Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вдигане на цените от А1 с 9.5%

Featured Replies

преди 13 часа, Bubbles написа:

Има разлика Емо : Като идеш в магаизна не подписваш две годишен договор за да си купиш хляб и кисело мляко, докато при мобилния оператор сложиш ли подписа си довиждане. Плакнат те че можеш да прекратиш същия срещу три вноски, ама реално това не е истина, защото ти искат раликата между сумата която си плащал и онази която се води пълна за съответния план за целия оставащ период на договора + същата разлика между сумата която си плащал по евентуален лизинг за всички вноски по които(Ако е имало) е имало отстъпки + не помня вече какво беше третото.
Накратко или плащаш един чувал пари за да се откажеш от договора или плащаш каквото там ти начислят, понеже в договора са си писали че могат дфа си променят цените както си пожелаят че и без да уведомяват.

Изобщо стращно некоректни са мобилните оператори и тука са същите, обаче българските са абсолютни шщампиони в тази категория.

А защо никой не чете общите условия?! Като отидеш в банката примерно така ли правиш. Подписваш договор и хайде чао. 

преди 16 часа, adersa написа:

Явно тока и водата са ви в повече и гледате да си избиете парите от нас .Поне с тези пари  си оправете ЕОНА   вместо да купувате доставчици и да съсипвате бизнес , който се гради 30 години и да оставяте млади хора на борсата ! 

За пореден път пишеш ама уникални глупости. Според теб базови станции, суичове, рутери и каквото там още се сетиш с какво работят и къде се намират. Моля се да не минем на свободния пазар и цените на тока да се вдигат от кой както си поиска, че тогава не с 9.5 -  а с 90% ще се вдигне всичко. Колкото до услугите на Виваком бягай от тях. И днес взеха и Булсатком, така че се спасявай докато е време, да не те омотаем в мрежите си.

преди 16 часа, ined написа:

Очевадно си личи, че работиш в Ментел, Йетел или Виваком.

Е ти щом досега не си разбрал къде работя - здраве да е! 

• Отговори 53
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Учудва ме факта, че докато другите производители ти предлагат реални продукти (които можеш да пипнеш и консумираш), транснационалните телекомуникационни корпорации, ти продават ...въздух "под нал

• Влез само в някоя "клетка" на моб. оператор и ще видиш колко е "въздух"! Нали имаш инфраструктура, която трябва да се поддържа, да се подменя оборудване и т.н. А в операторите не работят ли хора, коит

• Е то това е заради инфлацията. Всички вдигат цените на всичко. Не знам защо те учудва...

Публикувани изображения

преди 2 часа, Емил Костов написа:

И днес взеха и Булсатком, така че се спасявай докато е време, да не те омотаем в мрежите си.

да не пипат кутиите на булсата и да си остане така качеството симетрично както е сега :) А ти следиш ли как се цените на свободният пазар ? в момента са пей сърце утре е с цели 10 15 лв по евтин 145 лв :) 

преди 18 минути, adersa написа:

да не пипат кутиите на булсата и да си остане така качеството симетрично както е сега :) А ти следиш ли как се цените на свободният пазар ? в момента са пей сърце утре е с цели 10 15 лв по евтин 145 лв :) 

Аз следя, но ти не си запознат. Само ще ти кажа, че всяко едно устройство ( базова станция, L3 суич) се намира в частен имот. За него се плаща наем, освен ток. А кой какво ще пипа в Булсатком, аз не съм човекът, който може да ти каже.

преди 11 часа, Емил Костов написа:

А защо никой не чете общите условия?! Като отидеш в банката примерно така ли правиш. Подписваш договор и хайде чао.

Не мога да знам защо хората не четат, аз поне се опитвам, но в това забързано ежедневие не можеш да седнеш да четеш с лупата всяка дребна буквичка че и да я осмисляш, защото съгласи се повечето точки в договорите така са описани че от първо четене трудно се схваща какво точно се има предвид, това важи и за българските и за френските оператори.
Освен това и да четеш и да не четеш в наши дни без телефон живее ли се?
Ако не бяха толкова наложителни тия пусти телефони и интернет връзки и както казваш хората четяха споразуменията преди да ги подписват, повярвай ми щяхте да имате неповече от 2-3% от сегашните си абонати и това важи за всички оператори.

