма.
Та на тебе ако ти трябва задължително да има и пищялка, ами обръщаш ги тия 40 см да са нагоре и има място и за пищялка с кондензатор и филтър. Щом като в амазон продават такива китайски творения, значи може и така, да се радваш че си виждаш пищялката да ти топли душата визуално, щото на твоята възраст на 12000 херца не е сигурно по колко секунди на седмица ще чуеш нещо да изсъска повече благодарение на нея.

Абе това ирационалните вярвания са неизкореними до смъртта на човека.

Айде, бегайте всичките знайковци при УНГ докториците да ви тестват ушите.

spacer.png

Вместо да се търчи.по доктори, всеки може да си провери и тества ушите примерно с този комплект от два албума:

Първо има звуци от тонгенератор с честота от 16 херца до 20 и няколко килохерца. Всеки може веднага да разбере от колко херца до колко килохерца чува реално.

Второ, има примери за звученето на отделните инструменти, както и откъси от музикални произведения от различни жанрове.

Записите са във формат DSD и са предназначени за проверка на качествени домашни стереосистеми.

Няма никакъв смисъл да се тестват компютърни колонки, ВЕФове и т.н. 

• Автор
преди 5 часа, Михайлов написа:

Първо има звуци от тонгенератор с честота от 16 херца до 20 и няколко килохерца. Всеки може веднага да разбере от колко херца до колко килохерца чува реално.

Само че слушалките при докториците са калибрирани и не си ти този който може да си усили звука сам за да си дочуе някоя честота, а тя знае на минус колко децибела ти праща звук към само едното ухо и си в една специална малка стаичка, то като клетка направо звукоизолирана и слушалките натискат яко ушите.
А такова понятие калибрирани колонки вкъщи просто няма. И слушалките които имат хората вкъщи не са калибрирани и свързани към прецизна електроника. 

Такива дискове имам още от миналия век с честоти и парчета песни и музика, ама няма да свършат точно никаква работа. Продаваха ги като притурки на списания за Hi-Fi техника.

Най-лошото с теста при докторица е, че някак си хич тамън няма да ти се иска да си признаеш пред разни хора , ако ти е спаднала чувствителността към високите честоти до 8000 херца, по-нагоре не тестват щото е без значение за всекидневния ти живот.

А аз пък най-нахално имам истинска цигулка и никак не обичам най-тънката струна като я натискат някои мангасари да стане къса вибриращата ѝ част = да изкарат висока честота. Просто е гадно как пищи и свисти, става да го слушат масохисти само.

Иначе казано, като някой 70 годишен пенсионер почне да лъже, че му става още оная работа, не му вярвай. Него просто го е срам да си признае, че му е омекнала висулката. С ушите пак е същото, на всичкото отгоре нищо не се забелязва с години наред, щото си чуваш уж нормално, нямаш си проблеми, пък децибелите надолу вървят на аудиограмата. Все едно че оная те мрази нещо и се бъзика с тебе.

Най-истинският тест е да намериш високоговорител който стига само до 8000 хц или са му резнати електронно от сигнала и да си сравниш има ли съществена разлика в колонки с пищялка във високите честоти на някои редки инструменти които имат обертонове стигащи по-високо. 

Я си направете експеримент с този високоговорител , правите колона със същите размери ама обърната нагоре да е висока и слагате и някаква пищялка, която обаче не е свързана. 
Лъжете яко че сте си купили от този германски сайт :

https://www.lautsprecher-shop.de/hifi/mona_17_en.htm

скъпите части за филтърите и им пускате да слушат каквато музика обичат, ако трябва и чалга им пускате на опитните зайчета.
После докладвате от 100 човека колко са познали, че всъщност пищялката не е свързана изобщо и не свири.
Ама освен някои младоци под 25 годишна възраст имащи опит в слушане на класическа музика, другите едва ли ще забележат , че пищялката не издава никакъв звук от 2 метра разстояние. Те дори не знаят че съществува такъв високоговорител като този който ползвам, как да им мине през акъла , че може и така. Нали и най-долнопробните готови колонки имат пищялка за над 3 или 4000 херца.

