Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсваща папка в SSD

Featured Replies

Здравейте!

При смяна на стар с нов лаптоп, копирах всички папки, които исках да съхраня. Снимки, музика, документи... След закупуване на новия не помня колко време не бях преглеждала SSD-то (ADATA HV620S, external HDD, ако е от значение моделът), но като че ли всичко си беше там. Вчера ме помолиха да потърся една книга, която беше там, и го включих. Оказа се, че цялата ми папка с документи липсва. Цялата. Първо реших, че може да е защото сега съм с Windows 10 и не "вижда" по-ниските версии на старите документи. Пробвах на по-стара операционна система- същото. Допуснах, че може да съм архивирала папката, какъвто спомен имам, но в момента нямам архиватор и вероятно затова не може да я прочете. Инсталирах архиватори, но и това не помогна. Какво бих могла да направя? Старият ми лаптоп "умря". Зная, че има устройства, които извличат данни от диска, дори когато операционната система се е сринала, но какво мога да направя, за да не стигам дотам?

Благодаря предварително!

Първо много добре разгледайте какво има на преносимия диск.

Активирайте опцията да виждате разширенията на файловете. Ако трябва пуснете няколко търсения за различните видове архиви.

Твърдия диск от стрия лаптоп имате ли го и здрав ли е самия диск?

Най-вероятно е изтрита по грешка. Програма за възстановяване на данни - https://www.r-undelete.com/

Или която си харесате друга.

ПП Всъщност пуснете скритите файлове и папки да се виждат. Може да е вирус.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Първо много добре разгледайте какво има на преносимия диск.

Активирайте опцията да виждате разширенията на файловете. Ако трябва пуснете няколко търсения за различните видове архиви.

Твърдия диск от стрия лаптоп имате ли го и здрав ли е самия диск?

Възможно е да не успявам да я открия, да е скрита по някакъв начин. А твърдият диск от стария лаптоп мисля, че си е наред. Просто ми се срина операционната система, защото не беше преинсталиран доста време. А и си беше вече наистина старичък. Стои прибран. Ако се налага, ще намеря някого да извлече информацията от него. 

• Отворете файловия мениджър от лентата на задачите. 

• Изберете Преглед > опции > Промяна на опциите за папка и търсене.

• Изберете раздела Изглед и в Разширени настройки изберете Показвай скритите файлове, папки и устройства и OK.

• Автор
преди 3 минути, darco написа:

Най-вероятно е изтрита по грешка. Програма за възстановяване на данни - https://www.r-undelete.com/

Или която си харесате друга.

ПП Всъщност пуснете скритите файлове и папки да се виждат. Може да е вирус.

Ами, не зная точно коя отметка, но в менюто Преглед-Скрити елементи. Зададено е. Ако е това. Вирус... Дискът е пускан най-много два-три пъти. След прехвърляне на данните не съм го пипала. Най-много веднъж. И тогава не ми направи впечатление нещо да липсва. Съхраняван е нормално- в оригиналната кутия. Не е пренасян, тръскан, удрян и прочие. Интересното е, че визуалните файлове са ок, а текстовите липсват. Преди месеци ми се бъгна флашката и текстовите файлове се бяха скапали, но си стояха на маймуница. Поне се виждаше, че ги е имало. Не вярвам да съм изтрила папката. Чак такава глупост- материали, събирани в продължение на десетина години... Не съм трила нищо. Просто ги прехвърлих и прибрах диска. Даже мисля, че ги запазих и в архив, и разархивирани. Уж за по-сигурно.

На диска в момента колко заето място има?

Какъв обем файлове липсват?

Нещо друго липсва ли?

Пуснете едно търсене по име на файл в което сте сигурна как е написано.

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

На диска в момента колко заето място има?

Какъв обем файлове липсват?

Нещо друго липсва ли?

Пуснете едно търсене по име на файл в което сте сигурна как е написано.

Доста бавно търси и не дава резултат от търсенето. Дискът е 2 ТВ. От 1.81 свободни са 1.39. Не зная колко търся, защото текстовите не са обемни. Но, да речем, някой гигабайт. Не много- 1, най-много 2. Иначе сборният размер на всичко, което е записано е 427-430 GB. Отговаря. Има съответствие. Т.е. сякаш нищо не липсва. Струва ми се, че ще търся вариант да си взема материалите от стария диск. Ще потърся помощ освен от някого... И все пак е нелогично и необяснимо.

