Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за 1500$ това добре ли е?

Featured Replies

Кешът винаги се усеща когато е в повече.Интелските процесори са силно зависими от размера на кеша,при тях важи правилото на Мечо Пух (колкото повече,толкова повече).Разликата при рендване или мачкане на видео се усеща осезаемо когато имаш 2мб в повече.

Ето го въпросното рендване: http://techreport.com/reviews/2006q3/e6300...f/index.x?pg=12

Разликата за пореден път е смешна, както и при другите тестове от линка, който съм дал в горния пост cool.gif

Ето и тук: http://techreport.com/reviews/2006q3/e6300...f/index.x?pg=13 - пак нулева разлика.

Добавка:

Ето сравнение на видеокартите.

GPU: R520 vs R580

Fragment Pipelines: 16 vs 48

3DMark 2006: 3700 vs 5000 cool.gif

1025_m.jpg

инфо

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Ето го въпросното рендване: http://techreport.com/reviews/2006q3/e6300...f/index.x?pg=12

Разликата за пореден път е смешна, както и при другите тестове от линка, който съм дал в горния пост cool.gif

Ето и тук: http://techreport.com/reviews/2006q3/e6300...f/index.x?pg=13 - пак нулева разлика.

мисля че ме склони да сменя процесора за видеото ще почета още малко и ще реша

мисля че ме склони да сменя процесора за видеото ще почета още малко и ще реша

Щом като казваш,че ще се рендва на компа основно - не се отказвай от процесора за сметка на видеото cool.gif Имам предвид,че с избраната от тебе карта пак ще играете същите игри ( рядко ,както казвате ) ,които и ще играете с по-голямата.Но пък това,което ще прави компа повече (рендването) ще го прави по-бързо с 2 МБ кеш вповече :)

• Автор
Щом като казваш,че ще се рендва на компа основно - не се отказвай от процесора за сметка на видеото cool.gif Имам предвид,че с избраната от тебе карта пак ще играете същите игри ( рядко ,както казвате ) ,които и ще играете с по-голямата.Но пък това,което ще прави компа повече (рендването) ще го прави по-бързо с 2 МБ кеш вповече :)

Така и направих оставих си както си беше все пак ще се рендва а не за игри мерси на всички за помоща КОКОМИЛ какво ще кажеш за захранването бива ли го PSU OCZ600GXSSLI-EU GameXStream, 600W

или да го сменям няма да клоквам

Редактирано от zarko (преглед на промените)

• Автор
Лично на мене повече доверие ми вдъхват Antec NEO HE550 - SLI Ready, 3 Rail, Modular, EPS12V, APFC или Enermax High Power EG565AH-VH, 535W .

Тя цената е еднаква според теб да го сменя ли с PSU Enermax High Power EG565AH-VH, 535W ако реша да клоква ставали Enermax за клок и защо го няма това захранване на страницата на Enermax

Щом като казваш,че ще се рендва на компа основно - не се отказвай от процесора за сметка на видеото cool.gif Имам предвид,че с избраната от тебе карта пак ще играете същите игри ( рядко ,както казвате ) ,които и ще играете с по-голямата.Но пък това,което ще прави компа повече (рендването) ще го прави по-бързо с 2 МБ кеш вповече ;)

Е, тия тестове, за кво съм ги дирил ;)

Ясно се вижда, че е чиста набутвация и няма ефект от повечето L2 кеш в случая :wors:

• Автор
Е, тия тестове, за кво съм ги дирил ;)

Ясно се вижда, че е чиста набутвация и няма ефект от повечето L2 кеш в случая ;)

Е нали ти благодарих за помоща.Това захранване PSU Enermax High Power EG565AH-VH го няма никаде да видя схема и т.н къде се призвежда че го няма а виж за OCZ какви параметри са дадени ако са вярни значи е добре http://www.ocztechnology.com/products/powe...am_power_supply

• Автор
далече съм от мисълта ,че OCZ не е добре cool.gif Разгледай Antec , ето и две ревюта на Enermax - 1 , 2

И двете са еднакво добри разлката е само в

+3.3V(36A), +5V(30A), +12V1(18A), +12V2(18A), +12V3(18A), +12V4(18A)

незнам ти винаги си давал добри съвети кое от двете да взема и двете са добри марки

даи съвет

Asus може и да правят добри видео карти и дъна, обаче определено немогат да правят оптични устройства.

