Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли свобода на словото в България?

Има ли свобода на словото в България? 10 гласували потребители

1. 1. Има ли свобода на словото в България?

• Има
      30%
    • Категорично няма (моля посочете някакви примери къде и кога сте били цензурирани и защо)
      60%
    • Има, но не навсякъде (моля посочете къде сте усетили свободата в коментарите)
      10%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Напоследък си задавам върпоса, има ли свобода на словото в България?

Имам примери, че даже тук не е много свободно. Днес изтрихте темата ми, утре сигурно ще изтриете и мен.

Искам да чуя и редовните потребители. Има ли свобода на словото? 

преди 2 минути, Old_story написа:

Явно няма!

Срамуват се от резултата!

Защото е РЕЗИЛтата, затова се срамуват!

Но аз ще продължа да бъда истиснки въпреки лепенката върху устата!

Актуална тема, гореща тема, ГЕНЕРИРАЩА МНОГО ТРАФИК, бе изтрита без предупреждение. Та тази тема ви храни, бе! Точно от това печелите. И я изтрихте, защото някой си е казал, че това е прекалено много свобода на словото даже и за тук. 

преди 1 минута, lebel написа:

Имало е хранени хора в списъка.

Абсолютно! Очевидно темата наруши нещо договорено за "свободата на словото" тук. 

Цитат

Те се наричаха „хранени хора” и там влизаха седмината велики. Наричаше се също Съвет на великите седем или Съвет на великите боили. В него влизаха само хора водачи на съсловия, всеки един от които бе посветен. Хората от нашия двор се наричаха „хранени хора”, защото степта бе сурова.

откъс от многотомнта истоиря „Тангра“, автор Токораз Исто

преди 2 минути, Old_story написа:

Ние потребителите длъжни ли сме да страдаме заради замислени планове и тайни уговорки?

Аз не участвам в такива! :mad:

Аз съм сигурен, че хората не са толкова обидчиви, защото в анкетата нямаше обиди, но тъй като собственикът е решил, аз няма с какво да оспорвам мнението му. Собствеността е неприкосновено право в Република България. Тук не е институция, за да обжалвам, но знам, че за себе си бях прав. Ако собственикът ми каже кого съм обидил, лично ще се извиня.

Няма свобода на словото, защото крупните медии в България се държат от олигархичните елити, които управляват страната. Същото е и в популярните световни социални мрежи, като ФБ и Ютюб. Ако си дребна риба и лаеш пред малка аудитория, никой няма да си губи времето да ти затваря устата, но ако си реално човек събиращ голяма аудитория, намират как да ти запушат устата по един или друг начин. Същото важи не само у нас, а и за САЩ, ЕС, РФ . . . честно казано ми е трудно да се сетя къде реално може да става дума за свобода на словото. И то явно продължава е утопия, като демокрацията. 

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Няма свобода на словото, защото крупните медии в България се държат от олигархичните елити, които управляват страната. Същото е и в популярните световни социални мрежи, като ФБ и Ютюб. Ако си дребна риба и лаеш пред малка аудитория, никой няма да си губи времето да ти затваря устата, но ако си реално човек събиращ голяма аудитория, намират как да ти запушат устата по един или друг начин. Същото важи не само у нас, а и за САЩ, ЕС, РФ . . . честно казано ми е трудно да се сетя къде реално може да става дума за свобода на словото. И то явно продължава е утопия, като демокрацията. 

А кога е имало истинска свобода на словото както е заложено във всички конституции, че даже и в тази на СССР от 1977 в чл. 50, който гласи:

Гражданите на Съветския съюз имат право свободно да изразяват своите мнения и убеждения, да разпространяват информация и идеи чрез слово, печат, радио, телевизия, кино, изкуство, литература и други начини.

Имали ли са?

Аууу ред съзли ред сополи...

Стига сте ревали, аз сигнализирах темата(Може и други да е имало не знам) и там ясно съм ти написал защо.
Кой какъв бил, това, онова.
Много насериозно май се взехте някои.

Почна всеки ден гусин авторе да цвъкаш безмислени теми, но този път прекрачи границата и започна диоректно да сочиш потребители.

И за каква свобода плачеш? Ако в тоя форум няма свобода, то не знам в кой има, защото във всеки друг форум и ти и голяма част от пишещите в раздел политика отдавна щяхте да сте изгонени за вечни времена, така че се благодарете на екипа на форума че ви е дал поле да си драскате глупостите.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Имам примери, че даже тук не е много свободно.

Как да не е свободно? Тук примерно можеш да си позволиш да пробутваш опорката, че еничарството е било нещо прекрасно и децата са си лягали разплакани ако не успеят да се класират или пък че не трябва да се зачита волята на народа, щото той бил тъп. 

Свобода на словото В БГ няма и все по-няма да има. Най- кратко може да се изрази с поговорката: Който плаща, той поръчва музиката. Мога много да пиша по темата, но спирам. Преди дни изказах мнение за закупуването на Школо то английски чорбаджии. Веднага бях предупреден, че ако не си редактирам мнението ще бъда баннат. 

