Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есента ни сдухва,идат депресии...

Featured Replies

Според психолози през есента хората по-често се поддават на депресивни настроения.

През есента хората по-често се поддават на депресивни настроения, настройват се меланхолично, особено чувствителните натури, казва пред БТА психологът Мадлен Алгафари.

Според нея това е съвсем нормално и не бива да се бърка с болестта депресия.

Една от основните причини да се поддаваме на такива настроения е стресът при връщането на работа след лятната отпуска. Есента за нас се превръща в прехода от "искам" към "трябва", обяснява Алгафари.

Друга причина е това, че денят става по-кратък.

Най-доброто лекарство е прекарването повече време на слънце, спортуването, намирането на приятни занимания през почивните дни и търсенето на позитивното.

Есента не трябва да се възприема само като края на лятото, тя е и един красив сезон, част от естественият биоритъм, отбеляза психологът.

Тогава животът отново се активизира след лятната почивка. Тя припомни също, че в миналото именно през есента са се организирали всички сватби и фолклорни празници, тъй като през лятото хората са били заети с работа на полето.

Според психолога лошото настроение се засилвало и през пролетта. Причината е, че тогава всичко се възражда за нов живот и ако човек не се чувства по този начин, контрастът го потиска,обясни Алгафари.

dnes.bg

• Отговори 61
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Лятото още не е свършило а аз вече се поддадох на депресия sad.gif

Но мен ме дразни това че лятото свършва, а не нещо друго

Айде сега... депресия!

То не е от сезона, а си е до човека. Есента също мжое да донесе много весели и приятни мигове. :lol6:

е как няма да е депресия училището започва :lol6:sad.gif:lol6::P

Мили скъпи деца ако знаете как ми се иска пак да бъда студент и да не ме е грижа за нищо...........

Да ама не съм и всяка възраст си има своя чар(баси как са изразих, сякаш съм на 55 г.)

Така, че сега не ви се ходи на даскало ама после ще ви е тъпо- повярвайте ми.

А що се отнася до депресията - това е много тъпо нещо. В началота на тази година имах един труден период, но слава богу успях да устискам и да не се предам ...........

Редактирано от leonardo (преглед на промените)

На мен пък есента ми харесва . Тя е първият активен сезон след дългото лятно мързелуване , виждаш колегите/съучениците, с които вече едва ли не сте се забравили след 3-4 месечна раздяла ... всичко си е екстра ;)

А с такива мощни антидепреснати, като тези , показани от trapped79 , никакви депресии, депресийки и депресища не могат да ме налегнат biggrin.gif

Айде бе , депресия , нема такива работи.

Есента предвещава идването на зимата -> дойде ли зимата има сняг -> има ли сняг дяцата са доволни (както и аз biggrin.gif ) -> доволни ли ся дяцата , значи дядо коледа ще идва -> идва ли дядо коледа -> значи е коледа и ще има подаръци -> коледа ли е , значи малко след коледа е моя рожден ден biggrin.gif

Още ли сте в депресия? biggrin.gif

Айде бе , депресия , нема такива работи.

Есента предвещава идването на зимата -> дойде ли зимата има сняг -> има ли сняг дяцата са доволни (както и аз biggrin.gif ) -> доволни ли ся дяцата , значи дядо коледа ще идва -> идва ли дядо коледа -> значи е коледа и ще има подаръци -> коледа ли е , значи малко след коледа е моя рожден ден biggrin.gif

Още ли сте в депресия? biggrin.gif

Вече не. Направо ме обхвана щастие. ;) Ще има подаръциииииииииии. biggrin.gif

Аз съм все още депресиран sad.gifsad.gif

Направи си една ч*к*я може да се оправиш. biggrin.gif

Малко не е ли пресилено-депресия...

Есента носи носталгия, приятна тъга...с дъждовете си, с пожълтелите листа...подтиква към размисъл, но и дарява спокойствие...няма го хъса на лятото но още не е настъпил и зимния сън...

Всеки сезон е красив.Всеки сезон има своето влияние...и ако ти носи депресия, потърси очарованието на природата-есен, послушай музика, загледан в нея...и ще се излекуваш :ph34r:

... значи дядо коледа ще идва -> идва ли дядо коледа -> значи е коледа и ще има подаръци -> коледа ли е , значи малко след коледа е моя рожден ден biggrin.gif

Вече не. Направо ме обхвана щастие. :clap: Ще има подаръциииииииииии. biggrin.gif

:):yanim: И свински пържолкиииии. :clap: Опа,депресирах няколко прасенца. :clap::yanim:

Пролетна умора,есенна депресия - какво още ще измислят може би зимно недоволство и лятно размножаване cool.gif Всичко е до нагласата на човека.Всеки сезон си има своята красота.

Пролетна умора,есенна депресия - какво още ще измислят може би зимно недоволство и лятно размножаване cool.gif Всичко е до нагласата на човека.Всеки сезон си има своята красота.

Хм... а какво пречи да ги разбъркаме малко... или пък комбинираме малко тия понятия. :)

Хм... а какво пречи да ги разбъркаме малко... или пък комбинираме малко тия понятия. :yanim:

Давай да видим какво ще се получи .Аз съм "ЗА" експериментите :)

• Автор
Хм... а какво пречи да ги разбъркаме малко... или пък комбинираме малко тия понятия. :down:

И аз съм ЗА !!! :ph34r: Много хубаво нещо е миш-машът,ей..... cool.gif

Малко не е ли пресилено-депресия...

Есента носи носталгия, приятна тъга...с дъждовете си, с пожълтелите листа...подтиква към размисъл, но и дарява спокойствие...няма го хъса на лятото но още не е настъпил и зимния сън...

Всеки сезон е красив.Всеки сезон има своето влияние...и ако ти носи депресия, потърси очарованието на природата-есен, послушай музика, загледан в нея...и ще се излекуваш :speak:

Браво, Инфинити, много точно казано! :speak:

Наистина всеки сезон си има своето очарование, важното е да имаме очи, за да видим тази красота!

Но...това за депресивните състояния е вярно, скоро слушах лекция на тази тема с практикуваща психоложка от Медицинска Академия - Пловдив /ВМИ/, та тя обясняваше, че в последните няколко години се засилва тенденцията към такива състояния в цяла България...и то много често и при съвсем млади хора, не както преди, просто възрастовата граница за депресии и депресивни състояния рязко спада...

Явно ежедневният стрес, личните проблеми и безпаричието си казват думата... sad.gif

Ами..аз не мога да кажа че съм точно в депресия..ама почти. Не мисля че е свързано със започването на училището, защото на мен ми е приятно! По скоро ще е за това, че един приятел замина да живее в София, сестра ми заминава да учи в София, времето допълнително ме сдухва.. sad.gif

малко ме отпусна депресията :)

поздравления..дано и аз скоро да мога да се похваля с подобно нещо! sad.gif

Осъзнайте се!

Гледайте какво яко вали навън :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.