Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ретро аудио техника.

Featured Replies

преди 3 минути, Колев 74 написа:

От къде са вземани гофрите, кой майстор ги е правил тук и много още въпроси възникват по тях.

Както написах, човека е много коректен...

Със сигурност ще каже кой ги е сменял....

В обявата пише, че новите гофри са поръчани от Нидерландия и са точния тип...

Ако автора проявява интерес, мога да му звънна и съм убеден, че няма да скрие нищо от мен....

Както казах, не съм слушал никога нито усилвателя, нито колоните....

Никаква идея нямам какъв звук вадят....

Лично аз, продължавам да стоя на мнението си, че за жанра музика, който слуша автора на темата, най-добрия вариант "качество-цена" е система с  колони Мишън и усилвател Мишън Уан или Мишън Ту....

Но... не би могъл да се включи в посочения бюджет...

Имал съм и двата усилвателя, но аз слушам прекалено разнообразна музика и за много от стиловете ми бяха прекалено детайлни, остри...

Но... за хард рок, метъл, прогресив и в голяма степен за симфонична музика са направо безкомпромисни с подходящите колони....

Единицата го продадох на човек, който слуша точно тези стилове и то точно на колони Мишън, не помня обаче модела...

И до днес си слуша на тях - от грамофон, СД и от компа през външен дак....

"Недостатъка" на тези усилватели е,  че изискват известно "подгряване" преди да ги пуснеш да свирят, за да разкрият възможностите си...

"Предимството" им е, че все още Мишън Сайръс предлагат оригинални компоненти за тях, ако се нуждаят от профилактика...

Честно казано, днес вече ме е малко яд, че не си оставих поне единия....

Но... жената, ах жената....

• Отговори 89
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Ваньо, за много години! Тук ще намериш всичко необходимо и което ти хареса. Желателно е да посетиш магазина. Хората са коректни и помагат в избора, ако нещо не разбираш! Радвам се за инициативата

• Колев 74
    Колев 74

Ванка! В този мой пост ще се постарая да ти дам малко по добри насоки. Ясно е, че си се занимавал с тази техника. Ясно ми е и че си посещавал магазините на този род техника по времето, когато си бил

• Няма да упоменавам каква техника имам, да не прозвучи като хвалба, затова ще подчертая следното - слушам почти всички жанрове музика и съответно за абсолютно всеки стил си имам усилвател, източник и т

Публикувани изображения

преди 10 минути, andiay написа:

Както написах, човека е много коректен...

Със сигурност ще каже кой ги е сменял....

В обявата пише, че новите гофри са поръчани от Нидерландия и са точния тип...

Ако автора проявява интерес, мога да му звънна и съм убеден, че няма да скрие нищо от мен....

Както казах, не съм слушал никога нито усилвателя, нито колоните....

Никаква идея нямам какъв звук вадят....

Лично аз, продължавам да стоя на мнението си, че за жанра музика, който слуша автора на темата, най-добрия вариант "качество-цена" е система с  колони Мишън и усилвател Мишън Уан или Мишън Ту....

Но... не би могъл да се включи в посочения бюджет...

Имал съм и двата усилвателя, но аз слушам прекалено разнообразна музика и за много от стиловете ми бяха прекалено детайлни, остри...

Но... за хард рок, метъл, прогресив и в голяма степен за симфонична музика са направо безкомпромисни с подходящите колони....

Единицата го продадох на човек, който слуша точно тези стилове и то точно на колони Мишън, не помня обаче модела...

И до днес си слуша на тях - от грамофон, СД и от компа през външен дак....

"Недостатъка" на тези усилватели е,  че изискват известно "подгряване" преди да ги пуснеш да свирят, за да разкрият възможностите си...

"Предимството" им е, че все още Мишън Сайръс предлагат оригинални компоненти за тях, ако се нуждаят от профилактика...

Честно казано, днес вече ме е малко яд, че не си оставих поне единия....

Но... жената, ах жената....

Жената?

Жената в кревата, омайваш я 1 час и чекът е подписан. Аз така правех и имах успех! Сега ползвам по нов метод. Сам си решавам - без жената.

преди 40 минути, Колев 74 написа:

Сега ползвам по нов метод. Сам си решавам - без жената.

Чак сега? Тоя метод върви ръка за ръка с фонд "И аз съм човек"...😇

преди 1 минута, цър-вул написа:

Чак сега? Тоя метод върви ръка за ръка с фонд "И аз съм човек"...😇

Не бре. От 50 годишна възраст ползвам новия метод. А по рано много по често .

преди 50 минути, Колев 74 написа:

Жената?

Жената в кревата, омайваш я 1 час и чекът е подписан. Аз така правех и имах успех! Сега ползвам по нов метод. Сам си решавам - без жената.

За мноо неща омайвам жената, но види ли натрупана техника, която не ползвам и напрао се преобразява....