Ся ясно е че всеки гледа да спечели, обаче договорите са некоректни и това е големия проблем, връзват те и няма мърдане, нямаш право на нощо, а това не е редно.

преди 13 часа, Bubbles написа:

Не мога да знам защо хората не четат, аз поне се опитвам, но в това забързано ежедневие не можеш да седнеш да четеш с лупата всяка дребна буквичка че и да я осмисляш, защото съгласи се повечето точки в договорите така са описани че от първо четене трудно се схваща какво точно се има предвид, това важи и за българските и за френските оператори.
Освен това и да четеш и да не четеш в наши дни без телефон живее ли се?
Ако не бяха толкова наложителни тия пусти телефони и интернет връзки и както казваш хората четяха споразуменията преди да ги подписват, повярвай ми щяхте да имате неповече от 2-3% от сегашните си абонати и това важи за всички оператори.

Ся ясно е че всеки гледа да спечели, обаче договорите са некоректни и това е големия проблем, връзват те и няма мърдане, нямаш право на нощо, а това не е редно.

но в това забързано ежедневие не можеш да седнеш да четеш с лупата всяка дребна буквичка че и да я осмисляш - ЩЕ трябва да я прочетеш, иначе почват драмите.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

но в това забързано ежедневие не можеш да седнеш да четеш с лупата всяка дребна буквичка че и да я осмисляш - ЩЕ трябва да я прочетеш, иначе почват драмите.

Проблема не е в прочитането, проблема не е и в това, че не всеки е юрист - проблема е, че реално нямаш избор, въпреки, че уж живеем в свободен свят.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Проблема не е в прочитането, проблема не е и в това, че не всеки е юрист - проблема е, че реално нямаш избор, въпреки, че уж живеем в свободен свят.

В малък град като Добрич останахме 2 местни доставчика добруджа кабел и бергон.На Бергон съм почти 15 години в вкъщи нет и тв и нямам никакви проблеми надявам се да не се продадат .За Добруджата там изобщо не ме интересува първо , че е по скъпо от бергона като ползваш пакетна услуга и качеството е отврат и нямат достатъчно хора по 1/2 коли са .

За какви юристи говориш. В договора е написано всичко точно и ясно. Да не говорим, че ти можеш да изискаш общите условия и да се консултираш с юрист, щом толкоз те е страх. Никой не може да ти откаже.

а в офиса си избрах булсатком , защото бергон нямат никаква оптика в района да покрива изискванията ми . 

преди 29 минути, Емил Костов написа:

За какви юристи говориш. В договора е написано всичко точно и ясно. Да не говорим, че ти можеш да изискаш общите условия и да се консултираш с юрист, щом толкоз те е страх. Никой не може да ти откаже.

И като всички договори не са в интерес на клиента - пиеш една студена вода и не ползваш нищо, нали?

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

И като всички договори не са в интерес на клиента - пиеш една студена вода и не ползваш нищо, нали?

Хайде стига глупости не са! Но пък като не ти харесват условията не се занимаваш с дадения оператор.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Хайде стига глупости не са! Но пък като не ти харесват условията не се занимаваш с дадения оператор.

А кой да избереш като всичките са ... знаеш.

преди 39 минути, plamen_petrov_80 написа:

А кой да избереш като всичките са ... знаеш.

Не са всичките! И който и да избереш, винаги може да имаш хубава услуга. Особено ако проучиш малко нещата.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Не са всичките! И който и да избереш, винаги може да имаш хубава услуга. Особено ако проучиш малко нещата.

Между правилната оферта и договор който не ти извива ръцете има разлика!

Между правилната оферта и договор който не ти извива ръцете има разлика!

Виж сега не ми се спори. 18-та година почвам вече в оператор. 18 години ползвам услуги на Виваком, преди това още 15 на А1 и Yettel. Мога да ти кажа, че всичко е точно и идеално. Нямам намерение да го доказвам на някои и е безмислено. Най-малкото ще си загубя работата, заради дивотията с личните данни. Имате прави да плюете оператора, да го съдите и там каквото още се сетите. 

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Виж сега не ми се спори. 18-та година почвам вече в оператор. 18 години ползвам услуги на Виваком, преди това още 15 на А1 и Yettel. Мога да ти кажа, че всичко е точно и идеално. Нямам намерение да го доказвам на някои и е безмислено. Най-малкото ще си загубя работата, заради дивотията с личните данни. Имате прави да плюете оператора, да го съдите и там каквото още се сетите. 

