Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ретро аудио техника.

Featured Replies

Старите бангии стават само за декорация сега. Бащата на времето беше купил един дек от СССР с връзки и тези тонколони. Море после като отвори кръчмата тия колони такива купони правеха, беше и първия човек в село, който докара Кока Кола и Фанта. Кръчмата се пръскаше по шевовете до сутринта. Лада 1500s чисто нова отпред паркирана и тя купена с връзки и без ред от корекома в Бяла. Стария беше патрон на времето.

IMG_0877.png

• Отговори 89
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Ваньо, за много години! Тук ще намериш всичко необходимо и което ти хареса. Желателно е да посетиш магазина. Хората са коректни и помагат в избора, ако нещо не разбираш! Радвам се за инициативата

• Колев 74
    Колев 74

Ванка! В този мой пост ще се постарая да ти дам малко по добри насоки. Ясно е, че си се занимавал с тази техника. Ясно ми е и че си посещавал магазините на този род техника по времето, когато си бил

• Няма да упоменавам каква техника имам, да не прозвучи като хвалба, затова ще подчертая следното - слушам почти всички жанрове музика и съответно за абсолютно всеки стил си имам усилвател, източник и т

Публикувани изображения

От коментара на "Кроки"

"....  Стария беше патрон на времето."

Хвала на "старият"ти. А ти си се родил гилза и такъв ще си останеш завинаги.

преди 1 час, Колев 74 написа:

От коментара на "Кроки"

"....  Стария беше патрон на времето."

Хвала на "старият"ти. А ти си се родил гилза и такъв ще си останеш завинаги.

Всяка епоха има своите герои Кольо….

преди 19 часа, Коркодила написа:

Всяка епоха има своите герои Кольо….

Вярно е "Кроки" написаното от теб. Но в международните и наши новини никъде до сега не съм ти срещал името  "Крокодила"

И за да съм точен, имаше и такава новина и то съвсем наскоро но то се отнасяше за реалният КРОКОДИЛ от филма "Бънди крокодила" който спокойно си живееше до почти 100 години в националния американски зоопарк.

преди 10 минути, Колев 74 написа:

Вярно е "Кроки" написаното от теб. Но в международните и наши новини никъде до сега не съм ти срещал името  "Крокодила"

И за да съм точен, имаше и такава новина и то съвсем наскоро но то се отнасяше за реалният КРОКОДИЛ от филма "Бънди крокодила" който спокойно си живееше до почти 100 години в националния американски зоопарк.

Реална равносметка можем да правим, като дойде ония да люлее кандилото. До тогава мача не е свършил. 

на 11.01.2025 г. в 15:39, Коркодила написа:

Реална равносметка можем да правим, като дойде ония да люлее кандилото. До тогава мача не е свършил. 

Не пиши в темите на хората рзни глупости, щото не си за тези раздели, ами вземи и "овършей"жената, щото може някой да те замести. Казваш. че с чернилки е пълно покрай теб. 

преди 5 часа, Колев 74 написа:

Не пиши в темите на хората рзни глупости, щото не си за тези раздели, ами вземи и "овършей"жената, щото може някой да те замести. Казваш. че с чернилки е пълно покрай теб. 

Хаха аз си я вършея жената всеки ден по три пъти. 

А относно тонколоните, аз съм роден с такива бе Кольо. Точно с тия дето го постнах. Дека го счупих с чук за да видя какво има вътре. Голям бой ядох от Патрона. После купи друг. Сега, ако беше жив щях да му подаря едни активни монитори на Yamaha, защото само активните монитори стават за слушане на музика.

• 4 седмици по-късно...
на 3.01.2024 г. в 20:02, ivan_pop написа:

Нещо ме е налегнала носталгията по старата аудио техника.Започвам от нула.Да е модел 1980г. до максимум 1992г.Ще започна с ресивер.Искам да е красив(относитено понятие) и с качествен аналогов звук.Да е с цифров дисплей.Дистанционно може и да няма.Насочил съм се към Kenwood от Корея или Япония.

То е ясно че ще е втора ръка.Бюджета е 100-200лв.

