Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

КАК ДА ''БЪФНА'' ЛАПТОП

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам как мога да ъпгрейдна моя лаптоп  ?

Мисля да сложа допълнително рам 16гб, ако може някой да ме носочи към нещо което си струва, чудя се ссд по-голямо дали би имало ефект?

Ако някой има други предложения бих бил благодарен, мерси и живи и здрави!

1489102139_.jpg.9ea95c43357cfc5a276db881f48490bd.jpg

преди 1 минута, gecata7777 написа:

Здравейте, искам да попитам как мога да ъпгрейдна моя лаптоп  ?

Мисля да сложа допълнително рам 16гб, ако може някой да ме носочи към нещо което си струва, чудя се ссд по-голямо дали би имало ефект?

Ако някой има други предложения бих бил благодарен, мерси и живи и здрави!

1489102139_.jpg.9ea95c43357cfc5a276db881f48490bd.jpg

Мисля че тук се виждат по-добре характеристиките.

410555176_904102451078338_6478037401357405491_n.jpg

Разрешен от цър-вул

Провери каква е сегашната памет и дали имаш допълнителен слот, където да сложиш нова памет. SSD също няма проблем да сложиш по-голямо. Не е ясно какъв 'ефект' търсиш.

преди 4 часа, Raze написа:

Провери каква е сегашната памет и дали имаш допълнителен слот, където да сложиш нова памет. SSD също няма проблем да сложиш по-голямо. Не е ясно какъв 'ефект' търсиш.

Как да не е ясно бре Raze?  Я виж заглавието!  КАК ДА ''БЪФНА'' ЛАПТОП

Ама какво е това ''БЪФНА'' ,само той си знае.

Сигурно е някоя американска дума, но в речника не можах да я открия.

Май целта е да го бухне (в стената).
512GB nVme си е напълно достатъчно за стандартно използване на лаптроп.
Виж RAM никога не е излишна, а и 8GB ече е леко на ръба за комфортно ползване на съвременен Windows.
Може спокойно да се добави още RAM според нуждите и възможностите.

Buff/Nerf като не знаеш...

Не всички играят игри и не горят в гейминга...
И 'що да не е подобряване на производителността в игрите...
Младото поколение се е налапало с жаргони като пате с..., но най-често всичко приключва до там. Знания - нула.

преди 43 минути, Колев 74 написа:

Как да не е ясно бре Raze?  Я виж заглавието!  КАК ДА ''БЪФНА'' ЛАПТОП

Ама какво е това ''БЪФНА'' ,само той си знае.

Това е термин от компютърна игра Стефо! :)

Не е само за игри. Вече е доста навлязло... В целият свят. Заедно с други хиляди. Специално в България - няма адекватен превод. Затова се използва.

преди 41 минути, Емил Костов написа:

Това е термин от компютърна игра Стефо! :)

Та те младите друго могат ли да правят , освен да играят?

преди 5 минути, цър-вул написа:

А за какво друго извън гейминга?

Представяш ли си да има тема - Колеги искам да си бъфна колата. Моля за мнения :)

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Та те младите друго могат ли да правят , освен да играят?

И да играят не могат! Повярвай ми! Над 90% от игрите са донаторски ( тоест даваш пари, за да си подобриш умения, оръжия и каквото там още се сетиш). А ексранното/кликащото поколение след 2000 година - Там меко казано е тотал щета! 

А, само да разлая кучетата.

И ако трябва да съм сериозен - учител по английски, в друга държава сред 14-15 годишни = защо учих толкова години, като нищо не разбирам.

преди 2 минути, Teemo v.3 написа:

И ако трябва да съм сериозен - учител по английски, в друга държава сред 14-15 годишни = защо учих толкова години, като нищо не разбирам.

Никой не учи. Поголовно се пише буквално СЛАБ 6. Но да не се отклоняваме от темата.

преди 3 минути, Teemo v.3 написа:

Нищо не написа. Май цялата ти работа в този форум е точно това - да разлайваш кучетата!

По темата :

- Геца от Acer се кълнят че може да поеме, до 20 Gb памет. Има два слота, направи ги 2х8. Най - добре в сервиз. От правоспособен.

преди 6 минути, Колев 74 написа:

Нищо не написа. Май цялата ти работа в този форум е точно това - да разлайваш кучетата!

Щом това не можеш да асимилираш... 

В сряда и петък от 18 часа, преподавам уроци на дъртаци - по сленг. 

