Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За американските бази

Featured Replies

Я вижте на каква нагла лъжа попаднах. Доколкото аз знам, базите им тук са си истински и не са под наш, а под техен контрол. Костадин Костадинов ги беше показал в едно видео. Строго охранявани, недотостъпни за обикновения човек, с надписи първо на английски и после на български език. В интернет, като търсих информация за черните затвори на ЦРУ извън САЩ, според "Уикипедия" един такъв има и в нашата страна, намира се в една от базите. В един сайт видях и снимка от жилищната част на една от базите, типичните еднакви дървени американски къщурки, добре, че у нас няма торнада, че ще ни заминат горите заради тия. Базите им са си едно американско селце - военна и жилищна част, май и собствени градини и училища за децата, живеят мега изолирани от нас. Сами си произвеждат храна. Все едно нашата е отровна.............

Само не искам да ги виждам като туристи из нашите места, защото са  мега мързеливи и ги мързи да научат български език. А ние не сме длъжни да знаем английски. Те май и вече не знаят какви са тези неща кеш, хартиен вестник, обикновен магазин.......... Повечето сигурно и крави, кози, овце, кокошки и свине не са виждали никога............:giggle1:

Цитат

Е все пак у нас няма АМЕРИКАНСКИ бази, които да са под тяхна юрисдикция и под тяхно командване, със складирани техни оръжия под техен контрол. Има учебни полигони, които ползват и те и ние, но са под командване на България.
И изобщо това е един полигон, складова база и летища, нужни за транспорт. Не е бази като в Турция.

• Отговори 78
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От девет кладенеца вода ще извадите, само да ни убедите, че американските бази са нещо полезно и необходимо за българския народ. Потресаващо е колко промити мозъци има из безбрежния интернет, които сл

• Имали са, но не са били лагери на смъртта. Не е имало газови камери и крематориуми. Сега имат само изправителни колонии. В такива бяха пратили ненормалните откачени пусита. А Алексей Навални е един кл

• Нищо чудно, че тази година няма интерес от страна на бъларите за Зелена карта. Свършиха се баламите. А това изказване от американска гледна точка е изключително грозно. Значи не биха допус

И кво?

• Автор

Ами написах поста, защото мразя да се лъже, а сигурно ще се намерят хора, които да вярват на подобни лъжи, за добрите, мили, честни и почтени американци. Ами не са такива. Факта, че базите им са строго охранявани, а видяхме какво са правили в Украйна, ми е притеснителен. Военните бази може да са за всичко, дори и за място за създаване и изпитване на биологично оръжие. А че има черен затвор на ЦРУ тук, ми е още по - неприятно.

И за да се изгаврят съвсем с хората и всичко човешко и свято, тия уроди са пуснали туристически турове за "Гуантанамо" който си е сертифициран като концентрационен лагер. А там все още има затворници. Все едно маймуни в зоопарк. Разгледах снимките на "Гуантанамо" в "Уикипедия", отврат просто. Тия надминаха и нацистите.

Направо не мога да повярвам колко много лоялни и заслепени фенове си имат САЩ у нас. Това е направо страшно. И аз ги харесвах като малка, само докато не разбрах какви са в действителност.

Дано само с ревовете за още мобилни оператори  от страна на наивните хора, не ни докарат някой американски, че хич не искам тия ненормални да ми следят живота и трафика в интернет и да ми забраняват да зяпам онлайн руската телевизия  и да изказвам свободно мнение относно политиката, демонокрацията, войните и нарушенията на човешките права, извършвани от САЩ.

Сто пъти предпочитам някой руски пред някой американски или западноевропейски мобилен оператор.

Да, и в Русия има такива места,  но нито са ги превърнали на атракции, нито се знае къде се намират, нито руснаците се хвалят с тях.

И аз това се чудя, какво те бърка каква храна ядат, с каква хартия си бършат ... и т.н?  Ползвайки само свои продукти се намалява възможността за саботаж на базата, ако не ти е известно България бъка с рашистки шпиони и путинисти.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ами написах поста, защото мразя да се лъже, а сигурно ще се намерят хора, които да вярват на подобни лъжи, за добрите, мили, честни и почтени американци. Ами не са такива. Факта, че базите им са строго охранявани, а видяхме какво са правили в Украйна, ми е притеснителен. Военните бази може да са за всичко, дори и за място за създаване и изпитване на биологично оръжие. А че има черен затвор на ЦРУ тук, ми е още по - неприятно.

Повярвай ми, биологични оръжия могат да се създават и в някое мазе с лаборатория на ЦРУ в някой затънтен щат, не им необходимо да ги създават чак тук в България, а и като имат присъствие тук, каква им е далаверата светът да пламне от тук и да изгорят и техни хора и инвестиции. Тук присъствието им е военно като в страна партньор на НАТО сме ангажирани да им предоставим полигони и т.н., където да имат разположена техника в случай, че Русия, Сърбия или извънземните ни нападнат.

