Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонколони и ресивъри

Featured Replies

преди 10 часа, Колев 74 написа:

AGD!

Защо трябва да обясняваш на човек , кое как да се направи, след като ти е написал горното в червен цвят? На хората им трябва дъндания, да тормозят околните, а не да направят това, което им се препоръчва. Аз отдавна съм спрял да отговарям на такива.

преди 10 часа, Колев 74 написа:

AGD!

Защо трябва да обясняваш на човек , кое как да се направи, след като ти е написал горното в червен цвят? На хората им трябва дъндания, да тормозят околните, а не да направят това, което им се препоръчва. Аз отдавна съм спрял да отговарям на такива.

Глупости

преди 2 минути, Niko Aleksandrov написа:

Глупости

Младеж!

Не пиши там, където си най неподготвен. Излагаш се като селски кифладжия!

Излагате   се Вие още с темата  която  сте създали! Това между редовете дето се опитваш да реплилираш и коментираш е за у дома при баба!Не знам какви легенди и кой Ви слага тези звания.....

преди 13 минути, Niko Aleksandrov написа:

Излагаш  се Ти още с темата  която  си създал! Това между редовете дето се опитваш да реплилираш и коментираш е за у дома при баба!Не знам какви легенди и кой Ви слага тези звания.....

Никаква тема не съм създавал. Темата е на Ивелин Долапчиев.  Аз дори не съм участник във темата. Обръщението ми е към AGD, а не към теб.

Ако си и такъв специалист по зоология , да не пиша края на изречението. Пиши и репликирай баба си, а не това, което не разбираш, момко! А легендите се избират от Администрацията на форума.

преди 26 минути, Колев 74 написа:

Никаква тема не съм създавал. Темата е на Ивелин Долапчиев.  Аз дори не съм участник във темата. Обръщението ми е към AGD, а не към теб.

Ако си и такъв специалист по зоология , да не пиша края на изречението. Пиши и репликирай баба си, а не това, което не разбираш, момко! А легендите се избират от Администрацията на форума.

Ами да си! свий се там и не разваляй добрия тон

преди 53 минути, Niko Aleksandrov написа:

Глупости

Не са глупости ,рискувате да повредите усилвателя при този тип свързване, освен големите изкривявания на звука.

Има три основни вида импеданс на озвучителните тела: 4 Ω, 8 Ω и 16 Ω. Като цяло озвучителните тела с по-висок импеданс изискват повече мощност, за да бъдат управлявани, отколкото озвучителните тела с по-нисък импеданс. Ето кратко ръководство, което ще ви помогне да изберете правилните тонколони за вашия усилвател:

Усилвател с импеданс 4 Ω :
Ако вашият усилвател е проектиран за 4 Ω, тогава ще трябва да потърсите озвучителни тела с импеданс от 4 Ω или повече.
Тези озвучителни тела обикновено са проектирани с по-голяма чувствителност и изискват по-малка мощност за постигане на необходимото звуково налягане.

Усилвател с импеданс 8 Ω:
Ако вашият усилвател е проектиран за 8 Ω, тогава ще трябва да потърсите озвучителни тела с импеданс от 8 Ω или повече. Тези озвучителни тела са най-често срещаният тип и обикновено се управляват по-лесно от озвучителните тела с 4 Ω. Те също така са по-благоприятни за несъответствията на усилвателя и могат да се използват с по-широка гама от усилватели.

Усилвател с импеданс 16 Ω:
Ако вашият усилвател е 16 Ω, тогава ще трябва да потърсите озвучителни тела с импеданс от 16 Ω. Тези озвучителни тела са по-рядко срещани от озвучителните тела с 4 Ω и 8 Ω, но могат да бъдат полезни в определени ситуации. Те обикновено са по-лесни за управление от озвучителните тела с 4 Ω, но може да не са толкова ефективни.

https://asperoaudio.com/2023/04/17/saglasuvane-impedance-tonkoloni-usilvatel/#:~:text=Импедансът е мярка за противопоставянето на потока от,тела%3A 4 Ω%2C 8 Ω и 16 Ω.

преди 5 часа, Niko Aleksandrov написа:

Излагате   се Вие още с темата  която  сте създали! Това между редовете дето се опитваш да реплилираш и коментираш е за у дома при баба!Не знам какви легенди и кой Ви слага тези звания.....

Че Колев е легенда в аудиотехниката си е просто факт.Това е инженер участвал в разработката на някои наши родни усилватели.

Това, че ти използваш своята техника, по твой си начин, си е твоя работа,  но колегите съвсем основателно посочват възможните последици от твоето свързване.

Според мен само ще спечелиш, ако се вслушаш в хората имащи повече компетентност в конкретната област

Предлагам дискусията да е в/у същността на темата, а не да коментирате какви глупости били мненията на висококвалифициран специалист в материята. 

преди 9 минути, badr написа:

Че Колев е легенда в аудиотехниката си е просто факт.Това е инженер участвал в разработката на някои наши родни усилватели.

Това, че ти използваш своята техника, по твой си начин, си е твоя работа,  но колегите съвсем основателно посочват възможните последици от твоето свързване.

Според мен само ще спечелиш, ако се вслушаш в хората имащи повече компетентност в конкретната област

Предлагам дискусията да е в/у същността на темата, а не да коментирате какви глупости били мненията на висококвалифициран специалист в материята. 

Аз предлагам да се приключи ! темата е изчерпана - Пробвайте се в други дебати!

преди 2 минути, Niko Aleksandrov написа:

Аз предлагам да се приключи ! темата е изчерпана - Пробвайте се в други дебати!

Не се пробвам в дебата, а се намесвам, когато сметна, че темата отива в нежелана посока.

преди 9 часа, Niko Aleksandrov написа:

Ами да си! свий се там и не разваляй добрия тон

Да съм, но не съм. И съм написал защо не коментирам детски въпроси в тази област. Още по вече! Никога не съм развалял добрият тон точно в такива теми, а съм гледал до помогна с каквото мога на питащите. Сам мога без проблем да преценя кой заслужава отговор и кой да пропусна. Погледни си темата за телефона и буксата му след ремонт. Там също съм ти казал нещо много важно. Лошото е, че тази техника не ти е ясна. Опитай работа поне в зоологическата градина.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.