• Автор

Един бащински съвет към мъжлетата навършили 30 годинки ( като по-млади от 30г. ще имате едвам едвам някакви мижави 5 децибела загуба евентуално на едното ухо, та няма много смисъл), идете при някоя докторица и искайте да ви тества медсестрата ушите ама и с междинните честоти. После искате резултата да ви даде преди да ѝ платите. Резултата го разпечатвате на няколко листа хартия и го слатате на различни места, та да успеете след 20 години да намерите поне единия екземпляр и да можете да сравнявате колко децибела сте изгубили през годините.
Аз съм си запазил точно такъв тест от 1995 година и сега си знам , че тогава съм чувал доста по-добре. 
Идеята за теста ми дойде след като му казах на един продавач на колони че той има загуба на чувствителността при високите честоти на неговата възраст и оня шибаняк ми се изрепчи, че бил чувал по-добре от мене, който по онова време бях млад аудиофил търсещ качествени колонки.

п.п.
Тогава докторът не беше доволен като видя резултата, щото яко го излъгах че не чувам еднакво с двете уши нотите на цигулката, понеже оня ме пита за кво ми е тест. Човекът е клъвнал на голата кукичка и се е надявал, че ще изкарва парици от мене, ама нема, ей язък. Същият след години се опита да ме избудалка да ми вади сливиците и ме изгони от кабинета му без да иска пари като му казах, че и дума не може да става за операция.
Та внимавайте с докторите, големи мошеници са.

Има и глухи велики композитори, но не са композирали музика за глухи, като изключат определени инструменти или дадени регистри в музиката си. Когато се правят колони се правят не според ушите на някой дядка, а да се слушат от младо и старо. Това е разликата между добрите колони и такива направени да си ги слуша определена личност. Тъкмо затова се калибрират не с ухото на даден слушател, а с микрофон, който не лъже. От там нататък 20-20 000 Hz, при неравномерност на АЧХ 3 dB, който ги чува всичките да е жив и здрав, пък който не чува, няма да загуби нищо. 

Иначе, жалък неуспешен опит да прокараш някакви нововъведения в аудиото, свързани собщопенсионерски или частни твои недъзи.

• Автор
преди 2 часа, AGD написа:

Когато се правят колони се правят не според ушите на някой дядка, а да се слушат от младо и старо.

Абе дедко ти кой набор си бе ?
Що така се лютиш че ти разгонвам клиентите дето ги будалкаш, че ти правиш страхотни колони, а ?
За мой късмет не познаваш нито белгийски корумпирани полицаи нито съдии да ме осъдят, че ти мътя водата така в този форум.
Ама тя истината най-много боли !

Ще ти падне шапката как ръмжи тоя контрабас като му врътна копчето на усилвателчето да усили ниските честоти.
И това за некакви си 41€ за високоговорител, с една единствена мембрана който ти вади естествен звук, не нарязан от филтри от бобини (с километрични намотки) спъващи динамиката, от кондензатори прецакващи фазата между пищялка и средни честоти и т.н.
Тебе ако те питаме трябва задължително да им режеме гласните струни на певиците, да са от по 2 парчета с различен размер, щото видите ли някой прилеп може да мине пред отворения прозорец и той иска да чуе от тях поне 17000 херца нота.
Единствено човешките гласове могат да носят емоции разбираеми за нормалните хорица, а за тях няма нужда от над 8000 херца. По-нагоре са само изгъзици за некакви редки екземпляри с дълги коси слушащи само инструментална музика.
А другият дедко Стефко е на 74 години вече явно, може и да сте набори щом такова сърце ти туря. И на него не му трябва пищялка, ама от пуста инженерна солидарност ти подкрепя усилията дано да продадеш още някоя колона на някой друг ваш набор с повечко парици.