преди 11 минути, Teemo v.3 написа:

Геца от Acer се кълнят че може да поеме, до 20 Gb памет.

4GB интегрирана + 2х8GB. 
RAM Expert  какво ще покаже (най-вероятно ще покаже един слот с 4GB)
RAMExpert_screen.png

Упс

моя грешка.

преди 2 часа, Колев 74 написа:

Как да не е ясно бре Raze? 

преди 2 часа, Колев 74 написа:

В какви времена живеем ? Не съм си помислял , че ще гледам двайсет годишни как разговарят и ще съм потресен от това , което чувам. Преди дни едно момиче на видима възраст 22- 24 години бе близо до мен и след 3 изречения от нея просто се преместих. Цитирам : " Ами ся не съм много Окей щото виталитито ми е много лоу , ама после ще се Ъпна " !  Това е днешната младеж. Светлото бъдеще на България ! Просто останах без думи .

Лек и според нед от мен Стефчо !  ;)

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

4GB интегрирана + слот поемаш капацитет до 16GB.

преди 48 минути, Teemo v.3 написа:

Acer се кълнят че може да поеме, до 20 Gb памет. Има два слота

преди 10 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

В какви времена живеем ? Не съм си помислял , че ще гледам двайсет годишни как разговарят и ще съм потресен от това , което чувам. Преди дни едно момиче на видима възраст 22- 24 години бе близо до мен и след 3 изречения от нея просто се преместих. Цитирам : " Ами ся не съм много Окей щото виталитито ми е много лоу , ама после ще се Ъпна " !  Това е днешната младеж. Светлото бъдеще на България ! Просто останах без думи .

Лек и според нед от мен Стефчо !  ;)

Весело посрещане на новогодишните празници ти пожелавам, приятелче! Както  и на цялото ти семейство.

• Автор
преди 8 часа, Teemo v.3 написа:

По темата :

- Геца от Acer се кълнят че може да поеме, до 20 Gb памет. Има два слота, направи ги 2х8. Най - добре в сервиз. От правоспособен.

Щом това не можеш да асимилираш... 

В сряда и петък от 18 часа, преподавам уроци на дъртаци - по сленг. 

Пише че има една вградена 4 и един слот в който са сложили още 4, дали ще мога сам да я сложа (в кличетата от интернет изглежда лесно просто да се сменят), живея във Варна, ходих в ардес и от там ми казахза че ще трябва да го оставя за 12-14 дни защото имали доста работа. Аз ползвам самият лаптоп и за работа и ще ми е доста неудобно да го направя по този начин. 

Трябват ли някакви следващи настройки след това, или просто е достатъчно да я сложа и той ще си я разпознае?

преди 8 часа, цър-вул написа:

4GB интегрирана + 2х8GB. 
RAM Expert  какво ще покаже (най-вероятно ще покаже един слот с 4GB)
RAMExpert_screen.png

Екранна снимка 2023-12-18 230144.png

преди 14 часа, Raze написа:

Дали ще мога сам да я сложа (в кличетата от интернет изглежда лесно просто да се сменят), живея във Варна, ходих в ардес и от там ми казахза че ще трябва да го оставя за 12-14 дни защото имали доста работа. Аз ползвам самият лаптоп и за работа и ще ми е доста неудобно да го направя по този начин. 

Трябват ли някакви следващи настройки след това, или просто е достатъчно да я сложа и той ще си я разпознае?

преди 8 часа, цър-вул написа:

преди 11 часа, gecata7777 написа:

Пише че има една вградена 4 и един слот в който са сложили още 4, дали ще мога сам да я сложа (в кличетата от интернет изглежда лесно просто да се сменят), живея във Варна, ходих в ардес и от там ми казахза че ще трябва да го оставя за 12-14 дни защото имали доста работа. Аз ползвам самият лаптоп и за работа и ще ми е доста неудобно да го направя по този начин. 

Дали ще мога сам да я сложа (в кличетата от интернет изглежда лесно просто да се сменят), живея във Варна, ходих в ардес и от там ми казахза че ще трябва да го оставя за 12-14 дни защото имали доста работа. Аз ползвам самият лаптоп и за работа и ще ми е доста неудобно да го направя по този начин. 

преди 8 часа, цър-вул написа:

Не е трудно... Само при поставянето, спазвай ъгъл от около 30 градуса. Натисни полекичко, тя сама си влиза.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.