Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Това софтуерна корупция ли е? При обновяване на началната страница, тези надписи потрепват. (Google Chrome)

Featured Replies

127378.jpg

format с: ще се справи с всичката софтуерна корупция.

• Отговори 85
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хм, на мен повече ми прилича на интракраниална полюция, следствие от флуктуации на вихрови въздушни маси в интерауралния тунел - auris sinistra<->auris dextra.

• teo-glavata
    teo-glavata

Чиста корупция е, И то в най гадна форма - искат да им плащаш, за да не треперят иконките ......

• Няма за какво да се извиняваш. Само ми напомня какво пише в Еклесиаст, И който увеличава знание увеличава и печал.   И според мен печелят хората, които искат да се учат и четат дискусия

преди 1 минута, цър-вул написа:

Кешът на Хрома забранил ли си го от съображения за сигурност? Ако да - е ти го те отговорът - няма кеш, презарежда от нета, а не от кеша.

Пи скоро го е забранил от съображения за скорост - на умрелия му аргаичен лаптоп, онлайн ресурса се зарежда по бързо, от локалните :) 

Следят те- внимавай страничен ефект от записващата програма- много ти е бавен компютъра. Нали знаеш че Пегас имат българско поделение?

преди 1 час, royalpiggy написа:

Имам съмнение за налична корупция по софтуера на програмата Гугъл Хром.

...

Научете значението на думите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На български думата корупция има съвсем друго значение от това, което вие й вменявате

https://rechnik.chitanka.info/w/корупция

току-що, capnemo написа:

На български думата корупция има съвсем друго значение от това, което вие й вменявате

Ти си голям оптимист :) 

преди 1 минута, capnemo написа:

Това не е вярно.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Това не е вярно.

Кое?

- че трябва автора да научи значението на думите?

- че корупция има друго значение на български?

- че автора вменява неправилно значение на думата?

преди 17 минути, capnemo написа:

Кое?

- че трябва автора да научи значението на думите?

- че корупция има друго значение на български?

- че автора вменява неправилно значение на думата?

Спокойно, авторът е просто трол, който от години ви гледа сеира. :) Some people never learn.

От латински "corruptus" и старофренски "corropt" (сега някой с приложна лингвистика ше ме разкръсти на място :D), означава "повреден", "нездрав". Синоним на тази дума в славянската група е "поквара", която означава "повреда", "разруха". "Корупция" следва тази линия, като нюансът, който придобива в контекста на употребата си у нас, я отнася към "подкуп", "рушвет". Т.е., разваляш, корумпираш моралните устои на някаква структура, с цел лична облага (като най-често я подкупваш с пари, боМбони, секс и всякакви блага, от които се нуждае, за да се изкриви от норматива в твоя полза). Тъй като в славянската група имаме собствени думи, носещи същото значение, думата "корупция" се явява не заемка, а натурализирана чуждица.

С оглед на горната теза, чисто смислово (и речниково), изказът му е правилен. Стилистично, обаче, е кръгла идиотщина. Ако това имаше предвид, прав си.

Animation.gif

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Спокойно, авторът е просто трол, който от години ви гледа сеира. :) Some people never learn.

От латински "corruptus" и старофренски "corropt" (сега някой с приложна лингвистика ше ме разкръсти на място :D), означава "повреден", "нездрав". Синоним на тази дума в славянската група е "поквара", която означава "повреда", "разруха". "Корупция" следва тази линия, като нюансът, който придобива в контекста на употребата си у нас, я отнася към "подкуп", "рушвет". Т.е., разваляш, корумпираш моралните устои на някаква структура, с цел лична облага (като най-често я подкупваш с пари, боМбони, секс и всякакви блага, от които се нуждае, за да се изкриви от норматива в твоя полза). Тъй като в славянската група имаме собствени думи, носещи същото значение, думата "корупция" се явява не заемка, а натурализирана чуждица.

С оглед на горната теза, чисто смислово (и речниково), изказът му е правилен. Стилистично, обаче, е кръгла идиотщина. Ако това имаше предвид, прав си.

