Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 не може да инсталира тази актуализация

Featured Replies

Имам проблем с инсталирането на актуализация за Windows 10. Ето графично описание на ситуацията:

20240307-201827.gif

Ето отделни снимка за всеки процес по време на инсталиране в случай, че в .gif изображението данните се сменят прекалено бързо и вие нямате време да ги прочетете:

Screenshot-2024-03-07-20-07-02-421-com-m

Screenshot-2024-03-07-20-07-28-048-com-m

Screenshot-2024-03-07-20-07-50-624-com-m

Какво причинява този проблем? По време на опит за актуализация, в Windows Task Manager не виждам процеси, свързани с Recovery Environment, както се беше случило миналия път, когато подобен проблем принуди милиони хора по света да преоразмеряват дяловете на дисковете. Тук може да видите какво се беше случило миналия път:

Този проблем засягаше милиони потребители, не само мен. В момента отново ли се повтаря същия епизод? Мисля, че този път проблема не се причинява от прекалено малко място в даден дял на диска, тъй като в моя случай, Recovery дяловете вече са достатъчно големи, както се вижда:

IMG-20240307-203239.jpg

IMG-20240307-203359.jpg

Някой знае ли какво причинява този проблем и как да го оправя?

току-що, ined написа:

768x432.jpg?_=1447498449

Фащаш пътя, там ща оправят

Може би ще си оправиш компютъра единствено и само с преинсталация. Толкова си го омазал и прилича на задника ти. Това, съвсем сериозно, но при условие че умееш да извършваш инсталация правилно а не едно към - Карлуково!

• Автор
преди 6 минути, Колев 74 написа:

Може би ще си оправиш компютъра единствено и само с преинсталация. Толкова си го омазал и прилича на задника ти. Това, съвсем сериозно, но при условие че умееш да извършваш инсталация правилно а не едно към - Карлуково!

Не е моя вината, че Big Tech изпълняват военни действия срещу мен, при това - без причина.

Фактът, че третирам компютъра и системата по същия начин, по който и другите хора третират компютрите си и операционната система Windows 10, но само аз получавам такива проблеми, това означава, че съм targeted individual.

Вместо да се подиграваш на мъките ми, защо не опиташ да ми помогнеш, нали твърдиш, че разбираш повече от мен?

И нищо не съм развалил по системата. Настройките на системата са наред, както и се показва, че няма НИКАКВА софтуерна корупция, след като използвам командата "sfc /scannow" да проверя дали има нередности по системата.

Твърдението, че аз "не разбирам" или че "аз не правя нещата както трябва" си е лично ТВОЯ фантазия, която не кореспондира с реалността.

Системата е наред и аз нищо не съм "развалил". След като оправих проблема с WinRE последния път, редица актуализации се инсталираха без проблем. Преди да опитам да инсталирам сегашната актуализация, не бях променял настройките и те (настройките) бяха по същия начин, по който бяха по времето, когато БЕЗПРОБЛЕМНО се инсталираха и други актуализации. Виждаш ли? Проблема с инсталирането на сегашната актуализация НЕ е по моя вина.

Не дей да си губиш времето с писане на глупости, ами следвай простото правило за всички Windows-и "Ако ъпдейта не иска да се инсталира значи не трябва да се инсталира и точка."

Ясно и точно ще ти отговоря пред всички в темата.

Това е форум и би трябвало да знаеш, че тук се отговаря , но на добра воля , а не както ти си мислиш че е задължително, щом питаш.

Колкото до мен да ти отговоря, съм го направил, като много отдавна съм ти съобщил в друго твое питане, че помощ от мен повече никога не би получил. Помага се на човек, който разбира от дума. Целият форум се смее над твоите паранои че все теб следели. Ако е вярно и те следят, то е заради това, че си се занимавал с нещо незаконно и подсъдно, а не щото си им много хубав .Като им потрябваш, направо ще дойдат да те приберат. Ако ли не ще си продължиш със параноята. Я погледни има ли човек от форума да пише денем и нощем за глупости, които явно са му непознати. Ти не само губиш своето време тук, но губиш и това на хората, независимо че винаги ще се намери някой, който се старае да ти помогне. Буквално си смешника на форума! Не нахалствай и се ограничавай в тези свои действия. Ще видим накрая и тази тема до какъв край ще доведе.