И между другото още не съм станал дядка, според докторицата следващите 10 години няма да ми трябва да се замислям за слухови апарати, щото е важна човешката реч да я чувам а не пищялките, представи си. Просто както хората на моя възраст трябва да слагат очила за да си четат вестника, така и имаме вече загуба на чувствителността към високите честоти , спрямо по-младите от нас. А на тебе ако са ти присадили от млад украинец умрял на фронта чисто нови средни уши ( това дето е между двете тъпанчета в черепа) , тогава може и да ги чуваш над 12000 херца свищящите пищялки.

• Автор

А за Амплитудно Честотната Характеристика (АЧХ) съм ви дал линк към картинка в ПДФ файл, 
дедковците като ми покажат по-равна хоризонтална линия на използван от тях самите високоговорител, тогава да ми се пенявят , че уж били големи разбирачи.

на 30.11.2023 г. в 0:21, Белгиеца написа:

Ще ти падне шапката как ръмжи тоя контрабас като му врътна копчето на усилвателчето да усили ниските честоти.

Контрабаса го чух с два чифта висококачествени слушалки и през  4 чифта стерео колони с високо качество и не се впечатлих много, ама мацката ако я застържа ще вдигни високите тонове в диапазон, които няма да чуеш.

• Автор
преди 4 часа, AGD написа:

Контрабаса го чух с ...

Точно като глух и ням се разбираме ха ха ха ...
Аз ти говоря за колоната която съм направил какво се случва с нея в стая която е 4 на 4 метра , а мембраната е на 150 см от задната стена = достатъчно отдалечена.
Въпреки това пак ръмжи контрабаса заради самата стая която действа като резонантна кутия на определени честоти.
Хора от цяла Европа я видяха вече тази колона, само дето не разбират всички френски и не знам дали са си превели какво съм правил. Аз пробутах умело линк към белгийския форум на английски форум, който го посещават от цяла Европа ( просто щото разбират английски).
Ако искам може и на diyaudio да я покажа и САЩ да я види.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Точно като глух и ням се разбираме ха ха ха ...
Аз ти говоря за колоната която съм направил какво се случва с нея в стая която е 4 на 4 метра , а мембраната е на 150 см от задната стена = достатъчно отдалечена.
Въпреки това пак ръмжи контрабаса заради самата стая която действа като резонантна кутия на определени честоти.
Хора от цяла Европа я видяха вече тази колона, само дето не разбират всички френски и не знам дали са си превели какво съм правил. Аз пробутах умело линк към белгийския форум на английски форум, който го посещават от цяла Европа ( просто щото разбират английски).
Ако искам може и на diyaudio да я покажа и САЩ да я види.

Англичаните, ряпа да ядат пред теб. Вчера ми се обадиха братята  B&W (да ти поясня: Bowers & Wilkins ) щото я си ги чувал, я не, и ме помолиха да ти предам, че за Нова година ще ти пратят сертификат и патент за изобретението.

Един ден като оглушеее на 100%, да забучи една канела от каца за нос.
После с тел и клеща за тръбата на сателитния леген и готово . Един бернщайн лак задължително, да не мухляса от дъждовете. Отличен кемезарник за косове.

• Автор
преди 11 часа, Колев 74 написа:

Англичаните, ряпа да ядат пред теб. 

Ами да ядат като са смотаняци и карат от ляво.

Аз си купих един телефон за старци от тях, щото има усилване на микрофона с 4 децибела, има и намаляване пак с 4.
Казва се Geemarc CL100
Има и усилване на това дето му викат високи честоти, ама то повече от 3400 херца няма при аналогов телефон де, но нека се направим че им вярваме напълно. Все едно сме балъци и си въобразяваме,  че има поне до 8000 херца, както са IP SIP телефоните със специален кодек за тази цел.
Така, ама рутера дето дава сигнала нещо кара другия телефон да изпищи ако е вдигнат английския и разговора е проведен с него, като затворя и другия се сърди нещо.
Значи резнах кабела и сложих едно биполярно ключе та сега си почива телефона, чака да пооглушея както вика дедко еврейко. Вчера се обаждах от него до една кака за малко и това му е за последните 30 дена.
На другия аналогов телефон звънеца му е по-силен та той е свързан постоянно. Ама ние си ползваме IP SIP телефоните за обаждане, че е много по-евтино от тях.