И за да се изгаврят съвсем с хората и всичко човешко и свято, тия уроди са пуснали туристически турове за "Гуантанамо" който си е сертифициран като концентрационен лагер. А там все още има затворници. Все едно маймуни в зоопарк. Разгледах снимките на "Гуантанамо" в "Уикипедия", отврат просто. Тия надминаха и нацистите.

И какво като имат "Гуантанамо" ? Навални къде лежи в момента, знаеш ли?

Направо не мога да повярвам колко много лоялни и заслепени фенове си имат САЩ у нас. Това е направо страшно. И аз ги харесвах като малка, само докато не разбрах какви са в действителност.

И как си разбрала какви са? Американци познаваш ли? Даже английски не си научила, т.е. нямаш досег с много от информацията от там, до теб стига само преведена такава, която може да е абсолютно манипулирана и то с цел. Русия и Китай например имат мощни пропагандни канали чрез които да те накарат да повярваш, че те са най-прекрасните страни, а САЩ еманация на злото.

Дано само с ревовете за още мобилни оператори  от страна на наивните хора, не ни докарат някой американски, че хич не искам тия ненормални да ми следят живота и трафика в интернет и да ми забраняват да зяпам онлайн руската телевизия  и да изказвам свободно мнение относно политиката, демонокрацията, войните и нарушенията на човешките права, извършвани от САЩ.

Теб специално какво те притеснява? Щом ползваш интернет, ЦРУ знае всичко за теб. Почти всичко, което ползваш минава от там с изключение на тикток, той е китайски.

Сто пъти предпочитам някой руски пред някой американски или западноевропейски мобилен оператор.

Да, и в Русия има такива места,  но нито са ги превърнали на атракции, нито се знае къде се намират, нито руснаците се хвалят с тях.

Говориш без никаква информация и със сляпа вяра в Русия, защото нещо си се озлобила срещу САЩ и му прехвърляш вината за своите лични проблеми. Разбирам че имаш нужда от изкупителна жертва, но на хората тук ни е омръзнало да ти четем за паник атаките, които получаваш. Ходила ли си на психолог и споделяла ли си му за ненавистта си към САЩ и западния свят? Той каза ли ти, че това може би се дължи на твои неосъществени мечти да бъдеш американка и затова сега си забозила русофилка?

• Автор

Изписа абсолютни глупости. Да не пишеш и в онзи форум под името Лорд Сняг?:popcorn2:

преди 19 минути, Anneliese написа:

Изписа абсолютни глупости.

Обоснови се!

преди 2 часа, Anneliese написа:

Доколкото аз знам, базите им тук са си истински и не са под наш, а под техен контрол.

Нищо не знаеш!

Строго охранявани, недотостъпни за обикновения човек, с надписи първо на английски и после на български език.

Естествено, че ще са строго охранявани - като всяко военно поделение на всякъде по света! Има си процедура, по оято се издават съответните пасаван-и.

Естествено е и че указателните табели ще са на английски - нали не мислиш, че хората са длъжни да знаят български?

И за да се изгаврят съвсем с хората и всичко човешко и свято, тия уроди са пуснали туристически турове за "Гуантанамо" който си е сертифициран като концентрационен лагер. А там все още има затворници.

Щом могат да се печелят пари - защо да няма турове? И кой и кога е сертифицирал затвора Гуантанамо за лагер? Май нещо не си в час

Дано само с ревовете за още мобилни оператори  от страна на наивните хора, не ни докарат някой американски, че хич не искам тия ненормални да ми следят живота и трафика в интернет и да ми забраняват да зяпам онлайн руската телевизия

Те всички оператори, реално са Американски. А какво искаш ти, никой не го интересува!

И последно: Научи английски език - без него си за никъде!

• Автор

"Гуантанамо" си е списъка на "Уикипедия" за действащи концентрационни лагери. Или сега ще изкарате "Уикипедия" русофилска?

https://en.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay_detention_camp

Ето го в списъка:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_concentration_and_internment_camps

преди 2 часа, ined написа:

И аз това се чудя, какво те бърка каква храна ядат, с каква хартия си бършат ... и т.н?  Ползвайки само свои продукти се намалява възможността за саботаж на базата, ако не ти е известно България бъка с рашистки шпиони и путинисти.