Не е моя вината, че Big Tech изпълняват военни действия срещу мен, при това - без причина :lol6: 

Зле са нещата мноооогоооо зле! Я ми кажи бре умнико за къф трибуквен, някой ще се занимава просто така без причина с нещо и ще си губи времето.

преди 44 минути, Без умствен капацитет написа:

Микрософт си знаят какви боклуци произвеждат и са пуснали този много полезен инструмент за скриване на проблемните ъпдейти.

преди 3 минути, ined написа:

Микрософт си знаят какви боклуци произвеждат и са пуснали този много полезен инструмент за скриване на проблемните ъпдейти.

да го напише номера в гугъл, да го изтегли ръчно и да го инсталира

Имах подобен проблем, при мен се оказа много малко задададено място за recovery partion-а, "само" 530МВ. Съветваха да се вдигне с 250МВ. Следвах инструкциите и ъпдейта се инсталира. Другият съвет, който даваха е да се изчака МС да коригират ъпдейта.

0x80070643 - ERROR_INSTALL_FAILURE

https://support.microsoft.com/en-us/topic/kb5028997-instructions-to-manually-resize-your-partition-to-install-the-winre-update-400faa27-9343-461c-ada9-24c8229763bf

преди 7 минути, Ei Batori написа:

Имах подобен проблем, при мен се оказа много малко задададено място за recovery partion-а, "само" 530МВ. Съветваха да се вдигне с 250МВ. Следвах инструкциите и ъпдейта се инсталира. Другият съвет, който даваха е да се изчака МС да коригират ъпдейта.

0x80070643 - ERROR_INSTALL_FAILURE

https://support.microsoft.com/en-us/topic/kb5028997-instructions-to-manually-resize-your-partition-to-install-the-winre-update-400faa27-9343-461c-ada9-24c8229763bf

Е, да но на Грухи Биоса ръцете му растат отзад... Целия форум му помагаше с тва разширяване и резултат  нула

Защото явно сървърите на MS предлагат стара кръпка (виж, че е от октомври 2023-та).

Тук има цяла статия по въпроса, но потребителите казват, че тя не решава напълно проблема.

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb5001716-update-fails-with-0x80070643-errors-how-to-fix/

Проблема си е в MS отново. Иначе при мен този не се предлага при проверка за кръпки.

Цитат

Тази грешка почти винаги възниква в помощната програма Windows Update, обикновено придружена от по-голямо съобщение. Ето двата най-често срещани начина, по които тази грешка се представя:

How to Fix Windows Update Error 0x80070643 (lifewire.com)

Защо първо не направиш това:

Цитат
  1. Run the Windows Update troubleshooter. ...

Отделно: 0x80070643 - Google Търсене -> Но първо прочети всичко, после помисли и осмисли какво е написано! Не реагирай, т.е. не ползвай метод, който не знаеш до какво ще те доведе отново тук с нова тема!  

Успех!

• Автор
преди 11 часа, petie1 написа:

Е, да но на Грухи Биоса ръцете му растат отзад... Целия форум му помагаше с тва разширяване и резултат  нула

Как така "резултат нула"? На снимките в първоначалния ми отговор в тази тема, може да видиш, че свободното място на Recovery дяловете е 2 и 5 гигабайта, което е ЗНАЧИТЕЛНО повече от свободното мястото, зададено по подразбиране.

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Защото явно сървърите на MS предлагат стара кръпка (виж, че е от октомври 2023-та).

Тук има цяла статия по въпроса, но потребителите казват, че тя не решава напълно проблема.

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb5001716-update-fails-with-0x80070643-errors-how-to-fix/

Проблема си е в MS отново. Иначе при мен този не се предлага при проверка за кръпки.

