Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсваща папка в SSD

Featured Replies

преди 1 минута, Звяра! написа:

Искам го с три букви само!

SSD или HDD e?

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Искам го с три букви само!

SSD или HDD e?

То си пише! HDD

Продължавам да настоявам за една проверка, за лоши сектори на този диск.

преди 13 минути, Звяра! написа:

То си пише! HDD

Продължавам да настоявам за една проверка, за лоши сектори на този диск.

Е защо на този диск? Нали търсим изчезналата папка от SSD-то!

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Е защо на този диск? Нали търсим изчезналата папка от SSD-то!

Не те знам защо реши да търсиш на друг диск?

преди 5 часа, mariami написа:

Дискът е пускан най-много два-три пъти. След прехвърляне на данните не съм го пипала. Най-много веднъж. И тогава не ми направи впечатление нещо да липсва. Съхраняван е нормално- в оригиналната кутия. Не е пренасян, тръскан, удрян и прочие. 

преди 5 часа, mariami написа:

. Дискът е 2 ТВ. От 1.81 свободни са 1.39. Не зная колко търся, защото текстовите не са обемни. Но, да речем, някой гигабайт. Не много- 1, най-много 2. Иначе сборният размер на всичко, което е записано е 427-430 GB. Отговаря. Има съответствие. Т.е. сякаш нищо не липсва. Струва ми се, че ще търся вариант да си взема материалите от стария диск. Ще потърся помощ освен от някого... И все пак е нелогично и необяснимо.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Заглавието видя ли го?

Авторката на темата не е длъжна да знае какво е ССД и Хард диск и каква е разликата между тях. Все тая, карай да върви.

Последно пиша да си провери диска за лоши сектори нищо, че малко го е ползвала, за да няма след време още изгубени данни. Лека вечер.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 29.01.2024 г. в 22:43, plamen_petrov_80 написа:

Не знам как го доказахме това.

Най-лесно е по невнимание дадена папка да се премести в друга папка на същия носител, ще стане мигновенно.

Не разбрах при търсене на заглавие или по разширение на файл - какво даде накрая като резултат?

Този външен диск SSD или HDD e?

Оказа се, че е HDD. Била съм в заблуда, извинявам се. Наистина го купих доста отдавна, а и като не е ползван, буквално съм забравила. Вероятно съм имала намерение да взема SSD и после поради някакви съображения съм променила решението си. Предполагам, че терабайтите са натежали.

на 29.01.2024 г. в 22:43, plamen_petrov_80 написа:

Не знам как го доказахме това.

Най-лесно е по невнимание дадена папка да се премести в друга папка на същия носител, ще стане мигновенно.

Не разбрах при търсене на заглавие или по разширение на файл - какво даде накрая като резултат?

Този външен диск SSD или HDD e?

При търсене на заглавие или цяла папка не излиза нищо. Дискът върти в търсене и нищо не намира. Преди да се убедя, че папката липсва, проверих да не е тикната в другите. Не я намерих и в тях. Те не са чак толкова много. Търсенето по име на файл и папка потвърди липсата. В момента съм предоставила стария си лаптоп с надеждата да може да се преинсталира, за да мога да се добера до :D. Ако не му се е случило нещо сериозно, де. Надявам се, че не. Проблемът е, че дори да се добера, вече не мога да имам доверие на HDD-то.

на 13.02.2024 г. в 0:28, mariami написа:

В момента съм предоставила стария си лаптоп с надеждата да може да се преинсталира, за да мога да се добера до :D. Ако не му се е случило нещо сериозно, де. Надявам се, че не. Проблемът е, че дори да се добера, вече не мога да имам доверие на HDD-то.

Не е нужно да се пренинсталира стария лаптоп за да се свалят данните, дори машината не е нужно да работи - само диска да е здрав и колкото по-малко пипат по него, толкова по-малко могат да объркат нещо.

Към момента аз не мога да поставя под съмнение колко коректно работи  преносимия ви дикс - не просто така една папка не изчезва от диск ... не е като кашон с папки и най-горната да е изпаднала ...

Все пак може да се види с Crystal DiskInfo какво показва диска като състояние.

• Автор
на 14.02.2024 г. в 19:05, plamen_petrov_80 написа:

Не е нужно да се пренинсталира стария лаптоп за да се свалят данните, дори машината не е нужно да работи - само диска да е здрав и колкото по-малко пипат по него, толкова по-малко могат да объркат нещо.

Към момента аз не мога да поставя под съмнение колко коректно работи  преносимия ви дикс - не просто така една папка не изчезва от диск ... не е като кашон с папки и най-горната да е изпаднала ...

Да, зная, че не е нужно да се преинсталира, но така и така ще се пипа, поне да е направен.

Ще пробвам с  Crystal DiskInfo какво се случва с тоя диск. Който се оказа HDD, а не SSD. Явно съм имала намерение да си взема SSD, но по някаква причина съм си променила мнението и съм купила твърдия. По това си правете заключение колко го ползвам. За да забравя какво съм купила и какво имам... Та не от пипане е изчезнала папката. По подобен начин ми изчезнаха документи от флаш памет. 

Най-добре е да се сканира с програма за възстановяване на данни от типа на R-Studio. Изпитвам силно съмнение, че системата е изтрила липсващото съдържание. Срещал съм и друг път такада ситуация.

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Само документи или всички файлове?

Spoiler

Документи. Не всички. Някои си стояха. Но там не беше толкова важно, защото ползвах флаша, само когато искам да принтирам нещо. Т.е. като преносимо устройство я ползвах. После триех от нея. 

преди 3 минути, цър-вул написа:

Най-добре е да се сканира с програма за възстановяване на данни от типа на R-Studio. Изпитвам силно съмнение, че системата е изтрила липсващото съдържание. Срещал съм и друг път такада ситуация.

И това ще пробвам.

• Автор
на 14.02.2024 г. в 19:05, plamen_petrov_80 написа:

Screen.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.