Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Това софтуерна корупция ли е? При обновяване на началната страница, тези надписи потрепват. (Google Chrome)

Featured Replies

Имам съмнение за налична корупция по софтуера на програмата Гугъл Хром.

Когато обновя началната страница през бутона за обновяване, хиперлинковете и иконката, асоциирани с акаунта ми в Гугъл, потрепват (появяват се, изчезват, пак се появяват). Ето .gif изображения, да видите за какво става въпрос:

20240303-150717.gif

20240303-150824.gif

20240303-151018.gif

Това софтуерна корупция ли е или е част от нормалната работа на самия браузър, тоест хиперлинковете и иконката потрепват при всички останали потребители, не само при мен?

Едно от обясненията е, че това е refresh функция, която проверява, примерно, дали иконата или други данни са подменени, за да може да покаже новите икона и данни. С други думи, иконата и хиперлинковете са просто временни данни (cache файлове), и затова при обновяване, старите файловете са изтривани се подменят с нови, което причинява въпросното потрепване. Правилно ли съм разбрал?

И може ли една услуга? Ако имате Гугъл Хром инсталиран, може ли да обновите началната страница няколко пъти и да ми кажете дали и при вас е така? Само имайте предвид, че не абсолютно всеки път задължително има потрепване, и вероятно ще и нужно да обновите страницата 2-3 пъти, да се появи потрепването.

Благодаря предварително за отделеното внимание. 😉

• Отговори 85
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хм, на мен повече ми прилича на интракраниална полюция, следствие от флуктуации на вихрови въздушни маси в интерауралния тунел - auris sinistra<->auris dextra.

• teo-glavata
    teo-glavata

Чиста корупция е, И то в най гадна форма - искат да им плащаш, за да не треперят иконките ......

• Няма за какво да се извиняваш. Само ми напомня какво пише в Еклесиаст, И който увеличава знание увеличава и печал.   И според мен печелят хората, които искат да се учат и четат дискусия

Аз живея в 16 апартамент и нямам хром.

Първо - ти не рефрешваш началната страница, а отваряш нов таб.

Второ - това забавяне е резултат от бавен интернет, слаб компютър, или не знам точно какво. Но не е дефект (или както ти му викаш - "корупция" :mad: ).

Трето - що не ползваш някой по-свестен браузър?... Opera например.

• Автор
преди 4 минути, plmen88 написа:

Това ми прилича на flickering или ghosting от екрана на монитора.

Не мисля, че е flickering. Ако беше flickering, щеше да се забележи и при други програми, не само Гугъл Хром, а не съм го видял в други програми досега.

преди 10 минути, royalpiggy написа:

Това софтуерна корупция ли е

Хм, на мен повече ми прилича на интракраниална полюция, следствие от флуктуации на вихрови въздушни маси в интерауралния тунел - auris sinistra<->auris dextra.

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Няма какво друго да е, прав си, сега спи спокойно!

Е, какво точно е? Аз предоставих две идеи какво може да бъде, не само една идея (идеята за корупция на софтуера).

преди 1 минута, royalpiggy написа:

Е, какво точно е? Аз предоставих две идеи какво може да бъде, не само една идея (идеята за корупция на софтуера).

Чиста корупция е, И то в най гадна форма - искат да им плащаш, за да не треперят иконките ......

• Автор
преди 25 минути, Rammkopf написа:

Хм, на мен повече ми прилича на интракраниална полюция, следствие от флуктуации на вихрови въздушни маси в интерауралния тунел - auris sinistra<->auris dextra.

Може ли сериозен отговор? 😥

преди 45 минути, royalpiggy написа:

Когато обновя началната страница през бутона за обновяване, хиперлинковете и иконката, асоциирани с акаунта ми в Гугъл, потрепват (появяват се, изчезват, пак се появяват). Ето .gif изображения, да видите за какво става въпрос:

И при мен е така от 1-2 дена. И то на Edge. И той се базира на Хрома. Ще го оправят. Никой не те следи. Спи спокойно.

преди 3 минути, royalpiggy написа:

Ти нормален ли си, бе? 

Задал си началната страница, при стартиране на браузъра да е "празна", а тези ресурси за които говориш са някъде из сървърите на гошо. Нали трябва някакво делта време да се изтеглят и визуализират?

Инспектор Грухчев пак подхванал корупцията хихи

Айде пак ненормалния с корупциите! Дефинирай

преди 49 минути, royalpiggy написа:

софтуерна корупция

какво е точно и къде си го прочел, че изобщо може да се случи?

При мен тук примигва бързо някаква икона се появява и изчезва. Не мога да видя коя е. Нещо се опитва да прави нещо.

6hrdigi.png

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Нямаш копрупция ,а бавна интернет връзка.

Ми корупция си е искат му пари за по бърз нет

преди 12 минути, royalpiggy написа:

Не и за теб... За теб само бъзици

Пък аз като презареждам форума, ми излиза 1, понякога 2, даже и 3 съм виждал...

Това да не е, колко ми ровят в профила?

преди 5 минути, Raze написа:

Прочел е File corruption и го тълкува като корупция във файла ,а не повреда на файла.

преди 8 минути, Raze написа:

Айде пак ненормалния с корупциите! Дефинирай

Опитва се да използва чуждици ("корупция", "глич" и др.), за да изглежда по-интелигентен.

Резултатът, разбира се, е точно обратният :D .

преди 2 минути, AAUUXX написа:

повреда на файла.

По скоро е повреден файл

преди 1 минута, Rudy M. написа:

глич

Тва се оказа че било бъг.... Глич е нещо друго и е свързано с хардуера най често

• Автор
преди 18 минути, teo-glavata написа:

Ти нормален ли си, бе? 

Задал си началната страница, при стартиране на браузъра да е "празна", а тези ресурси за които говориш са някъде из сървърите на гошо. Нали трябва някакво делта време да се изтеглят и визуализират?

С други думи, ресурсите се теглят отново всеки път, когато се отвори началната страница, дори да се отвори такава страница без да се затваряхи отваря самия браузър?

преди 3 минути, royalpiggy написа:

С други думи, ресурсите се теглят отново всеки път, когато се отвори началната страница, дори да се отвори такава страница без да се затваряхи отваря самия браузър?

С други думи - няма как да ти се обясни на тебе. Нали гощо трябва да знае, какво правиш в момента, какво разглеждаш и т.н

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.