Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Актуализация за Windows Defender не може да се инсталира

Featured Replies

Имам следния проблем:

IMG-20240110-015714.jpg

IMG-20240110-015602.jpg

IMG-20240110-020130.jpg

Опитах командата "sfc /scannow" и опитах програмата NET Framework Repair Tool, но нищо не помогна.

Някой знае ли как да оправя този проблем?

Този процес "Windows Recovery Environment Update Installer" го виждам за първи път. Да не е поредната глупост на Майкрософт, с която са се опитали да "подобрят услугата", но всъщност не са подобрили услугата?

Пипаш дето не трябва и се е прецакал уиндоуса и затова си прави рекавъри да пооправи нещата.

преди 43 минути, royalpiggy написа:

Имам следния проблем:

IMG-20240110-015714.jpg

IMG-20240110-015602.jpg

IMG-20240110-020130.jpg

Опитах командата "sfc /scannow" и опитах програмата NET Framework Repair Tool, но нищо не помогна.

Някой знае ли как да оправя този проблем?

Този процес "Windows Recovery Environment Update Installer" го виждам за първи път. Да не е поредната глупост на Майкрософт, с която са се опитали да "подобрят услугата", но всъщност не са подобрили услугата?

Имате ли поне 20 ГБ.свободно място? Пробвахте ли с отстраняването на проблеми в Windows като следвате съветника?

Това не е актуализация за Windows Defender, а за Windows! Прави разлика.

Иначе колегата @nikssi има проблем със същата кръпка, но с друг код на грешката.

Виж какво съм написал най-отдолу като съвети. При мен се качиха без проблеми всичките 5.

преди 55 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе колегата @nikssi има проблем със същата кръпка, но с друг код на грешката.

Ако иска да пробва. Аз съм готов и щастлив вече. :beer:

https://www.kaldata.com/forums/topic/244911-windows-10-впечатления-и-проблеми-2/?do=findComment&comment=5764353

Промених даля за възстсновяване на 1000 MB.Току-що се инсталира по този начин.
Източник : https://www.tenforums.com/windows-10-news/210321-kb5034441-security-update-windows-10-21h2-22h2-jan-9-a.html
Използвах Macrorit Partition Expert, за да променя дяла за възстановяване на 1000 MB

• Автор
преди 5 часа, Нушо написа:

Имате ли поне 20 ГБ.свободно място? Пробвахте ли с отстраняването на проблеми в Windows като следвате съветника?

Да, имам над 200 свободни гигабайта. Това със свободното място в запаметяващото устройство е за новобранци, а аз съм напреднал потребител. Щом съм стигнал дотам, че да пусна тема, значи съм пробвал всичко, включително и Troubleshoot програмата.

Направих снимки по-рано и сега ще ги покажа:

IMG-20240110-034113.jpg

IMG-20240110-034158.jpg

IMG-20240110-034217.jpg

IMG-20240110-034228.jpg

IMG-20240110-034239.jpg

IMG-20240110-034250.jpg

IMG-20240110-034300.jpg

IMG-20240110-034311.jpg

преди 5 часа, ined написа:

Пипаш дето не трябва и се е прецакал уиндоуса и затова си прави рекавъри да пооправи нещата.

Нищо не съм пипал. Използвам Windows 10 от 2015г. и познавам системата много добре.

Този проблем се получи не по моя вина. След като пуснах лаптопа и се извърши автоматична актуализация, отидох в настройките, да видя дали има още налични актуализации. Тогава видях този проблем. Последната актуализация, която беше преди 2 седмици, приключи успешно и нямаше никакви проблеми.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Това не е актуализация за Windows Defender, а за Windows! Прави разлика.

Виж какво съм написал най-отдолу като съвети. При мен се качиха без проблеми всичките 5.

Мисля, че това ще помогне. Когато пусна инсталирането на актуализацията, се правят опити за инсталирането й в продължение на няколко минути, като процента всихтака стои на 0 (0%). Вероятно няма място във въпросния дял.