Почва постоянно да я мести, да мърмори, че превръщам дома в склад и т.н., познат репертоар....

Ако тогава живеехме, където сега живеем - пей сърце...

Втория етаж свободен, там си имам само моя стая и тя там не пристъпва...

Но... тогава живеехме в двустаен...

И два чифта колони, четири, а по едно време пет усилвателя, два Сд плеъра, ДАК , пет модела слушалки, слушалков амп и т.н. вече й дойде в повече...

А техника човек винаги може да си купи...

Спокойствие - не....

Та... малка цена платих за спокойствието....

Щастлива жена - спокоен живот...

А и вече имам силен коз в ръкава си, след оная разпродажба...

Но... можех да оставя поне единия, поне е компактен, не е некой кютук....

Минало свършено...

• 11 месеца по-късно...
  • Автор

Честита Нова Година!

Пожелавам на всички здраве, късмет, финансова стабилност, душевно равновесие и сбъдване на всички мечти!

Такааа.....една година по-късно да покажа какво имам.

Очаквам критики, хулене и оплюване?

И нека те да бъдат градивни!

Audio.jpg

Най хубавата ти покупка е оная черната, най отдолу кутия на...ROTEL. Написах го съвсем сериозно. Другите, по нагоре от последната не са ми интересни. За колоните! Сони винаги са правели много добри телевизори. Подчертавам - телевизори. Фирмата е много добра в професионалната и полупрофесионалната техника.В аудиотехниката са аутсайдери и нищо по вече. Едно  време бяха такива, а сега, още по вече.

И ти наблегнахме съвсем сериозно, че като ще се занимаваш с тази техника и те влече, то е желателно да почнеш с колоните. Ти взе, че си намери хем грозни на вънен вид на което много държеше, хем със съвсем незадоволителен звук. За да свири този говорител с големия диаметър добре, му трябва ОБЕМ. Още по вече, че това е бас-рефлекс. Добре, че Rotela ти помага в случая. Ама не е лошо де. Все ще чуеш нещо по добро и много бързо ще ги пързулнеш от стаята. Те са по ниски от четирете кутии една над друга бре ванка. Значи 4х12 =48 см. А колонките едва  45. От писане, файда явно няма. Догодина пак е ни покажеш кое си изхвърлил или подменил.

преди 4 часа, ivan_pop написа:

Честита Нова Година!

Пожелавам на всички здраве, късмет, финансова стабилност, душевно равновесие и сбъдване на всички мечти!

Такааа.....една година по-късно да покажа какво имам.

Очаквам критики, хулене и оплюване?

И нека те да бъдат градивни!

Audio.jpg

Поздрави за Hi Fi мерака, но както Колев е вече написаал тези тонколони са изключително лошо звучащи ,нивото им е идея по лошо от на RX 70 ,нямат филтри също ,високочестотния е само дизайнерско решение с замазано звучене в общ план. Бюджетно решение са моделите на Magnat ,имам добри впечатление за моделите им с три ленти ,като затвореният обем с 8' нискочестотен звучи повече от добре.

• Автор

Двата плеъра и ресивера ги взех почти неработещи.Сега работят перфектно според спецификацията на производитела.

преди 2 часа, Колев 74 написа:

Добре, че Rotela ти помага в случая.

Ротела ще го разкарам защото Филипса е по-добър.

Дайте идея за букшелф тонколони освен споменатите по-горе?

преди 18 минути, ivan_pop написа:

Двата плеъра и ресивера ги взех почти неработещи.Сега работят перфектно според спецификацията на производитела.

Ротела ще го разкарам защото Филипса е по-добър.

Пиши колко искаш за Rotel-a на лично. А Филипса се досещам защо по вече ти харесва. Да го напиша ли? Ама ше отговориш честно, дали е това.

• Автор
преди 24 минути, Колев 74 написа:

А Филипса се досещам защо по вече ти харесва. Да го напиша ли? Ама ше отговориш честно, дали е това.

Пиши.

Знаеш, че стандартите са два в света:

DIN За Европа

NAB - Англия, Америка, Япония ,Австралия и ако има друга страна, тя не се слави със постижения. По NAB - държи се изключително честотната лента в тракта 20-20000 херца да е равна.

При нея, тонкоректорите на ниски и високи имат максимален подем/завал - 10 децибела.

