Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е активиране на Viber през "телефон с копчета"?

Featured Replies

Здравейте, казуса е следния - има телефонен апарат с копчета и активна SIM карта с БГ номер. Има наличен стар умен телефон с андроид 6 в който не може да се постави въпросната карта. Има ли начин да се активира Viber при тази ситуация?

Четох няколко ръководства, уж пробвах и тъкмо да стигна до получаването на някакъв активационен SMS и нищо не пристига. Дали този метод е премехнат или проблема е другаде?

Мерси!

сега ще ти обясня

Значи инсталираш андроид на лаптопа и слагаш последната версия на вайбъра.
И така ще ти пратят СМС и ще дойде до телефона с бутоните.
Аз смартфон нямам никакъв и така имам вайбър.
А на сина ми вайбъра е през таблет който няма място за СИМ карта.
А после ако не ти дават последната версия за вайбъра на стария ти глупавтелефон, ами купуваш си нов

Е нали трябва да се изтегли и инсталира този Viber, а за това е нужно устройство което може да го направи. Viber се синхронизира с указателя на устройството на което е инсталиран и го ползва за работата си.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Е нали трябва да се изтегли и инсталира този Viber, а за това е нужно устройство което може да го направи. Viber се синхронизира с указателя на устройството на което е инсталиран и го ползва за работата си.

Ако обесняваш на Пламен, съм сигурен, че ще те разбере, но да обясняваш на белгийчето, не те разбирам. Виждаш, че той знае и може...всичко. Само че да има Вайбър на компютъра си, трябва предварително да има инсталиран такъв, на телефона.  "Белгийски Вундеркинг" Дори сам не се сеща, какво ти е написал.

• Автор
преди 7 минути, Белгиеца написа:

Значи инсталираш андроид на лаптопа и слагаш последната версия на вайбъра.

Тоест през емулатор и последната версия на Viber ще стане, но през текущия Viber който дори е работил до преди два месеца на стария смарт телефон няма да стане?

Ще намеря начин да го пробвам този вариант тези дни. Странно, но все пак не пречи да се опита.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Ако е чисто нова карта - може да няма нито един контакт.

преди 9 минути, Колев 74 написа:

Само че да има Вайбър на компютъра си

Значи аз не съм разбрал в такъв случай, какво се иска, след като в условието фигурират само два телефона, единия от които не е смарт.

За компютър има варианти с емулатор, но ако има работещ Viber на телефон, то му трябва единствено интернет/WiFi за да се синхронизира с компютър.

• Автор

Основната идея е смарт телефона да има активиран Вайбър, глобално не търся активация на компютъра като десктоп решение, но мисля, че ако телефона има - след това на компютър става по-лесно.

Най-лесно е да преместя картата, но ... формата е различен.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Най-лесно е да преместя картата, но ... формата е различен.

Има си преходници за картите, а и във всеки офис на оператор могат да ти заменят картата с нужния формат.

• Автор

Картата е голяма и аз искам да си остане голяма и да си се ползва в телефона с копчета. А умния телефон въпреки, че е стар е с по-малките карти :(

Формати .. работя която става за 5 секунди, защо да не я усложним.

Да срещу скромната сума от ... с ДДС - могат чудеса да направят.

преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тоест през емулатор и последната версия на Viber ще стане, но през текущия Viber който дори е работил до преди два месеца на стария смарт телефон няма да стане?

Никакъв емулатор, направо Андроида на лаптопа за да ти работи уеб камерата и да можеш да го инсталираш и на десктоп после същия вайбър, а и те гадовете от време на време се сещат да ти искат да си го пуснеш на телефона и да сканираш код от екрана на десктопа, за да продължи да работи. На десктопа ми е инсталиран на Линус вайбъра смотан. Голям боклук е това животно.

Иначе ако не ти дават най-новата версия на старя ти телефон да ди я свалиш, или ако познава самия вайбър че е на стар андроид, може и заради това да не бачка.

Идеята на Вайбър е основно да имаш инсталирана версия на телефона с копчета. Ти как ще го направиш? От там на сетне синхронизацията  със сървъра и вайбъра не телефона е лесна. Инсталацията на вайбъра на компютър не я слагам в задачата. Тя си е последствие, но потвърдено със синхронизацията от телефона с копчетата. Иначе, ако евентуално успееш, при разпадане на синхрото, на компа няма да ти работи вайбъра, а трябва наново да го синхронизираш с помощта на телефона с копчета. Телефона ти с копчета има ли някаква операционна система?