преди 4 часа, nikssi написа:

Ако иска да пробва. Аз съм готов и щастлив вече. :beer:

https://www.kaldata.com/forums/topic/244911-windows-10-впечатления-и-проблеми-2/?do=findComment&comment=5764353

При теб съобщението за грешка същото като при мен ли беше?

преди 22 минути, royalpiggy написа:

Това със свободното място в запаметяващото устройство е за новобранци, а аз съм напреднал потребител.

Yo No Soy Marinero, Soy Capitan

преди 24 минути, royalpiggy написа:

а аз съм напреднал потребител.

Колкото аз съм космонавт толкова и ти си напреднал отребител хихи :D

преди 51 минути, royalpiggy написа:

Да, имам над 200 свободни гигабайта. Това със свободното място в запаметяващото устройство е за новобранци, а аз съм напреднал потребител. Щом съм стигнал дотам, че да пусна тема, значи съм пробвал всичко, включително и Troubleshoot програмата.

Направих снимки по-рано и сега ще ги покажа:

IMG-20240110-034113.jpg

IMG-20240110-034158.jpg

IMG-20240110-034217.jpg

IMG-20240110-034228.jpg

IMG-20240110-034239.jpg

IMG-20240110-034250.jpg

IMG-20240110-034300.jpg

IMG-20240110-034311.jpg

Нищо не съм пипал. Използвам Windows 10 от 2015г. и познавам системата много добре.

Този проблем се получи не по моя вина. След като пуснах лаптопа и се извърши автоматична актуализация, отидох в настройките, да видя дали има още налични актуализации. Тогава видях този проблем. Последната актуализация, която беше преди 2 седмици, приключи успешно и нямаше никакви проблеми.

Мисля, че това ще помогне. Когато пусна инсталирането на актуализацията, се правят опити за инсталирането й в продължение на няколко минути, като процента всихтака стои на 0 (0%). Вероятно няма място във въпросния дял.

При теб съобщението за грешка същото като при мен ли беше

Ето за напреднали :Друго възможно решение е да изтриете временните файлове на Windows Update, които могат да са повредени или излишни. Тези файлове се съхраняват в папката „SoftwareDistribution“, която се намира в директорията „Windows“. За да изтриете тези файлове, трябва да спрете службата на Windows Update, като отворите командния ред с права на администратор и въведете следната команда: net stop wuauserv След това трябва да отворите папката „SoftwareDistribution“ и да изтриете всички файлове и подпапки в нея. Можете да го направите, като отворите файловия мениджър и въведете следния път в адресната лента: C:\Windows\SoftwareDistribution Накрая трябва да рестартирате службата на Windows Update, като отворите командния ред с права на администратор и въведете следната команда: net start wuauserv Това ще изчисти кеша на Windows Update и ще ви позволи да опитате отново да инсталирате актуализацията https://support.google.com/chrome/answer/6315198?hl=bg. Ако тези решения не помогнат, може да се наложи да изтеглите и инсталирате актуализацията ръчно, като използвате Microsoft Update Catalog. Това е уеб сайт, където можете да намерите и свалите всички актуализации за Windows, които са пуснати от Microsoft. За да използвате този сайт, трябва да отворите браузъра си и да посетите Microsoft Update Catalog https://bing.com/search?q=&form=SKPBOT. Там трябва да напишете номера на актуализацията, която търсите, в този случай kb5034441, и да натиснете Enter. Ще видите списък с резултати, от които трябва да изберете този, който съответства на версията и архитектурата на вашия Windows 10, например Windows 10 версия 21H1 за системи с 64-битов процесор. След това трябва да кликнете върху връзката „Изтегляне“ и да запазите файла с разширение .msu на вашия компютър. След като изтеглите файла, трябва да го стартирате и да следвате инструкциите на екрана, за да завършите инсталирането на актуализацията. 

