Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Философски казус!

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Да възможно е ,но само ако агнето и вълкът са вегани.

Обоснови се! 

п.п. И в момента хищник е крава!!! :) 

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Аба и ти не четеш как е зададен въпроса - на обратно!

Не четя. И кво? :) 

Иначе протичам вси по моя тема!!! :) 

преди 17 минути, Емил Костов написа:

На 112 ще ти отговорят на този въпрос начаса. Даже, ще дойдат едни бели агънца и вълци да те заведат до една бяла кошарка! 

Благодаря и на теб мой любимец, но ти си висшиста!!! :) 

• Отговори 134
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тоя се нажмули на обед и се опитва да блесне.

• Емил Костов
    Емил Костов

На 112 ще ти отговорят на този въпрос начаса. Даже, ще дойдат едни бели агънца и вълци да те заведат до една бяла кошарка! 

• Възможно е - чернобилското хищно агне ако не може да си хване вълци за храна, яде и трева.  

преди 18 минути, Емил Костов написа:

И бялата шапчица със голямата спринцовка! :D

images?q=tbn:ANd9GcRSsmUaIU52-D3yRuAPNd2

преди 24 минути, dioib написа:

Обоснови се!

Вълкът трябва да е веган (как ще го убедиш в това аз не мога да кажа) за да не изяде агнето ,агнето е веган под дефолт и не може да изяде вълкът.

преди 24 минути, dioib написа:

п.п. И в момента хищник е крава!!! :)

Да възможно е това измежду тревата да изяде и някой щурец седнал върху сутрешанта росна трева да посвири ,но това прави ли я кравата хищник тогава ?

• Автор
преди 42 минути, AAUUXX написа:

(как ще го убедиш в това аз не мога да кажа)

Аз не убеждавам нито наказвам. Давам всеки да е своден и от там отчитам кой е свободен и кой е зависим. ;) 

НО, въпроса е не кой ще е убедителен или ще каже истината, а въпроса е, кой може да го направи тази моя философия?  ;) 

Няма такъв из сред хората! За момента единствено един @цър-вул даде смислен отговор!!!

преди 41 минути, AAUUXX написа:

Да възможно е това измежду тревата да изяде и някой щурец седнал върху сутрешанта росна трева да посвири ,но това прави ли я кравата хищник тогава ?

Музикален критик е.

преди 21 минути, dioib написа:

НО, въпроса е не кой ще е убедителен или ще каже истината, а въпроса е, кой може да го направи тази моя философия?  ;)

Ква е таз философия да искаш малкото агънце да изяде вълкът ,който е гладен:speak:

• Автор
преди 20 минути, AAUUXX написа:

Ква е таз философия да искаш малкото агънце да изяде вълкът ,който е гладен:speak:

Каква е твоята асоциация??? = Обоснови се??? 

ОК, явно си гражданско чедо, но до колко помниш от прародителите си? 

п.п. Не искам! Аз вече съм го направил! = Не съм нито вълк, нито  агне, нито балък. ;) 

Това делене на месоядни, вегани и т.н. фактически е напълно неправилно - по същество всички ядат само бактерии и продуктите които те отделят.

преди 6 минути, dioib написа:

Каква е твоята асоциация??? = Обоснови се???

Агне = чеверме ,вълк = пълна луна - аууу, по образно не мога да се обоснова.

преди 6 минути, dioib написа:

ОК, явно си гражданско чедо, но до колко помниш от прародителите си? 

Не помня много ,аз съм млад джедай ,но знам че всички са обичали агнешко ,аз не ,предпочитам свинско, като съм защитил научен труд на тема лов на диво прасе в пресечена местност по месечина :rolleyes:

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Агне = чеверме ,вълк = пълна луна - аууу, по образно не мога да се обоснова.

:offtopic_s:Специално за те ще те черпя "боб по хайдушки", а вълкът ще ни пее в гората и ще чака да му дадем. :) 

Друго е ако можеш буквално да разбереш защо го поставям този философски въпрос след като Шекспир е попитал "Да бъдеш или не"?! ;) 

преди 7 минути, AAUUXX написа:

на тема лов на диво прасе в пресечена местност по месечина :rolleyes:

в тежки зимни условия.

преди 3 минути, dioib написа:

ще чака да му дадем.

Ще се навеждате или ще клякате?

преди 6 часа, dioib написа:

И агнето да е сито и вълкът да е цял?

Ако агенето е добре пазено от овчарското куче и вълкът отиде да ловува някъде другаде.

преди 5 минути, Гражданин написа:

Ако агенето е добре пазено от овчарското куче и вълкът отиде да ловува някъде другаде.

Кучето е 99% вълк. Все едно човек да пази агнета от друг човек!

Рано или късно вълкът ще намери начин.

Вълкът бяга от кучетата не защото го е страх, а защото е умен!!!  :wink12:

П.П. Кучета в цирка колкото искаш, но там вълк няма да видиш! :)

преди 11 минути, Звяра! написа:

Кучето е 99% вълк. Все едно човек да пази агнета от друг човек!

Рано или късно вълкът ще намери начин.