Вземи я махни тая писачка и сложи нещо (изпитано във времето) едно LG, NEC или Plextor.

Колкото до EnerMAX - захранвянията са много качествени!

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

• Автор
Asus може и да правят добри видео карти и дъна, обаче определено немогат да правят оптични устройства.

Вземи я махни тая писачка и сложи нещо (изпитано във времето) едно LG, NEC или Plextor.

Колкото до EnerMAX - захранвянията са много качествени!

Тази записвачка ставали не ми трябва Lightscribe,

DVD+/-RW LG 16x, H10AB-Black, Dual Layer

Mfr Part Number: GSA-H10AB

* Write Speed: 16X DVD+R; 8X DVD+RW; 8X DVD+R DL; 16X DVD-R; 4X DVD-R DL; 6X DVD-RW; 5X DVD-RAM; 48X CD-R; 32X CD-RW

* Read Speed: 16X DVD-R/RW/ROM; 8X DVD-R/RW/ROM DL; 48X CD-ROM; 5X DVD-RAM

* Access Time: CD-ROM - 125 ms; DVD-ROM/RAM - 145/175 ms

* Buffer Size: 2 MB

* Interface: ATAPI / E-IDE

* Color: Beige

* Dimensions: 148 x 41.3 x 170 mm

* Weight: 670 g

* Package: Bulk

Като се има предвид ,че ще си купуваш компонентите в България ( винаги точно това,което търсиш го няма sad.gif ) всъщност съм ти показал между кои да избираш ( много ме съмнява и трите посочени захранвания да ги има по-едно и също време ) -което от трите да вземеш ,няма да сбъркаш -ако пък ги има и трите -взимаш по-евтиното ;) Както казах ,OCZ са достатъчно добри ,но това което си избрал е ново и не съм имал възможност да го видя в действие - докато за другите две .... :wors::wors:

Добавено - ако имаш възможност и ще използваш писачката интензивно - вземи си Plextor PX-750A/T3,8X DVD+R Double Layer & 4X DVD-R DL & 16x/8x/6X/16 DVD+/-R/RW -69 $

• Автор
Като се има предвид ,че ще си купуваш компонентите в България ( винаги точно това,което търсиш го няма sad.gif ) всъщност съм ти показал между кои да избираш ( много ме съмнява и трите посочени захранвания да ги има по-едно и също време ) -което от трите да вземеш ,няма да сбъркаш -ако пък ги има и трите -взимаш по-евтиното ;) Както казах ,OCZ са достатъчно добри ,но това което си избрал е ново и не съм имал възможност да го видя в действие - докато за другите две .... :wors::wors:

Добавено - ако имаш възможност и ще използваш писачката интензивно - вземи си Plextor PX-750A/T3,8X DVD+R Double Layer & 4X DVD-R DL & 16x/8x/6X/16 DVD+/-R/RW -69 $

Както винаги става и аз така размислих и се спрях на изпитаното няма да се използва интензивни и това се получи

MAINBOARD-ASUS P5B Deluxe, P965, Core2, 2D2-800, Е16 LGA775

CPU P4-CoreDuo,E6600, 2.4/4M/1066, LGA775 BOX

VGA Card -ATI Radeon ASUS-EAX1800XT/2DHTV/512MB, DDR3, PCI-E, VIVO

RAM- CORSAIR-D2 2G, Dual Ch, 2x1GB, 800MHz, Corsair XMS

DVD+/-RW LG 16x, H10AB-Black, Dual Layer

HDD-320GB Seagate Barracuda, 16MB, S-ATA2, 7200.10

MODE COM Middle ATX-Enjoy, black+ PSU Enermax High Power EG565AH-VH, 535W

FDD 1.44 Black panel

Ами ,добра си става машинката :wors: Понеже предпочете по-скъпите памети - нека ти покажа още нещо ,подходящо за този компютър :wors:Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 2x1gb Kit

1_286.jpg

Пълно инфо за паметите,като и тестове с тях при различни системи AMD и Intel - цък