преди 31 минути, Колев 74 написа:

Ако обесняваш на Пламен, съм сигурен, че ще те разбере, но да обясняваш на белгийчето, не те разбирам. Виждаш, че той знае и може...всичко. Само че да има Вайбър на компютъра си, трябва предварително да има инсталиран такъв, на телефона.  "Белгийски Вундеркинг" Дори сам не се сеща, какво ти е написал.

Дедко нямам глупав смартфон бе и сънът ми няма, ама и двамата имаме по един вайбър.
Ние тука в Белгия сме велики, разбра ли сега.
Ето това животинче се инсталира деректно на лаптоп 

https://www.android-x86.org

преди 11 минути, Колев 74 написа:

Идеята на Вайбър е основно да имаш инсталирана версия на телефона с копчета. 

Аз телефон с бутони и с андроид не съм видял до сега, той питащият просто не е запознат като тебе, че може и с лаптоп с инсталират андроид на него, та заради това търси под вола теле.

• Автор
преди 1 минута, Белгиеца написа:

Дедко нямам глупав смартфон бе и сънът ми няма, ама и двамата имаме по един вайбър.
Ние тука в Белгия сме велики, разбра ли сега.
Ето това животинче са инсталира деректно на лаптоп 

https://www.android-x86.org

Ползвл съм го кога бе версия 4.4.2 мисля върху една тошиба нещо с 100 в името на модела - 9-10" беше, но към момента не знам дали ще намеря хардуер да го пробвам.

Ще ти прегледам линка тези дни и ще направя необходимото за да видя черно на бяло какво ще се получи, защото статията ти само я погледнах, но не съм я чел. Но това, което иска Пламен, за мен си го обяснявам като невъзможно.  И както му написа Жош - ако картата е празна, без никакъв номер на нея - какво правим?  И тук ще попитам Пламен: Телефона с копчета има ли си някаква операционна система? Нито го знаем какъв е, най малкото модела му! В днешно време инсталация на Вайбър и то нормална, може да се направи само след версия 9 и нагоре.

Павката ако е правил такива изпълнения може да напише две три думи, понеже виждам че е тук за сега!

• Автор

Просто казвам, че в самата SIM карта може да няма запаметен нито един телефонен номер (самата карта си има собствения си номер разбира се) и в телефония указател на телефона и в Гоогле акаунта също може да няма никакви записи и въпреки това Вайбър ще се инсталира - това го правих преди година и нещо - нова карта, стар телефон върнат към фабрични настройки и нов гоогле акаунт - сега искам на същия този телефон, но без карта да пусна Вайбъра.

Телефона с копчета си е Nokia 6230i - S40 - се водеше софруера, й ако не бъркам - там Вайбър няма как да има.

преди 37 минути, plamen_petrov_80 написа:

Картата е голяма и аз искам да си остане голяма и да си се ползва в телефона с копчета. А умния телефон въпреки, че е стар е с по-малките карти :(

Формати .. работя която става за 5 секунди, защо да не я усложним.

Да срещу скромната сума от ... с ДДС - могат чудеса да направят.

Ти сам усложняваш нещата, като правиш няколко лева на въпрос.

Виж сега. Отиваш в офис на оператора с картата и казваш, че искаш тази карта да ти я направят универсална с преходници. Ще ти я вземат и ще програмират нов чип, който ще става от най-малките до най-големия формат.

image.png.8906f9ec11afb46ea62859a7eb197133.png

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Виж сега. Отиваш в офис на оператора с картата и казваш, че искаш тази карта да ти я направят универсална с преходници. Ще ти я вземат и ще програмират нов чип, който ще става от най-малките до най-големия формат.

image.png.8906f9ec11afb46ea62859a7eb197133.png

Този метод ми е ясен и точно него се опитвам да избегна.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Този метод ми е ясен и точно него се опитвам да избегна.

Опитваш в една кошара да съжителстват вълк и овца. Е, желая ти успех.

Пламене!

Умно момче си. И умееш много.

Да ти дам един съвет и ще ме поменуваш често.

Явно много стари охтики си посъбрал и се чудиш какво да ги правиш вече. Аз правя така: На всеки 2-3 години през лятото пълня един голям кашон от климатик със най различни компютърни компоненти и чакам "уличния дилър" на метал да мине и да ги прибере. Той си знае глобата (една кутия Ротманс) но винаги, още след първия път ми купува две. Давам му кашона - той доволен, а покрай него - и АЗ!