Параноя.:giggle1::popcorn2:

Хаха голяма смешка...... Че то почти целия интернет трафик и ОС минават през американски сървъри ама видиш ли нямали сме американски доставчик да ни следи хихи

преди 2 минути, Anneliese написа:

Или сега ще изкарате "Уикипедия"

Уки-то е последния по надеждност източник на информация, бе! Нали си наясно, че там всеки може да напише каквото си иска!

преди 24 минути, Anneliese написа:

"Гуантанамо" си е списъка на "Уикипедия" за действащи концентрационни лагери. Или сега ще изкарате "Уикипедия" русофилска?

Ето го в списъка:

А забеляза ли, че и Русия си имат богата история с концентрационни лагери

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_concentration_and_internment_camps#Russia_and_the_Soviet_Union

Даваш ли сметка, че империите не са човеколюбива. Нито САЩ, нито Русия. Уж се интересуваш от история, а само едната страна на монетата гледаш.

преди 24 минути, Anneliese написа:

Ето го в списъка:

detention camp не се превежда концентрационен, както ти се иска на теб или ти вменяват. Всеизвестно е че е затвор със строг режим без да се чете някъде!

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

detention camp не се превежда концентрационен, както ти се иска на теб или ти вменяват. Всеизвестно е че е затвор със строг режим без да се чете някъде!

Всъшност, официалното наименование е "extrajudicial detention camp". Разликата е, че има и база за разпити, където Федералните закони не важат, както и факта, че не е необходимо разрешение от Федреален или Щатски съд за задържане

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Концентрационен лагер е доста разтегливо понятие, защото в затворите стават всякакви извращения. Концентрационните лагери на нацистите например са имали зали за пуснане на циклон Б за изпълнение на смъртни присъди. Ние знаем, че те са ставали по "бързата процедура", но и ако в Гуантанамо изпълняват смъртни присъди, решени извън щатски съд, то те какви смъртни присъди са? Лагер за задържане или за изпълняване на смъртни присъди, които са политически мотивирани (защото затворниците в Гуантанамо макар и "терористи" не са "обикновени стрелци" като такива от някое училище или мол например, а вярващи в Аллах и с бради, и с конкретни политически изисквания) си е все концентрационен лагер. Американците могат да си го наричат както си искат, но империите не са човеколюбиви. Да вярваш, че САЩ няма да си позволят да нарушават човешките права в тези места, за да изтръгнат истината от някой талибан, който трябва да им издаде в коя пещера се крие Бен Ладен трябва просто да си затваряш очите. 

преди 3 часа, Anneliese написа:

Строго охранявани, недотостъпни за обикновения човек,

В радиус 10 км. където живея  има 2 поделения (Български) и пак не искат да ме пускат вътре, не знам защо...😩

Костадин Костадинов ги беше показал в едно видео.

Кафяв "родолюбец" , но русофил😀

Това е разработка на военните , да знаеш.

и да ми забраняват да зяпам онлайн руската телевизия

Ако отидеш в русия , ще си гледаш тяхна телевизия колко си искаш.Win Win situation.

Само не искам да ги виждам като туристи из нашите места, защото са  мега мързеливи и ги мързи да научат български език.

А пък блятките искат да говорят български и са много работливи.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Да вярваш, че САЩ няма да си позволят да нарушават човешките права в тези места, за да изтръгнат истината от някой талибан

Не вярвам - сигурен съм. На тази територи, няма понятие "човешки права" - САЩ имат това право по призюнкция! В затвора "Гуантанамо", правна помощ на задържаните не се допуска! До колкото знам не повече от 400 индивида са излезли от там на два крака

преди 3 минути, Гражданин написа:

Концентрационен лагер е доста разтегливо понятие, защото в затворите стават всякакви извращения. Концентрационните лагери на нацистите например са имали зали за пуснане на циклон Б за изпълнение на смъртни присъди. Ние знаем, че те са ставали по "бързата процедура", но и ако в Гуантанамо изпълняват смъртни присъди, решени извън щатски съд, то те какви смъртни присъди са? Лагер за задържане или за изпълняване на смъртни присъди, които са политически мотивирани (защото затворниците в Гуантанамо макар и "терористи" не са "обикновени стрелци" като такива от някое училище или мол например, а вярващи в Аллах и с бради, и с конкретни политически изисквания) си е все концентрационен лагер. Американците могат да си го наричат както си искат, но империите не са човеколюбиви. Да вярваш, че САЩ няма да си позволят да нарушават човешките права в тези места, за да изтръгнат истината от някой талибан, който трябва да им издаде в коя пещера се крие Бен Ладен трябва просто да си затваряш очите.

Никъде не отричам подобни смъртни случаи там, както ще и да се водят, но сякаш има разлика между кончина на неколцина главорези в затвор и хиляди обикновени и невинни люде по време на нацизма и комунистическия режим!