• Автор
Ами ,добра си става машинката :P Понеже предпочете по-скъпите памети - нека ти покажа още нещо ,подходящо за този компютър :wors:Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400 2x1gb Kit

1_286.jpg

Пълно инфо за паметите,като и тестове с тях при различни системи AMD и Intel - цък

добра е памета но как то казах а и ти да се доверим на на изпитаното мерси на всички за помоща

• Автор
далече съм от мисълта ,че OCZ не е добре cool.gif Разгледай Antec , ето и две ревюта на Enermax - 1 , 2

Наи сетне намерих малко инфо за захранването линк 2 е за друго захранване не е за същото виж за какво става въпрос и без да се замислям го избирам него/AL-056 EG565AX-VH(W) SFMA ATX 12V v2.0 (24P) RING CORE 535W/

http://www.enermax.it/scheda_tecnica_alime...20ATX12V%20v2.0

още веднъж мерси

Правя пс на един приятел бюджета е 1500$ на това съм се спрял добре ли е или да променя нещо?

Ще се ползва за всичко игри и графика 3д ауто кад ...

MAINBOARD-ASUS P5B Deluxe, P965, Core2, 2D2-800, Е16 LGA775

CPU P4-CoreDuo,E6600, 2.4/4M/1066, LGA775 BOX

ATI Radeon ASUS-EAX1800XT/2DHTV/512MB, DDR3, PCI-E, VIVO

RAM- CORSAIR-D2 2G, Dual Ch, 2x1GB, 800MHz, Corsair XMS

DVD+/-RW ASUS DRW-1608P2S, DLayer, Black

HDD- HITACHI T7K250,250GB, SATA2, 8M, 7200rpm

MODE COM Middle ATX-Enjoy, black+FSP BlueStorm AX500-A/ATX12v V2.0/

FDD 1.44 Black panel

Добър избор!Препоръчвам записвачката да е на NEC (ASUS ползва техните чипове),дъното да е на GIgabyte,обаче.HDD задължително Seagate SATA II,има 5 години гаранция.RAM можеш да вземеш и на SUper Talent,тъй като се overclockva na 1126 MHz,a GIGABYTE дъната имат Most Overclockable product award,аз също съм с такова.Процесор си вземи обаче E6400 Rev.B2,тъй като се oveclock-va повече от Е6600,и го бие,гарантирам ти,моят работи на 2 Х 3600 MHz ;) Охлаждане си вземи Thermaltake Big Typhoon.

Процесор си вземи обаче E6400 Rev.B2,тъй като се oveclock-va повече от Е6600,и го бие,гарантирам ти,моят работи на 2 Х 3600 MHz

Той ще го бие и при клок на 2.5Ghz като гледам тестовете :)

Ако не е FSP Fortron-не е захранване.Antec са кофти захранвания,горят,проблемни са,а от Fortron по-стабилно няма.OCZ не произвеждат захранвания,тяхното е ОЕМ работа,не се занимавай.

• Автор
Ако не е FSP Fortron-не е захранване.Antec са кофти захранвания,горят,проблемни са,а от Fortron по-стабилно няма.OCZ не произвеждат захранвания,тяхното е ОЕМ работа,не се занимавай.

Ами аз мисля че това захранване ще мачка наред прочети малко за него

http://www.enermax.it/scheda_tecnica_alime...20ATX12V%20v2.0

колкото за клока тази конфигорация и без клок при рендване ще бие твоята

Прочети тестовете на захранвания,където ENERMAX заема 7-о или 9-о място,например в Tomshadware Guide.И точно на мен не ми говори за рендване,тъй като с това си вадя хляба.Заповядай,ето Link към ентусиастите по overclock.Не забравяй,че Е6400 по подразбиране е на 4260 MHz (2 X 2130),а я виж този на колко работи,при това с мизерния box вентилатор...

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=121227

:yanim::wors::)cool.gif:wors::):whist:

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

колкото за клока тази конфигорация и без клок при рендване ще бие твоята

Съмнявам се, тоз 6400 на 3.6Ghz ще омете всичко.

Сега няма да клокваш, но помисли за бъдещето.

6600 е хем по-зле като съотношение цена-производителност, хем не се клоква както 6400 :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.