Към Белгийчето!

"... а и те гадовете от време на време се сещат да ти искат да си го пуснеш на телефона и да сканираш код от екрана на десктопа, за да продължи да работи. "

Заради това в червено съм ти написал плюсчето., да си го знаеш, де!

• Автор
преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Опитваш в една кошара да съжителстват вълк и овца. Е, желая ти успех.

Нямам договор с A1, последния ми договор е от времето на M-tel, отида ли там знам много добре какво ще последва.

Също така, бягаме от основния въпрос - може ли не умен телефон да активира Вайбър или не може - след като има съветник пред който да въведеш номера си и трябва да пилучиш SMS, но такъв не идва ... дали е заради версия на Вайбър или заради това, че телефона е с български номер - това вече не знам. Това е същината на въпроса.

Аз през емулатор ще пробвам тези дни - далечен истрел е, но не пречи да се опита.

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нямам договор с A1, последния ми договор е от времето на M-tel, отида ли там знам много добре какво ще последва.

Също така, бягаме от основния въпрос - може ли не умен телефон да активира Вайбър или не може - след като има съветник пред който да въведеш номера си и трябва да пилучиш SMS, но такъв не идва ... дали е заради версия на Вайбър или заради това, че телефона е с български номер - това вече не знам. Това е същината на въпроса.

Аз през емулатор ще пробвам тези дни - далечен истрел е, но не пречи да се опита.

Искаш ли да ти подаря един "HUAWEI P8" - в отлично състояние купен още като ги пуснаха във Виваком - 2016 г - но батерията му за нищо не става. Безплатно за ТЕБ, за да не си губиш времето с разни електронни играчки?

С оригиналната кутийка и пълно описание на български .

• Автор
преди 3 минути, Колев 74 написа:

Искаш ли да ти подаря един "HUAWEI P8" - в отлично състояние купен още като ги пуснаха във Виваком - 2016 г - но батерията му за нищо не става. Безплатно за ТЕБ, за да не си губиш времето с разни електронни играчки?

С оригиналната кутийка и пълно описание на български .

Добре, но това как би ми помогнало? Аз отново не мога да поставя в него съществуващата SIM карта.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Добре, но това как би ми помогнало? Аз отново не мога да поставя в него съществуващата SIM карта.

Тогава, да ти направя и една регистрация във Вива с номер и план, че да си доволен. Да я свършиме поне, както трябва!

Прочети отново предложението на Жош!

@plamen_petrov_80На този телефон с копчета няма как да му се качи viber.

https://www.phonearena.com/phones/Nokia-6230i_id1145

На умния телефон си инсталираш приложението и като ти престигне смс на телефона с копчета го въвеждаш на умния телефон. 

Но при теб се появява една спънка и тя е че телефона с копчета иска нет а той няма дори wifi. И плюс това до колкото си спомням за viber освен тел номер се искаше и имейл за активацията както ти е написал по горе joss картата може да я смениш и да ти дадат карта с преходник като предполагам знаеш видовете на сим картите какви са SIM-Micro SIM-Nano SIM

images?q=tbn:ANd9GcROS7N70wmGh62a3L9pUhj

Ако ти е интересно можеш да разгледаш тук видовете сим карти с подробо обяснение.

https://gsmservice-burgas.com/standart-nano-sim-micro-sim/

Абе я да ви пообъркам още малко, андроида не съм го инсталирал на твърдия диск на лаптопа, ами на една флашка USB3.
Като ми трябва да го ползвам андроида влизам в биоса и сменям един параметър, който пречи на Боза 10 да тръгне и съответно бутва от флашката доста бързо.
После за да тръгне пак Уиндоус 10 връщам обратно параметъра.

Забелязвам че понеже смартфоните убиха пазара на таблетите явно, та някакси ви бяга простичкият факт, че тъпият вайбър е предвиден да работи и на таблет без сим карта. Те гадовете просто искат да се докопат до телефонен номер, понеже сим картите са регистрирани вече задължително на някого. Та при случай на проблем с потребител, полицията може да го намери кой е по сим картата. Това им трябва, да могат да открият проблемен потребител, а иначе не им пука дали ще е на лаптоп с инсталиран на него андроид.

Животът е безкрайно по-спокоен без глупав смартфон.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.