Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есента ни сдухва,идат депресии...

Featured Replies

в кн не вали

• Отговори 61
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Има някои дни, когато просто никой не е на кеф, но не може да се говорин за цял сезон. Като например днес - днес никой не е на кеф , на всички им е сдухано, включитело и на мен.

Е, да, една от причините за това е, че времето е ужасно, което е признак за идването на есента, но такива дни има през цялата година. Някои казват, че се дължало на магнитните вълни, други, че е много заразно лошо настроение, но според мен есента сама по себе си не може да е причина, а само фактор.

Айде бе , депресия , нема такива работи.

Есента предвещава идването на зимата -> дойде ли зимата има сняг -> има ли сняг дяцата са доволни (както и аз biggrin.gif ) -> доволни ли ся дяцата , значи дядо коледа ще идва -> идва ли дядо коледа -> значи е коледа и ще има подаръци -> коледа ли е , значи малко след коледа е моя рожден ден biggrin.gif

Още ли сте в депресия? biggrin.gif

Я, пробвай да го погледнеш от тази страна:

Есента предвещава зимата -> дойде ли зимата има сняг-> има ли сняг, става студено, морко, пързаля се и болниците се пълнят с хора, кой премръзнал, кой изкълчил крак, ръка и т.н -> тъй, като никой не е доволен от 2,3 градуса, става -20, което само по себе си води до чудовищни сметки за парно, ток и каквото там се сетите -> идва, коледа, но тъй като една значителна част от населението в България не може да си позволи отопление, Коледа се кара на студено в най-лошия случай.

Мда и моя рожден ден е декемрви biggrin.gif

Да ви депресирвам ли повече?

Колкото до есента, чак депресия не е. По-скоро е носталгия и ставаме малко по-намръщени от колкото сме, но нали после има пролет, лято:no-no:.

На мен есента ми действа депресиращо, вярно, но в депресия мога да изпадна само когато имам основателна причина.

Иначе е невероятно красив сезон, особено за любителите на фотографията (вадете фотоапаратите!).

Я, пробвай да го погледнеш от тази страна:

Есента предвещава зимата -> дойде ли зимата има сняг-> има ли сняг, става студено, морко, пързаля се и болниците се пълнят с хора, кой премръзнал, кой изкълчил крак, ръка и т.н -> тъй, като никой не е доволен от 2,3 градуса, става -20, което само по себе си води до чудовищни сметки за парно, ток и каквото там се сетите -> идва, коледа, но тъй като една значителна част от населението в България не може да си позволи отопление, Коледа се кара на студено в най-лошия случай.

Мда и моя рожден ден е декемрви biggrin.gif

Да ви депресирвам ли повече?

Колкото до есента, чак депресия не е. По-скоро е носталгия и ставаме малко по-намръщени от колкото сме, но нали после има пролет, лято;).

На мен есента ми действа депресиращо, вярно, но в депресия мога да изпадна само когато имам основателна причина.

Иначе е невероятно красив сезон, особено за любителите на фотографията (вадете фотоапаратите!).

biggrin.gif Дам...

Обаче зимата е толкова ослепително бяла...не мога без слънчеви очила.

Помисли-като приказка е...навсякъде перлен сняг/ако вали сняг където живееш/.Ако се загледаш във високите борове и ели, можеш да попаднеш в страната на чудесата.А ако попаднеш там, със сигурност под елите ще има и малка хижа, с камина, с кожи отпред...остава ти да се мушнеш под одеалото на топличко при онзи главозамайващ мъж...

Еех...няма ми го романтизма тази сутрин...ще напиша нещо друго... :whist:

Но ти сигурно ме разбра... biggrin.gif

Според психолози през есента хората по-често се поддават на депресивни настроения.

През есента хората по-често се поддават на депресивни настроения, настройват се меланхолично, особено чувствителните натури, казва пред БТА психологът Мадлен Алгафари.

Според нея това е съвсем нормално и не бива да се бърка с болестта депресия.

Една от основните причини да се поддаваме на такива настроения е стресът при връщането на работа след лятната отпуска. Есента за нас се превръща в прехода от "искам" към "трябва", обяснява Алгафари.

Друга причина е това, че денят става по-кратък.

Най-доброто лекарство е прекарването повече време на слънце, спортуването, намирането на приятни занимания през почивните дни и търсенето на позитивното.

