Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клониране на Windows 10

Featured Replies

Здравейте. Искам да клонирам WINDOWS 10 от носител SSD SAMSUNG EVO 500 GB и да запиша клонирания образ на носител SSD KINGSTON 240 GB. Заедно с уиндоуса искам да клонирам инсталирания Офис, както и някои КАД продукти и др. програми, които са инсталирани на компютъра. Целта ми е ССД Кингстън 240 ГБ да бъде като еталонен носител, от който да мога да инсталирам наведнъж Уиндоус 10 заедно с всички други нужни програми на няколко други компютъра, които нямат инсталирана ОС.

Смятам да използвам програми като acronis true image или aomei backupper. Трябва ли преди това задължително да намаля системния том/раздел с Уиндоус и другите инсталирани програми на изходния носител Самсунг 500 ГБ като използвам - shrinking volume от disk management в Уиндоус под 240 ГБ или мога да огранича обема клонирания диск до 240 ГБ при използването на една от тези програми? 

За тези двете, които си споменал не съм тествал, но с Macrium Reflect потвърждавам, че съм го правил. А ето и видео:

Безплатната версия, може да се изтегли оттук:

https://www.kaldata.com/софтуер/macrium-reflect-free-93304.html

преди 1 час, heliom написа:

Целта ми е ССД Кингстън 240 ГБ да бъде като еталонен носител, от който да мога да инсталирам наведнъж Уиндоус 10 заедно с всички други нужни програми на няколко други компютъра, които нямат инсталирана ОС.

Аха, това ти е целта, ама те тия другите близнаци ли са на оригиналния = дънна платка, процесор и т.н. ?

преди 1 час, heliom написа:

Трябва ли преди това задължително да намаля системния том/раздел с Уиндоус и другите инсталирани програми на изходния носител Самсунг 500 ГБ като използвам - shrinking volume от disk management в Уиндоус под 240 ГБ или мога да огранича обема клонирания диск до 240 ГБ при използването на една от тези програми? 

Важно е заетото пространство на оригинала да не е по-голямо от дисковото пространство на приемниците.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

те тия другите близнаци ли са

Не, тризнаци са

преди 5 минути, tan2 написа:

Само дето Standard Edition няма функцията Universal Restore, трябва да е поне Pro

Spoiler

How to backup Windows 10 and restore on another computer

In the case that Windows tools couldn’t fix existing issues, you need the help of third-party backup software. The one I use here is AOMEI Backupper Professional. 

https://www.ubackup.com/windows-10/restore-windows-10-backup-to-dissimilar-hardware-3889.html

В тази OS няма клонинги!!! :) Има "образ" който може да възстановиш! 

Аз казах!!!

п.п. Друг е въпроса, че тя стана UNIX система! Каквото им да значи Линукс!!! :) 

• Автор

Ако съм разбрал правилно, преди всичко трябва намаля системния том/раздел (уиндоус плюс другите инсталирани програми) на изходния носител - самунг 500 ГБ да бъде под 240 ГБ.

Има ли значение дали ще направя това от disk management на уиндоус или aomei partition editor или някоя друга програма за поддръжка на хдд/ссд?

преди 26 минути, heliom написа:

Ако съм разбрал правилно, преди всичко трябва намаля системния том/раздел (уиндоус плюс другите инсталирани програми) на изходния носител - самунг 500 ГБ да бъде под 240 ГБ.

Има ли значение дали ще направя това от disk management на уиндоус или aomei partition editor или някоя друга програма за поддръжка на хдд/ссд?

Изобщо видя ли клипа?

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

преди 2 часа, heliom написа:

Нищо не си разбрал! Важно е размерът на заетото място на диска, който е оригиналът за клониране, да е по-малък от размера на диска, върху който ще се клонира.

Не можеш да прехвърлиш 300GB данни на 230GB диск.

А ако размерът на имиджа е по-малък от диска, програмата пита дали да разтегне по целия обем на новия диск

преди 3 часа, tan2 написа:

Който търси намира.

А който подвежда?. ...Колко сърбел би отнесъл от автора, в момент, в който иска да възстанови от готовия имидж? Не моф си седна на гз от сърбел.

С AOMEI можеш да мигрираш OS от 500GB на 240GB,но заетото пространство в първия диск трябва да е по-малко от 240GB и програмата трябва да е Pro

преди 15 минути, цър-вул написа:

А който подвежда?. ...Колко сърбел би отнесъл от автора, в момент, в който иска да възстанови от готовия имидж? Не моф си седна на гз от сърбел.

Не мога да посоча къде може да намери нужната версия на програмата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.