При DIN това не е задължително и всички фирми правят подем завал по голям от 12-13 децибела. Филипс - 15 децибела. Това и на мен много ми харесва, защото приемам звученето като по добро, макар че не е правилно. Сега ,като натиснеш и бутона" LOUDNES", децибелите нарастват още малко нагоре. Особено важно е ако потенциометъра на усилването има още 1, 2 или 3 извода (или крива 57 - както е известна в аудиотехниката) Звученето при европейските усилватели от Filips, Saba, L.opta, Braun и много други, използват слабостта на човешкото ухо да чува ниските и високите значително по добре (отнася се за мощности 1,2 до 4,5 вата и се нарича регулиране на крива 57) в аудиотехниката.На мен това също ми е слабост да повдигам високи и ниски, но това се явява изкуствено, а не както е направен звукозаписа в едно професионално тон студио. Във студиото когато се прави запис от който ще се печатат копия, всички регулатори се намират на  0 децибела. В една друга такава тема мисля че AGD беше писал за усилвател или дек на Грундиг, който много му допада и също е споменал това, което съм написал. Мисля че само заради това предпочиташ Филипса пред Ротела.  Лошото е, че Филипс не правят вече аудиотехника докато Ротел е една от световните водещи фирми в тази област. Дали съм познал или не - ти ще кажеш.

преди 1 час, ivan_pop написа:

Ще търсиш тонколони произведени на "острова". Там знаят как да ги правят.

преди 2 минути, AGD написа:

За теб си мислех в момента и се появи!

Честита ти нова година на теб и семеството. От здраве и щастие да не се оттървате!

• Автор
преди 40 минути, Колев 74 написа:

Дали съм познал или не - ти ще кажеш.

Познал си, ама има и още.Филпса има повече екстри.Филипса има CD-text, изход за слушалки, волюм контрол.Може и да съм пропуснал нещо.

преди 29 минути, AGD написа:

Имам и едни Mission for Denon SC-M5K.Ама Сонито звучи по-добре.

преди 19 минути, ivan_pop написа:

Имам и едни Mission for Denon SC-M5K.Ама Сонито звучи по-добре.

Това са супер елементарни колонки за 50 лв. - как искаш да свирят. Сонито е много далеч от хубавия звук и могат да се ползват за фон като радиоточка.

• Автор
преди 57 минути, AGD написа:

Това са супер елементарни колонки за 50 лв. - как искаш да свирят. Сонито е много далеч от хубавия звук и могат да се ползват за фон като радиоточка.

Предложи 2-3 конкретни модела букшелф?

За много години и от мен. 

преди 5 часа, ivan_pop написа:

Предложи 2-3 конкретни модела букшелф?

Обърнете внимание и на старата Западно Германска школа - Heco , Quadral , Magnat (Sonobul series), Canton (Karat series) . Има двулентови и трилентови модели . Болшинството се славят с кристално чист звук и ставнително мощен звук, стига да са с оригиналните филтри и да не са пипани. Ако си намерите комплект с поредни номера на производство,най-добре.

ps. На мен би ми е по-лесно да споделите какви отделни модули желаете ( грамофон , тунер , усилвател , касетен дек , CD player+ комплекта букшелф колони) и най-важното....докаква сума сте решили да инвестирате в това начинание.

• Автор
преди 10 часа, AGD написа:

До колко пари

300-400 лв. максимум.Ако са 200 лв. примерно, няма да се разсърдя.Да са затворен обем или с преден басрефлекс.

преди 20 минути, ivan_pop написа:

300-400 лв. максимум.Ако са 200 лв. примерно, няма да се разсърдя.Да са затворен обем или с преден басрефлекс.

Това е бюджет за втора употреба ,като трябва изключително да внимаваш за техническото състояние на тонколоните ,на първо слушане няма да разбереш ако имат ремонти високоговорителите по отношение на пренавиване ,а по отношение на ремонти по окачването при внимателно вглеждане ще разбереш дали гофрата е сменена качествено или не. Ще купиш тонколони с 30-40 годишен музикален стаж (а може и повече) това е прекалено много дори за изключително пазени и съхранявани тонколони, а на всички ни е ясно от къде идва "новият внос" на такива продаващи се у нас. Винаги е по добре да купиш нови тонколони макар и те да са от нисък клас Tannoy ,TAGA и някой модели на Jamo също си заслужават, но ще бъде нужен по висок бюджет.

• Автор
преди 4 часа, ----- написа:

втора употреба

И аз това имах в пред вид.Зная че новото си е ново и младото си е младо.Не съм чак много технически неграмотен.Мога да сменя драйверите и да изработя филтри ако се наложи.

преди 4 часа, ivan_pop написа:

И аз това имах в пред вид.Зная че новото си е ново и младото си е младо.Не съм чак много технически неграмотен.Мога да сменя драйверите и да изработя филтри ако се наложи.

Съвсем не е трудно да се смени високоговорител или филтри ,но проблема е в това че няма от къде да купиш оригинални ,а аналози по размер никога няма да звучат добре. Потърси магазин за втора употреба аудио техника ,посети го ,чуй няколко модела (без тонкорекция) в твоя ценови клас ,сподели ги в темата за обратна връзка и направи избора, останалото сме го написали и го знаеш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.