Вълкът бяга от кучетата не защото го е страх, а защото е умен!!!  :wink12:

П.П. Кучета в цирка колкото искаш, но там вълк няма да видиш! :)

От куче вълк не става. Остави навънка някой мопс да го видим кога ще успее да залови някое пиле. Вълците са неопитомени и не подлежат на опитомяване. Няма как да считат някой човек за свой господар. Може би някакво куче вълк на границата между двата свята, ако е мелез между куче и вълк да се подчини на човек, но никога няма вълк да гони пръчка.

Добре де ще ти отговоря! 

преди 2 минути, Гражданин написа:

От куче вълк не става. 

Това не е съвсем вярно! :)

Става, ние просто не ги оставяме да станат! :wink12:

Дивите кучета се разпространяват и ловуват успешно сърни, див заек и други видове. На примка заловено диво куче не можеш да го доближиш, най странното е, че не лае. Само ръмжи и се опитва да хапе.

преди 6 минути, Гражданин написа:

От куче вълк не става. Остави навънка някой мопс да го видим кога ще успее да залови някое пиле. Вълците са неопитомени и не подлежат на опитомяване. Няма как да считат някой човек за свой господар. Може би някакво куче вълк на границата между двата свята, ако е мелез между куче и вълк да се подчини на човек, но никога няма вълк да гони пръчка.

Вълк, не можеш да опитомиш, дори и от малък. Въпреки че като го отгледаш и се грижиш за него, ще те следва навсякъде, винаги ще е с теб, но има едно но. Когато стане въпрос за интереси, вълкът няма да следва твоите, както прави кучето и като порасне ще поеме по своя си път. Ако го задържиш, нищо няма да постигнеш. 

П.П. Вълкът гледа него си, въпреки че ти го храниш и си го отгледал. Следва инстинкта си, не е като кучето да прави каквото го научиш.

преди 24 минути, Звяра! написа:

Добре де ще ти отговоря! 

Това не е съвсем вярно! :)

Става, ние просто не ги оставяме да станат! :wink12:

Дивите кучета се разпространяват и ловуват успешно сърни, див заек и други видове. На примка заловено диво куче не можеш да го доближиш, най странното е, че не лае. Само ръмжи и се опитва да хапе.

Вълк, не можеш да опитомиш, дори и от малък. Въпреки че като го отгледаш и се грижиш за него, ще те следва навсякъде, винаги ще е с теб, но има едно но. Когато стане въпрос за интереси, вълкът няма да следва твоите, както прави кучето и като порасне ще поеме по своя си път. Ако го задържиш, нищо няма да постигнеш. 

П.П. Вълкът гледа него си, въпреки че ти го храниш и си го отгледал. Следва инстинкта си, не е като кучето да прави каквото го научиш.

Нямам опит с кучета, камо ли вълци. Но има истории за хора опитвали се да опитомяват "такива" животни, например мечки. Мечтата са сладки и т.н.. ама като стане голяма меца и въобще не го интересува яло ли ти е варени яйца от ръката като е било малко или не. Дивото си е диво. Кучето иначе помни стопанина, но не му пречи да нахапе някой непознат. Пълно е с трагедии на разкъсани хора от кучета. Не се говори много, защото хората които обичат големи кучета не допускат да се говори по тази тема, но обезобразените или убити хора от "случайно полудяло" куче са много. Имат си нещо в главата тия по-големите породи, като се активира няма как да го изключиш.

преди 15 минути, Гражданин написа:

Нямам опит с кучета, камо ли вълци. Но има истории за хора опитвали се да опитомяват "такива" животни, например мечки. Мечтата са сладки и т.н.. ама като стане голяма меца и въобще не го интересува яло ли ти е варени яйца от ръката като е било малко или не. Дивото си е диво. Кучето иначе помни стопанина, но не му пречи да нахапе някой непознат. Пълно е с трагедии на разкъсани хора от кучета. Не се говори много, защото хората които обичат големи кучета не допускат да се говори по тази тема, но обезобразените или убити хора от "случайно полудяло" куче са много. Имат си нещо в главата тия по-големите породи, като се активира няма как да го изключиш.

И аз не разбирам, чувал съм! 

13.jpg.6ee64a9f84180bb48e78126aee8216f0.jpg

:cool:

• Автор

Още един абсурден казус:

Възможно ли е Агнето да навлече вълча кожа? 

Може би тогава ще е вярно, че може да съществува и първия казус. :) 

преди 2 часа, dioib написа:

Още един абсурден казус:

Възможно ли е Агнето да навлече вълча кожа? 

Може би тогава ще е вярно, че може да съществува и първия казус. :) 

Не може. Нито може агне да се облича, нито да дере кожа.

Философстването е едно, а реалността и биологичните дадености - съвсем друго.

• Автор
преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Не може. Нито може агне да се облича, нито да дере кожа.

Философстването е едно, а реалността и биологичните дадености - съвсем друго.

Християните имат Агнец. Той, сам себе си е жертвал, за да спаси своя род. Друг е въпроса, че пастрока му е дърводелец. 

Затова и по дървената философия всичко е възможно, но трябва да следваш учението на/за Христос. 

Уви аз следвам философията на моя Отец. Той сам  ми даде "оценката", че съм дървен философ. (Затова и в "подписа" ми тук фигурира определено нещо). :)  

Тъ, може, може, в противовес на будистката философия! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.