преди 43 минути, Нушо написа:

Ето за напреднали :Друго възможно решение е да изтриете временните файлове на Windows Update, които могат да са повредени или излишни. Тези файлове се съхраняват в папката „SoftwareDistribution“, която се намира в директорията „Windows“. За да изтриете тези файлове, трябва да спрете службата на Windows Update, като отворите командния ред с права на администратор и въведете следната команда: net stop wuauserv След това трябва да отворите папката „SoftwareDistribution“

net stop wuauserv
rd /s /q %windir%\SoftwareDistribution
net start wuauserv

Проблемите с актуализации ги оправям, като се логна в акаунта, под койго е активиран Уиндоуса. И двата са администраторски, но с единия често не иска да ъпдейтва.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Абе, да ти е малко мястото, ти си се логвай с каквото искаш...

Това е ясно, ама ... половин Терабайт не е малко.

Не това място!

преди 5 часа, royalpiggy написа:

Това със свободното място в запаметяващото устройство е за новобранци

Явно не си дорасъл и за новобранец!

Да, поредната малоумщина на M$. И при мен дава такава грешка, рекавъри дял нямам и не мисля да правя. Като не оправят ъпдейта, ще мина и без него, още повече, че е за bitlocker, какъвто не ползвам.

KB5034441: Windows Recovery Environment update for Windows 10, version 21H2 and 22H2: January 9, 2024 - Microsoft Support

Пълно е с оплаквания за това:

2024-01 Security Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based - Microsoft Community

Windows 10 22h2 security update [KB5034441] fails to install with - Microsoft Community

То и аз нямам. В смисъл имам, но е слят със системния (от едновремешни експерименти) и така си остана.

Видях в Disk Management-a, че все пак по някое време съм го отделил в негов си дял. Както и да е.

А иначе можеш да си направиш един ако ти се занимава с писането на команди по bcdedit. Ама си е занимавка.

Понякога става по-лесно и с вградения инструмент на MS (reagentc /enable /disable).

преди 12 часа, royalpiggy написа:

При теб съобщението за грешка същото като при мен ли беше?

Не само при мене. Гледам тука има дискусия по въпроса.

https://forums.mydigitallife.net/threads/discussion-windows-10-final-build-19041-19045-pc-20h1-22h2-vb_release.80763/page-544#post-1820921

Ето и на английски KB5028997: Instructions to manually resize your partition to install the WinRE update - Microsoft Support

Имах същия проблем с  грешката от - KB5034441 . Така и не разбрах точно за какво е тази актуализация.
Може би за създаване на някакъв дял за възстановяване или нещо подобно. 
Търсих из нета и изпълних командите:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Всичко мина без проблеми, но и не помогна. Грешката си стоеше.
Изчетох и цялата тема тук като изпълних и това:

net stop wuauserv
rd /s /q %windir%\SoftwareDistribution
net start wuauserv

И това не помогна.

Намерих една програмка на Майкрософт за скриване и показване на предлаганите актуализации.
Изтеглих я и скрих проблемния - KB5034441 да не го инсталира. Пробвах и вече всичко е ОК.

Линк: https://www.minitool.com/news/how-to-block-specific-updates-on-windows-10-11.html

Знам но ме устройва. Не знаех дали ще продължи да се актуализира или ще спре докато не се инсталира проблемния. За какво точно е той?

преди 7 минути, цър-вул написа:

Това не е решение, а заобикаляне на проблема

Решението е просто - Джама във фризера и го будя два пъти годишно. Колкото да не е без хич.

• Автор

Ще опитам да променя размера на необходимия дал. Кой дал точно да променя:

IMG-20240111-011536.jpg

И вижте, че има два дяла на име "Primary" - кой точно да променя?

преди 11 минути, royalpiggy написа:

Ще опитам да променя размера на необходимия дал. Кой дал точно да променя:

IMG-20240111-011536.jpg

И вижте, че има два дяла на име "Primary" - кой точно да променя?

Напреднал потребител а? Хихихи

С: естестествено ама тук яко ще гръмнеш хихи :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.