Та така дедковци, отворих ви очите кой е най-добрия телефон за вашите набори.
Запасявайте се бързо докато не са го спрели от производство, че друг на пазара с усилване на микрофона просто няма.
Да бе, точно така става, спират някой модел и после край.
Другият аналогов е останал от баща ѝ на жена ми, некъде от 2004г. му е модела. Сега вече го няма никъде да го продават. Аз 2018г. спрях предишната PSTN линия и сега тази година преди 2 - 3 месеца пуснах от интернет провайдера безплатния им SIP сървър. Като се качвах на тавана за Сименса дето го ползвахме до 2018г.  и там видях и този от 2004г., пробвах го и го избрах него, щото има плъзгачи за усилване на звука и звънеца. Прецакал му се е екрана та не изписва напълно цифрите, ама като няма от къде да купя същия, та съм сложил външна кутийка да показва кой ни е търсил. А Сименса няма плъзгачи, егати смотаните шваби.

Нямало било намаляване на слуха с възрастта, ама телефони за старци като вас тука, има от различни марки даже.

Ама колко сте ми смешни само с вашата старческа инженерна злоба !

преди 8 часа, Profruit написа:

Един ден като оглушеее на 100%,

Ти си доста преди мене за оглушаването, ама нали нямаш пари за ушен доктор там и не можеш да си провериш до каква степен ти е повреден слуха от сирените заради ракетите от братчедите ви палестинци.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

....

Ама колко сте ми смешни само с вашата старческа инженерна злоба !

Ти си доста преди мене за оглушаването, ама нали нямаш пари за ушен доктор там и не можеш да си провериш до каква степен ти е повреден слуха от сирените заради ракетите от братчедите ви палестинци.

В последно време си доста скучен. Никакви ангели, битаците по Люксембург, сина с нови 50 евро награда от олимпиадата по трудово обучение, цветя на учителката по пеене, развитие на теорията за качествена булка за сина. Дачията на трупчета ... депресията или мизерия, нещо яко те пресова..

Четири пъти годишно задължително ми проверяват слуха. В малка специализирана кабинка. Слушалки на главата и стоп-бутон в ръката. Всичко ми е нормално и тази проверка водя от 2015г. Изисквания на Boeing.

Aнтиките телефони, с шайби, микрофони и прочие не изтъквай. Издаваш мизерния си живец. Три пъти годишно сменям телефон и модели под $1000 не купувам. Текущи в момента са ми: Galaxy Z Flip5, Galaxy S23 Ultra , iPhone 12 pro max 256gb, OnePlus 10 Pro.  Мога да ти подаря работещи изправни с защитни лепенки и калъфи: два Galaxy S7, Galaxy S9+, Galaxy S10+, Galaxy S22. По един за ангела, отличника и на тебе. Белким изхвърлиш тези клошарски антики и  IP SIP мизерии. И вземи спестявай от печени пилета  и си прекарай оптичен кабел. Годината е 2023г. Коледа идва, пиши едно писмо на Санта Клаус, да ти подари калъфи за чудо телефони за глухари. Бетховен нали помниш, кога ми раздуваше за конусите от метеорит, как е слушал. Канап и клечка между зъбите, та гледай новия ти телефон да е без пискун. Парици ще спестиш.

Изписал си половин страница за разни стари телефони събирани по улиците на Белгия, но по темата ти - ни дума. Винаги съм ти казвал! Нещо, което не го разбираш , още повече не можеш да го правиш, не се тупай по гърдите а остави хората да те оценят. Най добре щеше да бъде,  да напишеш как опъваш русата красавица и щеше да имаш наплив от четенето на поста ти и от човечета - долу вдясно от него. От 2006 година ти знаем всички постиженията. Едва ли някой от присъстващите във форума изпитва каквато и да е злоба към теб. Определено си...смешникът на форума!