За речниково не съм съгласен, речник на българския език: https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/корупция/

Смислово само ако задълбаем в латинския оригинал (corruptio)

Ти бъзикаш ли се ... че е и дамгосано като книжовен израз?! :D Добре, печелиш, с ИБЕ не споря. Като са го решили, решили са го. Извинявай.

Ти бъзикаш ли се ... че е и дамгосано като книжовен израз?! :D Добре, печелиш, с ИБЕ не споря. Като са го решили, решили са го. Извинявай.

Няма за какво да се извиняваш. Само ми напомня какво пише в Еклесиаст,

И който увеличава знание увеличава и печал.

И според мен печелят хората, които искат да се учат и четат дискусията ни...

с ИБЕ не споря.

А трябва.....че на времето, когато Adobe купиха Aldus и пуснаха InDesign.....тия от ИБЕ към БАН....бяха сътворили такава простотия с алгоритмите за сричкопренасяне, че.....станахме за смях на света

току-що, teo-glavata написа:

А трябва.....че на времето, когато Adobe купиха Aldus и пуснаха InDesign.....тия от ИБЕ към БАН....бяха сътворили такава простотия с алгоритмите за сричкопренасяне, че.....станахме за смях на света

Може, аз винаги съм ползвал външни програми (до скоро) за сричкопренасяне. Но за наша чест българския беше един от (мисля) първите 5 в InDesing на които можеше да се сричкопренася. Още с версия 1.0 (излязъл 1999) :)

преди 1 минута, capnemo написа:

Може, аз винаги съм ползвал външни програми (до скоро) за сричкопренасяне. Но за наша чест българския беше един от (мисля) първите 5 в InDesing на които можеше да се сричкопренася. Още с версия 1.0 (излязъл 1999) :)

Точно! Но бяха объркали "правилата" и пренасяше ....примерно на двойните букви... Та водих кореспонденция с Адоб, ама ми натриха носа с официалния документ от БАН :) 

преди 44 минути, В. Велев написа:

Animation.gif

И ти имаш корупция в браузера!

преди 1 минута, Звяра! написа:

И ти имаш корупция в браузера!

Някой го е корумпирал :)

Първо го забелязах с периферията и помислих че нещо ми играе окото :)

преди 17 минути, teo-glavata написа:

когато Adobe купиха Aldus

И ЕМ-мата на PageMaker-a.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Някой го е корумпирал :)

Първо го забелязах с периферията и помислих че нещо ми играе окото :)

И ЕМ-мата на PageMaker-a.

На практика...го доразвиха и затвориха "производствения цикъл".... Е краднаха малко и от Quark, де....

преди 23 минути, teo-glavata написа:

А, не, не, на тоз бостан царуват такива тикви, че спорът с тях се води само с кремъци и прашка. Откак видях преди 20-ина години какво натвориха с фонетичната кирилица във Vista, та до ден днешен влачим "Phonetic" и "Phonetic (traditional)" ... Така и не ми стана ясно, какво имаха против FlexType-ската подредба.

преди 10 минути, Rammkopf написа:

Така и не ми стана ясно, какво имаха против FlexType-ската подредба.

Може би самата недомислица на FlexType.... Помниш Генади Атанасов (инжИнера), нали.... светла му памет - каква борба води тогава.....

Цитат

Уйндоуса с неговата си Кирилица е като кола с оригинални части.

преди 24 минути, capnemo написа:

Ти си срам... Барабар с онова бабе, което сричкостваш.

Звяра искаше от всеки позиция - на чист Български - върве... на май ... си в пут... 

Не ни интересувате. Имаме достатъчно, лични проблеми.

преди 2 минути, adobeaa написа:

Ти си срам... Барабар с онова бабе, което сричкостваш.

Звяра искаше от всеки позиция - на чист Български - върве... на май ... си в пут... 

Не ни интересувате. Имаме достатъчно, лични проблеми.

Оппа - тук нещо не разбрах,,,или съм пропуснал....

:beer11:

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Оппа - тук нещо не разбрах,,,или съм пропуснал....

:beer11:

И аз.

Важно моабет да става :beer:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.