Есента не трябва да се възприема само като края на лятото, тя е и един красив сезон, част от естественият биоритъм, отбеляза психологът.

Тогава животът отново се активизира след лятната почивка. Тя припомни също, че в миналото именно през есента са се организирали всички сватби и фолклорни празници, тъй като през лятото хората са били заети с работа на полето.

Според психолога лошото настроение се засилвало и през пролетта. Причината е, че тогава всичко се възражда за нов живот и ако човек не се чувства по този начин, контрастът го потиска,обясни Алгафари.

dnes.bg

В това има доза истина. ;)

Но тези доктори прекаляват, преувеличават много неща, всяват паника внимавайте на какво вярвате все пак. ;)

Право да си кажа няма депресия защото идва зиматааа.А щом дойде зимата има много от дедовата рача untitledyj5.png

и много салатка untitled1mv9.png

Хип-хип-ураааааааааа! Отново съм си аз- ХЕПИ ГЪРЛ! biggrin.gif

Няма депресия! cool.gif

• 11 години по-късно...

на някои тука не им треба есен ич

:lol6:

images?q=tbn:ANd9GcT7A9A2UIn7AixR0flNyAA

преди 17 часа, haidukpikaso написа:

на някои тука не им треба есен ич

images?q=tbn:ANd9GcT7A9A2UIn7AixR0flNyAA

Казваш, някои са си сдухани и депресирани целогодишно. :D

преди 3 часа, Мойра написа:

Казваш, някои са си сдухани и депресирани целогодишно. :D

мда, постоянно са у есен

:D

преди 1 час, haidukpikaso написа:

мда, постоянно са у есен

:D

Идиотчетата депресирани ли са или еуфоризирани, по принцип?

преди 10 минути, Гретел написа:

Идиотчетата депресирани ли са или еуфоризирани, по принцип?

аа за тех питаш - те са екстра винаги и немат никви депресии

:cheers:

преди 1 час, haidukpikaso написа:

аа за тех питаш - те са екстра винаги и немат никви депресии

:cheers:

Мен малко ме фана, дипресията, ма не й се давам.:weather1:    :cheers:

преди 23 минути, Гретел написа:

Мен малко ме фана, дипресията, ма не й се давам.:weather1:    :cheers:

мъчно ти за слънчо ли, е ти малко цяр

BIG_Grand-hotel-Adriatic-Opatija-10_1498

14789.jpg

Хубавото на есента

642909.gif?v=0
Есента се смята за антипод на всичко онова, което носи лятото – на неговата дързост, приключения, опит за сбъдване на мечти. Всъщност от край време ние хората асоциираме този сезон с печал, раздяла, финал на нещо си, дълги дъждовни облачни дни, изобщо с негативни емоции.

Всъщност, както повечето неща и неприятният начин, по който есента влияе на настrоението и самочувствието ни, е у нас самите, в главите ни. Ако успеем да съзрем хубавото в този нов сезон, да посрещнем с положителна нагласа промяната в климата, в пейзажа и във всичко около нас, ще спечелим енергия и вътрешно щастие.

Листата падат и започват да гният, денят става по-кратък и сумрачен, животът в природата забавя ритъм. В кръговрата на сезоните есента носи посланието за тленност. Колкото и да е печално това по принцип, не е никак лошо дори и по този начин да си припомняме, че сме тленни, че сме за кратко на тая земя. Това е много стойностна мисъл, ако от нея бъде извлечено позитивното. Тя може да ни накара да ценим неповторимостта на всяко нещо – проскърцването на дървото, преминаването на вятъра покрай лицето ни, гласчето, извикало: „Мамо“, което ще разпознаем сред безброй други.

Есента е край на топлото време, начало на застудяване, дъждове, мъгли. Да ценим все по-редките слънчеви часове, осъзнато да се раздаваме на тези прекрасни моменти.

Новият сезон ни принуждава да сменим гардероба си. Да извадим позабравените по-топли дрехи, оглеждайки се за важни липси, да попълним гардероба с нещо необходимо и красиво. Промяната във външния вид е винаги стимулираща.

Есента е времето, когато имаме възможност да се върнем към любимите си занимания на закрито. Да четеш книга в топлата стая, а навън да вали, да се боричкаш с децата, да си разказвате интересни истории на чаша вино с любимия, всички заедно да гледате хубав филм и още безброй може би не особено оригинални, но затова пък безценни преживявания. Лятото с изнесения навън живот, разходки и заседяване по кафенетата на главната улица ви е поизяждало от времето за тези прекрасни занимания.

