Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ретро аудио техника.

Featured Replies

Няколко модела втора ръка ОТ:
Monitor Audio BX2 Тонколони:
https://bazar.bg/obiava-42242967/monitor-audio-bx2-tonkoloni

Букшелф Тонколони Canton Chrono 513 Като Нови:
https://bazar.bg/obiava-47969911/bukshelf-tonkoloni-canton-chrono-513-kato-novi

Magnat Signature 503 black
https://bazar.bg/obiava-48474958/magnat-signature-503-black

Нови от магазина:

ELAC Debut DB6.2

https://audiomonkey.bg/products/boxe-de-raft-elac-debut-2-0-b6-2

• Отговори 89
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Ваньо, за много години! Тук ще намериш всичко необходимо и което ти хареса. Желателно е да посетиш магазина. Хората са коректни и помагат в избора, ако нещо не разбираш! Радвам се за инициативата

• Колев 74
    Колев 74

Ванка! В този мой пост ще се постарая да ти дам малко по добри насоки. Ясно е, че си се занимавал с тази техника. Ясно ми е и че си посещавал магазините на този род техника по времето, когато си бил

• Няма да упоменавам каква техника имам, да не прозвучи като хвалба, затова ще подчертая следното - слушам почти всички жанрове музика и съответно за абсолютно всеки стил си имам усилвател, източник и т

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, Mr. ?? написа:

Няколко модела втора ръка ОТ:
Monitor Audio BX2 Тонколони:
https://bazar.bg/obiava-42242967/monitor-audio-bx2-tonkoloni

Букшелф Тонколони Canton Chrono 513 Като Нови:
https://bazar.bg/obiava-47969911/bukshelf-tonkoloni-canton-chrono-513-kato-novi

Magnat Signature 503 black
https://bazar.bg/obiava-48474958/magnat-signature-503-black

Нови от магазина:

ELAC Debut DB6.2

https://audiomonkey.bg/products/boxe-de-raft-elac-debut-2-0-b6-2

Най ме тегли към Магнат-а, че са с добра чувствителност.Не ме кефи, че басрефлекса е отзад май.Не намерих снимки на задната страна.

преди 5 минути, ivan_pop написа:

Най ме тегли към Магнат-а, че са с добра чувствителност.Не ме кефи, че басрефлекса е отзад май.Не намерих снимки на задната страна.

Това че басрефлекса е отзад не му пречи много. Дръпваш колонките по напред и си решаваш значително проблема. По важно ще ти е помещението и неговото обзавеждане с мебелите, стените тавана и пода.

Никога не бих си купил колони единствено по препоръка, без да съм ги чул. В магазин, зала, шоурум звученето е едно, в панелка, къща е друго...

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Никога не бих си купил колони единствено по препоръка, без да съм ги чул. В магазин, зала, шоурум звученето е едно, в панелка, къща е друго...

Тродно осъществена мечта е това, освен ако магазинера ти е приятел. Но си прав.А ако последните са на цена от 10-20000$?

преди 5 минути, Колев 74 написа:

А ако последните са на цена от 10-20000$?

Виждам, че пресолявам темата на човека, но като стана дума за пари...

Започват с едни 4 милиона долара за домашна уредба:

току-що, Колев 74 написа:

Това че басрефлекса е отзад не му пречи много. Дръпваш колонките по напред и си решаваш значително проблема. По важно ще ти е помещението и неговото обзавеждане с мебелите, стените тавана и пода.

Хм, задния бас рефлекс е много капризно нещо....

Необходимо е подходящо помещение, задължително стойки и задължително минимално отстояние поне 1 м. от стената отзад....

Иначе ще се слуша стаята, а не колоните....

Слушал съм много добре свирещи букшелф колони със заден басрефлекс, но.... в пригодено помещение....

Когато си поръчах да ми правят сегашните тонколони, които са реплика точно на модел със заден басрефлекс, то и двамата с майстора им бяхме категорични, че на репликата басрефлекса ще е отдолу....

Доволен съм от резултата....

Но... вкус другар нема...

Тродно осъществена мечта е това, освен ако магазинера ти е приятел. Но си прав.А ако последните са на цена от 10-20000$?

Всеки сериозен продавач на колони за тази цена ще осигури и възможност да ги чуеш в собствения си дом....

Друг е въпросът, че ако си тръгнал да пазариш ОТ за подобни суми, то би следвало да ги поставиш в помещение, чиито звукови характеристики не би требело да се различават фрапантно от тези в шоурума, където се предлагат....

Обратното би било глупост....

Американците са казали: "Всяко хоби е за богати хора."