Очаквам предложения за марка и модел?

Ванка,и при мен нещо ме налегна носталтията след като намерих един дек и един касетофон от 80те в една спалня където от години не я ползвахме,машините са японски смених им само ремъците и работят като нови,и тогава се запалих да правя записи на касети макар че имам много музика на флашки и на компа,но какво да се прави носталгия,преди няколко дена си направих кабели запоих им буксите понеже с купените кабели не се получи,и така с моите кабели сега правя записи от където пожелая,освен от касетофон, дори от компа и грамофона и то с много добро качество на звук. Поздрави 

на 5.01.2024 г. в 20:11, AGD написа:

Много са ти изискванията, хем да е красив и да е за малко пари. Има и такива. Аз ползвам много усилватели и купени и правени, но от по-евтините дето е много красив и да свири е PIONEER SA-510  изключително направена машина с дискретно транзисторно крайно стъпало. За слушане на касетки имам един чисто нов касетен дек запазен в капсула на времето, като от магазина GRUNDIG CN 500 SUPER - HIFI  - тази машинка може да удари  в земята много триглави декове от онова време с уникален аналогов звук. Декчето е направено с много проста схема в клас А само с няколко транзистора, което му дава небивал звук. Едно време в GRUNDIG са знаели как да го правят.   Ако някой има такова чудо моля да коментира.

Иначе ако искаш качество да се търсят колони и усилватели произведени в обединеното кралство.

Грундиг  не бих си взел,да вадят добър звук но механика им е слаба,най големия проблем са им зъпчатите колела

преди 1 минута, джеки написа:

Грундиг  не бих си взел,да вадят добър звук но механика им е слаба,най големия проблем са им зъпчатите колела

преди 2 часа, джеки написа:

Ванка,и при мен нещо ме налегна носталтията след като намерих един дек и един касетофон от 80те в една спалня където от години не я ползвахме,машините са японски смених им само ремъците и работят като нови,и тогава се запалих да правя записи на касети макар че имам много музика на флашки и на компа,но какво да се прави носталгия,преди няколко дена си направих кабели запоих им буксите понеже с купените кабели не се получи,и така с моите кабели сега правя записи от където пожелая,освен от касетофон, дори от компа и грамофона и то с много добро качество на звук. Поздрави 

Ванка за хубав ресивър трябва да приготвиш 180,200 лева и то за втора употреба,преди две седмици си взех MARANTZ с радио разбира се, японска машина за 110 лева но ми беше приятел иначе не знам колко струват то зависи и от кой модел е

• Автор
преди 3 часа, джеки написа:

Ванка за хубав ресивър трябва да приготвиш 180,200 лева и то за втора употреба,

Сега мисля по въпроса да взема усилвател и тунер отделно.Ще са втора ръка ретро.За усилвател съм се насочил към Onkyo, но не зная кой модел още.В неделя на битака имаше един тунер Pioneer F-225 за 20лв. ама не го взех.

Чета по чужди форуми, има много привърженици на ретро аудио техниката.

Обърнете сериозно внимание на усилвател Luxman, има уникални модели и се намират и не ужасно скъпи!

преди 1 час, nickolaycho написа:

Обърнете сериозно внимание на усилвател Luxman, има уникални модели и се намират и не ужасно скъпи!

Ники! Заповядай!

2025-2-6 13-49-55.png

2025-2-6 13-58-9.png

2025-2-6 14-0-48.png

Luxman L-510 on thevintageknob.org

Този ползвам от няколко години - чисто нов докаран с корабите на океански риболов и така си стоял в кашона в очакване на 100 волтово захранване много години -  100 волтов японец тежи над 20 кила, уникално качество на изработка и много звук. Има уникален грамофонен коректор и го захранвам с тороидален  понижаващ трансформатор от 220 на 100 волта 1500 вата..

• Автор
преди 45 минути, AGD написа:

Luxman L-510 on thevintageknob.org

и го захранвам с тороидален  понижаващ трансформатор от 220 на 100 волта 1500 вата..

Аз с такъв трансформатор си захранвам климатика, че е Японски внесен от Япония.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.