На словото - да, на речта - не. 

Не всяка реч е културна. В този форум не се толерира вулгаризма. Има културен начин да се предаде смисъла, но при констатиране на обидно съдържание или слова не по правилата на форума, то в правомощието на упълномощени потребители може да се изтриват теми или мнения или да се цензурира речта ти в подходящ вид. 

Цитат

Цензурата (на латински: censura) е потискане и контрол върху словото, публичното общуване или други форми на човешката изява, въз основа на това, че такива форми се считат за неприемливи,

В края на краищата никой не ти е попречил да си направиш своя платформа и да си публикуваш словото си из интернет, а тук си потребител. След като считаш, че тази платформа не ти дава пълна свобода на словото ти, то промени речта си по правилата и ще се чуе словото ти, т.е. ще стане общо достъпно към тукашните други потребители. 

Успех!

Не само свобода на словото има, ами и слободия има, еле па тук, всеки плещи кот си иска, от която трибуна си иска, летят плюнки от вси страни и по ТВ екраните чак чадър ти трябва като включиш ТВто, а пък тез дет се възмущават най-много, от разбииш ли цензурата, най им се иска само тяхното да се чува и ако могат такваз цензура ще наложат, че м..та си трака.

преди 12 часа, Гражданин написа:

Напоследък си задавам върпоса, има ли свобода на словото в България?

Имам примери, че даже тук не е много свободно. Днес изтрихте темата ми, утре сигурно ще изтриете и мен.

Искам да чуя и редовните потребители. Има ли свобода на словото? 

Свобода на словото никога не е имало и няма и да има. А колкото до този форум тук има правила, с които трябва да се съгласиш и съобразяваш още при регистрацията си.

преди 53 минути, Old_story написа:

Всички сме се съгласили със тези правила! 

Защо тези правила, след като ни се представят не се прилагат коректно?

Напротив! Прилагат се! 

преди 6 минути, Old_story написа:

Прилагат се, но не е равно за всички ни!

На някой хора се разрешава много повече да нарушават правилата отколкото на други. Това исках да кажа.

И кое правило не се прилага или се прилага различно?

преди 3 часа, Old_story написа:

Моето мнение си е мое! То едва ли има значение за вас.

Вие си решавате как да прилагате правилата. Мен не знам защо ме питате, все едно съм фактор тук, аз съм гост! :)

Каквото имах да казвам го казах в предните коментари.

Поздрави на всички и хубав ден! :)

Е ти взе, че се изплаши сега. Съвсем сериозно питам. И ако наистина виждаш нередност винаги можеш да пишеш на администрацията. Всеки потребител е важен за форума, независимо какъв е! 

преди 6 минути, Old_story написа:

Емооо, моля ти се! :)

Знаеш, че съм директен и не спестявам на никой нищо. Просто нямам какво да добавя и това е! :) 

Спирам, че разводняваме темата. :offtopic_s:

Направо си е точно по темата! :)

добре де,има ли начин да се спасиш от бан,например ако си баннат и са минали 3 години,и не те отблокират ?

преди 18 часа, Bubbles написа:

аз сигнализирах темата

И от къв зор? Тежко падение направи с този ход поне пред мен. Обективно погледнато, нито ти е пречила, нито си бил в анкетата, нито нищо, та какво си постигнал ти само си знаеш, но както виждаш аз оставам прав, защото ми я върнаха макар и без анкетата. Което е победа за мен и разбира се забуга за теб вече доносника от тук насетне. Реакцията ти показа по-скоро смешка за моите моите очи и за твоя жалост ми загуби респекта дето беше останал и без това на 0,5. Сега е на - 1. Радвай се, бъди доволен.

преди 38 минути, Fashion Lover написа:

добре де,има ли начин да се спасиш от бан,например ако си баннат и са минали 3 години,и не те отблокират ?

За да ти сложат БАН, трябва доста да си прекалил. Не забравяй, че това е просто форум и няма нищо общо с реалния живот. 

преди 7 часа, BANKATA написа:

Копейкин и Сидеров са си ясен пример че свобода на словото, и свобода на изрязяването има.

И кое по-точно изразяват? Сидеров го съсипаха, ще съсипят и Костадинов! Такива хора просто им трябват, за да се симулира уж, че има някаква свобода, но иначе всички са в кюпа! 

току-що, Old_story написа:

Аз за 20 години имах само едно предупреждение от "Бацката", което вися десет години на профила ми. Попитах Калин до кога ще го гледам, няма ли срок и той го премахна! :)

А миналия ден заради Колев изядох две наказания? :angry: Дори не бях виновен! :mad: 

Запитай се тогава, аз защо нямам бан или наказание, след като съм толкоз време в тоя форум. Табелката я имам от няколко години и тя нищо не означава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.