Сериозната аудиотехника е едно от най скъпите удоволствия на този свят! Човек с 4 милиона долара спокойно може да си купи 8 поршета без да му мигне окото.

преди 9 минути, Колев 74 написа:

Американците са казали: "Всяко хоби е за богати хора."

Сериозната аудиотехника е едно от най скъпите удоволствия на този свят! Човек с 4 милиона долара спокойно може да си купи 8 поршета без да му мигне окото.

Удоволствието не е функция на финансови възможности.....

Дори да бях милиардер не бих дал 4. млн, нито за аудиотехника, нито за автомобили.....

И не бих казал, че ще изпитвам по-малко удоволствие, нито от слушането на музика, нито от шофирането....

Границата между хоби и вманиачване до лудост е много тънка и изтънява все повече с нарастването на финансовите възможности....

преди 1 минута, andiay написа:

Удоволствието не е функция на финансови възможности.....

Дори да бях милиардер не бих дал 4. млн, нито за аудиотехника, нито за автомобили.....

И не бих казал, че ще изпитвам по-малко удоволствие, нито от слушането на музика, нито от шофирането....

Границата между хоби и вманиачване до лудост е много тънка и изтънява все повече с нарастването на финансовите възможности....

Аз не разбирам много от твоите науки, но съм си добре и вярвам, че не си чул да се оплаквам. Аз също не бих дал толкова пари, като зная , че след време децата ми ще продадат всичко това - на безценица. И теорията ми, виждам как се повтаря и в момента след смъртта на мой приятел - меломан.

Навремето бях много доволен от едни ей такива подовостоящи колони Cantоn Nestor 802 DC:

spacer.png

Два басови говорителя 8 инча, средночестотен 7 инча, разположен по схема Д'Аполито, и куполен копринен високочестотен 2.5 инча. С преден бас рефлекс. Намерих ги в магазин секънд хенд за 540 лева или нещо подобно.

Ето и табелката:

spacer.png

Снимките са примерни от Интернет.

Въобще нямаше нужда да се дърпат  далече от стената (в моето помещение).

Точно щях да посоча фирмата КАНТОН, обаче Михайлов ме изпревари! Само ще кажа за кой ли път из форумите - колони се купуват със слушане, всеки човек чува различно, факт! Ако питащият се насочи към втора употреба, споменавам нещо проверено - RFT Rema- производство на бившата ГДР, уникален звук, неубивамо качество за годините си/лични впечатления/, благодаря....

преди 2 часа, Колев 74 написа:

Аз не разбирам много от твоите науки, но съм си добре и вярвам, че не си чул да се оплаквам. Аз също не бих дал толкова пари, като зная , че след време децата ми ще продадат всичко това - на безценица. И теорията ми, виждам как се повтаря и в момента след смъртта на мой приятел - меломан.

Аз не бих дал толкова пари не че ме валнува какво ще се случи с тях, когато вече ме няма....

Това е въпрос върху който ваобще не се замислям....

Не бих дал толкова пари просто защото за мен биха били изключително глупаво похарчени пари....

Но... всеки е господар на парите си....

Има един богат ром от близко село, дето регистрационния номер на колата му е "ХАХАХА"....

Не знам колко е платил за него, но са точно толкова глупаво похарчени пари....

преди 1 час, Михайлов написа:

Въобще нямаше нужда да се дърпат  далече от стената (в моето помещение).

Дърпането от стената касаеше ОТ със задно разположен бас рефлекс....

А колегата доколкото разбрах коментираше точно такива....

Сега разбирам, че става въпрос за Magnat Signature 503, които май не са такива....

преди 40 минути, andiay написа:

Аз не бих дал толкова пари не че ме валнува какво ще се случи с тях, когато вече ме няма....

Това е въпрос върху който ваобще не се замислям....

Не бих дал толкова пари просто защото за мен биха били изключително глупаво похарчени пари....

Но... всеки е господар на парите си....

Има един богат ром от близко село, дето регистрационния номер на колата му е "ХАХАХА"....

Не знам колко е платил за него, но са точно толкова глупаво похарчени пари....

Дърпането от стената касаеше ОТ със задно разположен бас рефлекс....

А колегата доколкото разбрах коментираше точно такива....

Сега разбирам, че става въпрос за Magnat Signature 503, които май не са такива....

Добра колонка за размера си.Затворен обем е. Стига "баса" да е поне 8 инча. Иначе средата и високите. говорителите са доста добри. Ако са за 500 лева - заслужават си ги, стига всичко по тях да е оригинално. За фирмата - много е известна по света.