• Автор
преди 2 часа, Profruit написа:

..., сина с нови 50 евро награда от олимпиадата по трудово обучение,

Миналата година наградата от 50 € беше за големия му интерес към изучаването на английски език. Не сме ги искали, да бе трябва да пратиш сметка на която да ги получиш, ама те не ни трябват.
Тази година в края на юни пак ми звънят по телефона внезапно, че пак има награда ама не искат да кажат предварително за какво е, аз се бях оплескал с ремонта на стените на банята и питах синчето дали иска сам да отиде, той рече че не иска да ходи. Е чилякът рече да мине в канцеларията синчето да му дадат удостоверение за новата 50 еврова награда. Отиде той следващата седмица и опааааа , тя била за най-добър успех от всичките 150 ученици от неговата година. Е и тези 50 € не сме ги искали.
Обаче продъних ушите на всеки кой го срещна някъде из града, да им разправям че синчето е най-умният ученик в неговата гимназия. Преди два дена пак разправях на една за това.
Ти си доста дъртичък вече, та записвай си някъде, че 16 годишните нямат час по трудово и нямат учителка по пеене.

И не, няма да ми се случи да ползвам смартфон, аз съм свободен човек нямам началници.
Като му трябвам на някого, ще ми звъни вкъщи има включени GSM стационарен и нормален телефон ( според номера е нормален, иначе пак е през интернет).

Я пусни тука автентична аудиограма да видиме колко ти е нормален слуха като за твоята възраст. Щото то и на моята пише че ми бил нормален слухът за възрастта ми, ама аз не съм кьорав и виждам, че има спад при високите честоти.
Ако ходиш два или 4 пъти годишно, то ти носиш слухови апарати и ти ги проверяват дали всичко е наред с тях. Сменят им тръбичките с нови по-гъвкави, чистят там дупките в отливките и т.н.
На жена ми баща ѝ имаше слухови апарати, та съм виждал от близо такива чудесии. Той заради това имаше телефон с плъзгачи, на който има и един оранжев бутон като натисне изведнъж да е усилен звука като за него, а жена му не го натискаше никога понеже е много силно. Ама той си беше дърт вече, като тебе де и Стефко от Великото Тръново.

Преди два дена заваля сняг, та трябваше да разчиствам гаража и сега Дачията си спи на топло вътре у него. Изкарам я да си напазарувам и айде у гаража на топличко, също както правят тука едни пенсионери, ама те и през лятото си вкарват колите в гаражите им.
Ама то пък като си под наем в социално малко жилище и гараж нямаш, та не знаеш какво е.

преди 51 минути, Колев 74 написа:

Изписал си половин страница за разни стари телефони събирани по улиците на Белгия, но по темата ти - ни дума.

Винаги съм ти казвал! Нещо, което не го разбираш , още повече не можеш да го правиш, не се тупай по гърдите а остави хората да те оценят. 

Английският телефон е чисто нов, ама у бедна България явно такива не продават.

Точно защото разбирам съм си я направил тази колона.

А вие не сте хора, щом се правите на ударени и уж сте нямали ама никакви намаления на чувствителността на ушите ви към честотите от 4 до 8000 херца, нищо че ти си на 74 години а евреина е по-дърт и от тебе.
То бива бива да се самозалъгвате че сте млади момчета, ама то пък това вашето си е направо поведенческо разстройство.

Мене няма как да ме излъжете че ми била трябвала пищялка, ама горките читатели може и да ви се хванат на въдицата и да се поохарчат доста повече парици за готови колонки с пищялки, щото дедковците инженери така са казали че трябвало. 

Абе я си представете на бг-мама някоя 58 годишна да се прави на можеща да ражда.
Ще ѝ повярвате ли ?

По същия начин се излагате и вие тука.

