Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на йонгтаймер

Featured Replies

Гледам новите коли. Ми то това не са коли бе! Турили един волан и един таблет и това го водят за кола.  Някакъв скоростен лост, където прилича на джойстик от плейстейшън. Вътре напудрен, абе като за джендъри. Няма щека за масло, чакаш лампата. На мама келеша да не си изцяпа ръчичките. Не ме кефят. Фен съм на истинските автомобили. Които са повече механика от колкото електроника. Случайно ми изпадна един йонгтаймер, който на времето закупих  с гордоста като първият ми собствен автомобил. Иде реч за БМВ 316 102 к.с. Е36. Последната генерация истински бмвта. Кви спомени имам с тая кола. Кви готини времена бяха. Жените пускаха лесно…. Дядо Господ ходеше по земята и беше Българин! Парите са въргаляха по улицата. На скоро ми изпадна съшия такъв, но изключително запазен само, че първия фейслифт с белите мигачи. 193 000 реални километра. Пълна сервизна история. Като през последните 5 години е каран по 2-3 хиляди километра на година. Колата през последните години повече е мита и подържана от колкото карана. Няма точка ръжда, консервирана е в гараж. Двигателя е чук 8 клапана 4 редови цилиндъра. Човека се споминал на скоро и синът му е продава. Само две такива бройки са  в движение в момента в цяла Нидерландия. Искам я тая кола, имам голяма носталгия по ония времена. И възнамерявам да я капарирам и купя. 

• Отговори 104
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Така ги правят вече новите боклуци. И казвам наистина боклуци. ЧЕ и цените до небето. Да си ги карат. Аз също съм фен на старите, здрави и стабилни автомобили.

• Термина  е "йънгтаймер", и не става ясно какво точно целите с темата си-уведомявате ни, искате съвет ли ?

• Коркодила
    Коркодила

Според моя механик двигатела има още пробег около 500 000км. Тоест като стане до към 1 000 000км, мога и да го дам на Ганя за четири иляду леа.

Публикувани изображения

преди 2 часа, Коркодила написа:

Гледам новите коли. Ми то това не са коли бе! Турили един волан и един таблет и това го водят за кола.  Някакъв скоростен лост, където прилича на джойстик от плейстейшън. Вътре напудрен, абе като за джендъри. Няма щека за масло, чакаш лампата. На мама келеша да не си изцяпа ръчичките. Не ме кефят. Фен съм на истинските автомобили. Които са повече механика от колкото електроника. Случайно ми изпадна един йонгтаймер, който на времето закупих  с гордоста като първият ми собствен автомобил. Иде реч за БМВ 316 102 к.с. Е36. Последната генерация истински бмвта. Кви спомени имам с тая кола. Кви готини времена бяха. Жените пускаха лесно…. Дядо Господ ходеше по земята и беше Българин! Парите са въргаляха по улицата. На скоро ми изпадна съшия такъв, но изключително запазен само, че първия фейслифт с белите мигачи. 193 000 реални километра. Пълна сервизна история. Като през последните 5 години е каран по 2-3 хиляди километра на година. Колата през последните години повече е мита и подържана от колкото карана. Няма точка ръжда, консервирана е в гараж. Двигателя е чук 8 клапана 4 редови цилиндъра. Човека се споминал на скоро и синът му е продава. Само две такива бройки са  в движение в момента в цяла Нидерландия. Искам я тая кола, имам голяма носталгия по ония времена. И възнамерявам да я капарирам и купя. 

Така ги правят вече новите боклуци. И казвам наистина боклуци. ЧЕ и цените до небето. Да си ги карат. Аз също съм фен на старите, здрави и стабилни автомобили.

С поредната си малоумна тема на форумен олигофрен номер1 цели да уведоми след поредното си нашмъркване какво е "сътворил" болния му мозък.
То не бяха ретро коли, с гюруци, сеати, тема как поддържа голфа на половин милион километра. Сега и 30+годишно беемве.
Ей толуб. Сядай си на мазния гъз и стига ръси бисери, че и книга имаш да пишеш. Да овърти булката малко кюфтета, отвори си един буркан лютеница и почвай. Халваджиян вече пита кога ще е готова, че и филм има да правите.

