Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е активиране на Viber през "телефон с копчета"?

Featured Replies

преди 1 час, Белгиеца написа:

Абе я да ви пообъркам още малко, андроида не съм го инсталирал на твърдия диск на лаптопа, ами на една флашка USB3.
Като ми трябва да го ползвам андроида влизам в биоса и сменям един параметър, който пречи на Боза 10 да тръгне и съответно бутва от флашката доста бързо.
После за да тръгне пак Уиндоус 10 връщам обратно параметъра.

Забелязвам че понеже смартфоните убиха пазара на таблетите явно, та някакси ви бяга простичкият факт, че тъпият вайбър е предвиден да работи и на таблет без сим карта. Те гадовете просто искат да се докопат до телефонен номер, понеже сим картите са регистрирани вече задължително на някого. Та при случай на проблем с потребител, полицията може да го намери кой е по сим картата. Това им трябва, да могат да открият проблемен потребител, а иначе не им пука дали ще е на лаптоп с инсталиран на него андроид.

Животът е безкрайно по-спокоен без глупав смартфон.

Ще споделиш ли как го правиш тоя чалъм с флашката и параметъра?

• Автор
преди 15 минути, Т.Христов написа:

Ще споделиш ли как го правиш тоя чалъм с флашката и параметъра?

Прави стартираща USB памет с Андроида (както има такива всякакви OS - Windwos, Linux ... ), от биоса задава от кое устройство да зареди системата - USB, DVD, HDD ...

Нормалните хора дисковете си ползват а разни белгийски миди се мъчат с флашки и спецове по биоси..  Абе белгийски смешки от 1 001 нощ хихи

Нормалните хора се женят и правят едно хлапе на булката си.
После то като порасне му купуват таблет, за да може да си инсталира на него боклучивия вайбър. До тук добре, деца лесно се правят от нормален мъж, с отглеждането е по-трудничко ама и с това се справят нормалните.
Обаче, тамън е инсталиран вайбъра и на Линукс компютъра на детето и възниква потребност от втори вайбър, за да се правят тестове как работи това животно, щото те другите деца не знаят да обясняват.
Та за втория вайбър се инсталира андроид на флашка , също както се инсталира на твърд диск. Дава се и втори GSM номер, да се радват идиотите от вайбъра, като не се сещат че и двете сим карти са записани на мое име.
Тази тъпотия андроида слуши само вайбъра и понякога да пробвам нещо дето го има само за андроид. От нова година до сега не съм го пускал андроида, на лаптопа.
На какви двърди дискове да го инсталирам за да се било харесвало на разни инвалиди, не ми е ясно.

А боза 10 иска UEFI докато версията на андроида която аз съм инсталирал на флашката не тръгва с UEFI, значи избира се другата опция. По-нова версия може и да бачка и с UEFI, не съм пробвал. Като работи един боклук не го човъркам излишно да му слагам по-нова версия.

Ми белгийските миди се мъчат да инсталират на флашки и дискове абе мъки родилни вместо да направят тва

menuentry "Debian 9 KDE Live" {

search --no-floppy --fs-uuid --set=root 041177ef-c6fe-449a-9b74-ba8f5719e290

set iso="/iso/lpa.iso"
	loopback loop $iso

linux  (loop)/live/vmlinuz-4.9.0-9-amd64 boot=live persistence findiso=${iso} components
    initrd (loop)/live/initrd.img-4.9.0-9-amd64
    }

Та така си живеят нормалните хора и си ползват разни живи образи без флашки и биоси а разказвачите на приказки от 1001 нощ се мъчат кат грешни дяволи     :)

Ти освен че си физически инвалид си и функционално неграмотен.
Какви „живи образи“ какви 5 лева те гонят, най-добре оди се скрий някъде в Берковица.

преди 3 часа, petie1 написа:

Ми....     :)

Подобно не съм правил и го разбирам така:
041177ef-c6fe-449a-9b74-ba8f5719e290 е UUID на Partition. Toй е на / и в него каталог iso.
Debian 9 KDE Live e преименуван в lpa.iso.
При мен е vmlinuz-6.2.0.-39-generic.
И този шаблон го добавям в /boot/grub/grub.cfg

На финал тряскам един update-grub и след рестарт избирам това menuentry.
Тази галимация ми спестява rufus и подобни за флашка?
Да?

преди 57 минути, Profruit написа:

Подобно не съм правил и го разбирам така:
041177ef-c6fe-449a-9b74-ba8f5719e290 е UUID на Partition. Toй е на / и в него каталог iso.
Debian 9 KDE Live e преименуван в lpa.iso.
При мен е vmlinuz-6.2.0.-39-generic.
И този шаблон го добавям в /boot/grub/grub.cfg

На финал тряскам един update-grub и след рестарт избирам това menuentry.
Тази галимация ми спестява rufus и подобни за флашка?
Да?

Да правилно разбра така се стартира жив образ от диска без флашки и без биоси и инсталации  а белгийската мида като винаги нищо не схвана

Кат ви думам че белгийските миди само с родилни мъки се оправят...

image.png.838a311f7f766121296b7168efdfc856.png

преди 4 часа, Белгиеца написа:

За чий чеп ми е да инсталирам нещо на твърдия диск изобщо ?
Само защото някакъв си импотентен чикиджия като си няма работа се чуди какви идиотщини да измисли.
То не са виртуални машини , то не са емулатори по разни теми ... и от какъв зор, като си имам колкото си искам твърди дискове, ссд и флашки ?
Трябвало било всичко по маймунски да се прави, да ама не !

Хубаво се описа и да знам те че вършиш всичко кат майм уна с граната и с родилни мъки хихи

Огромното мнозинство от хората не искат да пишат на ръка команди и заклинания в черния прозорец на срама = терминал.

Като набута някой виртуална машина и емулатор в Боза 10, после като се скапе тя при поредния апдейт от микромеките, всичко му увисва = нищо не работи.

Та умните хора практикуват хигиена = отделят прокисналата Боза от всичко останало и си живеят спокоен живот. Понеже Били Гей-тс е решил че от момента в който си инсталирал неговата Боза твоят лаптоп вече не ти принадлежи на тебе, а го управлява той.

Точно за да не може да ме командва Били изхвърлих от най-новия ми десктоп ССД-то дето се завинтва директно на дънната платка и на което имаше в режим дуалбуут Боза 10 и Пингвин. 
И вече повече от 6 месеца не съм я пускал Боза 11, та няма как някой да ме убеди да ѝ инсталирам виртуална машина или емулатор в нея.
Бозата си е боза прокиснала, пингвина си е смърдел пингвин и андроида си е смотан андроид, не се мешат те при мен. Всяка жаба да си знае гьола = ССД-то и да не се опитва да прескача в чужд гьол.
Работи само това ССД на което съм му подал ток ( 12 и 5 волта) никой хакер не може дистанционно да пусне от механичен превключвател ток и на второ ССД в десктопа ми, за да ходи да рови там или да набутва вируси.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Работи само това ССД на което съм му подал ток ( 12 и 5 волта) никой хакер не може дистанционно да пусне от механичен превключвател ток и на второ ССД в десктопа ми, за да ходи да рови там или да набутва вируси.

На теб по добре нищо да не ти работи тогава па хептен нема да имаш вируси хихи

преди 23 минути, Белгиеца написа:

Огромното мнозинство от хората не искат да пишат на ръка команди и заклинания в черния прозорец на срама = терминал.

Тва важи само за белгийските миди.. Оня ден М% се похвалиха с нов супер дупер терминал за ужас на белгийската мида

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.