Ако по някаква грешка се предлага стар ъпдейти от преди 1 година, възможно ли е съобщението за грешка да е в резултат на това, че въпросния ъпдейт е бил премахнат от сървърите на Майкрософт и когато се извърши опит за сваляне, се получава грешка, тъй като файла липсва и нищо не може да бъде свалено? Ако това е така, значи проблема не идва от моя компютър и операционната система.

преди 8 минути, royalpiggy написа:

Как така "резултат нула"? На снимките в първоначалния ми отговор в тази тема, може да видиш, че свободното място на Recovery дяловете е 2 и 5 гигабайта, което е ЗНАЧИТЕЛНО повече от свободното мястото, зададено по подразбиране.

Ако по някаква грешка се предлага стар ъпдейти от преди 1 година, възможно ли е съобщението за грешка да е в резултат на това, че въпросния ъпдейт е бил премахнат от сървърите на Майкрософт и когато се извърши опит за сваляне, се получава грешка, тъй като файла липсва и нищо не може да бъде свалено? Ако това е така, значи проблема не идва от моя компютър и операционната система.

Проблема идва от сървърите на MS, че го предлагат. Но според коментарите това трябва да е поправено и вече да не го предлага. Сега ако пак дава грешка и на новия (който трябва да бъде предлаган) вече трябва да си го поправят пак от MS при предстоящия Patch Tuesday. Последните няколко месеца кръпките им са абсолютна каша. Нещо, което не е било в последните няколко години. За толкова години само един път имах проблеми с кръпка - онази за Secure Boot-a преди няколко месеца. Но в последно време са им яко неизпипани (и онази, която прецакваше taskbar-a и онази, която не можа да увеличи сама размера на WinRE дяла). Просто QA контрола е паднал доста. Но поне знаят за проблема и ще го отстранят. Кога, не се знае. Засега игнориране на проблематичните кръпки и скриването им е препоръчително.

преди 1 час, royalpiggy написа:

Еми така... Повечето хора дет ти помагаха ме разбраха само ти не...

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Засега игнориране на проблематичните кръпки и скриването им е препоръчително.

Трябва да върнат опцията за избор на актуализация за инсталиране (от Windows 7)

• Автор

Проблемът се оправи. Проблемът е бил причинен от некомпетентността на Майкрософт, а не от мои действия по системата и компютъра, както предположи @Колев 74 тук:

на 7.03.2024 г. в 20:45, Колев 74 написа:

Това да ти е за урок, Колев! Другият път не ме обвинявай без причина, без да знаеш какво причинява даден проблем - дали са мои действия или външни фактори, нямащи общо с мен.

преди 22 часа, цър-вул написа:

Пиши на Microsoft тука да пишеш файда йок 

преди 23 часа, цър-вул написа:

Притеснява ме дали няма да тръгне да се надгражда до 11 само, на този компютър вече имам 11, искам да си стои и десетката. Ако е само с предложение, няма страшно, дали няма да е автоматично и ако е така, как да не му позволя?

33.PNG

Блокиране на Windows 11 с групови правила

Тази опция е достъпна само за потребители на Windows 10 Pro, Education и Enterprise. Потребителите на Windows 10 Home трябва да блокират Windows 11 с помощта на редактора на системния регистър.

Блокиране надстройката на Windows 11 с помощта на групови правила.

1. В полето за търсене въведи gpedit.

2. Щракни върху Редактиране на групови правила .

блокиране на win11 1
  3. В редактора на локални групови правила иди до 
    Computer Configuration
    > Administrative Templates
    > Windows Components
    > Windows Update
    > Windows Updates for Business
    .

4. Щракни двукратно върху Select the target Feature Update version.

блокиране на win11 2
  5. Избери Enabled.

6. Въведи Windows 10 като версия на продукта.

7. Въведи 22H2 като целева версия.

блокиране на win11 3
  8. Щракни върху Приложи, след което затвори прозореца на редактора на групови правила.

на 9.03.2024 г. в 13:16, royalpiggy написа:

некомпетентността на Майкрософт

Ха-ха! Защо отговаряте на това нещо-то е тук, за да руши и разваля, да ни навира в очите червения вимпел! Понякога излиза и така:

21.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.