преди 1 час, Емил Костов написа:

И, кои са "старите, здрави и стабилни автомобили", бихте ли ни "отворили" очите?

И още нещо- понеже разбирате от всичко-https://www.a1.bg/medien-tsentar-informatsia-za-mediite/mc/index/ma/view/infoblock_id/2124-това е по повод едно друга тема от която "разбирате".

преди 45 минути, fitterman написа:

И, кои са "старите, здрави и стабилни автомобили", бихте ли ни "отворили" очите?

И още нещо- понеже разбирате от всичко-https://www.a1.bg/medien-tsentar-informatsia-za-mediite/mc/index/ma/view/infoblock_id/2124-това е по повод едно друга тема от която "разбирате".

Мани ги тия професори измислени. Разбират те хохохо 😁

Единия кара Голф 5 на 500 000 хил. км. ама никой нито го е виждал, нито го знае. А да, същия си е сбъднал мечтата, като яде кренвирши и пие бира. Върховото постижение в живота му.

Другия дори не го знам какво кара, но със сигурност е някой котор и той на поне 25 години. За сметка на това, приятел на прител му е казал, че негов приятел е казал, че новите коли не стават за нищо. Абе... инфо от първа ръка, нали разбираш. хахаха

Този, който няма пари за нова кола, хвали старото и кара кенеф на 30 години "като нов". 

• Автор
преди 1 час, suzannita написа:

С поредната си малоумна тема на форумен олигофрен номер1 цели да уведоми след поредното си нашмъркване какво е "сътворил" болния му мозък.
То не бяха ретро коли, с гюруци, сеати, тема как поддържа голфа на половин милион километра. Сега и 30+годишно беемве.
Ей толуб. Сядай си на мазния гъз и стига ръси бисери, че и книга имаш да пишеш. Да овърти булката малко кюфтета, отвори си един буркан лютеница и почвай. Халваджиян вече пита кога ще е готова, че и филм има да правите.

Халваджян да чака, ще го айва в арменеца. Със жената сме на ресторант китайски. Много бяло вино само Ризлинг и Шардоне. Утре ще ходя сутринта до Германия общо взето живот си живеем и си гледаме кефа, а ти си оставяш жалко подобие на гнида при това нещастна.

IMG_0415.jpeg

преди 5 минути, ostavime написа:

Единия кара Голф 5 на 500 000 хил. км. ама никой нито го е виждал, нито го знае. А да, същия си е сбъднал мечтата, като яде кренвирши и пие бира. Върховото постижение в живота му.

Другия дори не го знам какво кара, но със сигурност е някой котор и той на поне 25 години. За сметка на това, приятел на прител му е казал, че негов приятел е казал, че новите коли не стават за нищо. Абе... инфо от първа ръка, нали разбираш. хахаха

Този, който няма пари за нова кола, хвали старото и кара кенеф на 30 години "като нов". 

Така след като обсъди половината форум, кой каква е постигнал и кой какво кара е редно да кажеш и за себе си. Нереализиран гастърбайтер, дето жена му избягала, защото не става за семейство, не разбрахме какво кара, май нищо…. и не се интересува от коли, а от някакъв ръжен хляб. Май ще се окаже нашия от шарените…….

"Някакъв скоростен лост, дето прилича на джойстик", BMW примерно го въведе някъде около 2000-та година, относно всичко друго, което не Ви харесва, няма разлика в окачване, ходова част и т.н., разликите са в агрегата.Тоест политиците ни убеждават, че електриката е по-чиста от горивата добивани по конвенционален начин(газ,бензин,дизел), дали това е така , може да си отговорите и сами, стига да имате достатъчен умствен капацитет.В този ред на мисли-никой не "писка", когато му обясняват, че телефона му е остарял и требва да си купи нов...

преди 23 минути, Коркодила написа:

Със жената сме на ресторант китайски...общо взето живот си живеем ...