Интересно е как намериха тази вратичка - да сключват договори за една сума и после да я вдигат - то на този принцип всичко което е с абонамент и имаш договор ще почнат да ти извиват ръцете по-този начин.

Защо трябва да имаш договор тогава - нека да е месец за месец - ама не може, нали?

Първо ти дават уж промоционална цена, а после си я вдигат иначе ти дават неща които не ти трябват, не ги искаш, но те ти обясняват, че тези неща не правят сметката ти по-скъпа ... чудно ми е как им се формира цената ... ама това е тайна също ...

Никога договора няма да е в полза на потребителя. Независимо за какво е. Един договор трябва да защитава поравно правата и задълженията на двете страни. Но ние нямаме държава която да се застъпи за потребителите.  Винаги се гледа интереса на монополистта. Аз затова вече 2-ра година седя на безсрочни договори за тел,за тв и нет. Нямам наерение да подписвам каквото и да е. Така поне като ми писне мога да ги разкарам в рамките на 1 месец без да им дължа нищо. 

Много пъти се опитвах, ама като им кажа какво искам и за каква цена всички викат нема как да стане това. Е като няма как няма и да подпиша. Всеки си гледа интереса. 

преди 7 часа, adersa написа:

а в офиса си избрах булсатком , защото бергон нямат никаква оптика в района да покрива изискванията ми . 

Греда.

https://www.economic.bg/bg/a/view/sobstvenikyt-na-vivacom-pridobiva-bulsatkom

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Бааааа....го! Намали малко годините за ползване на ментела и глобула, хеле ментела до към 96-97ма имаха покритие някакво само в София, Пловдив, Свиленград и малко май в Бургас. У дъгето да са цъфнали около 2000ната, когато цъфна и глобула, като играч

преди 11 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Бааааа....го! Намали малко годините за ползване на ментела и глобула, хеле ментела до към 96-97ма имаха покритие някакво само в София, Пловдив, Свиленград и малко май в Бургас. У дъгето да са цъфнали около 2000ната, когато цъфна и глобула, като играч

Кое по-точно да намаля като години? 2000 година масово компоютърните зали и гаражчета бяха с dialup интернет. Наета линия 100 kb/s струваше 300 лева. Иначе GSM почнаха по-често да се ползват тогава. Направиха ги горе-долу достъпни.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 17 часа, Емил Костов написа:

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Кое по-точно да намаля като години?

2024-18 години на вивата =2006 г.

От 2006 - 15 год на мтел и глобул = 1991 г

А1 България е първият GSM мобилен оператор в България, основан през 1994 г. Първата GSM мрежа е пусната официално през септември 1995 г. с търговска марка „Цитрон“. [9] Преди него в страната се предлага мобилната услуга „Мобифон“ на Мобиком, която е аналогова.

https://bg.wikipedia.org/wiki/А1_България

Излиза, че си ползвал мобилни мрежи още преди да са създадени в България. 

преди 10 минути, hjhj написа:

2024-18 години на вивата =2006 г.

От 2006 - 15 год на мтел и глобул = 1991 г

А1 България е първият GSM мобилен оператор в България, основан през 1994 г. Първата GSM мрежа е пусната официално през септември 1995 г. с търговска марка „Цитрон“. [9] Преди него в страната се предлага мобилната услуга „Мобифон“ на Мобиком, която е аналогова.

https://bg.wikipedia.org/wiki/А1_България

Излиза, че си ползвал мобилни мрежи още преди да са създадени в България. 

Не си ме разбрал. Когато почнах работа във Виваком, тогава бяха БТК АД и Вивател. После се обединиха. Иначе 2000 година бяха основно Мобилтел тогава и Мобика. Само, че мобиката я закриха! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 14 часа, Bubbles написа:

Знам знам да се запази качеството и да не ме карат да подписвам договори с вивата .След това ако има промени ще го мисля.

Гледах вчера по нова интервюто с шефа им каза , че е с цел да не фалира булсата дано е така .

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Кое по-точно да намаля като години? 2000 година масово компоютърните зали и гаражчета бяха с dialup интернет. Наета линия 100 kb/s струваше 300 лева. Иначе GSM почнаха по-често да се ползват тогава. Направиха ги горе-долу достъпни.

За мобилните комуникация говоря, за А1/МТел/, нещо много годинки си дал, та смали малко, посочих ти причините!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.