преди 18 часа, Белгиеца написа:

Миналата година наградата от 50 € беше за големия му интерес към изучаването на английски език. Не сме ги искали, да бе трябва да пратиш сметка на която да ги получиш, ама те не ни трябват.
Тази година в края на юни пак ми звънят по телефона внезапно, че пак има награда ама не искат да кажат предварително за какво е, аз се бях оплескал с ремонта на стените на банята и питах синчето дали иска сам да отиде, той рече че не иска да ходи. Е чилякът рече да мине в канцеларията синчето да му дадат удостоверение за новата 50 еврова награда. Отиде той следващата седмица и опааааа , тя била за най-добър успех от всичките 150 ученици от неговата година. Е и тези 50 € не сме ги искали.
Обаче продъних ушите на всеки кой го срещна някъде из града, да им разправям че синчето е най-умният ученик в неговата гимназия. Преди два дена пак разправях на една за това.
Ти си доста дъртичък вече, та записвай си някъде, че 16 годишните нямат час по трудово и нямат учителка по пеене.

И не, няма да ми се случи да ползвам смартфон, аз съм свободен човек нямам началници.
Като му трябвам на някого, ще ми звъни вкъщи има включени GSM стационарен и нормален телефон ( според номера е нормален, иначе пак е през интернет).

Я пусни тука автентична аудиограма да видиме колко ти е нормален слуха като за твоята възраст. Щото то и на моята пише че ми бил нормален слухът за възрастта ми, ама аз не съм кьорав и виждам, че има спад при високите честоти.
Ако ходиш два или 4 пъти годишно, то ти носиш слухови апарати и ти ги проверяват дали всичко е наред с тях. Сменят им тръбичките с нови по-гъвкави, чистят там дупките в отливките и т.н.
На жена ми баща ѝ имаше слухови апарати, та съм виждал от близо такива чудесии. Той заради това имаше телефон с плъзгачи, на който има и един оранжев бутон като натисне изведнъж да е усилен звука като за него, а жена му не го натискаше никога понеже е много силно. Ама той си беше дърт вече, като тебе де и Стефко от Великото Тръново.

Преди два дена заваля сняг, та трябваше да разчиствам гаража и сега Дачията си спи на топло вътре у него. Изкарам я да си напазарувам и айде у гаража на топличко, също както правят тука едни пенсионери, ама те и през лятото си вкарват колите в гаражите им.
Ама то пък като си под наем в социално малко жилище и гараж нямаш, та не знаеш какво е.

Английският телефон е чисто нов, ама у бедна България явно такива не продават.

Точно защото разбирам съм си я направил тази колона.

А вие не сте хора, щом се правите на ударени и уж сте нямали ама никакви намаления на чувствителността на ушите ви към честотите от 4 до 8000 херца, нищо че ти си на 74 години а евреина е по-дърт и от тебе.
То бива бива да се самозалъгвате че сте млади момчета, ама то пък това вашето си е направо поведенческо разстройство.

Мене няма как да ме излъжете че ми била трябвала пищялка, ама горките читатели може и да ви се хванат на въдицата и да се поохарчат доста повече парици за готови колонки с пищялки, щото дедковците инженери така са казали че трябвало. 

Абе я си представете на бг-мама някоя 58 годишна да се прави на можеща да ражда.
Ще ѝ повярвате ли ?

По същия начин се излагате и вие тука.

Където и да се преместиш по света, все ще си останеш Михайловградски босилек! Тук, от присъстващите, никой не се съмнява в това.

Поздрави русата красавица от мен.

• Автор

Присъстващите тука ги е яд, че съм открил такъв високоговорител за толкова малко пари от германска фирма.
В магазините и по аерогарите и всякакви сгради където влизат много хора, никой не eбaвa да слага пищялки по таваните, щото 8000 Херца са достатъчни.
Ти специално можеш и да си слушаш фадиинга от къси вълни с пищялка, да ти писнат ушите ха ха ха ...

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Стефко Колев мистър памперс, оперирана простата.

Докладван на администрацията 4.12.2023 г.   2:34 часа

"Не за пръв път Ви го докладвам този екземпляр. Нито кореспондирам с него, ни участвам в някоя от темите му(които отсъстват във форума)

Самите вие, модераторите и администраторите искате да се уважаваме, а вие не уважавате никого! Препоръчвате да докладваме. А след такъв коментар по мой адрес, каква е вашата реакция?"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.