Aма как няма да си живееш живота.
Нашмъркаш се-караш ретро кола.
Нашмъркаш се-караш чисто нов голф на половин милион километра.
Нашмъркаш се-до вчера си бил на чекии, днес жена, дете. То за два месеца пораснало и вече учи в Харвард.
Нашмъркаш се-ходиш до Париж. (то се оказва Амстердам, ама на цървула толкова са му възможностите).
Нашмъркаш се-продаваш земи.
Нашмъркаш се-караш Сеат.
Нашмъраш се-ходиш до Женевското езеро.
Нашмъркаш се-строиш сглобяеми къщи.
Нашмъркаш се-караш Субару.
Нашмъркаш се-пишеш книга.
Нашмъркаш се-ходиш до берлин с голфа, натоварен с тави с манджи и лютеница.
Нашмъркаш се-караш Беемве.

Ти си клиничен случай, непознат на медицината.
И накарай жената да ти направи една снимка в ресторанта-разперил ръце, изпъчил косматия тУмбак и напиши "Живота е прекрасен, красив ресторант". Бъди мъж, покажи каква си свиня.

316?? Голям срам ще береш, когато те изпревари някой циганин с каручка, натоварена с 1 тон желязо. Тези не вървят, а харчат като за 325, имал съм такава.

Някак си последно време не ме кефи да карам коли мой набор... мен не ме влече да се правя на механик и да отварям предния капак всеки ден. Предпочитам да светне някоя лампичка, да отида в сервиза и хората да си свършат работата.

• Автор
преди 1 час, suzannita написа:

Нашмъркаш се-продаваш земи.
Нашмъркаш се-караш Сеат.
Нашмъраш се-ходиш до Женевското езеро.
Нашмъркаш се-строиш сглобяеми къщи.
Нашмъркаш се-караш Субару.
Нашмъркаш се-пишеш книга.
Нашмъркаш се-ходиш до берлин с голфа, натоварен с тави с манджи и лютеница.
Нашмъркаш се-караш Беемве.

Сузка толко бело има само във Скарфейс с Тони Монтана. Май ти си прекалила не с белото, а с лепилото.

преди 1 час, piх3l написа:

316?? Голям срам ще береш, когато те изпревари някой циганин с каручка, натоварена с 1 тон желязо. Тези не вървят, а харчат като за 325, имал съм такава.

Някак си последно време не ме кефи да карам коли мой набор... мен не ме влече да се правя на механик и да отварям предния капак всеки ден. Предпочитам да светне някоя лампичка, да отида в сервиза и хората да си свършат работата.

Абе аре да не е баш толкова бавна, щото такава беле първата ми кола, ама със всичките си 102 коня и си вървеше прелично, а не смазана от 10 собственика преди мене и половината коне умрели…… Мен пък никога не ме е кефилл да ходя по сервизите да се опитват да ме правят на глупак, че и  да си плащам за това. Предпочитам каквото мога само да си го управям безплатно без да слушам бай х.й как ми се прави на велик. А 325 си имал вероятно TDS тя харчи нафта колко 316 бензин , а не 325i. Аз кога дойдох на времето в Нидерландия един авер беше в пандиза, и ми беше оставил да му стопанисвам неговата 325i. Градско не падаше под 18, а извън не падаше под 11.

преди 17 часа, Коркодила написа:

Така след като обсъди половината форум, кой каква е постигнал и кой какво кара е редно да кажеш и за себе си. Нереализиран гастърбайтер, дето жена му избягала, защото не става за семейство, не разбрахме какво кара, май нищо…. и не се интересува от коли, а от някакъв ръжен хляб. Май ще се окаже нашия от шарените…….

Не, това не е обсъждане, а констатация. Прави разлика, моля ти се. Много бързо се изнервяш. 

Аз ползвам само градски транспорт по възможност, защото е по-екологично. Нали така е модерно. Иначе, като ми се наложи да се придвижвам с кола имам една Вектра, без грам ръжда, като нова е. Верно, 97 г. в, ама е с газчица и съм много доволен. 450 000 хил. км. Не мога да се меря с теб. 