• Автор
преди 46 минути, andiay написа:

Въпросния ром е син на собственика на студио "ИВАНОВИ".Дето мангалите си правят сватбите.

преди 48 минути, andiay написа:

Те тука пише, че са трилентови с басрефлекс.Цък.

преди 7 минути, ivan_pop написа:

Въпросния ром е син на собственика на студио "ИВАНОВИ".Дето мангалите си правят сватбите.

Я си пусни клипчето от Анди и гледай внимателно като разипаковяа кашоно и после колонката. Виждаш ли някъде отвор на задния капак? А какво пише, не е важно. Като не вярваш, отвори сайта на фирмата (Германска е) и напиши модета та го разгледай подробно. Затвореният обем колони търпят малко по вече мощност.

преди 10 минути, Колев 74 написа:

Добра колонка за размера си.Затворен обем е. Стига "баса" да е поне 8 инча. Иначе средата и високите. говорителите са доста добри. Ако са за 500 лева - заслужават си ги, стига всичко по тях да е оригинално. За фирмата - много е известна по света.

Всъщност я дават бас рефлекс....

Цитат
  • Three-way speaker with bass reflex technology

Макар и аз да не откривам такъв на видеото....

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Може, те са бая богати, а баща му говори по-добре от доста българи....

Но... от корена си нимой избягаш....

преди 4 минути, ivan_pop написа:

Видях, но на видеото не виждам порта....

А не са баш трилентови....

Две пълни ленти +  супертуитър....

Я си пусни клипчето от Анди и гледай внимателно като разипаковяа кашоно и после колонката. Виждаш ли някъде отвор на задния капак? А какво пише, не е важно. Като не вярваш, отвори сайта на фирмата (Германска е) и напиши модета та го разгледай подробно. Затвореният обем колони търпят малко по вече мощност.

В сайта пише това, което е в цитата по-горе....

https://www.magnat.de/en/detail/index/sArticle/1009

• Автор
преди 37 минути, Колев 74 написа:

Виждаш ли някъде отвор на задния капак?

Снимки на задната страна има тук.Бая голяма дупка има отзад!

преди 33 минути, andiay написа:

Може, те са бая богати, а баща му говори по-добре от доста българи....

Това е так защото ми е адаш!:)

току-що, ivan_pop написа:

Снимки на задната страна има тук.

Да, аку ги земеш ще ти трябват стойки и свободно разстояние поне 1м. зад тях....

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Това е так защото ми е адаш!

Може, не го познавам...

Случайно се засякохме при един клиент и той ми каза, че е собственика на "Иванови"....

Дори не знам къде се намира залата им, май каза че имали две....

Свързвам ги единствено с онази кичозна джип-лимузина....

Затова и се изненадах, че говори и се държи толкова добре....

• Автор
преди 21 минути, andiay написа:

Да, аку ги земеш ще ти трябват стойки и свободно разстояние поне 1м. зад тях....

Този вариант отпада.Няма да си пререждам стаята заради музиката.Ще събирам кураж за новите Румънските.Пари има ама нещо не ми се дават.

преди 25 минути, andiay написа:

Дори не знам къде се намира залата им, май каза че имали две....

Залата се намира като тръгнеш от бившия Хлебозавод в поска КАТ, на няколко стотин метра в ляво.Другата зала е малко по-нататък в ляво и я управлява зет му на Ванката.Аз съм електротехник и Ванката понякога ме търси за тоците в залата.

Този вариант отпада.Няма да си пререждам стаята заради музиката.Ще събирам кураж за новите Румънските.Пари има ама нещо не ми се дават

Някой от Плевен май имаше малките Сики на бобалан (Кирил Янев от аудиофорума)....

Ако можеш ги чуй...

Заслужават всяка стинка от цената си....

Рядко можеш да откриеш толкова добре свирещ букшелф....

Кои са тези румънските?

• Автор
преди 9 минути, andiay написа:

Някой от Плевен май имаше малките Сики на бобалан (Кирил Янев от аудиофорума)....

Един Софиянец ги продава.Не съм готов психически да дам 1000лв. за тонколони.

преди 10 минути, andiay написа:

Кои са тези румънските?

преди 9 часа, Mr. ?? написа:

Sica.jpg

Един Софиянец ги продава.Не съм готов психически да дам 1000лв. за тонколони.

Свирят за много повече от тези 1000 лв....

Слушал съм ги - и в студиото, и в необработено помещение....

А тези от обявата май ги е правил самия бобалан....

Елаците не съм ги слушал и не мога да дам мнение, макар всяко мнение в крайна сметка да е субективно....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.