Изпитваме носталгия по топлото, слънчево, разголено и щедро лято. Спрямо него есенната е мъдра, тиха, носталгична и склоняваща ни към осмисляне на преживяното. Първо мъдростта и вглеждането в нещата имат имат своите безспорни предимства. Те са задължителното условие да живеем осъзнато. Освен това имаме нужда от редуване не само на сезони и температури, но по същия начин редуване и на отношението ни към нещата от живота – при едни обстоятелства се втурваме да живеем страстно, на екс. При други пристъпваме плахо, със симпатична неувереност, трети подлежат на осмисляне.

Есента излъчва нега, носталгия, лека меланхолия. Ами да й се насладим, да оставим да проникне в нас, вместо да й се съпротивляваме и да се оплакваме, че се чувстваме дискомфортно. Може би мъничкото тъга е щипката подправка, която би придала особено очарование на дейния ни, пълноценен живот.

И ако все пак е много по-лесно да харесваш прекрасната природа през ранната есен – това лудо втурване на цветове и техните нюанси плюс меките непарещи, а галещи слънчеви лъчи, то с депресиращата късна есен положението е наистина трудно. Не е лесно да се справим с върволиците дъждовните дни и прихлупено ниско небе. Липсва ни повечето светлина, часовете прекарвани на открито. В тази ситуация ни остава спасителната мисъл, че колкото и да е мокро и неприятно навън, толкова у дома е сухо и топло, там ни чакат и обичат.

Същият принцип на контраста – навън студ и мраз, вътре – топлина и уют, ще ни подаде ръка и през зимата, когато на помощ идват и многобройните, вълнуващи празници. А времето, дори и да влияе на настроението, няма как да влияе върху нашето щастие. Съумееш ли да си щастлив и доволен въобще от живота си, тогава сезоните са само фон, без съществено значение.

hera.bg

Аз и есента си я харесвам. Мъчно ми е, че лятото отмина много бързо, хем недоволствах, че е много горещо. А сега ми е мъчно за него.:sobbing:

преди 2 часа, Sleda написа:

Аз и есента си я харесвам. Мъчно ми е, че лятото отмина много бързо, хем недоволствах, че е много горещо. А сега ми е мъчно за него.:sobbing:

там при теб не е ли вечно лято

преди 9 часа, haidukpikaso написа:

там при теб не е ли вечно лято

Вечна пролет е в Калифорния. Тук е същото като в България, Омаха е на една и съща географска ширина като Пловдив. Но климатът е континентален, зимата е по-студена и лятото е по-горещо. Освен това е прерия и студените въздушни маси нахлуват бързо и безпрепятсвено от Канада, а горещите от Мексико. Горещите са и влажни, през лятото най-горещо е вечер в 9 часа. Америка! Не е ласкавата Европа... Как са живели първите хора дошли от Европа, умът ми не го побира. Пеша, вещите в колички и децата на гърба, в трева до кръста пълна със змии. И индианците дебнат, тъй де...Сега има климатици, вградениса в стените и не духат. Преди да дойда тук преди 20 години, изобщо не предполагах, че климатът е толкова тежък. Първият път като се връщах в България и слязох от самолета в Германия вдъхнах с умиление сухия въздух на Европа.

Мога да си представя пък в Африка какво е или пък в Индия. Но белият човек, предимно англичанин, е плъзнал навсякъде!

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 3 часа, Sleda написа:

Вечна пролет е в Калифорния. 

и пожарите също са вечни там, цели квартали изгарят, имал си къща и утре нямаш къща

преди 2 часа, Белгиеца написа:

и пожарите също са вечни там, цели квартали изгарят, имал си къща и утре нямаш къща

Лос Анжелис ми е любимото място, във въздуха има нещо магическо ли, вълшебно ли, което не мога да определя за себе си какво е. Някакво вълшебство! Наистина има много пожари, особено напоследък поради сушата. Дъщеря ми живее там. Дъщеря ми каза, някакъв човек отишъл да види лозето си, то горяло. Побегнал назад, но не можал да избяга. Пожарът бягал по-бързо от него. Но, според мен, вероятното разрушително земетресение е по-страшно.

И в България е прекрасно, хубава си ни е страната!

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.