За нереализиран гастарбайтер си прав. Така и не се получиха нещата между мен и чужбината. Нещо химията я нямаше и се отказах. Респективно не можахме и семейство да направим в чужбина по същата тази причина. 

За сметка на това ти си угаждаш по китайски ресторанти с шардоне или пък кренвирши с бира. Постигнал си мечтата на българина в чужбина. Ти ходиш в Германия, аз пък мога да отида до Герман, когато си поискам. Същото е. 

Хляба е ръжен, какво да се прави, няма пари за бял. 

Шарените при вас са модерни, тук на изток не са много долюбвани. Нищо де, обърни повече внимание на това в книгата и отдели поне 2-3 глави, моля ти се. Хайде, че нямам търпение да я чета. Може ли предварителни поръчки? 

Иначе, ако имаш допълнителни въпроси, моля. 

преди 18 часа, Коркодила написа:

...

Абе аре да не е баш толкова бавна, щото такава беле първата ми кола, ама със всичките си 102 коня и си вървеше прелично, а не смазана от 10 собственика преди мене и половината коне умрели…… Мен пък никога не ме е кефилл да ходя по сервизите да се опитват да ме правят на глупак, че и  да си плащам за това. Предпочитам каквото мога само да си го управям безплатно без да слушам бай х.й как ми се прави на велик. А 325 си имал вероятно TDS тя харчи нафта колко 316 бензин , а не 325i. Аз кога дойдох на времето в Нидерландия един авер беше в пандиза, и ми беше оставил да му стопанисвам неговата 325i. Градско не падаше под 18, а извън не падаше под 11.

Не, имал съм 316i. Знам колко върви.

Какви 18 градско? Мой познат има E46 325i, градско му дава към 11. Аз имам F30 330i, не съм засичал, но борда показва 10.7... вероятно е повече, но в никакъв случай не е 18.

преди 21 часа, ostavime написа:

Ей ей ей ей! Не така - човека кара ЧИПИРАН голф с ЛЕГЕНДАРЕН двигател дето дига без усилие 200км/ч и гори 4.4 на сто! (какво гори не е ясно) :)  :) :)  

• Автор
преди 4 часа, Belefor написа:

Ей ей ей ей! Не така - човека кара ЧИПИРАН голф с ЛЕГЕНДАРЕН двигател дето дига без усилие 200км/ч и гори 4.4 на сто! (какво гори не е ясно) :)  :) :)  

Ей тоя голф ви изяде главите. Знам гадно е да гледаш другите как имат коли които хем вървят, хем не горят. До като ти сиромаха се мъчиш с 80км/ч. да спестиш някоя стотинка с хибридчето и не откъсваш очи от таблото и трепериш да ли ще изкара до следващата зареждачка на ток батерията.

преди 10 часа, Коркодила написа:

Ей тоя голф ви изяде главите. Знам гадно е да гледаш другите как имат коли които хем вървят, хем не горят. До като ти сиромаха се мъчиш с 80км/ч. да спестиш някоя стотинка с хибридчето и не откъсваш очи от таблото и трепериш да ли ще изкара до следващата зареждачка на ток батерията.

На бас, че с мойта ще те скъсам. Ти щеше да пускаш снимки на "машината на времето", но така и не ги дочакахме 😁

преди 3 минути, ostavime написа:

На бас, че с мойта ще те скъсам. Ти щеше да пускаш снимки на "машината на времето", но така и не ги дочакахме 😁

Аз имам един стар опел.... да дойда да те пробвам да видим кого ще скъсаш :) 

преди 15 минути, Belefor написа:

Аз имам един стар опел.... да дойда да те пробвам да видим кого ще скъсаш :) 

Само казваш къде и кога и те чакам. Може ли да съм на бензин, не на газ? 

преди 8 минути, цър-вул написа:

Облогът е приет. 😎
Среща на Цюрихското езеро...

Бррррррр.....маршрута ми е малко дългичък до там...

ЮАР-Швейцария

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.