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Никъде не отричам подобни смъртни случаи там, както ще и да се водят, но сякаш има разлика между кончина на неколцина главорези в затвор и хиляди обикновени и невинни люде по време на нацизма и комунистическия режим!

Само казвам, че няма как да знаем къде колко хиляди обикновени и невинни люде са си отишли. Не отричам нито жертвите на комунистическия, нито на някой друг режим.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Само казвам, че няма как да знаем къде колко хиляди обикновени и невинни люде са си отишли. Не отричам нито жертвите на комунистическия, нито на някой друг режим.

Като не се знае, защо така трябва да го наричаме "концентрационен", да затвор е, имало е смъртни случаи, колко са един Бог знае /то сигурно във всеки затвор има/ нека историята да каже един ден? За другите се знае със сигурност и приблизително точен брой, дори и поименно!

преди 29 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Като не се знае, защо така трябва да го наричаме "концентрационен", да затвор е, имало е смъртни случаи, колко са един Бог знае /то сигурно във всеки затвор има/ нека историята да каже един ден? За другите се знае със сигурност и приблизително точен брой, дори и поименно!

А защо не се знае? Защото касае "националната сигурност" на империята. Американските (демократичните) ценности къде отидоха изведнъж? Много хора си затварят очите и заемат "рационалната" страна, но това няма нищо общо със "справедливата" страна. Едните за да станат лоши, може би другите преди това са били лоши. Ако беше проста престъпност някаква, нямаше да лежат на толкова изолирано място извън територията на САЩ. Явно е че гадни неща се случват там. Всяка империя има такива места за мъчения. А кой знае, може и да са за още нещо. Нямаш снимки на Гуантанамо, нали? Защо?

• Автор

Вие задържанията, мъченията и жестоките методи на разпити за нищо ги нямате. А видяхте ли условията там? Има снимки, вижте ги в галерията. Такива ги няма в нормалните затвори, даже в САЩ. Знам го, защото по един канал бях гледала преди време едно затворническо реалити.

За да не се мъчите да търсите:

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Prisons_in_Guantanamo_Bay

Цъкнете на линковете и вижте за какво става въпрос.

Ето ви лагера "Ехо":

https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Five_Echo

https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Echo_(Guantanamo_Bay)

преди 7 минути, Гражданин написа:

А защо не се знае? Защото касае "националната сигурност" на империята. Американските (демократичните) ценности къде отидоха изведнъж? Много хора си затварят очите и заемат "рационалната" страна, но това няма нищо общо със "справедливата" страна. Едните за да станат лоши, може би другите преди това са били лоши. Ако беше проста престъпност някаква, нямаше да лежат на толкова изолирано място извън територията на САЩ. Явно е че гадни неща се случват там. Всяка империя има такива места за мъчения. А кой знае, може и да са за още нещо. Нямаш снимки на Гуантанамо, нали? Защо?

Точно линкове със статии и снимки сложих, виж ги. Не ми казвай, че са нормални. И там не са само терористи.  Разбрах, че е имало и жени там.

А тази снимка на това отношение към затворници с какво точно подпомага националната сигурност на САЩ?

https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_X-Ray#/media/File:Camp_x-ray_detainees.jpg

Ето ги всички лагери в "Гуантанамо":

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Facilities_of_Guantanamo_Bay_detainment_camp

преди 2 минути, Anneliese написа:

Вие задържанията, мъченията и жестоките методи на разпити за нищо ги нямате. А видяхте ли условията там? Има снимки, вижте ги в галерията. Такива ги няма в нормалните затвори, даже в САЩ. Знам го, защото по един канал бях гледала преди време едно затворническо реалити.

Ето ви лагера "Ехо":

И пак, не изглежда зле.

https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Echo_(Guantanamo_Bay)#/media/File:Camp_echo_cell_and_shower.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Echo_(Guantanamo_Bay)#/media/File:Camp_echo_interview_room.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Echo_(Guantanamo_Bay)#/media/File:Camp_echo_exercise_yard.jpg

Направо си е пропаганда "колко е хубаво залива Гуантамо".

Ти какво мислиш за снимките?

преди 5 минути, Anneliese написа:

Ето ви лагера "Ехо":

Kaаков гледаш и какво разбираш са различни неща! Условията са такива, каквито са решили САЩ! Щом така са решили - така ще бъде!

Пак ти казвам - това не е затвор за обикновени престъпници.  

ПС: И престани с тези "Американски бази"! Такива няма на територията на бг, колкото и на мен да ми се иска обратното

преди 6 минути, Гражданин написа:

Ние живеем в реалността, а не в приказка/хипотеза/предположения!

Когато дадени неща се подкрепят с дори частични доказателства, тогава може и трябва да се формулира инак е неправилно!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.