От старият лаптоп може да се свали диска и да си вземеш информацията, след това пак да се върне в лаптопа и съответно да се преинталира.

Покажи снимка от disk management. Да не би диска да е бил разделен на дялове и някой дял да не е монтиран, и да не се вижда?

• Автор
преди 10 минути, Звяра! написа:

От старият лаптоп може да се свали диска и да си вземеш информацията, след това пак да се върне в лаптопа и съответно да се преинталира.

Май това е най-разумното. Но ще е глупаво, ако някак-си папката стои скрита и аз не зная как да я открия и да вървя по трудния път. 

преди 4 минути, mariami написа:

Май това е най-разумното. Но ще е глупаво, ако някак-си папката стои скрита и аз не зная как да я открия и да вървя по трудния път. 

А вие правили ли сте опити да криете тази папка или файловете, които са в нея? Тя сама няма да се скрие.

• Автор
преди 6 минути, Звяра! написа:

А вие правили ли сте опити да криете тази папка или файловете, които са в нея? Тя сама няма да се скрие.

Не. Имам предвид, ако нещо неволно е натиснато... Знам ли... Предполагам всичко. Обмислям варианти.

До колкото разбрах това е външен диск, възможно е да има лоши сектори, които ОС да е изолирала и затова да липсва папката. Направете му една проверка със CrystalDiskInfo .

• Автор
преди 38 минути, Raze написа:

Покажи снимка от disk management. Да не би диска да е бил разделен на дялове и някой дял да не е монтиран, и да не се вижда?

Влязох в диспечера на устройствата и в информацията за диска е това. Не зная какво точно да снимам.

преди 9 минути, Звяра! написа:

До колкото разбрах това е външен диск, възможно е да има лоши сектори, които ОС да е изолирала и затова да липсва папката. Направете му една проверка със CrystalDiskInfo .

През диспечера погледнато, устройството работи правилно. То дори не е ползвано. Два-три пъти да е отваряно.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Провери пак какво съм написал.

Десен бутон върху старт меню/disk management.

Оф. Терсене ми е с 10-ката. Не съм я ровила и нямам и намерение май. Но трябва да е това:

Adata 1.jpg

Това ми изглежда наред. Ако наистина липсва папката - следващия път се научи да си правиш архив на важните файлове на поне няколко носителя, така при проблем или липса ще го имаш и на други места, откъдето ще можеш да си то възстановиш.

преди 10 минути, Raze написа:

Това ми изглежда наред. Ако наистина липсва папката - следващия път се научи да си правиш архив на важните файлове на поне няколко носителя, така при проблем или липса ще го имаш и на други места, откъдето ще можеш да си то възстановиш.

В облак е най - сигурно .Аз използвам на Гоогъл и съм доволен .Използвам безплатното място , защото качвам само снимки , пароли , и изпитни тестове по моята работа :)

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Е, да. Някои неща са ми из интернет, но ще си е играчка да дърпам материали отпреди десетина години. Някои са ми изпечатани на хартия, но си е друго електронният вариант. Трети дори не си спомням. Доста учебни материали- също. Също ги има в интернет пространството, но си е обем. Кофтито е, че част от всичко беше на флаш памет, на която също нещо й стана. Все едно. Благодаря все пак! Исках да съм сигурна, че не са на външния диск. Пристъпвам към план Б. Дано успея да ги измъкна от стария лаптоп. Ще помоля някого за помощ. 

Благодаря още веднъж! Тук винаги ми помагат и е хубаво, че има хора, които разбират и умеят да насочат невежи като мен.

преди 16 минути, mariami написа:

Исках да съм сигурна, че не са на външния диск.

Не знам как го доказахме това.

Най-лесно е по невнимание дадена папка да се премести в друга папка на същия носител, ще стане мигновенно.

Не разбрах при търсене на заглавие или по разширение на файл - какво даде накрая като резултат?

Този външен диск SSD или HDD e?

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

?

Този външен диск SSD или HDD e?

https://www.adata.com/en/specification/380

Цитат

The ultra-portable hard drive HV620S packs up to 4TB of external storage in a drive that’s only 11.5mm thick. The design also shines with a mirror-like gloss, simple but elegant and fitting for dependable, go-anywhere storage that runs via fast USB 3.2 Gen 1. For all your content and with nearly universal device compatibility, the ADATA HV620S 1TB/2TB/4TB External Hard Drive embodies smart design that increases capacity and performance while reducing physical space requirements.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.